Gönderen Konu: Ankara Forest klinik Saç ekimi sonrası yaşadığım kötü deneyim  (Okunma sayısı 537 defa)

Emre0861

• Yeni üye
  • *
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 8 ay önce saç ekimi yaptırdım ve deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum çünkü gerçekten moralimi çok etkileyen bir durumla karşı karşıyayım. Ekim yaptırdığım klinik Ankara Forest klinik ve bana fue yöntemi uygulandı.
Sonuçlar maalesef benim beklentilerimin çok altında kaldı. Donör bölgem zayıfladı ve ekilen saçların çoğu çok az çıktı. Normalde düz olan saçlarım dik ve şekilsiz, öne doğru gidiyor. Saç çizgim bana çok yapay görünüyor ve şakak kısmı olması gerekenden fazla ileride. Açıkçası, saç ekimi yapan kişilerin bu kadar kötü bir sonuç çıkarabileceğini hiç tahmin etmemiştim; beklentim çok farklıydı ve yaşadığım bu durum gerçekten moralimi bozuyor. Her aynaya baktığımda biraz daha üzüntü ve hayal kırıklığı hissediyorum.
Henüz iyileşme süreci devam ediyor ama bu görüntüyle hayatı sürdürmek zor. Bu kötü durumdan nasıl çıkabileceğimi merak ediyorum; medikal tedavi veya başka yollar işe yarar mı? İkinci bir ekim yaptırmak mantıklı olur mu? Sizce düzeltme ekimi, saç çizgisi revizyonu veya başka yöntemler bu durumu düzeltebilir mi?
Benzer bir durum yaşayan var mı ve sizin deneyiminiz nasıl oldu? Bu süreçte morali yüksek tutmak ve yaşadığım hayal kırıklığıyla başa çıkmak için neler yapabilirim? Gerçekten tavsiyelerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim.

Emre0861

• Yeni üye
  • *
Ekim öncesi fotoğraflar

Emre0861

• Yeni üye
  • *
Ekim sonrası

Emre0861

• Yeni üye
  • *
Bu da 8.ay donör

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Saç ekimi estetik bir işlemdir. Fakat birçok kişi bunu en başta doğru değerlendirmeden, sadece paylaşılan fotoğraf ve videolara bakarak saç ekim merkezi seçiyor. Bunun en büyük nedeni, saç ekiminin estetik boyutu hakkında yeterli bilgiye sahip olunmamasıdır. Sonrasında ise hayal kırıklığı kaçınılmaz oluyor.

Oysa başarılı bir saç ekimi; ön çizgi tasarımı, saç yönlerinin doğru verilmesi, donör alanın dengeli ve planlı kullanılması, alınan greftlerin açık alana uygun şekilde yerleştirilmesi gibi sayısız teknik ve estetik detaya bağlıdır.

Bu yüzden saç ekim merkezi seçerken forumları dikkatlice takip edin. Gerçek deneyimleri okumadan, araştırma yapmadan karar vermeyin.

Ön çizgi, saç yönleri veya donör alımı sizi rahatsız ediyorsa, bunu üst düzey bir merkezde düzeltmek mümkündür. Ancak bu; zaman, emek ve ekstra maliyet anlamına gelir. İlk adımı doğru atmak bu nedenle çok önemlidir. Çünkü ikinci adım çoğu zaman son şanstır.

Yıllarca memnuniyetsiz şekilde devam etmek yerine, süreci en baştan doğru planlamak her zaman daha akıllıca olacaktır. bunun yoluda araştırmaktan geçiyor siz okadar para verlir mi diyen insanlara aldırmayın doğru sizin için para değil doğru işlem olmalı..

sizin için bir süre daha bu şekilde devam edip alışamazsanız bir plan yapmanız bu sürede de araştırmanız mantıklı seçtiğiniz saç ekim merkezini kimseye tavsiye etmedik tavsiye edenlerede ankara için Şahin çelik önerdik..
Global Moderator

Emre0861

• Yeni üye
  • *
Merhaba hintell,öncelikle konuma cevap verdiğin için teşekkür ederim.Daha önce ön çizgi düzelttirme ve kök söktürme işlemi yaptırmış birisi olarak bu ön çizgi hakkında düşüncen nedir?Kök sökme işlemi yaptırmam gerekir mi?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
valla kardeşim o işleme gireceksen asmed e gideceksin bence manuel söküm
oda biraz tuzlu ön çizgin kötü evet ön orta A hattına göre şakakları çok ileri almışlar bu da saç ekimi planlamasından anlamayan insan işi belli yazık etmiş
kısaca sana tafsiyem bu olur

ama imkanım yoksa da diger alternatifleri değerlendiririz seninle  son atış olduğu için önemli bir işlem o yüzden ilk en tepedekini söylerek şansımı denedim ...
Global Moderator

Emre0861

• Yeni üye
  • *
Hintell abi bütçem 300 bin e kadar Asmed bi araba parası.
Şu an Şahin hoca mantıklı geliyor.Forumda kök sökme işlemi ile ilgili örnekleri var.
Kök söktürme işlemi yaptıramasam bile en azından ön çizgiyi en iyi çizen bir kliniğe gidip saç ektirip yeni çizginin dışında kalan alanları iğneli lazer ile aldırmayı düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 08 Mart 2026, 16:52:11 Gönderen: Emre0861 »

Emre0861

• Yeni üye
  • *
Bu ön çizgi için Ahmet Tosun ve Şahin Çelik ile görüştüm.
İkiside çok ilgiliydi.
Sağ olsun Ahmet Hoca whatsapp tan görüntülü arayıp baktı ve nokta nokta iz olma riski var iğneli lazere bir bak istersen dedi sonrasında ise detaylı bakmam lazım bi ara yanıma uğra dedi.
Şahin hoca ile görüştüğümde ise çok ilgiliydi.Aslında ilk ekimi yaptırmadan önce yanına uğrayacaktım ama tarihler uyuşmadı.Bende nasip dedim tanıdığımın 3 sene önce ektirdiği yere gittim ve sonuç hüsran.
Şahin hoca şakaklar hakkında fotoğrafta yapılabilir olduğunu söyledi ve kaslar müsait mi yakından ölçüm yapılması gerekiyor dedi.

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Öncelikle bence en büyük yanlışın ekim merkezi değil, saç ektirmek için acele etmen olmuş. Yaşını bilmiyorum ama senin saçlar vitamin en kötü finas ile seni baya bir süre götürecek durumdaymış. Dökülmen yok demiyorum, dökülmende var ama sen saçlarını korusan ve onları kalınlaştırma yoluna gitsen ektirmene gerek kalmayabilirdi. Tahminim saç kalınlığın 30 mikrona falan düşmüş gibi duruyor, takviye ile birlikte 55 60 mikrona çıkabilirdi. Bu da senin işini fazlasıyla görürdü. Bununla birlikte, ekimin başarısız olduğu hususunda sana katılıyorum, saç yönleri yapay, ancak ilave etmek istiyorum, aralara girmek saçına zarar vermeden iyileştirmeler yapmak sanıldığından daha zor bir durum. Yani saçı seyrek olan bir insan şayet ekim yaptırma konusunda kararlıysa, kafası uçak pisti gibi olan insandan daha fazla ince eleyip sık dokumalı ve daha profesyonel ekipler aramalıdır.

Emre0861

• Yeni üye
  • *
Hocam değerli bilginiz için teşekkür ederim.Maalesef genç yaştaki açıklığın verdiği moral bozukluğu ile ekime kalkıştım.
Tanıdığın yaptırdığı bir yere saç ektirdim.Ektirmeden öncede klinik hakkında şüphelerim vardı ama işte saçsız insanın psikolojisi ile bu işe kalkıştım.
Dediğiniz gibi hatamı tamamiyle kabul ediyorum ve düzeltilebilecek bir durum var ise de sonuna kadar sizin tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
Yine de vakit ayırıp burada yardımcı olduğunuz için ne kadar teşekkür etsem azdır.

Emre0861

• Yeni üye
  • *
Takviye konusunda ise dermatologa randevu aldım.Finasterid e başlayacağım bir kaç ay kullanıp saçları güçlendirdikten sonra ön hat revize ekime girmeyi düşünüyorum ve bu sefer fazla greftten ziyade planlı bir şekilde belki de takviyelerin verdiği güçlendirme ile beraber sadece ön hatta düşük greftte Ekim yaptırıp en azından donör el verebilirse 3.ekim için fırsat yaratmayı düşünüyorum.

Emre0861

• Yeni üye
  • *
Çizgi Hakkında sanırım profilden fotoğraf eklememişim.
Aynı zamanda kendimin çizmeye çalıştığım ön çizgiyi paylaşıyorum.
Şimdi anlıyorum ön çizginin ne kadar zor iş olduğunu.

Emre0861

• Yeni üye
  • *
.

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam değerli bilginiz için teşekkür ederim.Maalesef genç yaştaki açıklığın verdiği moral bozukluğu ile ekime kalkıştım.
Tanıdığın yaptırdığı bir yere saç ektirdim.Ektirmeden öncede klinik hakkında şüphelerim vardı ama işte saçsız insanın psikolojisi ile bu işe kalkıştım.
Dediğiniz gibi hatamı tamamiyle kabul ediyorum ve düzeltilebilecek bir durum var ise de sonuna kadar sizin tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
Yine de vakit ayırıp burada yardımcı olduğunuz için ne kadar teşekkür etsem azdır.
Canını sıkma, aslan gibi donörün var, Allahın izniyle her şeyi yoluna koyarsın, genç adamsın. Benim saç sökme gibi konularda bilgim pek yok maalesef. Onur abi (Hintel) daha iyi bilir o işleri. Lazerle yaktıranlar da var, artık sen nasıl tercih edersen.

Facebook Twitter Instagram