Gönderen Konu: Saç ekimi yaptırmak istiyorum donör bölge yeterli mi  (Okunma sayısı 277 defa)

can83

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekimi yaptırmak istiyorum araştırma içerisindeyim yaş 25  20 yaşından beri dökülme başladı genetik yatkınlık da var stres de etkiledi kulak üstü donör alanım biraz zayıf Ekim yaptırınca üst kısımda tatmin edici bir kapanma olur mu benzer şekilde olup Saç ektiren memnun kalan arkadaşlar abiler yorum yapabilirseniz çok mutlu olurum

BurakDemircioğlu

• ERS CLİNİC 29 31.10.2025 3700greft
  • Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi yaptırmak istiyorum donör bölge yeterli mi
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2026, 13:13:42 »
Dönordan daha çok saç yapınız ince medikal tedavi düşündünüzmü böyle tip saçlarda iyi sonuçlar alınabiliyor
  • Ekim Tarihi: 31.10.2025
  • Ekim Merkezi ismi Ers clinic
  • Greft Miktarı 3700
  • Yaşınız 29
  • Medikal Tedavi Proscar 4/1 Xpecia 2x biotin 5000mg

can83

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2026, 13:15:15 »
Bunu düşündüm ama ne tedavi daha iyi olur bulamadım tatmin edici bir şey

BurakDemircioğlu

• ERS CLİNİC 29 31.10.2025 3700greft
  • Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 03 Mart 2026, 13:17:50 »
Bunu düşündüm ama ne tedavi daha iyi olur bulamadım tatmin edici bir şey
yönlendirici olmasın finans la çok iyi sonuç almıştım böyleydi saçlarım güzel bi doktorda kan tahlili olursan daha sağllıklı olur vitamin değerlerinede baktır eminim iyi gelicektir takviyelerden sonra
  • Ekim Tarihi: 31.10.2025
  • Ekim Merkezi ismi Ers clinic
  • Greft Miktarı 3700
  • Yaşınız 29
  • Medikal Tedavi Proscar 4/1 Xpecia 2x biotin 5000mg

can83

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 03 Mart 2026, 13:24:26 »
Ekim de yaptırdınız mı ayrı olarak instagram benzeri bir yerden iletişime geçebilir miyiz ?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Sizin öncelikle en az 1 yıl finasterid ve Xpecia gibi medikal desteklerle hem mevcut saçlarınızı hem de donör bölgenizi güçlendirmeniz gerekiyor. Çünkü genel bir seyrelme ve incelme durumu var; sadece ön bölgede değil, tepe ve yanlarda da yoğunluk kaybı mevcut.

Bu tabloyla direkt saç ekimine gitmek sağlıklı bir planlama olmaz. Saç ekimi mevcut alanı doldurur ama dökülme süreci devam ediyorsa, ekilen saçlar kalırken kendi zayıf saçlarınız dökülmeye devam eder. Bu da kısa sürede dengesiz, adacık adacık bir görüntü oluşturur.

Önce zemini sağlamlaştırmak gerekir.
Medikal tedaviyle:

Miniaturize olmuş (incelmiş) saçlar kalınlaşabilir

Dökülme hızı yavaşlatılabilir

Donör alan daha verimli hale gelebilir

Ekim sırasında alınacak greft kalitesi artabilir

Bu süreci iyileştirip daha stabil bir noktaya geldikten sonra saç ekimi düşünülürse, hem daha doğal hem de daha uzun ömürlü bir sonuç elde edilir.

Aksi halde ne olur?

Ekim yapılır, ilk başta mutlu olursunuz. 1–2 yıl içinde mevcut saçlarınız dökülmeye devam eder. Ekilen saçlar kalır ama aralar açılır. Bu sefer “Ekim merkezi beni mahvetti” denir. Oysa problem çoğu zaman planlama ve sabırsızlıktır.

Saç ekimi bir başlangıç değil, sürecin bir parçasıdır.
Zemin zayıfken bina dikilmez.

Biraz sabır, doğru medikal destek ve doğru zamanlama; uzun vadede sizi ikinci, üçüncü ekim stresinden kurtarır.
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram