Gönderen Konu: Dutasteride Deneyimim (İlaçlar Saçı Daha Hızlı İnceltebilir mi?)  (Okunma sayısı 16 defa)

efesusam

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba,
Geçen yaz Temmuz–Ağustos civarında çok şiddetli bir stres dönemi yaşadım. Günde sadece yaklaşık 3 saat uyuyordum ve düzgün beslenemiyordum. Saçlarım her yerden, ense dahil olmak üzere dökülmeye başladı. Daha sonra uykum düzeldi. Kasım ayında doktora gittim ve 4 seans PRP ve mezoterapi yaptırdım ama fayda görmedim.

Daha sonra bana topikal finasterid + minoksidil solüsyonu yazıldı, fakat çok pahalı ve kullanımı zahmetli olduğu için sadece 1 ay kullandım ve bıraktım.

Hemen ardından kendi başıma dutasterid kullanmaya başladım (0.5 mg, haftada 3 kez). Başlar başlamaz çok yoğun bir dökülme yaşadım. Dutasteride başlamadan önce iki kez saçımı tamamen kazıtmıştım. Ayrıca ereksiyonlarımın zayıfladığını fark ettim, bu yüzden dozu haftada 2’ye düşürdüm. Şu anda dutasteridi 2 ay 2 haftadır kullanıyorum. Dökülme biraz azaldı, ancak dökülen saçlar yaklaşık 1 cm uzunluğundaydı, uç kısmı kalın ama köke doğru belirgin şekilde incelmişti. Sanki dutasteride başladıktan sonra incelme daha agresif hale gelmiş gibi hissediyorum; çünkü önceden de dökülme vardı ama incelmenin bu kadar hızlı ilerlediğini hiç görmemiştim. Ayrıca saç derim daha kaşıntılı hale geldi ve daha fazla sivilce çıkmaya başladı.

Dutasteride başladıktan 1 ay sonra yaptırdığım kan testinde SHBG 18.83 nmol/L (alt sınıra yakın) ve DHEA-S 565 (üst sınıra yakın) çıktı (Testlerimde güvenilir aralık dışına çıkan hiç bir şey yoktu sadece kolestrol biraz yüksekti) . Başka bir doktora gittim ama beni dikkatle dinlemedi ve haftada 5 gün 1 mg finasteride geçmemi söyledi.

Şu an 1 haftadır Finasteride (propecia) kullanıyorum ve dökülmem biraz daha arttı 50 dökülüyosa 70 olmuştur. Araştırma yaparken “refleks hiperandrojenite” diye bir şey okudum. Benim durumum bununla ilgili olabilir mi? Testesterona hassas olabilir mi saç köklerim? ve aranızda RU58841 tedarik edebilen var mı? Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

Facebook Twitter Instagram