Gönderen Konu: 3 YILLIK DUTASTERİD TEDAVİSİNİN ARDINDAN SAÇ EKİMİ BİR HAYAT HİKAYESİ OKUMALISIN  (Okunma sayısı 828 defa)

Yusuf33

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Vücut fabrika gibi çalışır 20 li yaşlarınızda Dht nizi baskılarsanız ilk etapta vücut tepki verir ve daha çok üretmeye çalışır zamanla alışır zaten bir baskılama söz konusu olduğu için enzimler çalışma sistemini değiştirir ve Dht üretimini azaltmaya başlar bu 1 2 yıldan fazla düzenli kullanımda başlar sonrasında siz ilacı bıraksanız bile Dhtniz düşük kalmaya Dewam edebilir buna da post finasteride sendromu denir.. ne yazık ki Dht dışardan takviye olarak bir hormon değildir ve bu yüzden çoğu kişi bundan muzdarip yapılabilecek TRT olur dışardan verilen testosteron ile vücudun daha çok Dht üretmesi beklenir ya da enzim aktivitesine bakılır eğer baya düşüklük varsa tekrar eskisi gibi çalışması için tedavi uygulanır bunlara harcanan parayla yeni kafa yaptırabilirsiniz kendinize o yüzden 3 değil 5 değil 10 kere düşünün

Hocam FPS literatüre geçmiş bir durum değil. İnanılmaz sayıda az vaka var. Gerçekliği bile soru işareti.
Yeniden kafa yapma derken anlayamadım. Saç ekimi diyorsan saç ekimi medikal terapinin yerini tutmaz. Ektirsen bile dökülme devam eder.

ScaevolaS

• Jr. Member
  • **
Yeni kafa yapmaktan kastım en son çıkan teknolojileri kullanabilirsiniz.. eğer küçük bir araştırma yaparsanız belli bir kısımda (özellikle uzun dönem kullanım sonrası) reseptörlerin eskisi gibi çalışmama ihtimalinin olduğunu görebilirsiniz isterseniz link
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21386657/?utm_source=chatgpt.com
Benim için bu post finasteride sendromudur diğerleri zaten gerçek dışı geliyor yok dalga öldü artık hiçbirşey yok vsvs bunlar psikolojik şeylerdir bence ama dolaylı yoldan yine ilaca bağlı olabilir Dht baskılamanın beyin üzerinde de etkileri büyük olabilir

Yusuf33

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam attığın çalışmanın konuyla ilgisini anlayamadım. Şu an anrogenetik alopesi'nin 1. adım tedavisi finasteride'dir. Diğer tedaviler destek (minoxidil gibi) olarak kullanılabilir. Clascoterone adlı bir ilaç umut vadediyor ama onun da işe yarayıp yaramadığını zaman gösterecek.
Her ilacın yan etkiler/riskleri vardır. Bu kişiden kişiye değişir. Kullanmak istemeyen kullanmaz ve saçları dökülmeye devam eder.

ScaevolaS

• Jr. Member
  • **
Clascoterone Kullandım %1 ilk formu istediğim etkiyi göstermedi benim burda anlatmak istediğim şey bu tarz ilaçların bilinçsiz kullanılması özellikle oral şekilde çok tehlikeli olabilir sizleri uyarmak yani kullanılacaksa kişiye özel ve düzenli takip gerektirmektedir hatta olabiliyorsa topikal form hedef odaklı

Facebook Twitter Instagram