Benim penceremden hiç de öyle değil. 18 yaşında tam kel olmasam da kel olmaya çok yakındım. Zaten 16 da saçlara şekil verememeye başladım kellikten dolayı 18 oldum ektirdim. 23 oldum tekrar ektirdim. Lise yıllarım kel geçse de üni yıllarım kel geçmedi. Gençlik fotoğraflarımın hepsinde saçım var. Hepsinde çünkü lisede okul fotoğrafım dışında fotoğrafım yok. Şu yok fin kullanmaktır dht yi stabil tutmaktır vs ezbere laflar ilk ekimle aramda yıllar var DHT yi 6 7 yıl zararsız tutabilsem zaten saç ektirmeme gerek kalmaz. Ek olarak donör alanım seyrek fakat resim olarak yüklediğim fotoğraflarda uzunluk 0.20 ve 2 arasında saçımı daha geçen ay kestirdim şu an 3-4 numara arası belki daha kısa ve böyle gözüküyor.

5-6 numara hali galeride yok ama uzun olunca dipleri bile gözükmüyor. Donör sıkıntılı ama overharvest yorumu biraz abartılı geldi.
Ezbere laflar derken hocam? Yüzlerce bilimsel makale tarafından işe yararlılığı saç üzerinde tescillenmiş bir tedavi finasteride. Yan etkileri yok mu? Elbette var. Literatürde %2-3 arası geçer (%1-2 civarı plasebo) Çok masum bir ilaç mı? Hayır değil. Kullanmak zorunda mısın? Hayır, ama o zaman saçların dökülür ve kel kalırsın.
Diğer hata ise saç ekimini finasteride alternatifi olarak görmen. Saç ektirmek dökülmeni durdurmaz ya da yavaşlatmaz. Gördüğün gibi sen ektirirsin DHT döker sen tekrar ektirirsin DHT tekrar döker. Sürekli kaçma kovalama hikayesidir yani. En sonunda donörün yetersiz kalır ve DHT genelde kazanır. Ha istisnalar yok mu, var. 40 yaşlarında norwood 2-3 sündür o zaman fin'siz kurtarabilirsin.
Bir de doktora gidip (saç konusunda uzmanlaşmış) denedin mi finasteride'i? Kullanmadıysan neye göre yan etki gördün? Bir de "DHT yi 6 7 yıl zararsız tutabilsem zaten saç ektirmeme gerek kalmaz" yazmışsın. E ne güzel işte saç ektirmeye gerek kalmaması güzel bir şey değil mi?
Belki şansın yaver gider, 3. ekime iyi bir doktorla açıklığı kapatırsın ve genetik dökülmen mucizevi bir şekilde durur.