Gönderen Konu: Sizce 3.bir ekim yaptırmalı mıyım?  (Okunma sayısı 921 defa)

TallDuncan

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Sizce 3.bir ekim yaptırmalı mıyım?
« : 05 Mart 2026, 16:50:22 »
Herkese iyi forumlar. Saçım daha lisedeyken 16 yaşlarında çok agresif bir şekilde dökülmeye başladı. Hemen doktora gittim hormon testide dahil bir sürü test yapıldı ve işin en sonunda bu genetik dökülme dediler. Sprey,hap(vitamin),şampuan bu üçüne aynı anda başladım ama kendi araştırmalarım sonucu en kesin çözümün ekim olduğunu fark ettim. 18 olur olmaz saç ektirdim. Biraz daha bekle kendi saçların dökülecek vs dediler ama saç gençken lazım dedim. Birkaç yıl sonra 22-23 gibi ikinci ekimi yaptırdım. Saçlarım şu şekilde.

Saçımı kısa kestirince bu şekilde gözüküyor.

Açıkcası az çok memnunum. Anadan doğma bir şey beklemiyorum. Toplam 6000 greft ekildi. İkinci ekimde sakal da kullanıldı arkalara. Saç uzunken açıklıklar kapanıyor ama çok uzatınca önler çok seyrek duruyor. Bu fotoğraftaki gibi.

Şu an üniversite okuyorum. İş hayatına atılmadan son kez önlere bir parmak sıklaştırma yaptırmak ve arkalara da sakaldan ektirmek istiyorum. Donör bölgem aşağıdaki resimlerde hepsini bu yıl çektim sizce 3.bir ekim yaptırmalı mıyım?

3.bir ekim yaptırırsam arkaları uzun kullanmaya başlarım sorun olmaz gibi geliyor.

kandan

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Sizce 3.bir ekim yaptırmalı mıyım?
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2026, 23:10:54 »
donör kötü durumda kanki ahmet tosunla bir görüş istersen

enesss.1990

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2026, 19:22:09 »
Hocam sanki saçlarını farklı yöne tarayarak seyrekliği biraz kapatabiliyorsun gibi. Tekrar bir ekim düşünmesen mi acaba, bilemedim de. Donör biraz sıkıntılı. Yüz yüze gidip görüş, öyle karar ver derim

TallDuncan

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2026, 19:52:00 »
Hocam sanki saçlarını farklı yöne tarayarak seyrekliği biraz kapatabiliyorsun gibi. Tekrar bir ekim düşünmesen mi acaba, bilemedim de. Donör biraz sıkıntılı. Yüz yüze gidip görüş, öyle karar ver derim
Bugün gittim yüklü bir alım yapamayız dediler. Önlere bir parmak istiyorum sadece diyince düşünülebilir o zaman dediler ama yine de kararsızım.

Kullanıcı2333001

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2026, 21:01:57 »
Dökülmeyi kontrol altına almadan ekim yapmak yanlış olmuş finasterid tarzı ilaçları hiç duymadınmı

thatss3

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 07 Mart 2026, 13:13:11 »
Herkese iyi forumlar. Saçım daha lisedeyken 16 yaşlarında çok agresif bir şekilde dökülmeye başladı. Hemen doktora gittim hormon testide dahil bir sürü test yapıldı ve işin en sonunda bu genetik dökülme dediler. Sprey,hap(vitamin),şampuan bu üçüne aynı anda başladım ama kendi araştırmalarım sonucu en kesin çözümün ekim olduğunu fark ettim. 18 olur olmaz saç ektirdim. Biraz daha bekle kendi saçların dökülecek vs dediler ama saç gençken lazım dedim. Birkaç yıl sonra 22-23 gibi ikinci ekimi yaptırdım. Saçlarım şu şekilde.

Saçımı kısa kestirince bu şekilde gözüküyor.

Açıkcası az çok memnunum. Anadan doğma bir şey beklemiyorum. Toplam 6000 greft ekildi. İkinci ekimde sakal da kullanıldı arkalara. Saç uzunken açıklıklar kapanıyor ama çok uzatınca önler çok seyrek duruyor. Bu fotoğraftaki gibi.

Şu an üniversite okuyorum. İş hayatına atılmadan son kez önlere bir parmak sıklaştırma yaptırmak ve arkalara da sakaldan ektirmek istiyorum. Donör bölgem aşağıdaki resimlerde hepsini bu yıl çektim sizce 3.bir ekim yaptırmalı mıyım?

3.bir ekim yaptırırsam arkaları uzun kullanmaya başlarım sorun olmaz gibi geliyor.
yapılan ekimlerde tepeye de ekim olmuş muydu olduysa 6000 greftin ne kadarı tepeye ekildi

TallDuncan

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 08 Mart 2026, 01:26:55 »
yapılan ekimlerde tepeye de ekim olmuş muydu olduysa 6000 greftin ne kadarı tepeye ekildi
En sonki ekimin üzerinden bir hayli zaman geçti. Tek hatırladığım sakallarla birlikte normal saçların karma şekilde ekildiği tepeye. Tepe dediysem bir parmak ilerisinde bitmişti . Dediğim gibi karar verirsem normal saçlarımdan bir parmak önlere sakaldan çıkanları da arkaya ektirmeyi düşünüyorum. Tepeye sık bir ekim düşünmüyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 10 Mart 2026, 00:32:18 »
donör alan çok iyi durmuyor
Global Moderator

TallDuncan

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 10 Mart 2026, 01:17:03 »
donör alan çok iyi durmuyor

Farkındayım, az bir ekim düşünüyorum ama onu bile kaldırmaz mı diyorsun?

kelbabangida

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 10 Mart 2026, 01:19:09 »
manuel yöntemle 1500 falan çıkar bence durumu daha da kötüleştirmeden ama motor bence çok rikli olur.

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 12 Mart 2026, 23:59:21 »
İşte medikal terapi olmadan, dökülmeyi stabilize etmeden çok erken yaşta saç ekimi yaptırmanın malesef neticesi. Bir çok kişiye örnek olur umarım. Saç gençken değil her zaman lazım. Yaşın 30'lara geldiğinde, evlilik arefesinde anlayacaksın ne demek istediğimi.
Şu an ki durumda önerilerim :
1) Donör bölgene SMP yaptırabilirsin çünkü overharvest durumu var gibi.
2) Kesinlikle fin kullanman lazım. Eğer NW7'ye gidersen ekilenler de dökülebilir.
3) Lütfen artık ekim olayını biraz ertele ve mevcut saçlarıın güçlendirmeye odaklan. Kötü bir doktora ekime gidersen geri dönülmez derece bir zararla karşılaşabilirsin.

Bir de 19 20'li yaşlarda şu ekimi yapan kişiye sesleniyorum, hiç mi etik değerin yok? Saç dökülmesi stabilize edilmemiş aşırı genç bir hastaya nasıl ekim yaptın?

thatss3

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 13 Mart 2026, 00:57:48 »
İşte medikal terapi olmadan, dökülmeyi stabilize etmeden çok erken yaşta saç ekimi yaptırmanın malesef neticesi. Bir çok kişiye örnek olur umarım. Saç gençken değil her zaman lazım. Yaşın 30'lara geldiğinde, evlilik arefesinde anlayacaksın ne demek istediğimi.
2) Kesinlikle fin kullanman lazım. Eğer NW7'ye gidersen ekilenler de dökülebilir.
3) Lütfen artık ekim olayını biraz ertele ve mevcut saçlarıın güçlendirmeye odaklan. Kötü bir doktora ekime gidersen geri dönülmez derece bir zararla karşılaşabilirsin.

Bir de 19 20'li yaşlarda şu ekimi yapan kişiye sesleniyorum, hiç mi etik değerin yok? Saç dökülmesi stabilize edilmemiş aşırı genç bir hastaya nasıl ekim yaptın?
bakıyorumda yusuf abi cidden forumdaki en iyi tavsiyeleri bilgileri veriyorsun cidden büyüksün

TallDuncan

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 13 Mart 2026, 01:05:56 »

Benim penceremden hiç de öyle değil. 18 yaşında tam kel olmasam da kel olmaya çok yakındım. Zaten 16 da saçlara şekil verememeye başladım kellikten dolayı 18 oldum ektirdim. 23 oldum tekrar ektirdim. Lise yıllarım kel geçse de üni yıllarım kel geçmedi. Gençlik fotoğraflarımın hepsinde saçım var. Hepsinde çünkü lisede okul fotoğrafım dışında fotoğrafım yok. Şu yok fin kullanmaktır dht yi stabil tutmaktır vs ezbere laflar ilk ekimle aramda yıllar var DHT yi 6 7 yıl zararsız tutabilsem zaten saç ektirmeme gerek kalmaz. Ek olarak donör alanım seyrek fakat resim olarak yüklediğim fotoğraflarda uzunluk 0.20 ve 2 arasında saçımı daha geçen ay kestirdim şu an 3-4 numara arası belki daha kısa  ve böyle gözüküyor.

5-6 numara hali galeride yok ama uzun olunca dipleri bile gözükmüyor. Donör sıkıntılı ama overharvest yorumu biraz abartılı geldi.

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 13 Mart 2026, 01:45:10 »
Benim penceremden hiç de öyle değil. 18 yaşında tam kel olmasam da kel olmaya çok yakındım. Zaten 16 da saçlara şekil verememeye başladım kellikten dolayı 18 oldum ektirdim. 23 oldum tekrar ektirdim. Lise yıllarım kel geçse de üni yıllarım kel geçmedi. Gençlik fotoğraflarımın hepsinde saçım var. Hepsinde çünkü lisede okul fotoğrafım dışında fotoğrafım yok. Şu yok fin kullanmaktır dht yi stabil tutmaktır vs ezbere laflar ilk ekimle aramda yıllar var DHT yi 6 7 yıl zararsız tutabilsem zaten saç ektirmeme gerek kalmaz. Ek olarak donör alanım seyrek fakat resim olarak yüklediğim fotoğraflarda uzunluk 0.20 ve 2 arasında saçımı daha geçen ay kestirdim şu an 3-4 numara arası belki daha kısa  ve böyle gözüküyor.

5-6 numara hali galeride yok ama uzun olunca dipleri bile gözükmüyor. Donör sıkıntılı ama overharvest yorumu biraz abartılı geldi.

Ezbere laflar derken hocam? Yüzlerce bilimsel makale tarafından işe yararlılığı saç üzerinde tescillenmiş bir tedavi finasteride. Yan etkileri yok mu? Elbette var. Literatürde %2-3 arası geçer (%1-2 civarı plasebo) Çok masum bir ilaç mı? Hayır değil. Kullanmak zorunda mısın? Hayır, ama o zaman saçların dökülür ve kel kalırsın.
Diğer hata ise saç ekimini finasteride alternatifi olarak görmen. Saç ektirmek dökülmeni durdurmaz ya da yavaşlatmaz. Gördüğün gibi sen ektirirsin DHT döker sen tekrar ektirirsin DHT tekrar döker. Sürekli kaçma kovalama hikayesidir yani. En sonunda donörün yetersiz kalır ve DHT genelde kazanır. Ha istisnalar yok mu, var. 40 yaşlarında norwood 2-3 sündür o zaman fin'siz kurtarabilirsin.
Bir de doktora gidip (saç konusunda uzmanlaşmış) denedin mi finasteride'i? Kullanmadıysan neye göre yan etki gördün? Bir de "DHT yi 6 7 yıl zararsız tutabilsem zaten saç ektirmeme gerek kalmaz" yazmışsın. E ne güzel işte saç ektirmeye gerek kalmaması güzel bir şey değil mi?
Belki şansın yaver gider, 3. ekime iyi bir doktorla açıklığı kapatırsın ve genetik dökülmen mucizevi bir şekilde durur.

Kullanıcı2333001

• Sr. Member
« Yanıtla #14 : 13 Mart 2026, 01:49:33 »
Yusuf abi çok güzel konuşmuşsun benim enson ki konuma da bi göz atabilir misin

Facebook Twitter Instagram