Gönderen Konu: 1. saç ekimini tamamlamak ve ön çizgiyi düzeltemek için 2.ekim  (Okunma sayısı 305 defa)

sonson

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba arkadaşlar.
1992 yılında doğdum. Fransa'da yaşıyorum. İlk saç ekimini Emphair/Ataşehir/Istanbul'da Mayıs 2024'te yaptırdım.
Bu ekimden kısmen memnunum.
Greft sayısını konuşmadık. Donör bölgem zayıftı
2. ekim ile beraber verteksi kapatmak ve ön çizgiyi düzeltmeyi düşünüyorum.
Eski halimde, loblarımda hiç saç kalmamıştı. Ben ön çizgiyi U şeklinde düşünmüştüm. Doktor daha çok M şeklinde kapattı "senin istediğin gibi yaparsak yeteri kadar kapanmadığı için pişman olursun" diyerek beni ikna etti.
Sonuç : ön çizgimin sol kısmı (benim solum) doğal olmadı. Üstelik biraz seyrek duruyor. Bunun telafisi var mı? Yani fazla olan greftleri almak ve U şeklinde (ekteki ilk foto gibi) biraz sıklaştırmak mümkün mü ?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Şu anki ön çizgiye bakınca bazı bölgelerden alım yapılarak, daha doğru ve doğal bir ön çizgiyle yeniden düzenlenmesi gerekebilir. Ama burada asıl soru şu: bunu yapan yer muhtemelen donör alanı da iyi kullanmamıştır, hatta büyük ihtimalle orayı da yıpratmıştır. Çünkü bunlar birbirine bağlı şeyler.Ön çizgiyi yapmayı bilmeyen biri saç alımını da düzgün yapamaz. Saç yönünü bilmez, açıları bilmez, estetik nedir onu da bilmez. Saç ekimi dediğin şey sadece saç ekmek değil; planlama, estetik ve tecrübe işi.
Fransa’da yaşadığınızı yazmışsınız. İmkânınız da varsa ben açıkçası sizin durumunuzda ASMED gibi üst seviye bir yere gitmeyi düşünürdüm. Çünkü bu noktadan sonra yapılacak işlem düzeltme olduğu için işi gerçekten çok iyi bilen bir ekip lazım.
Zaten kötü bir saç ekiminin insanın dış görünüşünü ne kadar olumsuz etkilediğini artık yaşayarak görmüşsünüzdür. Bu yüzden bu konuda yazmanız da değerli olur. Deneyimlemiş biri olarak insanları uyarmanız, aynı hatayı yapacak kişilere gerçekten fayda sağlar.
Kısacası bu noktadan sonra “en iyi nerede yapılır” ona bakmak lazım. Muhtemelen artık para pul ikinci planda kalıyordur; insan bu sorundan kurtulmak istiyor. Umarım bu sefer doğru bir planlama ile güzel bir düzeltme yapılır.
« Son Düzenleme: 08 Mart 2026, 14:53:08 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Muribab

• Hero Member
İşte Hintell hocam, sen her zaman yazıyorsun, söylüyorsun ama insanlar hâlâ anlamadan, araştırmadan bu tarz sonuçlarla karşılaşabiliyor. Sonra da gelip “bunu nasıl düzeltirim?” diye soruyorlar. Aslında iş işten geçtikten sonra çözüm aramak zorunda kalıyorlar.

Burada yapılan ekimin altındaki yorumlara bakınca da aynı şeyi görüyorsun. İnsanlar daha neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamadan, sanki her şey mükemmelmiş gibi yorumlar yapıyor.

Umarım burada bu tarz yorumlara karşı abuk sabuk cevaplar verenler, bu arkadaşın sonucunu ve yaşadığı mağduriyeti görüp biraz olsun utanırlar. Çünkü bu ve bunun gibi sonuçların oluşmasında onların da payı var. İnsanları yanlış yönlendirmek, “her şey iyi, sorun yok” demek aslında böyle mağduriyetlerin önünü açıyor.

sen çizgi kötü diyorsun aslında bundan sonraki gidecek insanları uyarmak için yazıyorsun .. arkadan gelip çizginin nesi var gayet süper Hintell merkezi kötülüyor havasında yorumlar al işte sonra böyle oluyor Naıl düzeltirim

Keşke insanlar saç ekimi gibi ciddi bir konuda daha bilinçli hareket etse, biraz araştırsa ve gerçekten işi bilen kişilerin söylediklerine kulak verse.

yazdıklarımın seninle ilgisi yok kardeşim sen bir hata yapıp yanlış merkez seçmiş sözüm insanları böyle yerlere yönlendirenlere ...

umarım bu sorundan kurtulursun Emphair/Ataşehir/Istanbul'da ektirmiş ve senin en az baktım her konusunda ön çizgi konusunda herkesi uyarmışsın daha estetik çizgi yapmayı öğrenmeleri gerekiyor böyle ön çizgi olmaz insanları mağdur ediyorsunuz yazmışsın...

sonson

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları

Ikinizede yorumlarınız için teşekkür ederim,

Eski halimi kafaya çok takıyordum. Aceleci davrandım. Bir arkadaşımın tanıdıkları orada ektirdiği için bu kliniğe gittim.
Ekimden sonra bu forumu keşfettim ve saç ekimi hakkında gerçek manada bilgi edindim.
Durumu dramatize etmiyorum ama yine de biraz kafaya taktım.
Asmed'i düşüneceğim Hintell. Tekrar ekim yaparsam mutlaka sizleri durumdan haberdar ederim.

ahmet turan

• Hero Member
Bu ekim olmamış hocam .doğallık yok ,sıklık yok ,saç yönleri ve çizgi sınırlarıda yanlış.
Yeni bir merkez seçmeden önce özellikle iyi sonuçlar ile ilgili sağlıklı bir algı edinebilmek için forumda ki sonuçları ayrıntılı bir şekilde incelemenizi tavsiye ederim.
Kısmen memnunum dediğiniz için şahsen benim tespitlerim bu şekilde.

Facebook Twitter Instagram