Gönderen Konu: 10 Ay Finasterid Kullanımı Dutasteride geçmeli miyim  (Okunma sayısı 1311 defa)

Kullanıcı2333001

• Sr. Member
Merhaba herkese  1 seneyi doldurmaya az kaldı kullanmaya başladıktan sonra 2-3 ay arası shedding yaşadım sonra dökülme epey bi azaldı gerileme olmadı son 2 haftadır dökülmede artış ve saçlarımda hacim kaybı hissediyorum ramazandan dolayı uyku düzenim de çok bozuk doğru dürüst uyuyamıyorum acaba ondan kaynaklımı 4 günde bir dutasterid eklemeli miyim, gidişatım hakkında herkesin değerli yorumlarını bekliyorum sabırsızlıkla  ilk 4 fotoğraf kullanmaya başladığım sıralar diğerleri güncel

Kullanıcı2333001

• Sr. Member
Ynt: 10 Ay Finasterid Kullanımı Dutasteride geçmeli miyim
« Yanıtla #1 : 08 Mart 2026, 00:33:12 »
Güncel farklı zamanlarda çekilmiş saçım bazen hacimli bazen hacimsiz oluyor ilk ikisi bu hafta

Kullanıcı2333001

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 08 Mart 2026, 00:34:14 »
.

BurakDemircioğlu

• ERS CLİNİC 29 31.10.2025 3700greft
  • Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 09 Mart 2026, 02:38:28 »
Lütfen kafanıza göre takviye almadan önce kan değerlerinize baktırın herşey dht hormonuyla alakalı olmayabilir
1.   TSH → Tiroid fonksiyonu
   2.   Serum Ferritin → Demir deposu
   3.   Vitamin D (25-OH D) → Saç folikülleri için
   4.   B12 → Saç hücrelerinin yenilenmesi
   5.   Çinko → Saç yapısı ve büyüme
   6.   Testosteron / DHT → Androgenik saç dökülmesi için
  • Ekim Tarihi: 31.10.2025
  • Ekim Merkezi ismi Ers clinic
  • Greft Miktarı 3700
  • Yaşınız 29
  • Medikal Tedavi Proscar 4/1 Xpecia 2x biotin 5000mg

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2026, 00:32:41 »
memnunsan gerek yok bu sekılde devam et
Global Moderator

kelbabangida

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2026, 01:23:16 »
magnezyum ,d vit ,omega 3,çinko  mutlaka kullan dökülmelerin arttıysa haftada bir iki kerede  ketakozazollu şampuan dene dökülmeler azalmazsa tekrar değerlendir şu aşamada dudas gerek yok bence.

Kullanıcı2333001

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 10 Mart 2026, 02:43:53 »
Yarın gidip kan değerlerime baktıracam eksik olan takviyeleri kullanıcam birde tiroid bezlerim yavaş çalışıyordu ama kana karışmamış bide en sonki Kontrol  de doktor normale dönmüş dedi onun zararı olurmu bilmiyorum ketekonazol şampuan için de doktor saçım çok yağlandığı için konazol yazmıştı onu haftada iki kez kullansam olur mu fotoğrafını ekliyecem yoksa dediğin şampuandan alayım mı

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 13 Mart 2026, 02:07:33 »
Merhaba zaten fin'i doktor kontrolünde kullanman gerekiyor. O doktorda da trikoskopi adlı bir cihaz olur. O cihazla daha net saç kaliteni görür doktor. Resim çeker ve 5-6 ay sonraki durumla karşılaştırırsın. Gerçekten fin yetersiz geliyorsa doktor zaten gerekeni yapar. Çünkü dutasteride ciddi bir ilaç. DHT'yi %90'ın üzerinde baskılar. (hem tip 1 hem de tip 2'yi) Fin ise %70 oranında, sadece tip 2'yi baskılar. O yüzden dut'da yan etki görülme olasılığı biraz daha fazladır. (%4-6 idi sanırım)

Kullanıcı2333001

• Sr. Member
« Yanıtla #8 : 13 Mart 2026, 02:45:59 »
Abi dediklerini özel hastanede yapıyorlar galiba devlette yapmıyolar

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 13 Mart 2026, 02:56:14 »
Özel muayenehanesi olan doktorlara da bakabilirsin. Doktor aksini belirtmedikçe yılda 2 kez gitsen hem mevcut saç durumunu hem de ilaçla ilgili yan etki gözlemini doktorla değerlendirirsin.

Kullanıcı2333001

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 13 Mart 2026, 03:27:30 »
Saçın durumu hakkında ne düşünüyorsun abi

Kullanıcı2333001

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 13 Mart 2026, 03:29:16 »
Eğer 1 sene daha aşırı bi açılma olmazsa önden ortaya bi ekim 4000 greft civarı nasıl olur

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 13 Mart 2026, 13:29:17 »
Yaşını bilmiyorum ama saç ekimi son çaren olmadıkça girme. 4000 greft gibi bir ekim büyük bir ekim ki zaten şu an bu kadar büyük bir açıklığın yok. Unutma, bunun 30'lu, 40'lı yaşları da var ve inan bana saçı o yaşlarda da isteyeceksin. Oyun planını uzun döneme göre kurman gerekir. Fin'e rağmen dökülmem devam ediyor demişsin demek ki ileri yaşlara rezerv bırakman gerekir.
Yaşın ilerledikçe şakak dökülmelerin, verteks seyrelmelerin sana normal gelecek. Yaş aldıkça erkeklerin çoğu bunu deneyimliyor zaten. Ne zaman ki artık ciddi bir açıklık (önün tamamına yakının gitmesi ya da arkadaki verteks açıklığı çok büyük olur) o zaman ekim değerlendir.
Şu an ekim düşünme. Mevcut olanı korumaya odaklan bunu da doktor kontrolünde yap. Doktora minoxidil sorabilirsin (oral ya da topikal)

Not : Sağlıklı bir insanda ortalama yanlış hatırlamıyorsam 6.000-8.000 SAÇ grefti alınabilir donöre zarar vermeden. Bu donörü bu yaşta yarısını alman doğru olmayabilir. Sonra malesef yan yakıla sakal donörü yapmaya çalışanlar oluyor hatta göğüsten de alın diyen gördüm :D

Not 2 : Kendi konumda mevcut. 30 yaşındayım tepem hafif açık ve şakaklardan hafif gitmiş durumda. (Şu an NW2-3 arası gibiyim) Hiç rahatsız olmuyorum. 20 yaşlarında olsam belki üzerdi ama yaş aldıkça normal geldi.

Kullanıcı2333001

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 13 Mart 2026, 13:48:15 »
Yaş 23 e girecem yaş ilerledikçe insanın hem yavaş yavaş duruma alışması hem çevresindekilerin alışması erken yaşta saç dökülmesi yaşayanlarda piskolojik olarak zorlu geçmesinin bir diğer sebebi ise çevresinin verdiği tepki 1-2 sene önce gören insan saçlarının çoğunun gittiğini birden görünce şaşırıyor sende bu tepkiyi hissediyosun yaş ilerledikçe tecrübelerin farklı plan ve öncelik sırası derken normalleşiyor eskiye göre ama o aradaki geçen süreç zorlu oluyor gençlerde en önemlisi şakak orası olsa yine kabullenebiliyorsun ama diğer türlü kabullenmek istemiyorsun minoxidilin kendi kendine etki kaybetme olaylarını duyduğum için kullanmak istemiyorum olmasa kullanırdım bazı tiroid değerlerim olumsuz çıktı hızlı çalışıyor ama kana karışmadığı için bu aralar artan dökülme ondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 13 Mart 2026, 14:46:36 »
İlla ektirmek istersen stabilleştiğini de gördüysen 1.500-2.000 greft çok konservatif olacak şekilde belki olabilir. Agresif aşağıdan başlayan bir çizgi ya da büyük greft sayısı geleceğini riske sokar.
Kan değerlerinle ilgili en iyi yorumu doktorun yapacaktır. Burada biz ne desek boş.

Facebook Twitter Instagram