Gönderen Konu: MURAT MAKASÇI 3800 GREFT 06.03.2026  (Okunma sayısı 2154 defa)

Cap.Hair.Price

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: MURAT MAKASÇI 3800 GREFT 06.03.2026
« Yanıtla #16 : 14 Mart 2026, 23:42:31 »
İyi dileklerin için teşekkürler. Kabuk dökülsün de bi hayırlısıyla gerisi de gelir
  • Ekim Tarihi: 17.08.2023 / 06.03.2026
  • Ekim Merkezi ismi Asuman Hair / MURAT MAKASÇI
  • Greft Miktarı 4400/3800
  • Yaşınız 28-31

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 14 Mart 2026, 23:47:03 »
Tepende minyatürleşmiş saçların çok fazla. Ekim yaptırmış olsan da dökülmen devam edecek. Zaten malesef mevcut saçların döküldüğü için saç ekimini başarısız sandın bence.

Ayrıca saç ekimi zaten ışık/güneş altında yoğun görünsün diye tasarlanmaz. Çünkü amaç ilüzyondur, orada normal yoğunluk varmış görüntüsü yaratmaktır. Zaten ekim sonuçlandığında tepe bu derece açık değildi. Bence Asuman hanımın başarısızlığı yok.
Geçmiş olsun.

Cap.Hair.Price

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 15 Mart 2026, 00:16:30 »
Dediklerine katılmıyorum. Saçlarım zaten döküldü kalan saçlar ekilenler tepe de var biraz saçım o da dökülürse önemli değil önemli olan şuan ekilen alanın sıklığı doğallığı..
  • Yaşınız 28-31

Seven

• Sr. Member
« Yanıtla #19 : 15 Mart 2026, 00:35:33 »
2024 de 8 ay paylaşımı yapıp daha da paylaşım yapmamışsın ilk konunda..
Yıl 2026 kendi saçlarını kaybetmişsin. Seyrekleşmiş
Şindi gelmişsin yok asuman söyle böyle .. bu olmaz kardeşim zaten kendi saçların ince kafandaki saçlarda donör alan ise zayıf ve ince

Finasterid de kullanman lazım saçlarının güçlenmesi için.. yani şimdi sen bu ekimden sonuç aldan 3 sene sonra gene aynı olacak.

Senin malzeme zayıf yapacak bir şey yok hayırlı işler.
Biterse Bitsin Sonu değil ya!!

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 15 Mart 2026, 01:01:29 »
Dediklerine katılmıyorum. Saçlarım zaten döküldü kalan saçlar ekilenler tepe de var biraz saçım o da dökülürse önemli değil önemli olan şuan ekilen alanın sıklığı doğallığı..

Neye katılmadığını tam anlayamadım. Ekim gerçekleşmiş. 1 yıl sonraki sonucun oldukça doğal ve güzel. Genel anlamda olumlu sonuçlanmış bir ekim. 2024 Şubat ayında verteksinde seyreklik görünmüyor zaten.
Sonra aradan 2 yıl geçiyor, bu arada dökülmen devam ediyor. (Çünkü kök sebep olan DHT saça zarar vermeye devam ediyor.)
Eğer önlem almazsan hala mevcut saçlarını kaybetmeye devam edeceksin. Burada çok kötü ekim gördüm, lazerle ekilenleri söktürenden donörü paçavraya çeviren merkezler gördüm ama Asuman hanım bunlardan biri değil.

Cap.Hair.Price

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 15 Mart 2026, 08:54:10 »
7.Gün Donörde kabuklar ufak gelmeye başladı
  • Yaşınız 28-31

Cap.Hair.Price

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 15 Mart 2026, 13:20:15 »
Kafa derim iyice gerilmeye başladı. Kabuk dökümü 10.gün değil mi normalde
  • Yaşınız 28-31

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 15 Mart 2026, 21:41:39 »
Kafa derim iyice gerilmeye başladı. Kabuk dökümü 10.gün değil mi normalde

ıslat arada kardeşim nemli kalsın kuruyunca gerilir çatlak oluşur
Global Moderator

kandan

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 15 Mart 2026, 21:50:53 »
Neye katılmadığını tam anlayamadım. Ekim gerçekleşmiş. 1 yıl sonraki sonucun oldukça doğal ve güzel. Genel anlamda olumlu sonuçlanmış bir ekim. 2024 Şubat ayında verteksinde seyreklik görünmüyor zaten.
Sonra aradan 2 yıl geçiyor, bu arada dökülmen devam ediyor. (Çünkü kök sebep olan DHT saça zarar vermeye devam ediyor.)
Eğer önlem almazsan hala mevcut saçlarını kaybetmeye devam edeceksin. Burada çok kötü ekim gördüm, lazerle ekilenleri söktürenden donörü paçavraya çeviren merkezler gördüm ama Asuman hanım bunlardan biri değil.

Bu saç ekim forumu Türkiye’nin, hatta dünyanın en büyük ve en kapsamlı saç ekimi forumlarından biri. Hiçbir yerde bu kadar canlı hasta paylaşımı ve bu kadar aktif bir ortam yok. Sadece Türkler değil, dünyanın her yerinden insanlar burada paylaşımlar yapıyor ve takip edip araştırma yapıp karar veriyor . Bu yüzden yazdıklarımızdan da sorumluyuz; çünkü araştırma yapan insanlar buradaki yorumlardan etkilenip yanlış yönlendirilebilir.

O yüzden senin gibi dürüst, saç ekimi konusunda gerçekten bilgili kişilerin yorumları çok değerli Yusuf kardeşim. Bu konuları çok bilmeyen ama örneğin Asuman Hanım’ı düşünen birisi bu paylaşımları görüp yanlış yönlenebilir. Kaldı ki Murat Makasçı ile Asuman Hanım’ın sonuçları karşılaştırıldığında kıyas kabul etmeyecek kadar fark olduğunu düşünen çok kişi var. Buna rağmen bazı arkadaşların daha sonuç almadan bir merkezi aşırı övmesi de doğru bir yaklaşım değil.

Ben özellikle senin yorumuna duyduğum saygıyı ifade etmek istedim. Sadece kendim için değil, araştırma yapan insanlar adına da önemli olduğunu düşünüyorum. Bu işi gerçekten iyi bilen biri olarak yaptığın objektif ve değerli yorumlar çok kıymetli. Kendi adıma teşekkür etmek istedim.

Cap.Hair.Price

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 15 Mart 2026, 21:51:33 »
Bana şampuan ekim bölgesine sürülmeyecek dendiler kanuk dökümüne kadar sadece donöre sürülecek ekimere sabah köpük bilemedim. Her kliniğin farklı görüşü var . Kantoron yağı sürüyorum donöre sonra da. Nasık sizce süreç Hintel hocam 
  • Yaşınız 28-31

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 15 Mart 2026, 21:53:31 »
Bana şampuan ekim bölgesine sürülmeyecek dendiler kanuk dökümüne kadar sadece donöre sürülecek ekimere sabah köpük bilemedim. Her kliniğin farklı görüşü var . Kantoron yağı sürüyorum donöre sonra da. Nasık sizce süreç Hintel hocam

valla dostum yanlış anlamış olabilirmisin acaba ?
bir daha sor istersen yarın bu şekilde sertleşir ıslat suyla
bence yanlış anlamışsın sen öyle bir şey olamaz...

ekim sağlıklı duruyor kardeşim
Global Moderator

Cap.Hair.Price

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 15 Mart 2026, 21:56:19 »
Sabah görüştüm danışman dedi bunu ekime şampuan sürülmeyecek dendi bana da garip geldi bu durum Sabah köpük ekim şampuan donör sonra da kantoron. Akşam da bepantol donör süreç böyle. Sıklık doğallık olarak nasıl sizce
  • Yaşınız 28-31

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 15 Mart 2026, 22:00:21 »
Bu saç ekim forumu Türkiye’nin, hatta dünyanın en büyük ve en kapsamlı saç ekimi forumlarından biri. Hiçbir yerde bu kadar canlı hasta paylaşımı ve bu kadar aktif bir ortam yok. Sadece Türkler değil, dünyanın her yerinden insanlar burada paylaşımlar yapıyor ve takip edip araştırma yapıp karar veriyor . Bu yüzden yazdıklarımızdan da sorumluyuz; çünkü araştırma yapan insanlar buradaki yorumlardan etkilenip yanlış yönlendirilebilir.

O yüzden senin gibi dürüst, saç ekimi konusunda gerçekten bilgili kişilerin yorumları çok değerli Yusuf kardeşim. Bu konuları çok bilmeyen ama örneğin Asuman Hanım’ı düşünen birisi bu paylaşımları görüp yanlış yönlenebilir. Kaldı ki Murat Makasçı ile Asuman Hanım’ın sonuçları karşılaştırıldığında kıyas kabul etmeyecek kadar fark olduğunu düşünen çok kişi var. Buna rağmen bazı arkadaşların daha sonuç almadan bir merkezi aşırı övmesi de doğru bir yaklaşım değil.

Ben özellikle senin yorumuna duyduğum saygıyı ifade etmek istedim. Sadece kendim için değil, araştırma yapan insanlar adına da önemli olduğunu düşünüyorum. Bu işi gerçekten iyi bilen biri olarak yaptığın objektif ve değerli yorumlar çok kıymetli. Kendi adıma teşekkür etmek istedim. Bu arada 3-4 ay önce bilgisizken konu açmıştım. Hintell bana araştırmamı tavsiye etti, o zamandan bu zamana hala araştırmaya devam ediyorum ve elimden geldiğince bildiklerimi paylaşacağım.

Asuman hanımın hatası fin kullanmayı kabul etmemesine rağmen bu ekimi yapması. Çünkü klasik her yerde (ekşisözlük, forumdonanımhaber hatta burada da bir çok yerde) hastanın ekimi biter ve aradan zaman geçer, fin kullanmadığı için mevcut saçları dökülür ve ekimi suçlar. (ekilen saçlar döküldü sanar) Burada zaten amacım dramaya girmek değil herkes seçimlerinde özgürdür ama Asuman hanım gibi saygın bir ekim merkezinin kötülenmesine seyirci kalamazdım. Zaten Murat Makasçı'nın bu ekimi yapması aslında ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor. Çünkü iyi ve etik bir doktor : " Ekim için uygun bir aday değilsin çünkü dökülmen stabil değil. İlk ekiminden de bunu anlaman lazım. Fin kullan, aradan 1 yıl geçsin ekimini yaparız" diye göndermeliydi.

Cap.Hair.Price

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 15 Mart 2026, 22:09:39 »
Asuman hanımın hatası fin kullanmayı kabul etmemesine rağmen bu ekimi yapması. Çünkü klasik her yerde (ekşisözlük, forumdonanımhaber hatta burada da bir çok yerde) hastanın ekimi biter ve aradan zaman geçer, fin kullanmadığı için mevcut saçları dökülür ve ekimi suçlar. (ekilen saçlar döküldü sanar) Burada zaten amacım dramaya girmek değil herkes seçimlerinde özgürdür ama Asuman hanım gibi saygın bir ekim merkezinin kötülenmesine seyirci kalamazdım. Zaten Murat Makasçı'nın bu ekimi yapması aslında ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor. Çünkü iyi ve etik bir doktor : " Ekim için uygun bir aday değilsin çünkü dökülmen stabil değil. İlk ekiminden de bunu anlaman lazım. Fin kullan, aradan 1 yıl geçsin ekimini yaparız" diye göndermeliydi.
Asuman hanımın elmanı mısın arkadaşım sen saçımda ki sorunları bilen benim yönleri kötü sağ şakak yatıyor sol şakak yarım yay gibi kalıyor ön dimdik seyrek herzaman ben wax ile düzeltmeye çalışıyordum. O yüzden benim deneyimim benim düşüncem
  • Yaşınız 28-31

Facebook Twitter Instagram