Gönderen Konu: Topikal dutasterid, soru işaretleri(profesyoneller içeri)  (Okunma sayısı 228 defa)

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Şimdi kafa derisine düşük doz uygulandığında haftalık(1) doz, saç derisindeki dhtyi düşürüp sisteme girmiyor olarak gözüküyor,  ama yüksek dozda uyguladığında, veya günlük saç derisine düşük doz uygulandığında gene sistemik %70 e varan düşüşler meydana geldiği konuşuluyor. 

Bi bakıma bunun dengesi yakalanırsa, topikal finastan daha az yan etkisi olup, saça katkıları çok daha fazla olacaktır

Redditte kullanıp yan etki görmeyip saça katkısını bariz gören insanlar varmış

Avodart Kapsülü delip yağı propilen glikolle karıştııp alkolüde ekleyip çözüyorlar üstünede saf su ekleyip seyreltiyolar, bu sayede dutasterid çözeltisi elde ediyorlar

Bu dutasteridin dozlama konusu kafamda çok soru işareti uyandırdı bi bakıma doğru doz vurulduğunda hiç yan etki görmeyip(moleküler boyutu 500 üzerinde) saçlı deride uzun süre bu molekül kalıyor cildi delip sisteme geçmesi daha zor finasteride kıyasla,

fakat ;

fazla uygulamada veya yüksek dozda
İlaç az bile sisteme geçtiğinde ciddi dht düşüşleri gözlemleniyor, ilacın dalton boyutu 500 küsür olsada bu tamamen sisteme geçmeyecek diye bir kaide yok.

ketokonazolun moleküler boyutuda 500 küsür fakat o da saç derisine doğrudan etki eden bir molekül, topikal ketokonazolün de sistemik etkileri olduğunu bu güne kadar ne gördüm nede duydum, etkileri lokalle sınırlı ama genede sisteme bir miktar geçtiğini düşünüyorum

dutasteridde molekül olarak onun gibi davranacaktır tahminimce yani doğru dozda lokal etkiyle sınırlı aşağı geçmesi aşırı zor,

fakat;

Dutasterid öyle bir molekül ki , düşük dozlarda bile dhtyi çok güçlü baskılıyor
(0,10 mg bile (0,5 mgnin 5 te 1 i) serum dhtyi %70 baskılamaya yetiyor, haftalarca)

Rus ruleti oynamak gibi birşey
Sizce bu riske değermi ?

Facebook Twitter Instagram