Şu an gelinen bilimsel ve teknolojik seviyede, saç ekimi işleminin 1 milyon TL gibi bir rakama ulaşmasını kesinlikle makul bulmuyorum. Neticede yapılan işlem; arka donör bölgeden alınan greftlerin ön bölgeye nakledilmesidir. Evet, merkezler arasında kalite farkı vardır; kimi %40-50 fire verir, kimi bunu %10 seviyelerine kadar düşürür. Ancak sonuçta yapılan işlemin özü değişmez. Bu nedenle telaffuz edilen bu fiyatların, sunulan hizmetle orantılı olmadığı açıkça ortadadır.Gerçek anlamda devrim niteliğinde bir gelişme olur, örneğin saç klonlama gibi sınırsız greft imkânı sağlayan bir teknoloji hayatımıza girerse, o zaman bu tarz rakamlar konuşulabilir. Ama mevcut şartlarda, bu seviyede bir ücret talep edilmesi bana göre gerçeklikten uzak, abartılı ve açıkça fırsatçılığa giren bir fiyatlandırmadır.
Hocam fiyat performans kliniği ERS var. Ona bakabilirsin. Belki bir tık fazla olabilir ama Şahin Çelik ve Asuman hanım da iyidir.
Saç ekiminde görülenden çok fazla kriter var. İyi ile kötü arasındaki fark fiat ile rolls-royce arasındaki farktan fazla. Bunlardan bazıları :
1) Donor management : Kötü doktor donörü mahveder. Orta doktor mahvetmez ama verimli kullanmayarak gelecek ekimleri tehlikeye atabilir. İyi doktor donörden aldığı her grefti stratejik noktalara koyar ve iyi bir ilüzyon çıkarır. Yani iyi doktorun 3000 greftle yaptığını belki o 2500 greftle yapar.
2) Saç çizgisi : Kötü doktor agresif bir çizgi koyabilir. Sert V şeklinde ya da dümdüz çekebilir. Ortalama doktor bunları yapmaz ama estetik de olmaz. İyi doktor da zaten anlamazsın ekim olduğunu.
3) Operasyon kalitesi : Kötü doktorda ekim sırasında greft kayıpları olabilir. (greft ölür saklama koşullarından) Yine nekrozlar vs. olabilir. Ortalama doktorda bunları yaşama ihtimalin az. Ölü greft sayısı çok azdır. İyi doktorda yok denecek kadar azdır.
4) Ekim sonrası : Kötü doktor sonraki hastaya geçmeye çalışır. Sen onun için bir müşterisindir. Ortalama doktor seninle ilgilenir hasta muamelesi yapar ama ilgi sınırlıdır. İyi doktor ekimden sonra da gelişimi bizzat takip eder ve medikal planlamanı bireysel olarak oluşturur ve bir sorun olması durumunda muhakkak ilgilenir.
Bir çok madde sıralanır. Saç ekimi yanlış yapıldığında düzeltilmesi inanılmaz zor bir işlemdir ve insana "keşke kel kalsaydım" dedirtir. İyi yapıldığında ise hayata yeniden gelmiş gibi olursunuz. "Neden önce yaptırmadım yıllarca boşa böyle yaşamışım" dersiniz.
Bu forumda önerilen doktorlardan hiçbirisi "kötü doktor" klasmanına düşmez. Ama ortalama doktor kısmında kalabilir veya üstüne de çıkabilir. Araştırmanı ona göre yap.