Gönderen Konu: OP. DR. İLHAN SERDAROĞLU ~ 4500 GREFT ~ YAŞ 25 || EKİM TARİHİ: 26/03/2026  (Okunma sayısı 106 defa)

Zugos

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Yıllardır saçlarım yavaş yavaş döküldü ve artık dökülecek çok az saç kalınca dedim ki artık ektireyim çünkü ektirdikten sonra önceki saçlarım dökülse bile ne kadar açılma olabilir diye düşündüm.
Ekim ayında bu forumu keşfettim çokça okumalar yaptım, buradan gözüme takılan yerlerle de görüştüm, çevremde ektiren insanların klinikleriyle de. En sonunda işin içinden çıkamaz hale gelince dedim ki görüştüğüm yerlerin neredeyse hepsi belli bir seviyede saç ekimini başarıyla yapıyor zaten. Dolayısıyla hem evime yakın olması sebebiyle hem de kendisinin estetik cerrah olması sebebiyle İlhan Serdaroğlu'nu seçtim.
Kullanmakta olduğum ve kullanacağım takviyeleri de anlattıktan sonra ekim gününe geçeceğim ve öncesi - sonrası fotoğrafları ekleyeceğim.
Kullandığım takviyeler:
Propecia (11 Aralıktan beri)
D Colefor (çrş ve pazar günleri)
Çinko Bakır Takviye Gıda (Venatura)
B12
Gyno Ferro Sanol
Trixowell takviye gıda (ekimden 1 ay kadar öncedir)
Bundan sonra öncekilere ek kullanmayı düşündüklerim:
Folbiol
Solgar biotin 5000
Cystiphane
NOT: Trixowelli bundan sonra kullanmayı düşünmüyorum zaten içindekilerin aynısı diğerlerinde var.
Şampuan:
Öncesinde Prozync şampuan ve Prozync serum kullanıyordum.
Çrş ve pazar günleri de ketoral
Ekimden sonra İlhan hocanın verdiği trixowell şampuanı kullanıyorum. Bir de 2 saatte bir sıkmam için Farmisol antiseptik sprey ve ekimden 3 hafta sonra kullanmaya başlamam için trixowell serum önerdiler onları aldım.
Ekim günü saat sabah 10'da klinikteydim. Saç traşım yapıldı. Onam formu vs imzaladım ve ardından anesteziye geçtik. Ben çok aşırı fazla canımın yanacağını düşünüyordum. Belki de kendimi çok fazla acıya şartladığım içindir bilemiyorum tahmin ettiğim kadar canım yanmadı. 10 üzerinden 6 ortalama diyebilirim. Anestezi bittikten sonra İlhan hoca her bölgeyi tekrar küçük bir iğneyle kontrol etti ve uyuşmayan yer varsa tekrar anestezi yapıldı. Bu işlem ekim sırasında da ara sıra yapıldı. Bir de ekim sırasında PRP yapıldı. Ekimden sonra mı yapıldı önce mi onu tam hatırlamıyorum.
Sonra 14.30 civarında 15-20 dk lık yemek molası verdik ardından devam ettik. Tüm işlemler 19.00 gibi bitti. Greftlerin çıkarımını ve kanal açılımını İlhan hoca yaptı (İlhan hocayı seçme sebeplerimden biri). Ekim işlemlerini de tahminimce 15 yıldır falan İlhan hocayla beraber çalışan ekip yaptı. (2 kişiler isimlerini bilmiyorum.)
Ekimden sonraki gün telefonla arayarak ağrı sızı olup olmadığını sordular bu olay çok hoşuma gitti.
Şu an 6. gündeyim. 2. gün kliniğe ilk yıkama için gittim ve orada ilk yıkamam yapıldı devamını evde kendim yapıyorum. İlk günler  uyku açısından biraz zor geçti hala da zor geçmeye devam ediyor ama artık yavaş yavaş sağıma soluma yatabilirmişim İlhan hocanın dediğine göre. Durum böyle arkadaşlar umarım bilgilendirici olmuşumdur. İşte fotoğraflar:

Zugos

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ekim sonrası fotoğraflar ve donör bölgenin 5. günü

Facebook Twitter Instagram