Gönderen Konu: SAÇ EKİM ÖNERİSİ 2. EKİM YAŞ29  (Okunma sayısı 127 defa)

Saçsakal

• Yeni üye
  • *
SAÇ EKİM ÖNERİSİ 2. EKİM YAŞ29
« : Bugün, 15:47:17 »
Herkese selamlar arkadaşlar forumu 7 yıla yakındır takip ediyorum forumu kuranlar ve paylaşımlar yapıp insanlara yardımcı olanlara gerçekten teşekkürler.
Ben 2021 Nisan ayında saç ekimi gerçekleştirdim 24 yaşındayken şuan 29 yaşındayım memnundum açıkçası ama son 1 yıldır artık baya seyrelmeler oldu açıkçası bidaha Ekim düşünmüyordum ama bu seyrelmeler sonrası düşünmeye başladım resimleri ekliyorum sizce bu saç  ense+sakal alımıyla çünkü enseyede fazla zarar vermek istemiyorum tek seansta kapanırmı ve hangi ekimciyi tavsiye edersiniz çünkü eğer yaptırırsam son ekimim gözüyle bakıyorum ve doğru bir karar vermek istiyorum sizce bu kafaya en uygun ekimci kimdir birdaha Ekim ihtiyacı duyarmıyım benzer durumu yaşamış ve tecrübeli arkadaşların abilerin yorumlarını bekliyorum herkese hayırlı günler diliyorum.
 (Bütçe 100-150 arası)

Aang

• Hero Member
  • Daha güzel günlere.
Ynt: SAÇ EKİM ÖNERİSİ 2. EKİM YAŞ29
« Yanıtla #1 : Bugün, 16:05:35 »
Dostum merhaba,

İlk ekim öncesi haliniz nasıldı tam bilmiyorum bu yüzden biraz genel bir yorum olacak bilgin olsun.

İlk ameliyat sonrasında yaşınızdan kaynaklı var olan saçlarınızda dökülmeleriniz devam etmiş ve diğer saçlarınızda dökülme olma ihtimali yüksektir. Bu yüzden dökülme yatkınlığınıza göre biraz daha bekleyip dökülmeniz tamamen durduğunuzda ikinci bir seans planlaması yapılmasını öneririm.

Saçsakal

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : Bugün, 16:42:44 »
Şuan sadece ilk fotoyu bulabildim ilk ekimden önceki en net ama saçlar çok uzun tutuyordum topik kullanıyordum kapatıcı olsun diye ön çizgim yoktu nerdeyse o resimden açıktı yani ekimden önce diğerleride sırasıyla ekimden 3 ay sonra 5 ay sonra 8 ve 10 ay sonra

Saçsakal

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : Bugün, 16:46:33 »
2. Resimde dökülme şekli çok net belli aslında

Aang

• Hero Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #4 : Bugün, 17:08:31 »
Dostum merhaba,

Evet tahmin ettiğim gibi maalesef dökülme yatkınlığınız sebebi ile var olan saçlarınızda dökülmeleriniz devam etmiş. Bu durumda bir süre daha dökülmelerinizin devam edebilme ihtimali bulunmakta olduğunu bildirebilirim. Bu yüzden naçizane tavsiye olarak biraz daha bekleyip 33-35 yaşlarından sonra ikinci bir seans planlamanız daha doğru olacağı düşüncesindeyim.

Bu durumu şu yüzden söylüyorum. Dökülmeleriniz devam ederse yine ekilen saçlarda dökülme olur ve aynı duruma tekrar düşme ihtimaliniz beni düşündürüyor. Bu durum olmayacağını net bir şekilde bilsem ikinci bir seans hemen yapılabilir derim ama bunu bilemediğimiz için garantiyi oynayıp beklemeniz önerilir.

Saçsakal

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : Bugün, 17:30:02 »
Yorumunuz için teşekkürler acele etmiyorum Ekim için zaten aklımda 2. Ekimde yoktu son 1 hafta ya kadar ama foruma grip bakınca çok iyi sonuçlar görüyorum insana tekrardan bi heves geliyor 😊 ama ense ve sakal bu açıklığı kapatmaya yetermi enseyi çokta hırpalamak istemiyorum benimle aynı dökülme tarzı olupda başaralı sonuçlar alanlar varmı onu merak ettiğim için açtım konuyu ve şuandaki kafamda ki saçların çoğu Ekim saçları kendi saçlarım çoğu döküldü bu süreçte belli oluyor zaten ön kısım uzayınca iyi oluyor memnunum ön taraftan açıkçası belki biraz sıklaştırma ama yukardan bakınca üst kısım ve verteks bölgesin tam kapanmasa bile ne kadar küçülse iyidir kafasındayım

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : Bugün, 19:12:13 »
Finasteride ile denedin mi stabilize etmeyi dökülmeni. Çünkü ilk ekimden sonra olan şey (mevcut durumun) 2. ekimden sonra da olacak.

24 yaşında ekim yaptırmak çok erken. Bir de üstüne medikal tedavi almadan yapmak bunu çok büyük bir hata. Kliniğin ekim yapmaması gerekirdi. Fin'e yönlendirmesi gerekirdi. Şu an neyi kurtarabilirsen kâr bence iyi bir doktorla fine başla dökülmeni durdur sonra ekime geç.

Saçsakal

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : Bugün, 19:19:00 »
Fine bakışım negatif o yüzden kullanma taraftarı değilim üst açıktı baya o yaşlarda saç dahada önemli oluyor insan için Ekim yaptırdım pişmanda değilim şuan seyreklik çoğaldı kısa kestirdim birde Ekim yaptırabilirim ama şuan değil zaten belki 1 2 sene içinde belki daha sonra benim düşüncem ense ve sakal bölgesi üstü kapatmak için yetermi acaba bu arada dökülme oluyor elbet ama kendi saçlarım döküldü bence çoğu Ekim saçım tepedekiler

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : Bugün, 20:27:40 »
Fine bakışım negatif o yüzden kullanma taraftarı değilim üst açıktı baya o yaşlarda saç dahada önemli oluyor insan için Ekim yaptırdım pişmanda değilim şuan seyreklik çoğaldı kısa kestirdim birde Ekim yaptırabilirim ama şuan değil zaten belki 1 2 sene içinde belki daha sonra benim düşüncem ense ve sakal bölgesi üstü kapatmak için yetermi acaba bu arada dökülme oluyor elbet ama kendi saçlarım döküldü bence çoğu Ekim saçım tepedekiler

Sorun şu ki erken 20'li yaşlarda saç ekimine gidecek kadar açıklığın varsa agresif bir dökülmen var demektir. Saç ekimi saç dökülmesi stabilize olmadan yapılmamalıdır. Ekilen saçlar değil kendi saçların dökülüyor. Şu an genetiğine karşı savaştasın yani dalgaya karşı kürek çekiyorsun. Başarı şansın dökülmeni stabilize etmeden çok zayıf. Herhangi etik bir kliniğe gittiğinde konsultasyon için aynısını söyleyecektir.

Ya da basitçe şunu yaz google'a ve arama sonuçlarını Türkçe'ye çevir. "Hair transplant at young age without meds"

Bir adet örnek :

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : Bugün, 20:30:41 »
Eğer ilk ekimi yaptırmamış olsaydın derdim ki fin kullanmayacaksan hiç girme bu topa direk kazıt gitsin hayatını yaşa. Ama ekimini yaptırmışsın ve sonuç ortada (böyle yüzlerce konu var konumda) ve sonraki yapacağın ekim de bir şeyi değiştirmeyecek çünkü kök sebep DHT hala orada duruyor. Şişedeki delik duruyor ve yeni su eklemeye çalışıyorsun.

Bu acı gerçekle ben de 7-8 ay önce Hintell'in "biraz araştır" demesiyle tanıştım. Bilimsel olarak doğru yol bu malesef ama sana kalmış hayat senin hayatın.

Saçsakal

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : Bugün, 20:50:36 »
Teşekkürler yorumunuz için ama sizin mantığınıza göre saç sorunu yaşayanların % 80 i Ekim yaptırmamalı yada 40 yaşından sonra yaptırmalı halbuki insan birdefa genç oluyor ve yaşı gençken saçlarını daha çok sorun yapıyor bence tabi herkesin düşüncesi farklı

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : Bugün, 20:57:37 »
Bunları nasıl çıkardığını dediğimden anlamadım :D
Saç ekimi mevcut saçlara göre planlanır. Senin ilk ekimin de o anki saçlarına göre yapıldı. O saçlar dökülünce ekilenler kadük düştü. İşte bu durumun yaşanmaması için saç dökülmesinin yavaşlatılması/durdurulması lazım. Bunun için de fin lazım. Çünkü fin saçı minyatürleştiren DHT hormonunun üretimini azaltıyor.
"Benim mantığım" değil çünkü bilimsel olarak doğru yol bu. Uygulayıp uygulamamak sana kalmış.
« Son Düzenleme: Bugün, 21:05:17 Gönderen: Yusuf33 »

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : Bugün, 21:03:34 »
Eğer ilk ekimden sonra kısa sürede tekrar bu duruma geldiyse, bence öncelikle finasteride başlaman daha doğru olur. Çünkü mevcut saçları koruyup güçlendirmek en önemli adım.

Demek istediğim şu: Sen ikinci ekimden de çok iyi sonuç alabilirsin, hatta kısa sürede güzel bir görünüm yakalayabilirsin. Ama genetiğin bu yönde olduğu için, dökülme süreci devam edecektir.

Bu yüzden en mantıklısı, ikinci saç ekimini düşünmeden önce finasterid kullanımına karar verip başlamak. Mevcut saçları stabilize ettikten sonra ekim yaptırırsan, alacağın sonuç çok daha kalıcı ve tatmin edici olur.
Global Moderator

Saçsakal

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : Bugün, 21:32:45 »
Yorumlarınız için teşekkürler hintel abi finestraid kullanmayı düşünmüyorum 5 yılda bu duruma geldi aslında uzayınca çokta şikayetçi değilim sadece bi tık daha sık olsa daha memnun olurum açıkçası en iyisi birazdaha beklemek sanırım

Facebook Twitter Instagram