Gönderen Konu: Finasterid hakkında  (Okunma sayısı 46 defa)

stand

• Yeni üye
  • *
Finasterid hakkında
« : Bugün, 18:29:10 »
Merhaba arkadaşlar foruma uzun zamandır girmiyorum. Eskiden finasteridi forumda çok araştırmıştım insanlar genellikle proscar 5 mg dörde bölüp kullanıyordu.
Fakat şimdi finasterid topikal(sprey) veya lokal finasterid mi deniyor tam anlamadım ama o şekilde kullanan arkadaşlarda var.
Hangisi daha etkili acaba oral mı yoksa topikal kullanım mı? Yaşım 30 yan etkileri hakkında pek endişem yok.

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasterid hakkında
« Yanıtla #1 : Bugün, 18:41:33 »
Oral finasteride daha etkili elbette çünkü sisteme çok daha rahat karışıyor ve dozlamada hata payı yok.
Topikal finasteride yan etkileri minimize etmek için çıkarılmış bir ürün. Yine sisteme karışıyor bir kısmı ama bilimsel çalışmalar yan etki profilinin orala göre daha az olduğunu doğruluyor. Daha lokalize kalıyor yani kafaya uygulanınca. Ama uygulaması uğraştırıcı her gün kafana bir şey sıkman gerekiyor. Dozunu ayarlaman lazım, fıs sayısını düzgün tutman lazım yoksa fazla gidebilir. Ayrıca bilhassa erkek çocuğun ya da hamile eşin varsa kesinlikle kullanmaman gerekir. (çünkü maruz kalırlarsa DHT hormonu eksikliğine bağlı çok büyük sıkıntılar olur.) Genel özet böyle.

Yani yan etki korkun yoksa direk oral kullan.

Facebook Twitter Instagram