Gönderen Konu: Saç ekimine dair tavsiyeler  (Okunma sayısı 491 defa)

Anonim1648

• Yeni üye
  • *
Saç ekimine dair tavsiyeler
« : 13 Nisan 2026, 21:59:34 »
Arkadaşlar merhaba, çok uzun yıllardır siteyi takip ediyorum. Burası saç ekimi konusundaki en işlevsel problem. Artık saç ektirmeyi kesin kararlaştırdım. Son iki senedir siteye düzgün giremedim. O yüzden fikrinize ihtiyacım var.

Yaş 30
Saç dökülmem fotoğraflardaki gibi. Klinik seçimi konusunda büyük oranda kararsızlıklarım var. Asmedle görüştüğümde bir süre ilaç kullanmamın faydalı olacağını sonrasında ekim düşünmem gerektiğini söylediler. Ben ekimden önce veya sonra herhangi bir desteğe alışmak istemiyorum. Minoxidil ve finanstr gibi. Siz bu tarz bir açıklık için hangi klinikleri incelememi önerirsiniz ? Yüzlerce klinik var ve iki yıldır sayfaya çok fazla giremedim bu yüzden güncel takip eden arkadaşların fikirleri önemli.
Ayrıca yaz mevsimine doğru ekim yaptırmak sorun çıkarır mı ? Ekimin başarısını önemli ölçüde etkiler mi ?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimine dair tavsiyeler
« Yanıtla #1 : 13 Nisan 2026, 22:20:31 »
Merhaba kardeşim saç ekimine uygunsun, ektirirsen gayet tatmin edici bir sonuç alırsın. Klinik seçimi tamamen bütçe işi, her bütçeye uygun iyi merkezler var, biraz araştırma yaparsan kendine en doğru yeri bulursun

Medikal destek konusu ise senin isteğine göre değil saçın ihtiyacına göre değerlendirilir. Kullanırsan ciddi avantaj sağlar ama kullanmam dersen de bu tamamen senin tercihin. Kimse seni zorlamaz, ekim sonrası ne kullandığını da gelip kontrol etmezler, doktor gerekeni söyler karar yine sende

Süreç boyunca finasterid önermelerinin sebebi mevcut saçları korumak ve güçlendirmek. Zayıf saçların kalınlaşması, dökülmenin yavaşlaması, donör alanın daha sağlıklı olması, güçlü greftlerin alınabilmesi ve ekilen saçların daha iyi tutunması gibi birçok avantaj sağlar. Bu yüzden medikal destekle ilerleyen süreçler genelde daha stabil ve daha tatmin edici sonuç verir

Diğer arkadaşlarda saçların konusunda deneyimlerini bilgilerini fikirlerini yazsın lütfen saçları hakkında arkadaşa
Global Moderator

Anonim1648

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 13 Nisan 2026, 22:38:44 »
Öncelikle cevabın için akabinde bu site için teşekkürler. Siteyi ilk olarak 2017 veya 2018 de keşfetmiştim. Bu platform türkiyede son 10 yılda kliniklerin daha hassas ve kaliteli iş yapmasına saç ektirenlerin ise daha bilinçli seçimler yaparak süreci iyi yönetmelerine vesile oldu. Bu gerçekten büyük hizmet.
Yaz aylarında yapılan ekimlerle ilgili ne düşünüyorsun süreci önemli oranda etkilermi ? Güneş ışığı ter vs. Yoksa önemli bir etken değil mi sence.
Ek olarak söylediğin gibi bunu okuyan arkadaşlarda araştırmaları veya ekimleri sonucunda başarılı gördüğü klinikleri yazarlarsa o klinikleride araştırarak daha sağlıklı bir karar verebilirim. Sonrasında zaten süreci hep beraber takip ederiz inşallah.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 13 Nisan 2026, 22:44:21 »
Bence biraz bagımsız araştırma yap forumda ekim konularında daha sonra bana sor ben sana o konuda yardımcı olurum dostum

Yazın saç ektirilmez muhabbeti tamamen şehir efsanesi kardeşim, öyle bir şey olsa klinikler yazın kepenk indirir kimse operasyon yapmazdı. Saç ekiminin mevsimle direkt bir alakası yok, önemli olan süreci doğru yönetmek. Yazın sadece güneş, terleme ve hijyen konusuna biraz daha dikkat edersin o kadar. Zaten doktorun gerekli uyarıları yapıyor, sen de uyduğun sürece hiçbir problem yaşamazsın

Hatta bazı kişiler yazın izin dönemini değerlendirdiği için süreci daha rahat geçiriyor. Yani olay tamamen kişisel konfor ve süreci ne kadar düzgün yönettiğinle alakalı, mevsimle değil

Bu arada yazdıklarına da katılıyorum, değerli katkıların için teşekkür ederim. Uzun yıllardır bizimlesin, forumda tecrübelerini paylaşman gerçekten önemli. İnşallah sen de doğru bir saç ekimi kararı verip sürecin sonunda mutlu olan tarafta yer alırsın
Global Moderator

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 13 Nisan 2026, 23:33:36 »
Arkadaşlar merhaba, çok uzun yıllardır siteyi takip ediyorum. Burası saç ekimi konusundaki en işlevsel problem. Artık saç ektirmeyi kesin kararlaştırdım. Son iki senedir siteye düzgün giremedim. O yüzden fikrinize ihtiyacım var.

Yaş 30
Saç dökülmem fotoğraflardaki gibi. Klinik seçimi konusunda büyük oranda kararsızlıklarım var. Asmedle görüştüğümde bir süre ilaç kullanmamın faydalı olacağını sonrasında ekim düşünmem gerektiğini söylediler. Ben ekimden önce veya sonra herhangi bir desteğe alışmak istemiyorum. Minoxidil ve finanstr gibi. Siz bu tarz bir açıklık için hangi klinikleri incelememi önerirsiniz ? Yüzlerce klinik var ve iki yıldır sayfaya çok fazla giremedim bu yüzden güncel takip eden arkadaşların fikirleri önemli.
Ayrıca yaz mevsimine doğru ekim yaptırmak sorun çıkarır mı ? Ekimin başarısını önemli ölçüde etkiler mi ?

Aslında medikal tedavi saç ekimine destek değil. Saç ekimi medikal tedaviye destek oluyor. Medikal tedavinin kapatamadığı yerleri saç ekimiyle kapatıyorsun. Verteks bölgende bir sürü minyatür saçın var. Onları hayata döndürmen gerekir ve dökülmeni stabilize etmen gerekir. NW6 paterni var. Saç ektirsen bile dökülmen devam edeceği için geçici bir sonuç olacak.

Saç ekimine dair tavsiye istemişsin, bilimsel olarak doğru yol :
1) Doktor kontrolünde fin başla (yan etki çekincen varsa topikal de deneyebilirsin)
2) 1 yıl finasteride'in minyatür saçlarını geri getirmesi için zaman tanı
3) Bu arada klinikleri takip et. Araştırma yap.
4) Karar verdiğin kliniği bizle paylaş biz de olur olmaz diyelim.

Doğru yol bu. Uygulamazsan burada 3-4 sene sonra crown bölgen için ekim ihtiyacı hasıl olduğunda 2. ekim için soru sormaya başlayabilirsin.
En azından ilacı tolere edip edemediğini gör. Edemediğini görürsen ona göre gelecek planlamanı yaparsın. Bu 1 sene içinde tölere edip kullanabileceğini anlarsan daha agresif bir ekim yapılabilir. Karar senin.

Final Boss

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2026, 01:13:14 »
Dökülme patterni bence norwood 6 değil en fazla norwood 5 .şu an norwood 4 diyebiliriz.
Finasterid şu durumda olanları korur ama ekime  yardımcı olur demek bence hata .doğrusu iyi bir merkezde güzel bir ekim yaptırmak ve olanı korumak isteniyorsa fin kullanmak olur.

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2026, 09:39:51 »
Neye göre hata anlamadım. Ekime yardımcı şöyle olur, şu an 4.500 greft gerekecekse fin ile belki bu sayı 4.000'e düşecek. Bir saç folikülü %50'den az minyatürleştiyse geri getirilebilir. Daha az greft gereksinimi ekime yardımcı olması demek.
Bir de neden mevcudu korumak istemesin ki? Korumazsa önde ve arkada saçı olur ama ortadaki mevcut saçları dökülür o zaman elinde adacık kalır.
Nw6 demedim zaten, paterni yani oraya doğru gidiyor demek istedim. NW6'da donör alan dışında saç kalmaz.

Facebook Twitter Instagram