Arkadaşlar merhaba, çok uzun yıllardır siteyi takip ediyorum. Burası saç ekimi konusundaki en işlevsel problem. Artık saç ektirmeyi kesin kararlaştırdım. Son iki senedir siteye düzgün giremedim. O yüzden fikrinize ihtiyacım var.
Yaş 30
Saç dökülmem fotoğraflardaki gibi. Klinik seçimi konusunda büyük oranda kararsızlıklarım var. Asmedle görüştüğümde bir süre ilaç kullanmamın faydalı olacağını sonrasında ekim düşünmem gerektiğini söylediler. Ben ekimden önce veya sonra herhangi bir desteğe alışmak istemiyorum. Minoxidil ve finanstr gibi. Siz bu tarz bir açıklık için hangi klinikleri incelememi önerirsiniz ? Yüzlerce klinik var ve iki yıldır sayfaya çok fazla giremedim bu yüzden güncel takip eden arkadaşların fikirleri önemli.
Ayrıca yaz mevsimine doğru ekim yaptırmak sorun çıkarır mı ? Ekimin başarısını önemli ölçüde etkiler mi ?
Aslında medikal tedavi saç ekimine destek değil. Saç ekimi medikal tedaviye destek oluyor. Medikal tedavinin kapatamadığı yerleri saç ekimiyle kapatıyorsun. Verteks bölgende bir sürü minyatür saçın var. Onları hayata döndürmen gerekir ve dökülmeni stabilize etmen gerekir. NW6 paterni var. Saç ektirsen bile dökülmen devam edeceği için geçici bir sonuç olacak.
Saç ekimine dair tavsiye istemişsin, bilimsel olarak doğru yol :
1) Doktor kontrolünde fin başla (yan etki çekincen varsa topikal de deneyebilirsin)
2) 1 yıl finasteride'in minyatür saçlarını geri getirmesi için zaman tanı
3) Bu arada klinikleri takip et. Araştırma yap.
4) Karar verdiğin kliniği bizle paylaş biz de olur olmaz diyelim.
Doğru yol bu. Uygulamazsan burada 3-4 sene sonra crown bölgen için ekim ihtiyacı hasıl olduğunda 2. ekim için soru sormaya başlayabilirsin.
En azından ilacı tolere edip edemediğini gör. Edemediğini görürsen ona göre gelecek planlamanı yaparsın. Bu 1 sene içinde tölere edip kullanabileceğini anlarsan daha agresif bir ekim yapılabilir. Karar senin.