Gönderen Konu: Finasterid 9 Ay 10 Gün  (Okunma sayısı 775 defa)

akami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Finasterid 9 Ay 10 Gün
« : 18 Nisan 2026, 00:09:52 »
Konuyu yanlışlıkla off topicte açmıştım zamanında buradan tekrar açıyorum finasterid başlayalı 9 ay 10 gün oldu yaş 19 genel olarak temiz besleniyorum, spora gidiyorum, haftada 3 gün finasterid ve çok nadir dermapenle bu zamana kadar geldik vitamin olarak da d vitamini, magnezyum, çinko, k2 ve b12 alıyorum sadece saç için değil genel sağlık ve vitaminlerim gayet iyi çok şükür başladıktan 1 ay sonrası ve şimdi saçımı yeniden 4 e vurduktan sonrasını paylaşıyorum sorularınıza ve önerilerinize açığım ve en büyük önceliğim 3 4 sene sonra ekim yapmak için altyapı bunu da belirteyim. Teşekkürler. (Üstteki 1. ay alttaki bugün kestiktwn sonra) ve haftada 7 gün finasteride geçmeyi düşünüyorum yorumlarını beklerim.

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasterid 9 Ay 10 Gün
« Yanıtla #1 : 18 Nisan 2026, 08:01:50 »
Hocam 19 yaşında bu kadar dökülme çok radikal. Doktor kontrolünde dutasteride sorabilirsin çünkü gördüğüm en agresif genetik 19 yaşında NW6 paterni (gidişatı)

akami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 18 Nisan 2026, 11:21:03 »
Hocam 19 yaşında bu kadar dökülme çok radikal. Doktor kontrolünde dutasteride sorabilirsin çünkü gördüğüm en agresif genetik 19 yaşında NW6 paterni (gidişatı)
Vallahi öyle daha en başta 15-16 yaşında başladı ve 17 18 de artık bildiğin nw5 e adım atıyordu bir de buradaki doktorlar finasteridi bile düzgün bilmiyorlar daha önce özele gittim hala bana minoxidil diyor ya da devlete gittim daha fine başlamadan önce başlamak istiyorum diye bana başlama diyor kime laf anlatabilirim ki sadece değinmediğim şeylere değineyim başladığım ve şu zamana kadar olan süreçte saç derisi kesinlikle yumuşadı mükemmel olmasa da ve en önemlisi benim 15 16 yaşında döküldüğü dönemlerde saçlarımın kökleri bildiğin bıçak saplanır gibi acıyodu parmak ucuyla bile dokunulduğu gibi beynim duruyordu ve aşırı aşırı büyük sarı sarı sivilce gibi sebum çıkıyordu köklerden ve genelde hepsi kökün 3 4 katıydı o yaşlarda bu kadar yapacak ne oldu bilmiyorum ama şu an hem kökler neredeyse hiç acımıyor sadece aralarda hafif acıyıp geçiyor sivilceler de baya baya azaldı kaybolduya yakın ve yan etki olarak da hiçbir şey görmedim o yüzden haftada 7 gün fine geçmeyi düşünüyorum yan etki bakımından bir şey yaşar mıyım bilmiyorum. Bir de oral min mantıklı mı hala çok erken yan etkisi olup olmadığını bilmek için ama uzun dönem kullanan varsa bilgilendirirse sevinirim

Hodrimeydan41

• Full Member
« Yanıtla #3 : 18 Nisan 2026, 13:58:41 »
Vallahi öyle daha en başta 15-16 yaşında başladı ve 17 18 de artık bildiğin nw5 e adım atıyordu bir de buradaki doktorlar finasteridi bile düzgün bilmiyorlar daha önce özele gittim hala bana minoxidil diyor ya da devlete gittim daha fine başlamadan önce başlamak istiyorum diye bana başlama diyor kime laf anlatabilirim ki sadece değinmediğim şeylere değineyim başladığım ve şu zamana kadar olan süreçte saç derisi kesinlikle yumuşadı mükemmel olmasa da ve en önemlisi benim 15 16 yaşında döküldüğü dönemlerde saçlarımın kökleri bildiğin bıçak saplanır gibi acıyodu parmak ucuyla bile dokunulduğu gibi beynim duruyordu ve aşırı aşırı büyük sarı sarı sivilce gibi sebum çıkıyordu köklerden ve genelde hepsi kökün 3 4 katıydı o yaşlarda bu kadar yapacak ne oldu bilmiyorum ama şu an hem kökler neredeyse hiç acımıyor sadece aralarda hafif acıyıp geçiyor sivilceler de baya baya azaldı kaybolduya yakın ve yan etki olarak da hiçbir şey görmedim o yüzden haftada 7 gün fine geçmeyi düşünüyorum yan etki bakımından bir şey yaşar mıyım bilmiyorum. Bir de oral min mantıklı mı hala çok erken yan etkisi olup olmadığını bilmek için ama uzun dönem kullanan varsa bilgilendirirse sevinirim
öncelikle yaşın genç benımde 15/16 dökülmeye başladı senın gibi agresif bende 18 yaşında başladım finasteridde öncelikle doktor kontrolünde dht kantesti testostoron gibi önemli değerlerine bakarak finasteride başlamalısın yoksa bu saç 1/2 seneye nowd 6/7 geçebilir

akami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 18 Nisan 2026, 14:01:12 »
öncelikle yaşın genç benımde 15/16 dökülmeye başladı senın gibi agresif bende 18 yaşında başladım finasteridde öncelikle doktor kontrolünde dht kantesti testostoron gibi önemli değerlerine bakarak finasteride başlamalısın yoksa bu saç 1/2 seneye nowd 6/7 geçebilir
Gittiğiniz hastane ve doktoru söyleyebilir misiniz eğer memnunsanız bir de yakın tarihte kan vereceğim onu da eklemeyi düşünüyorum

Hodrimeydan41

• Full Member
« Yanıtla #5 : 18 Nisan 2026, 18:28:02 »
Ben kan testini dahiliyeden rica etmişttim doktor tavsiyesi ile başlamadım finasteride ama kendim bilinçli olduğum için fix 6 ayda 1 kan testlerime baktırıyorum herşeye öle devam etmeni öneririm sormak istediğin soru varsa sorabilirsin cevaplarım

akami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 18 Nisan 2026, 19:49:52 »
Ben kan testini dahiliyeden rica etmişttim doktor tavsiyesi ile başlamadım finasteride ama kendim bilinçli olduğum için fix 6 ayda 1 kan testlerime baktırıyorum herşeye öle devam etmeni öneririm sormak istediğin soru varsa sorabilirsin cevaplarım
Ben de 10 gün sonra dahiliyeden kan vericem 2 hafta önce sağlık ocağında kan verdim hiçbir eksiğim yoktu ama dahiliyeden d vitamini ve testosteronu da öğrenmek istiyorum. Yakın tarihde de üroloğa gidip bütün hormonları baktıracağım inşallah ilaca başladıktan 2 ay sonra 1 kere gittim ama kimliğimi unutmuştum o yüzden verememiştim öyle de kaldı :)

Facebook Twitter Instagram