Gönderen Konu: Cüneyt Coşkun / 4000 Greft / 21.04.2026 / Yaş 32 / DHI Teknik - Traşsız Saç Ekim  (Okunma sayısı 3701 defa)

SaveGe

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba Arkadaşlar

Yaşım 32, yaklaşık 10 yıldır aktif saç dökülmesi yaşıyorum. Tepeden başlayıp ön şakak çizgilerine kadar genel bir seyrelmem mevcut. Uzun yıllar araştırmalarım sonucunda Cüneyt hocanın çok başarılı sonuçlarını görünce bende kendisine ekim yaptırmaya karar verdim. Hem kendisinin hastalarıyla birebir olan tutumu ve ekim işleminin tamamen kendisinin yapması güven veren husus oldu. Birçok merkezde doktoru operasyonda dahi göremezsiniz. Cüneyt hoca bizzat kendisi ekiyor, 17 yıllık uzun bir deneyimi var zaten ve ekibide işlerinde uzman harika insanlar.

Velhasıl sürecimin öncesi ve sonrası fotoğraflarını sizinle aşağıda paylaşıyorum.

Kendisinin hastalarıyla ilerlediği süreç şu şekilde; traşlı ya da traşsız ekim olmasına siz karar veriyorsunuz ama kendisinin yönlendirmesi traşsız olması yönündeydi. Sosyal hayatı dönüş hızı ve traşlı ekimden hiçbir farkının olmamasını ısrarla anlattı ve traşsız olmasına ikna etti. Yara iyileşmesi ve sık ekim yapabilmek adına DHI tekniği ile chio kalemleri ile ekim yapıyor. Safir uçlu kalemler ile ekim yapmıyor.

Ekim sonrasında 15. günden sonra kendisinin hazırlattıği minoksidil,finasterid karışımlı bir seruma başlatıyor ve bunun sonuçlar üzerinde asıl belirleyici faktör olduğunu söylüyor ve medikal tedaviyi çok önemsiyor. Oral olarak finas vs tavsiye etmiyor kararı size bırakıyor. Sebeb olarak ise cinsel yan etkilerinden daha çok ağır depresyona ve beyin sisine neden olduğunu ifade ediyor.

15. Günde sonra kullanacağım takviyeler şu şekilde:

1. Hocanın hazırladığı finas+minoksidil karışımı topikal olarak sprey formunda
2. Omega 3, D3 K2, Solgar Multivitamin

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sormak istedikleriniz olursa memnuniyetle ayrıntılı cevaplarım. Sürecim hakkında, ekim çizgisi, sıklık, doğallık vs hakkında yorumlarınızı paylaşırsanız çok memnun olurum.

Herkese şimdiden bol saç taramalı günler  :) :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Saç ekimin hayırlı olsun, planlama gerçekten açıklık durumuna göre gayet başarılı yapılmış. İşçilik sık ve temiz duruyor, ön çizgi tasarımı da oldukça doğal ve yakışmış.

Açık alanına bakınca tek ekimde güzel bir toparlanma olur ama tepe bölgesi biliyorsun en zor alanlardan biri ve sende de geniş bir alan var. Daha dolu bir görüntü için ileride ikinci ekim ihtimali yüksek duruyor, bu gayet normal bir durum.

Onun dışında genel olarak kaliteli ve özenli bir çalışma olmuş, sürecin de güzel ilerleyeceğini düşünüyorum. 2023’ten beri forumda olup araştırmanı yaparak bu kararı vermen de çok iyi olmuş.

İnşallah finalde çok daha tatmin edici, dolu bir sonuç alırsın
Global Moderator

SaveGe

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Çok teşekkür ederim. Açıklık fazlaydı evet yapılabilen en homojen dağıtım yapılmaya çalışıldı dönor alanı bozmadan. Ben oral ve topikal finas- minoksidil ile süreci sürdürmeyi düşünüyorum en azından bir 5 yıl kadar. Sonrasında neler olur elbet göreceğiz inş.

Aylık düzenli paylaşımları mutlaka yaparım.
  • Ekim Tarihi: 21.04.2026
  • Ekim Merkezi ismi Cüneyt Coşkun - Aesthetic Center
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 32
  • Medikal Tedavi D3K2, Omega 3, Solgar VM-2000, Topikal Finas-Minoksidil

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Anladım evet dediğiniz gibi saç ekiminiz dağılım ve kalite olarak çok iyi
Hayırlısı olsun dostum
Global Moderator

SaveGe

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Anladım evet dediğiniz gibi saç ekiminiz dağılım ve kalite olarak çok iyi
Hayırlısı olsun dostum

Çok teşekkür ederim, sizlerin varlığı ve desteği ekstra kıymetli ve motive edici kendi adıma.

Finas konusunda hassasiyetinizi ve görüşünüzü tanıyorum yıllardır forumdan. Benim kullanım dozum ile alakalı bir öneriniz olur mu ? Oral ve topikal başlamayı düşünüyorum 15.günden itibaren
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 32

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Finasteride konusunda genelde önerilen doz 1mg/gün'dür ama bir çok bu alanda uzmanlaşmış doktor bu dozun herkes için geçerli olmadığını ve fazla olduğunu söylüyor.

Bazı taktikler şunlar : günde 0.20 /0.25 mg (%55 dht'yi baskılıyor, 1mg %69 civarı)
Haftada 3 gün kullanım (p.tesi, çrş, cuma gibi) micro-dosing'ler ile ilerlemek mümkün.

Topikalde genelde en düşük ama etki sağlayan oran %0.1 finasteride ama bu 0.25-0.30'lara kadar çıkabiliyor. Yan etki olasılığı daha az çünkü daha lokalize kalıyor.
Ama Cüneyt hoca zaten oral önermiyor topikal kullanmanı istiyor. O yüzden Cüneyt hocanın serumundan ilerlersen senin için daha iyi olabilir.

Finasteride'de amaç yan etki görmeden alınabilecek maksimum yararı almaktır. Denge meselesi. En düşük doz ve zarar vermeyen dozla maksimum fayda.

SaveGe

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Finasteride konusunda genelde önerilen doz 1mg/gün'dür ama bir çok bu alanda uzmanlaşmış doktor bu dozun herkes için geçerli olmadığını ve fazla olduğunu söylüyor.

Bazı taktikler şunlar : günde 0.20 /0.25 mg (%55 dht'yi baskılıyor, 1mg %69 civarı)
Haftada 3 gün kullanım (p.tesi, çrş, cuma gibi) micro-dosing'ler ile ilerlemek mümkün.

Topikalde genelde en düşük ama etki sağlayan oran %0.1 finasteride ama bu 0.25-0.30'lara kadar çıkabiliyor. Yan etki olasılığı daha az çünkü daha lokalize kalıyor.
Ama Cüneyt hoca zaten oral önermiyor topikal kullanmanı istiyor. O yüzden Cüneyt hocanın serumundan ilerlersen senin için daha iyi olabilir.

Finasteride'de amaç yan etki görmeden alınabilecek maksimum yararı almaktır. Denge meselesi. En düşük doz ve zarar vermeyen dozla maksimum fayda.

Cüneyt hocanın serumu %1 finasterid, %5 minoksidil diye biliyorum. Bir etken madde daha var ama onun ismini hatırlayamadım şimdi.

Yani aslında topikal olarak %1 kafaya, 1mg da ağızdan alınırsa çok daha etkili olur diye düşünüyorum. Tabi yan etkilerini takip ederek doktor kontrolünde. 

• Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 32

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları

Cüneyt hocanın serumu %1 finasterid, %5 minoksidil diye biliyorum. Bir etken madde daha var ama onun ismini hatırlayamadım şimdi.

Yani aslında topikal olarak %1 kafaya, 1mg da ağızdan alınırsa çok daha etkili olur diye düşünüyorum. Tabi yan etkilerini takip ederek doktor kontrolünde.

Hayır olmaz. Finasteride belli bir dozdan sonra etki etmez. Prostat için kullanılan 5mg %71 DHT bloklarken saç dökülmesi (aga) için 1mg %70 blokluyor. Çalışmalarda %1 DHT için ekstra yan etki riskine gerek yok demiş. Yani 1mg saç dökülmesi için maksimum efekt. Yetersiz kalması durumunda dut'a geçiş olur, doz arttırılmaz.

SaveGe

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Hayır olmaz. Finasteride belli bir dozdan sonra etki etmez. Prostat için kullanılan 5mg %71 DHT bloklarken saç dökülmesi (aga) için 1mg %70 blokluyor. Çalışmalarda %1 DHT için ekstra yan etki riskine gerek yok demiş. Yani 1mg saç dökülmesi için maksimum efekt. Yetersiz kalması durumunda dut'a geçiş olur, doz arttırılmaz.

Anladım çok çok teşekkür ederim. Güzel bir bilgilendirme oldu benim için faydalandım.  |-onayisareti-|
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 32

oranje

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Donör bölgeniz ne durumda? Ben de ektirdim ama sol taraf kulak üstü biraz canımı sıkıyor.

SaveGe

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Donör bölgeniz ne durumda? Ben de ektirdim ama sol taraf kulak üstü biraz canımı sıkıyor.

Genelde kulak üsleri seyrek olabiliyor. Benim de en az kulak üst greft almaya çalıştılar sağ ve soldan üç yüzer adet toplamda 600 aldılar kulak üstünden. Zamanla toparlar merak etmeyin
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 32

SpaWn

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Hayırlı olsun ekiminiz, ön çizgi güzel gözüküyor. Bende hocada 1 ay önce ektirmiştim, umarım istediğiniz gibi güzel sorunsuz gelişir.
Benimde donör bölgede sol taraf sağa göre daha seyrek gibi gözüküyor şu an. Toparlanacaktır diye umut ediyorum, ikinci ekimi inşallah çıkarır.

Ayrıca vertexe kaç greft ekildi bu arada?
  • Ekim Tarihi: 23 Mart 2026
  • Ekim Merkezi ismi Cüneyt Coşkun
  • Greft Miktarı 4600
  • Medikal Tedavi Xpecia, c, d vitamini, magnezyum, b12 complex, Nutraxin Multivitamin, Topikal %0.1 Finasterid-%5 Minoxidil-%1 Adenozin

SaveGe

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Hayırlı olsun ekiminiz, ön çizgi güzel gözüküyor. Bende hocada 1 ay önce ektirmiştim, umarım istediğiniz gibi güzel sorunsuz gelişir.
Benimde donör bölgede sol taraf sağa göre daha seyrek gibi gözüküyor şu an. Toparlanacaktır diye umut ediyorum, ikinci ekimi inşallah çıkarır.

Ayrıca vertexe kaç greft ekildi bu arada?

Teşekkür ederim inş sizde istediğiniz sonuçlara ulaşırsınız. İkinci ekime inş gerek kalmaz. Olanları koruyup önden sık bir görüntü arkadan biraz seyrek bir görüntü yeterli olur benim adıma. Tamamen aslan yelesi fırça gibi saçlarım olsun beklentim yok.

Vertexe kaç ekildi bilmiyorum sormadım. Sorayım buraya yazarım mutlaka
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 32

SpaWn

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları

Yusuf hocam bu konuda bayağı bir bilginiz var. Bu durumda topik olanı kullanıp yanına oral almak mantıklı değil diye anlıyorum? Peki topik dutasterid hakkında ne diyorsunuz? Etkisinin daha iyi olduğu biliniyor ama topik olarak nasıl olur?
  • Ekim Tarihi: 23 Mart 2026
  • Ekim Merkezi ismi Cüneyt Coşkun
  • Greft Miktarı 4600
  • Medikal Tedavi Xpecia, c, d vitamini, magnezyum, b12 complex, Nutraxin Multivitamin, Topikal %0.1 Finasterid-%5 Minoxidil-%1 Adenozin

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Yusuf hocam bu konuda bayağı bir bilginiz var. Bu durumda topik olanı kullanıp yanına oral almak mantıklı değil diye anlıyorum? Peki topik dutasterid hakkında ne diyorsunuz? Etkisinin daha iyi olduğu biliniyor ama topik olarak nasıl olur?

Topikal dutasteride son zamanlarda oldukça popüler. Bazı çalışmalar yan etkisini çok az buluyor (molekül ağırlığı yüksek olduğu için diyen var) ama saça olan faydası muazzam. Elbette benim görüşüm ve tercihim minimalden başlayıp yavaşça yukarı çıkmak.

Altın standart finasteride'dir. Finasteride yetersiz kalırsa daha güçlü tedavi olan dutasteride doktorla beraber tartışılabilir. Topikali için de bu durum geçerli bence.

Hem oral hem topikal dediğim gibi mantıksız ve boş yere fazla doz alınmış olur. Finasteride'in maksimum kıracağı DHT %70-72'dir. Çünkü finasteride 5 ALFA REDUKTAZ ENZİMİNİN tip 2 versiyonunu inhibe eder. Tip 1 olan enzimi inhibe etmez ve DHT üretimi devam eder. Daha fazla alman bir şey değiştirmiyor çünkü bloklaması gerekeni (tip 2'yi) zaten mükkemel blokluyor (1mg'da)

Facebook Twitter Instagram