Gönderen Konu: Tavsiye ACIL!!  (Okunma sayısı 824 defa)

Erhan Uckun

• Yeni üye
  • *
Tavsiye ACIL!!
« : 28 Nisan 2026, 20:31:46 »
Merhaba, yas 50.. Saclar epeydir bu sekilde. Bir klinikte (Izmir de) tek seferde onler yogun orta ve arka hafif olarak yapabiliriz dendi.
Sizce sonuc nasil olur? Deger mi? Aciklik fazla mi? Yap derseniz yanlara da ekim yapmak lazim mi (cunku sadece on ve ust dusunuyorum)

Cok tesekkurler!

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Tavsiye ACIL!!
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2026, 20:40:55 »
Hocam donörün iyi durumda ve saç yapın kıvırcık bu da büyük bir avantaj.

Benim tavsiyem şehirden ziyade kliniğin kalitesine öncelik ver. Hayatından 1-2 günü ayır ve İstanbul/Ankara'da iyi bir kliniğe git.

Büyük açıklıklarda F/P Medeks ya da ERS olabilir.
Hakan Doğanay ya da Ahmet Tosun iyidir. Ankara'da Şahin bey ve Asuman hanım iyi.
Bütçen çoksa ASMED düşünebilirsin.

Kötü kliniğe gidersen ziyan edersin. Acele etme, bu saydığım kliniklerin konularına bak, araştır. Büyük açıklıklarda sonuçları nasıl gör. Saç ekimi basit bir işlem değil ciddi cerrahi bir işlemdir. Google yorumlarından ya da Instagram'da ışık oyunlarıyla before/after'lar hiçbir anlam ifade etmez.

Kararını buraya yaz hangi klinikte karar verirsen. Akıl akıldan üstündür ve buradaki kollektif deneyim, özellikle Hintell'in, hiçkimsede yok.

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2026, 20:43:45 »
Ekim yapılması durumunda bu tarz açıklıkarda zaten dediğin gibi önden ortaya kadar gidilir.
İkinci planlamada verteks olur genelde, 10 ay 1 yıl arası zaman tanımak gerekir. Sakal desteği de gerekebiliyor verteksde.

borella01

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 28 Nisan 2026, 20:48:48 »
vetex ve orta tepeyi değilde önden arkaya 4,5 cm genişliğinde bir alan ekilirse ön profiliniz düzelir çok daha genç gösteririsiniz ama dersenizki tüm alan kapansın o zaman çok riskli bir vaka haline gelirsiniz .tüm kafayı kapatmaktansa dediğim şekilde bir ekim olursa ve ön çizgiede hem estetik hemde yoğun bir görüntü elde ederseniz sonuç epey mutlu eder bence.

Erhan Uckun

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 28 Nisan 2026, 21:13:59 »
Tesekurler. Evet klinik onemli farkindayim. Ulusan olacak herhalde.

Sence yanlara da sac ekimi yapmali miyim? Yoksa sadece onler (hafif sakaklar acik olur bana herhalde) ve tepe mi?

4500 greft yeterli olur mu?

Erhan Uckun

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 28 Nisan 2026, 21:17:25 »
vetex ve orta tepeyi değilde önden arkaya 4,5 cm genişliğinde bir alan ekilirse ön profiliniz düzelir çok daha genç gösteririsiniz ama dersenizki tüm alan kapansın o zaman çok riskli bir vaka haline gelirsiniz .tüm kafayı kapatmaktansa dediğim şekilde bir ekim olursa ve ön çizgiede hem estetik hemde yoğun bir görüntü elde ederseniz sonuç epey mutlu eder bence.

4-5 cm onde yogun olacak..sonrasi hafif olur dediler..Yanlar icin ne dersiniz? Iki yana da 300-400 greft koyulsa nasil olur?

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 28 Nisan 2026, 22:07:41 »
Yanlar derken yapılan ekimi yanlara bağlamak lazım yoksa yapay bir görüntü oluşur. Tepede saç var ama bağlantı yok. Ulusan klinik de forumda öneriliyor ben şahsen bir şey diyemem.
Tepe 2. ekime kalır. Greft sayısını donörün belirler donöre zarar vermeden çıkaracakları kadar çıkarırlar. Senin avantajın yuvarlak saçlı olman yani kapatıcılık daha fazla olacak.

pisikletadam

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 29 Nisan 2026, 01:16:45 »
4-5 cm onde yogun olacak..sonrasi hafif olur dediler..Yanlar icin ne dersiniz? Iki yana da 300-400 greft koyulsa nasil olur?

bence kardeşim hiç tepeye bulaşma önler sık olacak arkalara doğru seyrek ekeceğiz derler hep ama inan bana o seyrek  dedikleri var ile yok arası bir şey .tepede 3,5 tel saç sağa sola savruk duracağına bırak hiç olmasın daha iyi .benim tavsiyemde aynı şekilde sadece ön hatta ektir derim. hulusi akar modeli olsun  :)

CONTRA

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 29 Nisan 2026, 07:04:34 »
Donorun iyi bencede forumda merkez seçimini yapıp güzel sonuç alabilirsin benim önerim ers clinic burada ektirmistim bende gönül rahatlığıyla tavsiye ederim
  • Ekim Tarihi: 7 Mart 2024
  • Ekim Merkezi ismi Ers Clinic
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi Bakım seti 6 aylık

Conqueror1453

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 29 Nisan 2026, 09:02:35 »
Donorun iyi bencede forumda merkez seçimini yapıp güzel sonuç alabilirsin benim önerim ers clinic burada ektirmistim bende gönül rahatlığıyla tavsiye ederim

Dönor alanı 0 yada 1 numara tras olmuş hali ne durumda başkan varmı atabileceğin bir gorsel. Bende saç ekimi düşünüyorum ama dönor alandan korkuyorum saçlar 0 yada 1 e vurunca sarışın kabak gibi durur diye çekiniyorum

Aang

• Hero Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #10 : 29 Nisan 2026, 09:26:27 »
Dostum merhaba,

Donör bölgendeki saçları kontrol ettiğimiz zaman kıvırcık ve sık bir şekilde gibi duruyor fakat bu traş olduğunda seyrek bir görünüm olma ihtimali de bulunmaktadır. Böyle bir durum olmadığını düşünerek yorum yapmak istiyorum. Eğer tecrübesine güvendiğin bir clinicte güzel ve başarılı bir şekilde işlem olur ve dokunuz da el verirse ön taraflar sık bir şekilde yapılıp tepeye doğru seyrelen bir ekim yapılabilir. Fakat her ne olursa olsun bu açıklık tek seansta kapatılması mümkün değildir. Yapılacak olan 2. bir seans ile tam anlamı ile olabilir.

Genelde 50'li yaşlarda alın kas yapısı genişlediği için bu açıklık sürekli olmaktadır ve doğal bir yönden buranın açıklığı güzel bir çalışma olursa çok sırıtmayabilir. Bu yüzden yanların yapılıp yapılmaması senin tatminkarlığın sebebi ile karar verilmesi gerekir. Çünkü alınacak saçlardan bir kısmı bu yanlara yapılacağı için üst taraf bir tık daha seyrek kalacak. Buradaki tercih senin üstte saç olması mı yoksa yanlarda olması mı?

Farklı bir alternatif olarak ilk seansta yanları yaptırmayıp üste odaklanması ve eğer sonrasında ikinci bir seans düşünüyorsan gerekirse sakal destekli olarak tepe kısım ve yanlara olacak şekilde bir çalışma yapılabilir.

Sonuç olarak her ikisi de yapılabilir. Buradaki durum senin beklentine göre belirlenmelidir.

Kerimm34

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 30 Nisan 2026, 00:41:28 »
Dostum merhaba,

Donör bölgendeki saçları kontrol ettiğimiz zaman kıvırcık ve sık bir şekilde gibi duruyor fakat bu traş olduğunda seyrek bir görünüm olma ihtimali de bulunmaktadır. Böyle bir durum olmadığını düşünerek yorum yapmak istiyorum. Eğer tecrübesine güvendiğin bir clinicte güzel ve başarılı bir şekilde işlem olur ve dokunuz da el verirse ön taraflar sık bir şekilde yapılıp tepeye doğru seyrelen bir ekim yapılabilir. Fakat her ne olursa olsun bu açıklık tek seansta kapatılması mümkün değildir. Yapılacak olan 2. bir seans ile tam anlamı ile olabilir.

Genelde 50'li yaşlarda alın kas yapısı genişlediği için bu açıklık sürekli olmaktadır ve doğal bir yönden buranın açıklığı güzel bir çalışma olursa çok sırıtmayabilir. Bu yüzden yanların yapılıp yapılmaması senin tatminkarlığın sebebi ile karar verilmesi gerekir. Çünkü alınacak saçlardan bir kısmı bu yanlara yapılacağı için üst taraf bir tık daha seyrek kalacak. Buradaki tercih senin üstte saç olması mı yoksa yanlarda olması mı?

Farklı bir alternatif olarak ilk seansta yanları yaptırmayıp üste odaklanması ve eğer sonrasında ikinci bir seans düşünüyorsan gerekirse sakal destekli olarak tepe kısım ve yanlara olacak şekilde bir çalışma yapılabilir.

Sonuç olarak her ikisi de yapılabilir. Buradaki durum senin beklentine göre belirlenmelidir.

+1

Aliemin

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 30 Nisan 2026, 11:50:25 »
Selamlar, öncelikle nasıl bir beklentiniz olduğuna bağlı çünkü açıklık çok fazla ve greft yeterli olur mu belli değil ama çok güzel sonuç çıkartan klinikler var. Bütçeniz yüksek ise.

Erhan Uckun

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 30 Nisan 2026, 11:57:29 »
Şakaklar açık düşünüyorum (hep öyleydi ve babadan genetik)  Görüntüm cok değişsin istemiyorum bu yaşta. 4500 civarı greft ile önler (4-5cm) yoğun, orta ve arka daha az olacak şekilde tek seferde. Yaş 50 o yüzden saçlarda pek değişiklik beklemiyorum ilerki yıllarda. Ulusan da olacak.

Umarım doğru çizgi ve ekim olur ve 1 yil sonra iyi ki yapmışım derim.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 02 Mayıs 2026, 05:14:27 »
izmir için sibel hanım ve zafer hoca harici bir yerse gitme derim
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram