Gönderen Konu: Yaz ayında saç ekimi sorun olur mu ?  (Okunma sayısı 628 defa)

pisikletadam

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Yaz ayında saç ekimi sorun olur mu ?
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2026, 03:16:34 »
ilk bir kaç hafta dikkat etsen yeterli kardeşim greftlerin kafa derisine tutunması ilk üç haftada gerçekleşiyor hatta yüzde 70 i ilk bir hafta içerisinde .sonrasında o saçları öldürmek güneş ışığı terleme vs mümkün değil. yazın saç ekimi güneş ışığı ve terlemeden dolayı sıkıntı söylemi bir mit sadece.hatta tam tersine yapılan araştırmalar yazın yapılan saç ekimlerinin daha başarılı neticelendiğini söylüyor .yazın iyileşmenin çok daha hızlı ve sağlıklı olması sebebiyle.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2026, 05:12:51 »
yaz ayı yada kış ayı saç ekiminde fark etmez
biz türkler için yaz daha iyi izinlerimiz yaz ayında olduğu için
Global Moderator

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2026, 06:40:04 »
Ben uyarayım saç ekimi için şehir dışında çıkman lazım iyi bir klinik için. Adana'da iyi bir klinik yok.

aslanmustafaaa

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2026, 11:22:05 »
Ben uyarayım saç ekimi için şehir dışında çıkman lazım iyi bir klinik için. Adana'da iyi bir klinik yok.

Serkan Aygın da düşünüyorum hocam

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2026, 13:20:41 »
Güzel tercih.

aslanmustafaaa

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 03 Mayıs 2026, 13:30:55 »
Güzel tercih.

Eğer anlıyorsanız siz de yorumlarınızı almak isterim hocam ya da bu saç için önereceğiniz başka merkezler olur mu

Linke tıklarsanız eğer:

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=40958.msg722743#msg722743

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 03 Mayıs 2026, 13:36:01 »
Yazdım zaten yorumlarımı hala geçerli. Şu an benim gözümde ekim için uygun aday değilsin ama neden çünkü çok fazla mevcut saçın var ama zayıflar. Onları güçlendirip kalınlaştırırsan zaten ekimden vazgeçeceksin büyük ihtimalle. Bunu da medikal tedaviyle sağlarsın.
Eğer medikal tedavi almayacaksan yine ekim için uygun değilsin. Çünkü donörünü iyi kullanman icab eder. Kellik seviyen ilerlesin ki o zaman ektir durumuna döner.
Tabi bu benim görüşüm.

Saç ekimi her zaman son çare olmalıdır. Önce medikal tedavi ile getirebileceğin en iyi noktaya getirmeli bir insan. Yetmeyen yerde cerrahi işlem.
Zaten her alanda bu böyle değil mi? Doktor sorsa ilaç mı ameliyat mı hepimiz ilacı seçeriz. Ama saç konusunda saç ektirsen de ilaç kullanmak zorundasın.

aslanmustafaaa

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 03 Mayıs 2026, 13:40:49 »
Hocam direkt al şunu kullan diyeceğiniz ilaç nedir ve ne kadar sürede kavuşurum bu ilaçla saçlara ?

İlaç konusundaki çekincelerim yan etkisinin olması ve beni bir yerden sonra bağımlı hale getirecekmiş gibi hissediyorum bu çekincelerim için neler söylerseniz ben mi yanlış düşünüyorum ? Finasteridden bahsediyorsunuz sanırım siz

aslanmustafaaa

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 03 Mayıs 2026, 13:54:56 »
Hocam yanlış anlamayın ben ilaç konusunu hiç düşünmemiştim açıkcası sizin ikazlarınızdan sonra düşünmeye başladım kullansam diye ama doğal ilaçlar kullanmak istiyorum ilaçlar konusunda yine araştırmalar yapacağım tabi ama sizin bilgilerinize danışmak isterim 

Aliemin

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 06 Mayıs 2026, 14:00:06 »
Yaz kış farketmez ama İstanbula gelmeniz en mantıklısı. Doğru klinikler burada

borella01

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 08 Mayıs 2026, 00:21:46 »
ilk on güne dikkat edeceksin gerisi önemli değil dostum .ekim sonrası dikkat edilecek tün hususlar ilk on gün bilemedin ilk 3 hafta geçerli .işin trajikomik tarafı ekim merkezi bok gibi bir iş çıkardıysa bunu anlaman 4,5 ayı buluyor yada güzel bir iş çıkardıysa gene aynı şekilde. greftler ilk on günde ya yaşıyor yada ölüyıor bizim sonucu anlamamız 4 ay sürüyor orası ayrı konu.

Aang

• Hero Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #12 : 08 Mayıs 2026, 09:40:31 »
Dostum merhaba,

Arkadaşların belirttiği gibi bu işlemin yazın veya kışın yaptırma gibi bir durumu bulunmuyor. Her mevsimde yaptırılması mümkün olmaktadır. Burada sadece denildiği gibi 10 günlük süreçte kendini muhafaza edebileceğin bir mekan mevcut mudur? Sonuçta gerçekten güneşe silah sıkılan bir memlekette yaşıyorsun ve sıcağı çok meşhurdur. Saç ekimi sonrasında 10 günlük süreçte klimanın altında durabileceğin ve aşırı terleme olmayacak ve enfeksiyon kaptırmayacak bir ortamı kendine hazırlarsan cehennemde bile bu işlemi yaptırabilirsin. Yazın genelde bizler rahatlığımıza düştüğümüz için tatil yapmak varken neden saç ekimini yaptırıp bunlardan muaf olalım mantığını yaptığımız için yazın yaptırılmaz diye düşünüyoruz.

Buradaki asıl soru bu işlemi kim yapacak ve başarılı olacak mı? Eğer yapacak kişinin yeterli tecrübesi varsa neden olmasın?

kandan

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 08 Mayıs 2026, 19:11:12 »
Saç ekimi yazın yapılır mı?” sorusu o kadar sık geliyor ki bazen gerçekten insan düşünüyor: Bu işlemi mevsimlik lastik gibi mi görüyoruz? 😄
Oysa saç ekiminin belirli bir mevsimi yoktur. Saç kökü takvimi hava durumuna göre çalışmaz. Yaz, kış, sonbahar ya da ilkbahar fark etmez; önemli olan kişinin saç ekimine zaman ayırabilmesi ve iyileşme sürecini rahat yönetebilmesidir.

Yani mesele “hangi mevsimde ekim yapılır?” değil,
“Sen ne zaman buna fırsat bulabiliyorsun?” meselesidir.

Kimi insan yaz tatilini değerlendirir, kimi iş yoğunluğu azalınca yaptırır, kimi de uzun süredir ertelediği için bir gün karar verir ve gelir. Doğru bakım yapıldıktan sonra saç ekimi yılın her döneminde uygulanabilir.

Kısacası saç ekiminin mevsimi yoktur.
Sen hazır olduğunda zamanı gelmişti

Facebook Twitter Instagram