Merhaba,
Aşağıdaki yazacaklarım biraz blog gibi olacak ama başlayayım.

Öncelikle şunu belirteyim: Senelerdir özellikle ön taraftaki açıklıklardan muzdarip olsam dahi ne saç ekimi konusunda çok bilgi sahibiyim ne de daha önce finasterid veya diğer saç dökülmesi karşıtı tedavilerle hiç bulaşmadım. Her ne kadar uzun saç ve alnı kapatan çeşitli saç modelleriyle bu açıklığı yıllarca gizlesem de, her geçen yıl saçlarımın biraz daha açılması ve seyrelmesi beni artık ciddi anlamda yormaya başlamıştı. Biraz da Instagram’da karşıma çıkan reklamlardan etkilenerek, açıkçası oldukça ani bir kararla saç ekimi yaptırmaya karar verdim.
Instagram reklamlarından sadece bir yerle iletişime geçtim. Evet, sonuçları oldukça başarılı görünüyor ve bunu da yoğun şekilde reklamlarla gösteriyorlar; ancak bu tür yerlerin günde kaç ekim yaptığı düşünüldüğünde, işin arka planında bambaşka bir tablo olabileceğini fark ettim. Biraz daha araştırınca memnun kalmayan kişilerin yorumlarına da denk geldim ve doğrudan o reklam yapan yerden uzaklaştım. Açıkçası bana “saç ekim fabrikası” gibi çalışan yerler pek cazip gelmediği için biraz daha araştırma yapıp bu foruma ulaşmam çok da zor olmadı.
Buradaki bazı başlıklardan yola çıkarak kendimce birtakım elemeler yaptım. Gerek Instagram’da gerekse burada olumlu sonuçlanmış saç ekimlerini görmek tabii ki daha mümkün. Olumsuz sonuçların zamanla internetin tozlu sayfaları arasında kaybolduğunun bilincinde olsam da, bulabildiğim olumlu ve olumsuz yorumları kendi içimde tartmaya çalıştım. Her saç ekiminin tutmayacağının, sürecin kişiden kişiye değişebileceğinin de bilincindeyim.
Kendi değerlendirmelerim sonucunda Cüneyt Coşkun Hoca’da karar kıldım. Bu kararı vermemdeki en önemli sebeplerden biri, forumda çok eski tarihlere kadar uzanan ekim sonuçlarını görebilmem ve bunun bende tecrübesine karşı bir güven oluşturmasıydı. Ayrıca ülkemizde böyle rekabetçi bir ortamda (ben de işletme yüksek lisans sahibiyim

kendi adıyla açtığı klinik ile elinden gelenin en iyisini yapacağını düşündüğüm için kendimce mantıklı ve akıllı bir tercih yaptığımı düşünerek kendisiyle iletişime geçtim.
Açıkçası süreç hakkında çok fazla bilgim olmamasına rağmen kendisini de çok rahatsız etmek istemedim; fakat sorduğum her soruya detaylı şekilde yanıt verdi. İsteğimin (saç çizgisini aşağı çekmek, yan açıklıkları kapatmak ve şakak kısmına destek) gerçekleştirilebileceğini söyledi. Bunun üzerine başka bir yerle iletişime geçmeden doğrudan ekim kararı aldım.
Yapılan çizimle ilgili “saç çizgisi çok aşağıda olmuş” diyecek arkadaşlar olabilir. Bu yüzden en baştan belirtmek isterim: Benim için en önemli kıstas, artık neredeyse obsesyon hâline gelmiş olan geniş alın görüntüsünden kurtulmaktı. Saç çizgisinin aşağıda olması tamamen benim isteğimdi ve bence yapılan çizgi benim için mükemmel oldu. Tabii ki ekimin tutup tutmayacağını zaman gösterir.
Hem bir üniversitede çalışmamdan hem de sosyal hayatımdan dolayı hocanın tıraşsız ekim yapabilmesini ciddi bir avantaj olarak görüyorum. Zira sosyal hayatıma şimdiden dönmüş durumdayım. Ekim günü epey stresliydim; ancak aslında bu kadar stres yapılması gereken bir süreç olmadığını sonradan anladım.
Sedasyon istemedim. Acı eşiği oldukça yüksek bir insanım ve bana göre süreç genel olarak oldukça acısız geçti. Donör alımı öncesinde bölgeyi uyuşturmak için yapılan iğneler doğal olarak biraz can yakıyor; ancak dayanılmayacak düzeyde bir ağrı veya acı kesinlikle yoktu. Alımı yapan ekip oldukça profesyonel, nazik ve ilgiliydi. İstersem mola verebileceğimizden sürekli bahsettiler ancak çok da gerek uymadım açıkçası.
Sonrasında kısa bir yemek arası verildi ve ardından ekim aşamasına geçildi. Toplam süreçten tam emin olmamakla birlikte, yanılmıyorsam yaklaşık 7-8 saat sürdü. Genel olarak oldukça rahat geçti. Ön bölge haricinde tepedeki açıklığa da hafif bir sıkılaştırma yapıldı; ancak bunun ne fotoğrafını çektim ne de özellikle baktım. Açıkçası biraz takıntılı bir insan olduğum için o bölgeye fazla odaklanıp kendimi gereksiz yere strese sokmak istemiyorum.

Toplamda 4200 greft ekimi gerçekleştirildi.
1'li 400
2'li 2000
3'lü 1500
4'lü 300 şeklinde.
Ben Cüneyt Hoca’yı seçmek ile doğru bir karar aldığımı düşünüyorum. Hem kendisi hem de ekibi oldukça profesyonel insanlardı. Baştan sona kurulan iletişimden, aldığım destekten, çizilen saç çizgisinden ve ekim sonrası ortaya çıkan görüntüden bugün itibarıyla tamamen memnun olduğumu belirtmek isterim.
Tabii ki ekimin tutup tutmayacağını kimse bilemez; bunu zaman gösterecek. Fakat şu an aynada gördüğüm görüntüden gerçekten çok memnunum.
Şok dökülme evresi başladığında psikolojik olarak biraz zorlanacağımı tahmin ediyorum; zaten oldukça stresli bir hayatım var

ancak pozitif kalmak istiyorum. Genel olarak (kendi yorumumca) saçlarımı oldukça kalın telli olduğunu düşünüyorum. Umarım saçlar beni yanıltmaz.

Aşağıya hem saç ekimi öncesi hem de sonrası fotoğrafları bırakıyorum. Fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi ciddi bir seboreik dermatit atağım mevcut.