Gönderen Konu: vdphl01  (Okunma sayısı 554 defa)

İsmail34

• Yeni üye
  • *
vdphl01
« : 03 Mayıs 2026, 18:45:22 »
Güner hoca twitter adresinden duyurusunu yaptı. Faz 3 araştırmalarını paylaşmışlar. Ben pp405 ve Clascoterone'dan haber beklerken, biraz tesadüf bunu gördüm. Merakla bekliyoruz. Detaylı araştırma yapan arkadaşlarımız varsa bilgilerinizi bekleriz.

Diffüz dökülmesi olanlarda işe yarar mı sizce? Yoksa sadece erken ve orta evre dökülmelerde mi işe yarar?

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: vdphl01
« Yanıtla #1 : 04 Mayıs 2026, 13:11:45 »
Güner hoca twitter adresinden duyurusunu yaptı. Faz 3 araştırmalarını paylaşmışlar. Ben pp405 ve Clascoterone'dan haber beklerken, biraz tesadüf bunu gördüm. Merakla bekliyoruz. Detaylı araştırma yapan arkadaşlarımız varsa bilgilerinizi bekleriz.

Diffüz dökülmesi olanlarda işe yarar mı sizce? Yoksa sadece erken ve orta evre dökülmelerde mi işe yarar?
diffüz dökülmede topikal ürünlerin kullanımını israf olarak algılarım ben, hep oral finasterid önermişimdir
Ben yoruldum hayat, gelme

Manifold

• manifold
  • Sr. Member
« Yanıtla #2 : 04 Mayıs 2026, 14:48:58 »
Böyle birşeyden haberim yoktu.biraz araştırdım diffuse tiptede işe yarar hepsinde yarar.genetik dökülme de zaten minoxidil in etkisi ortada bizzat bende kullandım.oral minoxta yan etki konusunda büyük sıkıntı vardı bunu cozmusler inşallah çıkar bir an önce 2027 de bu işi baya bir çözüme kavusturucaklar sanırım.clascoterone ve birde bu ilaç gelince baya çözülecek iş.hadi bakalım insallah
  • Yaşınız 38
  • Medikal Tedavi %0,1 finansteride+adinesine+%1 cetirizine+kafein+l-arginin karışımı losyon, GHK-cu losyon.hergun2 saw Palmetto %45 yağ asidi tablet.hergun 1 magnezyum tablet.hergun 10 dk masaj.omega 3. Oral çörek otu yagi

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 05 Mayıs 2026, 00:19:30 »
Böyle birşeyden haberim yoktu.biraz araştırdım diffuse tiptede işe yarar hepsinde yarar.genetik dökülme de zaten minoxidil in etkisi ortada bizzat bende kullandım.oral minoxta yan etki konusunda büyük sıkıntı vardı bunu cozmusler inşallah çıkar bir an önce 2027 de bu işi baya bir çözüme kavusturucaklar sanırım.clascoterone ve birde bu ilaç gelince baya çözülecek iş.hadi bakalım insallah
hayır şunu kast ettim; diffuse dökülmede topikal ürün uygulaması saçın her yerine geneline uygulanmalı, buda israf ve sistemik emilim riskiyle birlikte geri dönüş yapıyor, topika fin kullanımı yerine oral fin çok daha mantıklı bakıyorum, aynı şekilde oral minoxidilde dha mantıklı

Manifold

• manifold
  • Sr. Member
« Yanıtla #4 : 05 Mayıs 2026, 13:05:45 »
hayır şunu kast ettim; diffuse dökülmede topikal ürün uygulaması saçın her yerine geneline uygulanmalı, buda israf ve sistemik emilim riskiyle birlikte geri dönüş yapıyor, topika fin kullanımı yerine oral fin çok daha mantıklı bakıyorum, aynı şekilde oral minoxidilde dha mantıklı
yanlış. Ben 2 yıldan fazladır topikal Fin kullanıyorum kesinlikle yan etki yok arada Brain fog yapıyor ida geçiyor başkada birşey yok.ama oral kullandığında 1 haftada hemen libido yerlerde ve göğüs ağrısı yapior kesinlikle oral çok daha tehlikeli.tecrube ile sabit
  • Yaşınız 38
  • Medikal Tedavi %0,1 finansteride+adinesine+%1 cetirizine+kafein+l-arginin karışımı losyon, GHK-cu losyon.hergun2 saw Palmetto %45 yağ asidi tablet.hergun 1 magnezyum tablet.hergun 10 dk masaj.omega 3. Oral çörek otu yagi

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2026, 13:41:05 »
yanlış. Ben 2 yıldan fazladır topikal Fin kullanıyorum kesinlikle yan etki yok arada Brain fog yapıyor ida geçiyor başkada birşey yok.ama oral kullandığında 1 haftada hemen libido yerlerde ve göğüs ağrısı yapior kesinlikle oral çok daha tehlikeli.tecrube ile sabit
vallahi bilmiyorum oral fin bana daha mantıklı geliyor zaten diffusede tüm kafa derine topikal fin yayman gerekecek e haliyle sisteme yüklü miktarda ilaç geçecek

İsmail34

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 06 Mayıs 2026, 18:28:10 »
Yanılmıyorsam son abd dermatoloji kongresinde artık tek ilaç değil; kombine ilaç tedavisine yönelinecek deniyordu.

Vdphl01 + Clascoterone en iyi kombinasyon gibi görünüyor.  (Oral + topikal)

Gt20029 ve pp405 çıkarsa zaten olay bambaşka yere geçer.

En heyecan verici en bekleneni pp405 benim için.

Manifold

• manifold
  • Sr. Member
« Yanıtla #7 : 06 Mayıs 2026, 23:27:35 »
Yanılmıyorsam son abd dermatoloji kongresinde artık tek ilaç değil; kombine ilaç tedavisine yönelinecek deniyordu.

öyle yada böyle 2027 yılında androgenetik alopesi tedavisinde çok önemli ve köklü değişiklikler olacak.merakla ve sabırsızlıkla bekliyoruz inşallah ülkemize hemen gelir de artık lanet olası finansteride ve minoxidil belalarindan kurtuluruz
  • Yaşınız 38

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 07 Mayıs 2026, 01:44:18 »

asıl heyecan ilaçların çalışma mekanizmalarında. Clascoterone kortizolden üretilen bir ilaç, öyle bir üretim yapmışlar ilaç saç derisinden sisteme geçince kendi kendini parçalıyor, bu yüzden sistemik emilim yok, lokal olarak sürüldüğü bölgede,saç derisinin sebumundan emilip AR hücrelerinde baskılanmaya yol açıyor, temel mekanizması bu şekilde buda binevi dutasterid kullanıp dht hormonunu kaldırmak gibi, kellik mekanizması zaten belli ya AR hücreleri olmayacak yada dht , ikisinden biri olursa oluşuyor

Facebook Twitter Instagram