Gönderen Konu: EKİM TAVSİYESİ. Saç ekimi için uygun muyum ? Hangi kliniği önerirsiniz?  (Okunma sayısı 251 defa)

thementalist

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhabalar, 27 yaşındayım saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum. Daha önce yaptırmış klinik önerisi olan var mı bir de şuan ki halimle iyi bir sonuç alabilir miyim? Yazın Temmuz başı ektirmem de bir sakınca olur mu siz değerleri arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Selam yanlar seyrek duruyor donör de ama arka alan gayet iyi açıklık saç ekimine uygun iyi bir merkez seçimi yaparsan bece çok başarılı saç sorununu çözücek güzel bir sonuç alırsın diye düşünüyorum. Öneriler biraz senin bütçen ile alakalı saç ekimi için ayırabileceğin bütçe ile
Global Moderator

thementalist

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Selam yanlar seyrek duruyor donör de ama arka alan gayet iyi açıklık saç ekimine uygun iyi bir merkez seçimi yaparsan bece çok başarılı saç sorununu çözücek güzel bir sonuç alırsın diye düşünüyorum. Öneriler biraz senin bütçen ile alakalı saç ekimi için ayırabileceğin bütçe ile

Hintel hocam yanların seyrekliği güçlendirilebilir mi ? Sabah ahmet tosun ile görüştüm sizce iyi bir ekim merkezi midir ?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Finasterid kalınlaştırır donör alanı saçları ve yanları zamanla
Ahmet tosun iyi bir tercih olur. Planlaması çok başarılı sonuçları estetik doğal ve güzel
Düşünüyorsanız kendisini
Global Moderator

Seven

• Sr. Member
Ahmet tosun bu saçtan harika sonuç alır hiç şüpen olmasın dostum doğru tercih.
Biterse Bitsin Sonu değil ya!!

thementalist

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Finasterid kalınlaştırır donör alanı saçları ve yanları zamanla
Ahmet tosun iyi bir tercih olur. Planlaması çok başarılı sonuçları estetik doğal ve güzel
Düşünüyorsanız kendisini

Teşekkür ederim Hintell, finasterid'i belirli nedenlerden dolayı kullanmak istemiyorum. Önerebileceğin farklı bir uygulama var mıdır?

thementalist

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ahmet tosun bu saçtan harika sonuç alır hiç şüpen olmasın dostum doğru tercih.

Teşekkürler dostum

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları

Teşekkür ederim Hintell, finasterid'i belirli nedenlerden dolayı kullanmak istemiyorum. Önerebileceğin farklı bir uygulama var mıdır?

Saç dökülmesinin sebebi DHT adlı hormonun saç köklerini minyatürleştirmesi ile kendini gösterir. Finasteride bu hormonu üreten enzimi bloklayarak DHT'yi düşürür ve DHT azaldığı için saçı minyatürleştiremez. Bu ilaç finasterid'dir ve saç dökülmesi konusunda FDA onaylıdır. Saç dökülmesi tedavisinde altın standarttır. Kök sebebi (DHT'yi) çözen iki ilaçtan biridir. Kullanacağın hiçbir şey (dut'u hariç tutuyorum) finasteride kadar etki etmez.

Finasteride kullanırsan belki ekime de ihtiyacın kalmayacak. İlaçla çözebileceğin şeyi cerrahi müdehaleyle çözmek ne derece mantıklı? Bir de ekim yapsan bile eğer düzgün bir klinikse yine fin önerecek :D (bknz. Asmed, Serkan Aygın, Cüneyt Coşkun vs.)

thementalist

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç dökülmesinin sebebi DHT adlı hormonun saç köklerini minyatürleştirmesi ile kendini gösterir. Finasteride bu hormonu üreten enzimi bloklayarak DHT'yi düşürür ve DHT azaldığı için saçı minyatürleştiremez. Bu ilaç finasterid'dir ve saç dökülmesi konusunda FDA onaylıdır. Saç dökülmesi tedavisinde altın standarttır. Kök sebebi (DHT'yi) çözen iki ilaçtan biridir. Kullanacağın hiçbir şey (dut'u hariç tutuyorum) finasteride kadar etki etmez.

Finasteride kullanırsan belki ekime de ihtiyacın kalmayacak. İlaçla çözebileceğin şeyi cerrahi müdehaleyle çözmek ne derece mantıklı? Bir de ekim yapsan bile eğer düzgün bir klinikse yine fin önerecek :D (bknz. Asmed, Serkan Aygın, Cüneyt Coşkun vs.)

Fin kullandığımızda olası yan etkileri ne olacak hocam ?

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Fin kullandığımızda olası yan etkileri ne olacak hocam ?

Finasteride'in yan etki oranı %2-4 arası, uzun dönemde %2'nin altında. Bu atacağım resim 5mg için sonuçlar (benign prostat büyümesinde 5mg kullanıldığı için). Sen günde 0.5mg bile alabilirsin sana kalmış.

Ama yan etki göreceğim dersen sana finasteride adı altında şeker vereyim o kuş kalkmaz :D Senden ricam bu ilacı "PubMed" de araştır. Bilimsel makalelere bir bak. Google'a "side effects of finasteride" yazıp Türkçe'ye çevir yabancı kaynakları.
Eğer korkunu yenemezsen topikal finasteride ile de başlayabilirsin. Cüneyt hoca'nın %0.1 finasteride serumu var. Bunu araştırabilirsin ondan yan etki görme olasılığın neredeyse yok.

Kaynaklar : https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3481923/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK513329/

thementalist

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Finasteride'in yan etki oranı %2-4 arası, uzun dönemde %2'nin altında. Bu atacağım resim 5mg için sonuçlar (benign prostat büyümesinde 5mg kullanıldığı için). Sen günde 0.5mg bile alabilirsin sana kalmış.

Ama yan etki göreceğim dersen sana finasteride adı altında şeker vereyim o kuş kalkmaz :D Senden ricam bu ilacı "PubMed" de araştır. Bilimsel makalelere bir bak. Google'a "side effects of finasteride" yazıp Türkçe'ye çevir yabancı kaynakları.
Eğer korkunu yenemezsen topikal finasteride ile de başlayabilirsin. Cüneyt hoca'nın %0.1 finasteride serumu var. Bunu araştırabilirsin ondan yan etki görme olasılığın neredeyse yok.

Kaynaklar : https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3481923/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK513329/

Fin'i nereden temin edeceğiz peki ?

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Reçete edecek doktor söyleyecektir. Doktor kontrolünde başlaman lazım. Çeşitli tetkikler isteyecektir.

Facebook Twitter Instagram