Gönderen Konu: Ekim Sonrası 5. Ayım Değerli Görüşlerinizi Bekliyorum  (Okunma sayısı 229 defa)

Faruk02

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhabalar,

Ekimin üzerinden 5 ay geçti, 5000 greft Ekim yapıldı. 2. Aydan itibaren ayda bir prp yapıyoruz. Harici herhangi bir takviye veya ilaç önerisinde bulunmadılar, forumda gördüğüm bir kaç ilacı sordum ancak bıraktığınızda kazandığınız saçları kaybedersiniz diyerek önermediler.

Saçlarım zayıfladı ve sonrasında dökülmem artıp iyice seyrekleşmişti, Ekim sonrası da hala güçlenmediler. Çok ince telli ve hacimsiz duruyorlar.

Ekim öncesi, sonrası ve 5. Ayımdan fotoğraflar paylaşacağım siz değerli forum üyelerinin yorum ve önerilerini merakla beklemekteyim. Haricen süreç hakkında sorularınızı elimden geldiğince cevaplayabilirim.

Faruk02

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Ekim Sonrası 5. Ayım Değerli Görüşlerinizi Bekliyorum
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2026, 02:00:06 »
Konuya ek olarak 28 yaşındayım. Dökülmem azalınca ekim yaptırdım. Stres kaynaklı olduğu söylenildi gittiğim 2-3 doktor tarafından 18-20 arası ciddi bir dökülme yaşadım. Sonrasında hep 3 numara devam ettim 25imden sonra kazıtıyordum.

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2026, 09:17:20 »
Gittiğin ekim merkezi büyük ihtimalle çok kalitesiz ve bilgisiz. Nerede olduğunu yazmadın ama bu ekimin forumun önerildiği bir merkezden yapılmadığını kalıbı basarım. "Stres, uyku bozukluğu, beslenme bozukluğu" vs. bahanelerle geçiştirirler.
Öncesi sonrası resmin yok. Ama çizgiye baktığımda inanılmaz agresif bir çizgi çekilmiş. Oradan belli acemilik. Şakaklar aşırı agresif ve saç çizgini 1-1.5cm aşağı çekip yüzlerce belki bin grefti çöpe atmışlar. Bu greftler saçlı bölgede yoğunluk oluşturmak için kullanılabilirdi.

Eğer kazıttığında saç ekim işlemi belli olmuyorsa kazıt ve hayatına aynı devam et. Eğer edemiyorum saç istiyorum dersen doğru yolu anlatacağım ama bu ömür boyu ilaç kullanmanı ve iyi bir merkezde 2. ve belki 3. ekimi gerektirecek. O yüzden kazıttığında saç ekim yaraları belli olmuyorsa ve kazıtma görüntüsü seni rahatsız etmiyorsa kazıt ve hayatına devam et. İyi bir SMP yaptır. (SMP'yi araştırabilirsin google'dan)

Faruk02

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2026, 11:09:47 »
Gittiğin ekim merkezi büyük ihtimalle çok kalitesiz ve bilgisiz. Nerede olduğunu yazmadın ama bu ekimin forumun önerildiği bir merkezden yapılmadığını kalıbı basarım. "Stres, uyku bozukluğu, beslenme bozukluğu" vs. bahanelerle geçiştirirler.
Öncesi sonrası resmin yok. Ama çizgiye baktığımda inanılmaz agresif bir çizgi çekilmiş. Oradan belli acemilik. Şakaklar aşırı agresif ve saç çizgini 1-1.5cm aşağı çekip yüzlerce belki bin grefti çöpe atmışlar. Bu greftler saçlı bölgede yoğunluk oluşturmak için kullanılabilirdi.

Eğer kazıttığında saç ekim işlemi belli olmuyorsa kazıt ve hayatına aynı devam et. Eğer edemiyorum saç istiyorum dersen doğru yolu anlatacağım ama bu ömür boyu ilaç kullanmanı ve iyi bir merkezde 2. ve belki 3. ekimi gerektirecek. O yüzden kazıttığında saç ekim yaraları belli olmuyorsa ve kazıtma görüntüsü seni rahatsız etmiyorsa kazıt ve hayatına devam et. İyi bir SMP yaptır. (SMP'yi araştırabilirsin google'dan)

Gittiğim ekim merkezi forumda yok evet, Florya Elit hastahanesinde ekim yaptırdım. Çizgi konusunda alın açıklığım arttığı için biraz aşağı indirebiliriz dediler ben de kabul ettim ve dediğiniz gibi önlere sık girildi arkalarda ki seyrekliğin azalmamasında büyük bir etken oldu. Son iki görsel 5. Ayım yani güncel fotoğraflar.

Saçsız devam etmek istemiyorum açıkçası öneriniz nedir nasıl bir yol izlemeliyim

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2026, 11:49:02 »
Hocam doktor kontrolünde finasteride ile dökülmeni durdurup en azından 1 yıl araştırma yapmanı ve küçülmüş saçlarını kuvvetlendirmeni tavsiye ederim. Daha sonra bu forumda rüştünü ispatlamış bir kliniğe 2. ekimle beraber toparlama yapabilirsin. Ama bir ömür bu ilacı kullanman gerekiyor. Seçim senin.

Faruk02

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2026, 11:59:22 »
Hocam doktor kontrolünde finasteride ile dökülmeni durdurup en azından 1 yıl araştırma yapmanı ve küçülmüş saçlarını kuvvetlendirmeni tavsiye ederim. Daha sonra bu forumda rüştünü ispatlamış bir kliniğe 2. ekimle beraber toparlama yapabilirsin. Ama bir ömür bu ilacı kullanman gerekiyor. Seçim senin.

Dökülme şu anda çok yok ancak saçlarım hacimsiz ve ince telli bunu güçlendirmek adına ne önerirsiniz.
Forumda okuduğum kadarıyla xpecia kullanmam gerekiyor, doğru ilaç mıdır yoksa muayene olup öyle mi başlamalıyım

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 06 Mayıs 2026, 12:45:18 »
Muayene ol hocam. Burada gördüğün hiçbir ilaca/takviyeye doktor kontrolü olmadan başlama.

Faruk02

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 06 Mayıs 2026, 12:45:59 »
Muayene ol hocam. Burada gördüğün hiçbir ilaca/takviyeye doktor kontrolü olmadan başlama.

Nereye gitmeliyim sizce önerebileceğiniz bir merkez veya doktor var mı ?

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 06 Mayıs 2026, 12:47:56 »
Cildiye doktorunun alanına giriyor ama hang doktor onu senin araştırman gerekir.

Faruk02

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 06 Mayıs 2026, 12:55:40 »
Cildiye doktorunun alanına giriyor ama hang doktor onu senin araştırman gerekir.

Tamamdır, yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim

Facebook Twitter Instagram