Gönderen Konu: Ankete Katılım İçin Tesekkurler  (Okunma sayısı 373 defa)

Conqueror1453

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ankete Katılım İçin Tesekkurler
« : 06 Mayıs 2026, 11:34:53 »
Arkadaşlar merhaba

Öncelikle bu forumu kuran, bizleri kliniklerin ekim sonuçlarını inceleyip fikir ve karar sahibi olmamızda etkili olan bizlere bilgi ve tecrübeleri ile yol gosteren Hintell Beye teşekkür etmek istiyorum.

Benim için saç ekim süreci çok önemli çünkü giden greftin telafisi olmuyor. Çevremde saç ektiren insanlara baktığımda klinik seçimini doğru yapmadığı için pişman oluyor çünkü kimisinin dönor bölgesi yolunmus kaza dönmüş kimisinin saç çizgisi doğal olmamış ve bunun gibi bir kaç neden daha sıralayabiliriz.

2 yıldır forumu takip ediyorum zaman zaman Hintell beyin tecrubelerinden yararlanmaya ekim sonuçlarına yazdiigi yorumları okumaya bilgi ve fikir sahibi olmaya çalışıyorum.

Bu zamana kadar
Asmed -Whatsapp
Dr.Bekir Bek Whatsapp
Asuman Hair yüzyüze WhatsApp
Dr.Hakan Clinic yüzyüze ve WhatsApp
Şahin Çelik yüzyüze ve WhatsApp
Ers clinic whatsapp (yüzyüze görüşmek için gitmek.istedim.ama.firsat olmadı uçak saatlerinden dolayı)
Serkan Aygin (WhatsApp)

Cüneyt Coşkun Yüzyuze ve WhatsApp

Anket açtığım klinikler mesafe olarak  bana yakın olması  ve forumda önde olması sebebi ile ankette yer aldı.
İsmini yazamadigim klinikler lütfen yanlış anlamasın. Kişisel kendime gore bu anketi açtım.

Şuan ekim konusunda tam bir karar veremedim.

Bugün Cüneyt Coşkun Beyle görüştüm biraz kafamı karıştırdı.
İlgi, alaka,samimiyet, iş disiplini, öz guven çok iyiydi.
Kalemi aldi sanki operasyona başlıyoruz gibi saç çizgisini, greft sayılarını hatta greftleri bile inceledi 2 li 3 lu greftlerin fazla dedi.
Greft alım işlerini yanında çalışan asistanı ekim aşamasında kendisi yer alıyor.
Hoca sıkılmadan her soruya cevap verdi. Dürüst ve samimiydi. Kendisine teşekkür ederek ve tanistigima memnun olarak uçağa yetişmek için klinikden ayrıldım. Ers clinice ve Serkan Aygin ugrayamadim.

İlgi ve alakalarını esirgemeyen tüm kliniklere teşekkür ediyorum. Sacekimsonuclari sitesinin bu kliniklerle iletişim kurduğum da çok ilgi ve alaka gördüm birkez daha Hintell beye teşekkür etmek istiyorum.

Euro cinsinden takip ettigim bir klinik ve bunun alternatifi olarak TL cinsinden 2 klinik belirledim.

Sonbahara doğru ekim düşünüyorum İnşallah
Saç ekimi yapıldıktan sonra bu foruma bir minnet borcu olarak saç ekim surecimi saç ekim gelismelerini sizlerle  ay ay paylaşmaya çalışacağım.

Lütfen saç ekiminde aceleci olmadan önce forumda 6 ay bir gezin kim nasıl ekmiş nasıl başarılı olmuş inceleyin.

Merdiven altı diye tabir edilen  kliniklerde ekim yapmadan önce bir araştırın mağdur olmayın

2 yılda
Beklentilerimi karşılayacak

Donore zarar vermeden homojen alım yapacak

Saç çizgisinde doğallık

Ekilecek greft sayısı

Klinikler fiyatları ve ekim sonuçları

Saç dökülmesine karşı kullanılabilecek şampuan ilaç takviye vs.

Uzak durulmasi gereken dönorü mahveden bazi  klinikler

Hakkında fikir sahibi oldum.

Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

Sizlerin sonuçları başarılı olduğunda mutlu oluyorum. Başarısız sonuç görünce üzülüyorum çünkü olan greftlere oluyor.

Saç ekim surecim bittikten sonra da bu forumda kalmaya devam edeceğim. Bağımlılık yaptı forum :)

ektirmek

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Ankete Katılım İçin Tesekkurler
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2026, 17:01:53 »
Asiri bir tecrübem yok bu forum hakkinda ama senin sürecinle ilgili gösterdigin titizligi hayranlikla takip ediyorum ve tüm kalbimle en iyi sonucu almani umuyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2026, 18:41:54 »
Güzel düşünceleriniz ve forum adına yazdığınız değerli mesaj için teşekkür ederim dostum . Böyle bilinçli araştırıp sürece mantıklı yaklaşan insanları görmek sevindirici.

Açık konuşmak gerekirse yazdığınız kliniklerin çoğu kendi fiyat segmentinde ve kendi çalışma sisteminde başarılı işler çıkaran merkezler. Bu noktada “şu kesin daha iyi” demek bazen çok doğru olmayabiliyor. Çünkü olay sadece isim değil; kişinin açıklığı, donörü, saç karakteri, beklentisi ve bütçesiyle birlikte değerlendirilmesi gereken bir durum.

Kimisinin fiyatı daha yüksek olur çünkü operasyon sistemi, doktor involvementı, ekip yapısı veya hasta yoğunluğu farklıdır. Kimisi daha ulaşılabilir fiyatla güzel işler yapar. Burada önemli olan sizin bütçenize, beklentinize ve saç yapınıza en uygun merkezi bulabilmek.

Ben yıllardır forumda hep şunu söylüyorum; iyi saç ekimi sadece saç çıkması değildir. Donörü korumak, homojen alım yapmak, doğal ön çizgi oluşturmak ve süreci uzun vadeli düşünmek çok önemli. Siz de zaten bu bakış açısını kazanmışsınız, bence en değerli kısmı bu.

araştırıp acele etmeden ilerlemeniz de çok doğru olmuş. Çünkü bu iş gerçekten geri dönüşü zor bir süreç. İnşallah gönlünüze en çok sinen merkezi seçip güzel bir sonuç alırsınız. Sürecinizi forumda paylaşmanız da birçok kişiye fayda sağlayacaktır.

Tekrar belirteyim dostum Dr. Bekir Bek yerine ben olsam Asmed’i değerlendirirdim. Bunun dışında yazdığın diğer merkezler de kendi fiyat segmentlerinde başarılı ve hatta bazıları verdiği ücretin üstünde işler çıkarabilen merkezler.

Bu noktada bence olay biraz cebindeki bütçeye göre doğru tercihi yapmak. Çünkü aynı kefeye koyup birebir kıyas yapmak çok doğru olmaz. 120 bin TL’ye operasyon yapan bir merkezle 70 bin TL bandında çalışan merkezi aynı şartlarda değerlendirmek haksızlık olur. Doktor involvementı, ekip yapısı, operasyon sistemi, günlük hasta sayısı gibi birçok detay fiyatı etkiliyor.

Önemli olan ödediğin ücret karşılığında seni mutlu edecek, donörünü koruyacak ve doğal sonuç verecek merkezi bulabilmek. Yoksa her pahalı merkez kusursuz olacak diye bir durum olmadığı gibi daha uygun fiyatlı olup çok başarılı işler yapan merkezler de var.

İçlerinde dandik bir merkez olmadığı için duruma böyle yaklaşıyorum
Hepsi bir birinden değerli
Global Moderator

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları

Conqueror1453

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2026, 19:02:54 »
Hintell hocam senin sayende bu tecrübeleri öğrendim. Allah razı olsun çoğu üyeyi de uyardın bilmediğin araştırmadığın bir yerde ektirme mağdur olursun diye.

Fiyat farklarına gelince Hintell hocam tekonolojik ekipman ekip yapısı gibi farklılıklar konusunda da haklısın.

Yalnız bazı merkezler orta fiyat segmentinde olmasına rağmen sorumluluk almaktan kaçıyor yani mesela saç telin zayıf, çok seyrek vs... saçlar uzuyor bir bakiyorsun saç teli güzel seyrek olan kısımlardan ziyade nerelerden ne kadar miktar alacağına kafa yormadan çok soru sorduğun için nasıl olsa bize hasta çok talepde çok baştan saliyorlar. 60-70 bin araliginda harika iş çıkaran kliniklerde var.

Önemli olan sizinde dediğiniz gibi dönor alanin korunması homojen şekilde çalışılması saç cizgisinin ve doğallığın belirlenmesi.

Bugün reklam gibi olmasın Cüneyt hoca beni şaşırttı gerçekten çok profesyonel çok ilgiliydi kalemle ekilecek greft miktarlarıni tek tek yazdı 3800 3900 gibi greft belirledi. Sorduğum tüm sorulara 30-35 dakika boyunca cevap verdi.
Yani kalemi alıp şuraya şu kadar buraya bu kadar tek tek hesaplaması greftlerin 2 li 3 lu incelemesi kendine olan özgüveni gerçekten beni memnun etti.

Orta fiyat segmentinde bazı merkezlerde ben bu ilgiyi göremedim. Hatta bir tanesine gittim 3 aylık ömrüm kalmış gibi üzülerek çıktım.

Conqueror1453

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2026, 19:05:29 »
Asiri bir tecrübem yok bu forum hakkinda ama senin sürecinle ilgili gösterdigin titizligi hayranlikla takip ediyorum ve tüm kalbimle en iyi sonucu almani umuyorum.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 06 Mayıs 2026, 19:06:40 »
Benim segmentlere göre favori ekimcilerim :

F/p olarak (en ucuza en iyi ekim) : ERS ve MEDEKS
Orta segment : Hakan hocam
Üst segment : Bekir hocam

ve çok minik açıklıklar için bonus : Mutallip hocam

Bu da benim görüşüm elbette.

Conqueror1453

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 06 Mayıs 2026, 19:08:55 »
Şöyle bir makale var en iyi 10 Türk ekimci diye (link eğer onaylanmazsa sayın hintell silebilir forum kurallarını ihlal ediyorsa)
https://www.apetogentleman.com/best-hair-transplant-surgeons-turkey/?utm_source=ig&utm_medium=social&utm_content=link_in_bio&fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAc3J0YwZhcHBfaWQMMjU2MjgxMDQwNTU4AAGnLL0LHqKahgvgwPco14h5aHiLiP6dx6FAvklvIkaMxXi9S0J1TJDmXj_ovEg_aem_X5Asmr7zdeTjJs5NEk_zoA

adlı bir derleme.

Doktor olmayan ekimciler reddit gibi forumlarda paylaşımına izin verilmiyor. Yani yabancilar tarafından fazla taninmiyor.
Ben böyle tahmin edip düşünüyorum.
Bu listedeki bazı doktorlardan iyi ekim yapan klinikler var doktor olmasada adamlar yılların tecrübesi ile güzel sonuçlar veriyor. Ama doktor olmadığı için tanınmıyor.

Bu listeye Dr.Hakan Clinic de yakında girer Hakan hocaya en son gittiğimde yurtdışından yabancılar geliyordu bildigim kadarıyla yurt dışı seminerlerine de gidiyor kendisi.

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 06 Mayıs 2026, 19:10:26 »
Evet o yüzden Hakan hocayı işaretledim ankette.

Conqueror1453

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 06 Mayıs 2026, 19:13:59 »
Evet o yüzden Hakan hocayı işaretledim ankette.

Topikal finasterid hakkında ne düşünüyorsunuz ? Oral yoldan alınan ilk başta cinsel anlamda sıkıntı yapsa da sonradan duzeldi yalnız depresyon yapıyor adamı bunalıma sokuyor. Topikalin faydası olur mu ki  ?

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 06 Mayıs 2026, 19:19:47 »
Ben ilk başladığımda bunalım yaptığını düşünmüştüm ama sebebi uykusuzluk ve aşırı stres (ilaca başlamak istiyorum ama başlayacak doktor bulamıyordum bu da stres yapıyordu) imiş. Bu durumdayken başladım ve bunu bana kesin fin yaptı dedim ama aradan 3-4 gün geçti, uykumu aldım stresim azaldı sonra bu depresyon/beyin sisi de geçti. Hatta dedim başta kesin PFS (post finasteride syndrome) oldum ama durum bu değildi. Biz saçı dökülen insanlar zaten biraz depresif ve bunalıma meyilliyiz ve bunu finasteride yapıyor sanıyoruz. Koşarken düşsek finasteride bulacağız neredeyse.

Topikal ve oralı araştıran biri olarak + ve - 'lerini yazayım :

Topikal'in artısı sistemik yan etki daha az, doğru. Bilimsel çalışmalar destekliyor. Ama sonuçta sisteme yine karışıyor. Uzun dönem kullanımı pratik değil. Her gün kafana bir şey sürmen gerekecek. Fazla sıkarsan, kafana iyi yaymazsan faydası düşer. İleride aile kurarsan temas etmemesi lazım hele ki hamilelik durumu oluşursa.
Oral daha sistematik. Ama yan etki oluşursa onu da yarım hatta çeyrek dozlamayla aşabilirsin. Bu noktada karar senin. Eğer oraldan yan etki görürsen önce doz düşür sonra topikal deneyebilirsin.

Conqueror1453

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 06 Mayıs 2026, 19:26:28 »
Ben ilk başladığımda bunalım yaptığını düşünmüştüm ama sebebi uykusuzluk ve aşırı stres (ilaca başlamak istiyorum ama başlayacak doktor bulamıyordum bu da stres yapıyordu) imiş. Bu durumdayken başladım ve bunu bana kesin fin yaptı dedim ama aradan 3-4 gün geçti, uykumu aldım stresim azaldı sonra bu depresyon/beyin sisi de geçti. Hatta dedim başta kesin PFS (post finasteride syndrome) oldum ama durum bu değildi. Biz saçı dökülen insanlar zaten biraz depresif ve bunalıma meyilliyiz ve bunu finasteride yapıyor sanıyoruz. Koşarken düşsek finasteride bulacağız neredeyse.

Topikal ve oralı araştıran biri olarak + ve - 'lerini yazayım :

Topikal'in artısı sistemik yan etki daha az, doğru. Bilimsel çalışmalar destekliyor. Ama sonuçta sisteme yine karışıyor. Uzun dönem kullanımı pratik değil. Her gün kafana bir şey sürmen gerekecek. Fazla sıkarsan, kafana iyi yaymazsan faydası düşer. İleride aile kurarsan temas etmemesi lazım hele ki hamilelik durumu oluşursa.
Oral daha sistematik. Ama yan etki oluşursa onu da yarım hatta çeyrek dozlamayla aşabilirsin. Bu noktada karar senin. Eğer oraldan yan etki görürsen önce doz düşür sonra topikal deneyebilirsin.

İlk başta cinsel anlamda biraz tepki verdi vücut alıştı topladı ama sonrasında kapıdan olmazsa bacadan girerim hesabı depresyona neden oldu her bünye de  bu yan etkiler bir olmuyor. Topikal faydalı ise bence topikal yan etki bakımından riski biraz düşürüyor gibi. Günde 1 -1,25  mg kullaniyorum. Olmadı dozunu biraz düşürmek lazım yada 2 günde 1 alabilirim

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 06 Mayıs 2026, 19:30:02 »
Elbette doktor değilim ama günde yarım mg düşünebilirsin. Oral kullanımı kolay ve doğru uyguladım mı ettim mi derdi yok. Ama alışamazsan topikal de oldukça iş görüyor.

Conqueror1453

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 06 Mayıs 2026, 19:31:33 »
Elbette doktor değilim ama günde yarım mg düşünebilirsin. Oral kullanımı kolay ve doğru uyguladım mı ettim mi derdi yok. Ama alışamazsan topikal de oldukça iş görüyor.

Teşekkürler bilgilendirme için

Sigma43

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 07 Mayıs 2026, 12:50:20 »
Galiba asmed seçimim olurdu

Facebook Twitter Instagram