Gönderen Konu: Bir akıl verir misiniz rica etsem  (Okunma sayısı 447 defa)

ufuk kapan

• Yeni üye
  • *
Bir akıl verir misiniz rica etsem
« : 06 Mayıs 2026, 17:49:02 »
Merhabalar yaklaşık 3 4 yıldır saç dökülmesi yaşıyorum. Son 1 sene civarı proscar ve minoxidil kullanmaya başladım hatta 1.5 sene diyebilirim. İlk başladığımın 4. 6. ayı civarında insanlar saç mı ektirdin gibi tepkiler verdi baya bir etkisini gördüm. Sonrasında kullanma sıklığımı biraz azalttım yani güzel şeyler duydukça eskisi gibi özenmiyordum sonrasında askere gidip geldim ve saçlarım biraz daha döküldü sonrasında yine kullanmaya başladım yine biraz toparladı fakat yoğunluktan dolayı düzeni sağlayamadım. Son 2 haftadır baya düzenli kullanmaya başladım her şeyi fakat tepe tarafım baya açıldı artık ve saç tellerim incelleşip baya döküldü normalde de çok kalın telli değildi zaten. Kullandığım ilaçlar proscarı bölüp atmak ama tam olarak 4 mü 5mi kestiremiyorum bir parçasını ağzımla kırıp atıyorum. Her gece yatmadan minoxidil sıkıyorum 4 5 fıs sabahları da saçımı yıkayıp sıkıp kurutup çıkıyorum. Şimdi daha çok kafaya takmaya başladım çünkü baya kötü bir durumda belki şuan shedding denen evreyi yaşıyorum minoxil sıkıp masaj yapınca 15 tel falan geliyor elime geceleri. Sizce ne yapmalıyım bir kaç ay yine çok dikkat ederek kullanıp öyle mi düşünmeliyim, proscar yerine propecia geçmem mantıklı mı ya da dut bunlara ek olarak xpecia almayı düşündüm haftada 2 3 gün dermaroller da yapıyorum. Ekim için erken mi donör bölge kötü mü ne yapsam daha iyi olurbiraz daha mı beklesem dökülmeyi yardımcı olabilirseniz çok sevinirim tavsiyelerinize ihtiyacım var
@Hintell hocam bir yol göstersen

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Bir akıl verir misiniz rica etsem
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2026, 18:59:59 »
Hocam ilaç kullanıp insanlar neredeyse saç ektirmişsin demiş e ne güzel onlarla devam etsene aksatmadan? Kendin zaten cevabı vermişsin :D

ufuk kapan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2026, 19:16:37 »
Hocam ilaç kullanıp insanlar neredeyse saç ektirmişsin demiş e ne güzel onlarla devam etsene aksatmadan? Kendin zaten cevabı vermişsin :D
Hocam bunu 6 7 ay önce aldım bu tepkileri ilaç artık o kadar etki etmiyor gibi hissediyorum ya döngü tarzı bir evredeyim ya da eskisi kadar fayda etmiyor gibi hissediyorum o yüzden biraz tavsiye ve yardım istedim açıkçası ne yapsam mantıklı olur proscardan xpecia ve propeciaya aynı anda geçmek daha mı iyi olur gibi gibi

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2026, 19:22:46 »
Hocam etki kaybolması olduğunu sanmıyorum. Propecia ve proscar aynı ilaçlar, biri 1 mg saç için diğeri 5mg prostat için. Yapacağın şey 1mg günlük yan etki görmediysen propecia almak ya da proscar alırsan 4'e bölmek. Xpecia yan takviye bunlara.

ufuk kapan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2026, 19:25:52 »
Hocam etki kaybolması olduğunu sanmıyorum. Propecia ve proscar aynı ilaçlar, biri 1 mg saç için diğeri 5mg prostat için. Yapacağın şey 1mg günlük yan etki görmediysen propecia almak ya da proscar alırsan 4'e bölmek. Xpecia yan takviye bunlara.
Aynı ilaç olduğunu biliyorum hocam proscarı her sabah 8de ağzımda yaklaşık 4te biri kadar kırarak atıyorum fakat her gün homojen kıramadığım için mi etkisi azaldı propecia daha mı mantıklı olur diye sormak istedim birde takviye olarak xpecia alsam mantıklı olur mu bu yaptıklarımın yanında sabah akşam minox haftada 3 dermaroller ketozanak şampuan saçı kurtarmak istiyorum çünkü birde fotoğraflarda gözüken saçım ekime uygun mu sizce onu da sormak istedim herkese açıkçası

Yusuf33

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2026, 19:35:15 »
Saç ekimine gerek yok bu ilaçlara zaman tanı yeter. Xpecia her türlü kullanabilirsin mantıklı.
Proscar'ı 4'e bölersen 1.25 mg yapar. Propecia zaten 1mg. Aralarında fark yok. İster her gün propecia al istersen 1/4 proscar al sana kalmış.
Saç ekimini sonraya sakla. Çünkü medikal tedaviye rağmen ufak da olsa saçın dökülür. İleride kullanırsın bu hakkını. İlaçla devam et şimdi ama elbette DOKTOR KONTROLÜNDE.

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2026, 01:46:16 »
Bu panik paranoya hepsi minoxidil yüzünden oluyor
Ben yoruldum hayat, gelme

ufuk kapan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 07 Mayıs 2026, 06:59:32 »
Bu panik paranoya hepsi minoxidil yüzünden oluyor
hocam ne önerirsin shedding denen evre mi oluyor bu devam mı etmeliyim yoksa bırakmak mı

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 09 Mayıs 2026, 00:54:01 »
hocam ne önerirsin shedding denen evre mi oluyor bu devam mı etmeliyim yoksa bırakmak mı
minoxidili bırakcan finle devam etçen
Ben yoruldum hayat, gelme

Facebook Twitter Instagram