Gönderen Konu: 2 senelik saç dökülmesi hikayesi  (Okunma sayısı 791 defa)

Needblum

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
2 senelik saç dökülmesi hikayesi
« : 09 Mayıs 2026, 12:03:48 »
Merhabalar saç dökülme hikayem 18de başladı genetik olduğu belliydi ve her ne olursa olsun tüm yan etkileri göze alıp saçımı korumak için Finasterid, minoxidil gibi ilaçlara başladım. İlk kullandığım zamanlarda ne yapacağımı bilmiyordum bu nedenle çok stabil ilerleyemedim ancak 1 senenin sonunda şu sonuca vardım,
 saça olabildiğince kan dolaşımı sağlamak ve dht nin saça olan etkisini minimize etmeye çalışmak benim için tek hedef olmalıydı bu sebeple son 1 senede ve güncel olarak şu protokolü uyguluyorum.

1 - ) Hergün saç masaj tarağı ile aklıma geldikçe yatmadan önce veya gün için masaj yapmak
2 - ) haftada 1 veya 2 1.5mm dermastamp saçlı deriye uygulamak
3 - ) Hergün Finasterid 0.5mg ve 1.5 haftada 1 gün dutasterid
4 - ) şakaklara ve vertex bölgesine 3 damla majistral.(minoxidil, azelaik asit, retinoic asit, adenosine, Procapil, kafein)

Son durum olarak saç dökülmesi tamamen durdu ince saçlarım kalınlaştı 2 sene öncesine göre çok mutlu bi seviyeye geldim.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: 2 senelik saç dökülmesi hikayesi
« Yanıtla #1 : 10 Mayıs 2026, 15:54:12 »
Merhabalar, öncelikle süreç boyunca bu kadar bilinçli ve disiplinli ilerlemeniz gerçekten çok güzel görünüyor. Özellikle genetik dökülmede erken dönemde durumu kabul edip düzenli bir rutin oluşturabilmek çok önemli.

Anlattığınız protokolde temel mantığı doğru kurmuşsunuz: DHT etkisini baskılamak ve saçlı deriyi mümkün olduğunca sağlıklı tutmak. Özellikle son durumda dökülmenin durması ve ince saçların kalınlaşması zaten uygulamanın sizde olumlu karşılık verdiğini gösteriyor.

Finasterid ve dutasterid kombinasyonunu kontrollü kullanmanız, dermastamp ile desteklemeniz ve düzenli topikal uygulama yapmanız birçok kişinin atladığı istikrar kısmını sağlamış. Saç konusunda en önemli şeylerden biri zaten sürdürülebilirlik ve sabır. Çünkü saç tedavilerinde sonuçlar genelde uzun vadede oturuyor.

Şu an geldiğiniz noktada 2 sene öncesine göre mutlu olmanız bence en önemli kriter. Umarım bu şekilde stabil devam eder ve daha da iyi sonuçlar alırsınız.
Global Moderator

Neyaziyim

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2026, 19:52:13 »
Bende programim buna benzer ve Finasteridi yan etkilerinden oturu 0.3-0.5mg arasi kullaniyorum. Umuyoruzki işe yarar

Needblum

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 11 Mayıs 2026, 09:18:48 »
Merhabalar, öncelikle süreç boyunca bu kadar bilinçli ve disiplinli ilerlemeniz gerçekten çok güzel görünüyor. Özellikle genetik dökülmede erken dönemde durumu kabul edip düzenli bir rutin oluşturabilmek çok önemli.

Anlattığınız protokolde temel mantığı doğru kurmuşsunuz: DHT etkisini baskılamak ve saçlı deriyi mümkün olduğunca sağlıklı tutmak. Özellikle son durumda dökülmenin durması ve ince saçların kalınlaşması zaten uygulamanın sizde olumlu karşılık verdiğini gösteriyor.

Finasterid ve dutasterid kombinasyonunu kontrollü kullanmanız, dermastamp ile desteklemeniz ve düzenli topikal uygulama yapmanız birçok kişinin atladığı istikrar kısmını sağlamış. Saç konusunda en önemli şeylerden biri zaten sürdürülebilirlik ve sabır. Çünkü saç tedavilerinde sonuçlar genelde uzun vadede oturuyor.

Şu an geldiğiniz noktada 2 sene öncesine göre mutlu olmanız bence en önemli kriter. Umarım bu şekilde stabil devam eder ve daha da iyi sonuçlar alırsınız.

Kıymetli yorumlarınız için teşekkürler.
  • Medikal Tedavi Her gün 5mg oral Minoxidil, 3 günde 1 dutasterid ve 3 günde 2 Finasterid

Needblum

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 11 Mayıs 2026, 09:26:47 »
Bende programim buna benzer ve Finasteridi yan etkilerinden oturu 0.3-0.5mg arasi kullaniyorum. Umuyoruzki işe yarar
İşe yarar diye düşünüyorum illa ki işe yaramadığı taktirde mecbur dozaj arttırmana gerek olacak.
  • Medikal Tedavi Her gün 5mg oral Minoxidil, 3 günde 1 dutasterid ve 3 günde 2 Finasterid

Neyaziyim

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 11 Mayıs 2026, 22:01:46 »
Bizde tedavi başarı oraninin düşük olmasinin sebebi Minoxil kalitesinin düşük olmasindan kaynaklandigini düşünmekteyim. Ozellikle oral kaliteli minox temin edilse çok güzel sonuçlar alınabilir

Needblum

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 12 Mayıs 2026, 01:16:20 »
Bizde tedavi başarı oraninin düşük olmasinin sebebi Minoxil kalitesinin düşük olmasindan kaynaklandigini düşünmekteyim. Ozellikle oral kaliteli minox temin edilse çok güzel sonuçlar alınabilir
Evet bendede var aynı düşünce

Neyaziyim

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 12 Mayıs 2026, 19:35:16 »
Ülkemizdeki minoxil kalitesinin iyi olmadığı çok açık. Fin'de anladığım kadariyla varolanı korumakla mükellef. Devam ediyoruz bakalım

Eren009

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 31 Mayıs 2026, 01:20:01 »
Hocam güzel sonuçlar almanıza sevindim. Şöyle bi uyarıda bulunmak istedim sadece. O kadar süredir minoksidil kullanıyorsanız asla bırakmayın. 1 buçuk sene kullanıp bıraktım çok kötü bir durumla karşılaştım.

Facebook Twitter Instagram