Gönderen Konu: Saç ekimi işlemi ferritin değerini düşürür mü?  (Okunma sayısı 339 defa)

Canoberto

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhabalar arkadaşlar. 2025 kasım sonunda saç ekimi yaptırdım. 1 ay öncesine kadar herşey güzeldi ancak bu bir aydır aşırı dökülme başladı hem kırıklar halinde hem de tel tel.. Bir anormallik var deyip kan testi yaptırdım, tüm değerlerim normaldi sadece ferritinim 17 ye düşmüştü ve referans değerinin olduka altındaydı. Geçmiş tahlillerimle karşılaştırma yaptığımda; saç ekimi yapmadan 3 ay önce değerim 126 imiş. 3 ay sonrasında saç ekimi yaptım ve üzerinden yaklaşık 6 ay geçtikten sonra, yani toplamda 9 ay içerisinde ferritinim 126 dan 17 ye düşmüş. Dökülmeleri buna bağlıyorum ancak saç ekiminden dolayı düşmüş olabilir mi? Yememe içmeme dikkat ediyorum, et tüketimim de iyi sebebi ne olabilir ya da ne yapmayalım? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Aliemin

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi işlemi ferritin değerini düşürür mü?
« Yanıtla #1 : 12 Mayıs 2026, 12:02:17 »
Benim önerim mutlaka kolajen ve çinko kullanın. Stresi azaltın

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2026, 19:23:21 »
Ferritin 17 olmuşsa dökülmenin ana sebebi büyük ihtimalle odur dostum. 126’dan 17’ye düşmek normal bir düşüş değil. Saç ekimi tek başına ferritini bu kadar çökertmez. Operasyon stresi falan etkiler ama bu kadar değil.

Ferritin düşünce saç direkt tepki veriyor zaten incelme kırılarak dökülme matlaşma oluyor. Ekilen saç da bundan etkileniyor. Özellikle son 1 aydır başladı diyorsan tam ferritin düşüşüne denk gelmiş olabilir.

Bence olay saç ekiminden çok demir depolarının boşalması. Demir emilim problemi olabilir fazla çay kahve olabilir mide problemi olabilir. B12 D vitamini çinko da baktır derim.

Ferritin saç için çok önemli çoğu doktor 50 altını saç için yetersiz görüyor zaten. 17 baya düşük kalıyor. Dahiliyeye gidip düzgün bir demir tedavisi başlatırsan dökülme zamanla toparlar büyük ihtimal.
Global Moderator

borella01

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 13 Mayıs 2026, 19:54:12 »
saç ekiminden sonra ferritinin bu kadar düşmesi şaşırtıcı cidden .ekim esnasında aşırı kanaman olmuşmuydu dostum.

Canoberto

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 15 Mayıs 2026, 09:06:53 »
saç ekiminden sonra ferritinin bu kadar düşmesi şaşırtıcı cidden .ekim esnasında aşırı kanaman olmuşmuydu dostum.
Evet aşırı kanamam olduğunu saç ekimi sonrasında söylediler bana zaten. Bayağı kanama olmuş kafamda

Canoberto

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 15 Mayıs 2026, 09:09:18 »
Ferritin 17 olmuşsa dökülmenin ana sebebi büyük ihtimalle odur dostum. 126’dan 17’ye düşmek normal bir düşüş değil. Saç ekimi tek başına ferritini bu kadar çökertmez. Operasyon stresi falan etkiler ama bu kadar değil.

Ferritin düşünce saç direkt tepki veriyor zaten incelme kırılarak dökülme matlaşma oluyor. Ekilen saç da bundan etkileniyor. Özellikle son 1 aydır başladı diyorsan tam ferritin düşüşüne denk gelmiş olabilir.

Bence olay saç ekiminden çok demir depolarının boşalması. Demir emilim problemi olabilir fazla çay kahve olabilir mide problemi olabilir. B12 D vitamini çinko da baktır derim.

Ferritin saç için çok önemli çoğu doktor 50 altını saç için yetersiz görüyor zaten. 17 baya düşük kalıyor. Dahiliyeye gidip düzgün bir demir tedavisi başlatırsan dökülme zamanla toparlar büyük ihtimal.
Hintell hocam, b12-d vitamini-çinko vs bütün değerlerim normal hatta normalin üstüne yakın ama sadece ferritinim düşük çıkmış. Dahiliye doktorumda birşey diyemedi bundan dolayı. 10 gün oydu takviyelere başladım ama henüz dökülmelerde bi azalma olmadı. Umarım düzelir bu durum herşey çok iyi gidiyordu oysaki..

Canoberto

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 15 Mayıs 2026, 09:10:44 »
Benim önerim mutlaka kolajen ve çinko kullanın. Stresi azaltın
Stresi azaltma işi zor biraz:) ferrozinç-b12-d vitamini takviyelerine başladım.

Facebook Twitter Instagram