Gönderen Konu: Ekim sonrası sert saçlar  (Okunma sayısı 725 defa)

Celal200048

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
Ekim sonrası sert saçlar
« : 12 Mayıs 2026, 21:40:44 »
Arkadaşlar ekim yapılalı 7 ayı geçti saçlarım hala sert bu süreçte kullanabileceğim birşey varmı donör alanimdaki saçlar yumuşacik ekim yapılan alandaki saçlar beton gibi normalmi bu durum ?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Ekim sonrası sert saçlar
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2026, 19:21:00 »
zamanla yumuşar tabi saç yönü sorunu yoksa
Global Moderator

borella01

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2026, 19:55:37 »
çoğunlukla kalın tellileri ektilerse sert hissetmen normal ama ekim bir yılını doldurunca saçlar yumuşamaya başlıyor diye biliyorum.

Celal200048

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #3 : 14 Mayıs 2026, 00:23:29 »
zamanla yumuşar tabi saç yönü sorunu yoksa
Saç yönü iyi hocam sadece sertlik var
  • Ekim Tarihi: 06.09.2025
  • Ekim Merkezi ismi Muğla Büşra can hair transplant
  • Greft Miktarı 5500
  • Yaşınız 26
  • Medikal Tedavi Xpecia , finasterid

Celal200048

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #4 : 14 Mayıs 2026, 00:24:30 »
çoğunlukla kalın tellileri ektilerse sert hissetmen normal ama ekim bir yılını doldurunca saçlar yumuşamaya başlıyor diye biliyorum.
Kalın telli sanırım hocam zamana birakicam umarım yumuşar
  • Greft Miktarı 5500
  • Yaşınız 26

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #5 : 15 Mayıs 2026, 12:40:25 »
Dostum merhaba,

Saç ekim sonrası yeni ekilen kökler büyümeye başlarken ilk zamanlarda daha kalın, dik veya sert hissettirebilir. Saç büyüme döngüsünde olduğu için tam anlamı ile çıkmış sayılmaz 12-18 aya kadar çıkışlar devam edilebilir. Bu süreçte deri toparlıyor olabilir. Bu durumların aksine tam ters bir durum olarak ekim yapılırken greftlerin daha dik yönlü bir açı ile ekildiği için elinize sert geliyor olabilir.

Saçların çelik tel gibi kalın ve dik mi yoksa kuru fırça gibi pütürlü ve sert bir hismi var?

Celal200048

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #6 : 15 Mayıs 2026, 21:32:27 »
Dostum merhaba,

Saç ekim sonrası yeni ekilen kökler büyümeye başlarken ilk zamanlarda daha kalın, dik veya sert hissettirebilir. Saç büyüme döngüsünde olduğu için tam anlamı ile çıkmış sayılmaz 12-18 aya kadar çıkışlar devam edilebilir. Bu süreçte deri toparlıyor olabilir. Bu durumların aksine tam ters bir durum olarak ekim yapılırken greftlerin daha dik yönlü bir açı ile ekildiği için elinize sert geliyor olabilir.

Saçların çelik tel gibi kalın ve dik mi yoksa kuru fırça gibi pütürlü ve sert bir hismi var?
Hocam öncelikle teşekkür ederim açıklamanız için kuru fırça hissi veriyor dokundugum zaman
  • Greft Miktarı 5500
  • Yaşınız 26

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #7 : 16 Mayıs 2026, 13:43:36 »
Hocam öncelikle teşekkür ederim açıklamanız için kuru fırça hissi veriyor dokundugum zaman

Dostum merhaba,

Kuru fırça gibi hissiyatın çeşitli sebepleri olabilir.  Saç gelişimi tam anlamı ile tamamlanmadığı için yeni çıkan saçların olgunlaşmaması sebebi bunların başında gelir genelde. Saç teli henüz tam yapısını oturtmamış olabilir. Bu durum 9-12  aylara bazen 18. aya kadar devam edebilir ve sonrasında yumuşayabilir.

Ekim yapılan bölgede cilt uzun süre normalden daha kuru kalabiliyor. Saç derisi kuruduğunda saç da fırça gibi hissedilebilir. Bu bölgedeki doğal yağ dengesi farklı çalışabilir. Saçın doğal kayganlığı azalınca kuru ve sert bir hissiyat oluşabilir.

Çok sert içerikli şampuanlar ( sülfatı yüksek, sık temizleyen ürünler) kullanıyorsan saç telini kurutabilir.

Bu durumlardan herhangi biri varsa şu şekilde önlem alabilirsin;

Sert içerikli şampuan yerine daha nemlendirici nazik bir şampuan kullanabilirsin.
Haftada 1-2 kez saç tellerine (saç diplerini boğmadan) hafif bir nem maskesi veya saç kremi kullanabilirsin.
Çok sıcak suyla yıkama yapıyorsan bunu azaltabilirsin.

Celal200048

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #8 : 16 Mayıs 2026, 22:09:00 »
Dostum merhaba,

Kuru fırça gibi hissiyatın çeşitli sebepleri olabilir.  Saç gelişimi tam anlamı ile tamamlanmadığı için yeni çıkan saçların olgunlaşmaması sebebi bunların başında gelir genelde. Saç teli henüz tam yapısını oturtmamış olabilir. Bu durum 9-12  aylara bazen 18. aya kadar devam edebilir ve sonrasında yumuşayabilir.

Ekim yapılan bölgede cilt uzun süre normalden daha kuru kalabiliyor. Saç derisi kuruduğunda saç da fırça gibi hissedilebilir. Bu bölgedeki doğal yağ dengesi farklı çalışabilir. Saçın doğal kayganlığı azalınca kuru ve sert bir hissiyat oluşabilir.

Çok sert içerikli şampuanlar ( sülfatı yüksek, sık temizleyen ürünler) kullanıyorsan saç telini kurutabilir.

Bu durumlardan herhangi biri varsa şu şekilde önlem alabilirsin;

Sert içerikli şampuan yerine daha nemlendirici nazik bir şampuan kullanabilirsin.
Haftada 1-2 kez saç tellerine (saç diplerini boğmadan) hafif bir nem maskesi veya saç kremi kullanabilirsin.
Çok sıcak suyla yıkama yapıyorsan bunu azaltabilirsin.
  kafamdaki soru işaretlerini kaldırmış oldum sayenizde teşekkür ederim hocam  🙂
  • Greft Miktarı 5500
  • Yaşınız 26

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #9 : 18 Mayıs 2026, 09:21:21 »
Dostum merhaba,

Kafandaki soruları cevapladığıma sevindim ama şu durumu da belirtmek isterim. Bizler tahmini bilgilendirme yapıyoruz. Bu durumlarda ihtimaller üzerine konuşuyoruz. Burada asıl net sonucu gerekirse bir dermatolog tarafından görüldükten sonra cevaplandırma yapılabilir. Bizlerin yaptığı tahmin kesin değildir.

Celal200048

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #10 : 14 Haziran 2026, 10:24:55 »
Güncelleme yapıyım 8 ay civarı şuanda saçlarim normal yumuşaklığına kavuştu
  • Greft Miktarı 5500
  • Yaşınız 26