Gönderen Konu: saç ekimine uygun muyum / hangi doktor uygun?  (Okunma sayısı 456 defa)

hyp01

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
saç ekimine uygun muyum / hangi doktor uygun?
« : 14 Mayıs 2026, 23:47:21 »
Merhaba 27 yaşındayım. Fotoğrafların çoğu yoğun ışık altında çekildi ve saçlarımın yeni yıkanıp kurutulduktan sonraki hali. Saç dökülmem yaklaşık 22-23 yaş civarı başladı, özellikle son 2 yıldır da tepe bölgesinde seyrelme arttı ve açılmalar başladı. Genetik dökülme olduğu zaten belli ama bu aşamada takviye/ilaç tedavileriyle toparlanabilecek kadar toparlanır mı onu merak ediyorum. Saç ekimini her türlü düşünüyorum zaten. Açıkçası ön taraftan çok tepedeki seyrelme canımı sıkmaya başladı.

2025 yılı gibi Sibel Ulusan ile WhatsApp üzerinden online konsültasyon yapmıştım. Maksimum greft ile ekime uygun olduğum söylenmişti ama sonrasında gitme şansım olmadı. Eğer bu süreçte çok kötüleşmezse bu sene sonuna doğru bütçeyi ayarlayıp ya orayla ya da başka uygun bir doktorla görüşmeyi düşünüyorum.

Saç ekimi için uygun bir aday gibi görünüyor muyum? Yoksa medikal tedaviyle iyileşme görebilir miyim? Özellikle tepe bölge için görüşlerinizi merak ediyorum.

Her türlü operasyon sonrası mevcut saçları korumak için Finasteride kullanmam gerekeceğinin farkındayım, buna çok karşı değilim.

Final Boss

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: saç ekimine uygun muyum / hangi doktor uygun?
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2026, 01:19:05 »
tepedeki açılma için ekim değilde tedavi düşünseniz daha doğru olur bence .finasterid zaten kullanıyorsunuz minoxil ile de kombine ederseniz daha bir iyi sonuç alırsınız .döngüden korkuyorsanız fin kullandığınız sürece kolay kolay döngü olmayacaktır merak etmeyin .ara sırada dermoreller uygularsanız max sonuç alırsınız.
sizin asıl probleminiz bence ön taraf .ön tarafa yapılacak güzel bir ekim sonrası tüm çehreniz değiştiri ve  vertexi o kadar da kafaya  takmazsınız bence.ekim yeri tercihi için ise sibel ulusan değilde daha stabil ve garantili sonuçlara olan asuman hair yada hakanklinik gibi yerleri tercih ederseniz daha isabetli karar vermiş olursunuz .bu kliniklerin saç çıkartma oranları oldukça  yüksek ve özellikle ön bölgede estetik ve doğal sonuç alma ihtimalide çok yüksek.

hyp01

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2026, 01:40:17 »
tepedeki açılma için ekim değilde tedavi düşünseniz daha doğru olur bence .finasterid zaten kullanıyorsunuz minoxil ile de kombine ederseniz daha bir iyi sonuç alırsınız .döngüden korkuyorsanız fin kullandığınız sürece kolay kolay döngü olmayacaktır merak etmeyin .ara sırada dermoreller uygularsanız max sonuç alırsınız.
sizin asıl probleminiz bence ön taraf .ön tarafa yapılacak güzel bir ekim sonrası tüm çehreniz değiştiri ve  vertexi o kadar da kafaya  takmazsınız bence.ekim yeri tercihi için ise sibel ulusan değilde daha stabil ve garantili sonuçlara olan asuman hair yada hakanklinik gibi yerleri tercih ederseniz daha isabetli karar vermiş olursunuz .bu kliniklerin saç çıkartma oranları oldukça  yüksek ve özellikle ön bölgede estetik ve doğal sonuç alma ihtimalide çok yüksek.
Şu an tedavi için bir şey kullanmaya başlamamıştım sadece ekim için güçlendirme ve sonrasında da mevcut saçları koruma için finasteride kullanılması gerektiğini farkında olduğumu söylemek istemiştim onu anlatamamışım galiba. Minoxidilden bırakma durumunda tekrar eski haline dönmesinden dolayı çekince içerisindeydim o yüzden ilk önce finasterid ve diğer takviyelerle nasıl bir etki aldığımı görmeyi düşünüyordum.Doktor için ise aslında sibel hoca aklıma yatmış gibiydi de benzer durumda iyi sonuçlar almış farklı seçenekleri de arıyorum hala ve evet ön çizgi çok daha büyük sorun ama tepedeki seyreklik de çok canımı sıkmaya başladı son zamanlarda acaba saç derisindeki kepeklenme dermatit benzeri problemler de daha kötü hale getirmiş olabilir mi 

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2026, 09:01:06 »
Şu an tedavi için bir şey kullanmaya başlamamıştım sadece ekim için güçlendirme ve sonrasında da mevcut saçları koruma için finasteride kullanılması gerektiğini farkında olduğumu söylemek istemiştim onu anlatamamışım galiba. Minoxidilden bırakma durumunda tekrar eski haline dönmesinden dolayı çekince içerisindeydim o yüzden ilk önce finasterid ve diğer takviyelerle nasıl bir etki aldığımı görmeyi düşünüyordum.Doktor için ise aslında sibel hoca aklıma yatmış gibiydi de benzer durumda iyi sonuçlar almış farklı seçenekleri de arıyorum hala ve evet ön çizgi çok daha büyük sorun ama tepedeki seyreklik de çok canımı sıkmaya başladı son zamanlarda acaba saç derisindeki kepeklenme dermatit benzeri problemler de daha kötü hale getirmiş olabilir mi 

Saç için kullanacağın her şey ömürlük hocam :D (En azından saçına önem verdiğin sürece yani) Fin de ömürlük min de ömürlük.
6 ay 1 yıl fin + min ile şans ver toparlamaya çalış belki görüntü rahatsız etmez. Saçların kıvırcık olduğu için avantajlı.

hyp01

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 15 Mayıs 2026, 12:00:03 »
Saç için kullanacağın her şey ömürlük hocam :D (En azından saçına önem verdiğin sürece yani) Fin de ömürlük min de ömürlük.
6 ay 1 yıl fin + min ile şans ver toparlamaya çalış belki görüntü rahatsız etmez. Saçların kıvırcık olduğu için avantajlı.
Olabilir hocam, peki doktor konusunda ne diyorsunuz bu tedavileri vs de onlara danışarak götürmeyi düşünüyorum.Bütçe konusunda sibel hanımın bütçelerine çıkmayı düşünüyorum zaten sene sonu gibi düşündüğüm için siz ne dersiniz

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #5 : 15 Mayıs 2026, 12:23:55 »
Dostum merhaba,

Saç dökülmeleri 20'li yaşlarda başlar 30'lu yaşlarda devam eder. Bununla birlikte 27 yaş grubu riskli bir yaş grubunda olarak görüyorum. Dökülmelerin başlamış ama tam anlamı ile dökülmemiş aslında ya da uzun kullanarak çok iyi kapatıcılık sağlıyorsun. Ailedeki genetik dökülme yatkınlığını göze alarak şöyle bir ihtimalin var. Bu yaşlarda yaptıracağın saç ekimi sonrasında Dökülme olmazsa hiçbir problem yok zaten saç ekimi yaptırma durumunda dökülme devam etmez ve süper bir şekilde hayatına devam edersin. Bu madalyonun bir yüzü. Bir de diğer durumda ise saç ekimi sonrasında dökülme devam ederse var olan saçlarda dökülme olur ve tekrar ikinci bir seans için planlama yapılabilir.

Eğer seni çok rahatsız etmiyorsa yaklaşık 3-5 sene kadar bekleyip dökülmenin nereye evrileceğini görüp sonrasında daha garanti bir saç ekimi planlaması yapılması da uygundur.

Eğer yaş olarak bu yaşlarda saçsız gezmek istemiyorum diyorsan ektirip zamana bırakmak sonrasına dökülürse gerekirse ikinci bir seans planlaması da yapılabilir.

Sadece yaptıracağın yerin kaliteli bir yer olmasına dikkat et donör bölgesini hiç etmesinler.

hyp01

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 15 Mayıs 2026, 12:55:36 »
Dostum merhaba,

Saç dökülmeleri 20'li yaşlarda başlar 30'lu yaşlarda devam eder. Bununla birlikte 27 yaş grubu riskli bir yaş grubunda olarak görüyorum. Dökülmelerin başlamış ama tam anlamı ile dökülmemiş aslında ya da uzun kullanarak çok iyi kapatıcılık sağlıyorsun. Ailedeki genetik dökülme yatkınlığını göze alarak şöyle bir ihtimalin var. Bu yaşlarda yaptıracağın saç ekimi sonrasında Dökülme olmazsa hiçbir problem yok zaten saç ekimi yaptırma durumunda dökülme devam etmez ve süper bir şekilde hayatına devam edersin. Bu madalyonun bir yüzü. Bir de diğer durumda ise saç ekimi sonrasında dökülme devam ederse var olan saçlarda dökülme olur ve tekrar ikinci bir seans için planlama yapılabilir.

Eğer seni çok rahatsız etmiyorsa yaklaşık 3-5 sene kadar bekleyip dökülmenin nereye evrileceğini görüp sonrasında daha garanti bir saç ekimi planlaması yapılması da uygundur.

Eğer yaş olarak bu yaşlarda saçsız gezmek istemiyorum diyorsan ektirip zamana bırakmak sonrasına dökülürse gerekirse ikinci bir seans planlaması da yapılabilir.

Sadece yaptıracağın yerin kaliteli bir yer olmasına dikkat et donör bölgesini hiç etmesinler.
hocam merhaba, aslında durumun farkındayım ama bu yaşlarda böyle olmak aşırı etkiliyor ister istemez.Ailemde ise anne tarafımda saç dökülmesi yaşayan yok ama baba tarafımdaki kiminin bu halimden az miktarda daha fazla dökülmesi var kimininki de bu ekteki örnek fotoğraftaki gibi. Yani ekim sonrası da koruyabildiğimi korumaya çalışmam gerektiğinin farkındayım. Yaptıracağım yer konusunda önerilerinize de açığım en üst düzey yerlerdeki bütçelere çıkamam ama iyi bir bütçe ayırmayı düşünüyorum yaptıracağım zamanda

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #7 : 15 Mayıs 2026, 13:13:27 »
Dostum merhaba,

Bu durumda senin risk alıp saç ekimi yaptırıp zamana bırakmak daha iyi olacaktır gibi görünüyor. Clinic olarak özellikle istediğin bir şehir var mı? Çünkü İstanbul zaten bu işin merkezi sayılabilcek bir yer fakat Ankara, İzmir, Bursa gibi şehirlerde de yapan yerler var tabii ki.

hyp01

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 15 Mayıs 2026, 13:28:55 »
Bu şehirlerin hiçbirinde yaşamıyorum hepsine uzak sayılırım o yüzden özellikle istediğim bir şehir yok. Kalite ve süreci birlikte iyi yönetip iletişim kurabileceğim yer benim önceliğim, asmed vs gibi greft başı fiyat çıkaran üst düzey yerlerin bütçelerine çıkamam yalnızca.

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 15 Mayıs 2026, 13:34:50 »
hocam merhaba, aslında durumun farkındayım ama bu yaşlarda böyle olmak aşırı etkiliyor ister istemez.Ailemde ise anne tarafımda saç dökülmesi yaşayan yok ama baba tarafımdaki kiminin bu halimden az miktarda daha fazla dökülmesi var kimininki de bu ekteki örnek fotoğraftaki gibi. Yani ekim sonrası da koruyabildiğimi korumaya çalışmam gerektiğinin farkındayım. Yaptıracağım yer konusunda önerilerinize de açığım en üst düzey yerlerdeki bütçelere çıkamam ama iyi bir bütçe ayırmayı düşünüyorum yaptıracağım zamanda

Korumak istiyorsan saçlarını o zaman doktor kontrolünde dht blocker alman gerekiyor.

hyp01

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 15 Mayıs 2026, 13:47:47 »
Korumak istiyorsan saçlarını o zaman doktor kontrolünde dht blocker alman gerekiyor.
peki hocam bunu ekim yaptıracağım yer ile danışıp yapmam mı lazım yoksa özel veya devlet hastanesinde bir doktor kontrolünde mi olacak

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 15 Mayıs 2026, 14:05:56 »
Tercihden ekimden önce başlaman doğru olur güçlendirmek için saçları ekim öncesi.
Dermotolog doktoruna gitmen gerekir. Bazı testler isteyebilir.

Facebook Twitter Instagram