Gönderen Konu: 25 yaş İstanbul saç ekimi tavsiyesi  (Okunma sayısı 387 defa)

Xeon

• Yeni üye
  • *
25 yaş İstanbul saç ekimi tavsiyesi
« : 15 Mayıs 2026, 12:00:14 »
Merhaba, ben 25 yaşındayım ve yaklaşık 7 senedir genetik saç dökülmesi yaşamaktayım. Bir süredir saç ektirmeyi düşünüyorum fakat Türkiyede inanılmaz klinik sayısı ve çeşitliliği var bu da karar vermeyi oldukça güç kılıyor.

Biraz da burada yıllardır bulunan forum takipçilerinin tecrübelerinden faydalanmak istedim. Mevcut durumum fotoğraflardaki gibi ve saç dökülmem de kesin devam edecek diyebiliriz babamda da erkek tipi kellik var. Saç çizgisinin doğallığı ve gelecekte açılmalar arttığında ekstra operasyonların da düşünülmesi benim için önemli.

Kendi bütçem 100 bin tl ve aşağısı ama tavsiyeler doğrultusunda 120 bine kadar zorlayabilirim.

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
Ynt: 25 yaş İstanbul saç ekimi tavsiyesi
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2026, 12:31:09 »
Dostum merhaba,

Genetiğinde dökülme yatkınlığı varsa ilerleyen yaşlarda dökülmenin devam edecek olup var olan saçlarda da dökülme olacağını bilmen gerekiyor. Bu yaşta saç ekimi yaptırsan bile ilerleyen yaşlarda bir seans daha ihtiyacın olabilir. Bunun bilincinde olman çok iyi bir durum.

Forumda bir çok yerin saç ekim planlamasını gördük ve iyi olan yerler kadar kötü olan yerler de var. Tabii burada şunu da demek mümkün "X" kişisinin ekimini yapan yerde güzel sonuç almış olabilir ama bu yer sana yaptığında kesin güzel olacaktır demek yanlış olur. Burada kişilerin vücut yapısı aynı olmadığı için maalesef gelişim de aynı olamıyor.

Sadece araştırma yaparken bu işlemlerde kimlerin yer alacağını, bu işlemdeki tecrübesini, kalitesini iyice araştırmanı öneririm. Clinic isminden çok bu işlemi yapacak kişilerin önemi daha çok olmaktadır.

Xeon

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2026, 17:12:19 »
Whatsap üzerinden 8-10 bilindik yerle iletişime geçtim. Ve hepsinin genel yaklaşımı şu kadar greftle güzel sonuç alırız, şu kadar senelik tecrübeli ekibimiz var, doğal görünim sağlarız gibi oldu. Dökülmesi devam eden genç birine nasıl bir yaklaşım izlenmeli onunla ilgili aydınlatıcı bir açıklama yapan olmadı. Sanırım tek tek gidip yüzyüze konuşmam gerekiyor.

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2026, 21:03:20 »
Medikal tedaviye başladın mı? Başlamadıysan doktor kontrolünde fin'e başla, bu arada klinik araştır.

Xeon

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 15 Mayıs 2026, 21:16:33 »
Yıllardır minoxidil kullanıyorum. Finasteride bikaç sene önce kullandım fakat yan etkilerden dolayı bıraktım.

Xserez

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 16 Mayıs 2026, 10:49:57 »
Geniş bir acikliginiz var yaş ta genç kendi saclarini koruman lazım medeks bu açıklıkları çok iyi kapatıyor

Aang

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #6 : 16 Mayıs 2026, 13:36:18 »
Whatsap üzerinden 8-10 bilindik yerle iletişime geçtim. Ve hepsinin genel yaklaşımı şu kadar greftle güzel sonuç alırız, şu kadar senelik tecrübeli ekibimiz var, doğal görünim sağlarız gibi oldu. Dökülmesi devam eden genç birine nasıl bir yaklaşım izlenmeli onunla ilgili aydınlatıcı bir açıklama yapan olmadı. Sanırım tek tek gidip yüzyüze konuşmam gerekiyor.

Dostum merhaba,

Sen hangi clinic için gidiyorsan git bu yerlere saç ekimi için bilgi almak istiyorum dersen tabii ki ekim için masaya yatırmak üzere sana bir çok şey diyecekler. Bu yüzden bu forumda bilgilendirici şeyleri sert bir dille olsa da söylemeye çalışıyoruz. Clinicler ticarethane mantığı ile gitse de burada bizler sizlere açıkça her şeyi söylemeye çalışıyoruz. Diğer bir yandan da clinicleri kötülemek için değil ama sen ekim için gidiyorsan bunları duyman çok doğal. Clinicler ekim yapar geçer güzel sonuç alırsın ama ilerleyen zamanlarda tekrar dökülürse bu onlar için bir sorun değil tekrar bir para kazanma durumu olmaktadır. Sen zaten bunun bilincinde olduğun için direct sana güzel bir sonuç için elinden geleni yapacaklardır.

Buradaki asıl sorun sen ne yapmak istiyorsun ekim yaptırarak olası ihtimalle dökülmesini mi bekleyeceksin. Yoksa bu riske girerek ya dökülmezse mi diyerek ekim yaptıracaksın. Bunların dışında tamamen dökülsün öyle mi yaptırayım diyeceksin?

Xeon

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 16 Mayıs 2026, 15:20:04 »
Amacım saç çizgisini çok aşağı çekmeden gelecekte dökülme sonrası 2. bir ekim için greft saklayarak saç ekimi yapmak. Aynı esnada yan etkisi az olan bir tedavi ile var olan saçları korumaya çalışmak.
Ama çoğu merkez mevcut saç durumunu çok iyi bir hale getirme amaçlı maksimum greft ile çalıştığı için  bu tarz genç hasta planlamalarında başarılı olan bir klinik arıyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 17 Mayıs 2026, 18:32:32 »
Tek tek merkez gezip yüz yüze görüşmekle olacak işler değil bunlar kardeşim. Asıl önemli olan forumlarda kullanıcı deneyimlerini, süreçleri ve sonuçları takip etmek. Birkaç ay araştırıp öyle karar vermek çok daha mantıklı. Zaten 5-6 merkez gezenleri de çok anlamıyorum açıkçası, çoğu zaman gereksiz oluyor.

burada asıl mesele dökülmenin devam edip etmediği. Eğer aktif dökülmen varsa, finasterid kullanıp dökülmeyi büyük ölçüde durdurabilirsin. Şu an bunun dışında kimsenin “mucize” bir çözümü yok; kimse şapkadan tavşan çıkarmıyor sonuçta.

“Ben ilaç kullanmam” diyorsan da iki seçeneğin var:
Ekim yaptırırsın, dökülme devam ederse ileride ikinci bir ekim düşünürsün. Ya da biraz daha bekleyip süreci gözlemlersin. Açıkçası ikinci seçenek çoğu zaman daha mantıklı ve daha kontrollü bir yaklaşım oluyor.

Global Moderator

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 17 Mayıs 2026, 22:28:29 »
Topikal finasteride deneyebilirsin sistemik etki az.
Fin kullanmadan mevcut dökülmeni kontrol altına alamazsın.

Facebook Twitter Instagram