Gönderen Konu: Saç Ekimi İçin Yer Tavsiyesi ve Uygunluk Durumum?  (Okunma sayısı 838 defa)

Mugetsu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç Ekimi İçin Yer Tavsiyesi ve Uygunluk Durumum?
« : 20 Mayıs 2026, 21:52:47 »
Selamlar.
Saç ekimine karar verdim, ancak aklımda sorular var.
Afyon'da yaşıyorum, yaşım 40. Güncel durum fotoğraflarını ekliyorum.
Saç dökülmem yıldan yıla hafif azalır şekilde, yani birden çok saç kaybettiğim bir dönem olmadı. 2 sene öncesinde de güncel durumdan aşırı bir farkım yok yani.
Sorularımı sıralayayım, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

1) Klinik olarak AKL'de ekim yaptıran bir tanıdığım vardı, sonuçları hoşuma gitmişti, uzak olmasına rağmen macera aramadan ben de oraya gideyim diyorum. Burası hakkında fikriniz nedir?
2) Güncel saçlarım ve donör alan bu şekilde, ekim için uygun bir zaman mı yoksa beklememi gerektirecek bir durum var mı?
3) Dönemsel kepek sorunum oluyor, bu durum saç ekiminde ne kadar zorluk teşkil eder?
4) Klinik olarak orası yerine burası diyebileceğiniz bir yer var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bal Porsuğu

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
Ynt: Saç Ekimi İçin Yer Tavsiyesi ve Uygunluk Durumum?
« Yanıtla #1 : 21 Mayıs 2026, 00:55:07 »
asuman hanım bu saçı efsane yapar ya da ahmet tosun

Mugetsu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2026, 09:37:05 »
asuman hanım bu saçı efsane yapar ya da ahmet tosun
İsimlerini duydum ama incelememiştim.
Bir bakayım, teşekkürler.

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 21 Mayıs 2026, 09:49:09 »
Hocam eğer doktor kontrolünde minoxidil + finasteride başlarsan ekime gerek bile kalmayabilir. Sana kalmış.

Mugetsu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2026, 10:13:23 »
Hocam eğer doktor kontrolünde minoxidil + finasteride başlarsan ekime gerek bile kalmayabilir. Sana kalmış.
Hocam finasterid beni korkutuyor açıkçası. Etkisi az bile olsa psikolojik olarak sıkıntı olabileceğini düşünüyorum.
Şu anki halimde topik tarzı ürünler ile görüntü iyi ama ekim ile nasıl olur bilemiyorum.

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 21 Mayıs 2026, 10:18:40 »
Finasteride'siz de ekim yaptırabilirsin, yaşın 40 saçların güçlü görünüyor ama ekim yaptıracağın kliniği iyi seçmen gerekir. Çünkü epey mevcut saçların var ve bir kısmı minyatürleşmiş. Forumda birçok iyi merkez var, benim orta segmentte favorim Hakan hoca. Ama Asuman Hair, Şahin bey, Ahmet Tosun, Cüneyt Coşkun vs. seçenekler de var.

Mugetsu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 21 Mayıs 2026, 10:34:34 »
Finasteride'siz de ekim yaptırabilirsin, yaşın 40 saçların güçlü görünüyor ama ekim yaptıracağın kliniği iyi seçmen gerekir. Çünkü epey mevcut saçların var ve bir kısmı minyatürleşmiş. Forumda birçok iyi merkez var, benim orta segmentte favorim Hakan hoca. Ama Asuman Hair, Şahin bey, Ahmet Tosun, Cüneyt Coşkun vs. seçenekler de var.

Araştırdıkça seçenekler azalacağına çoğalıyor zaten hocam, beni en çok zorlayan bu 😀
Bütçem sınırsız değil, memurum, ama olmuşken de en iyisi olsun istiyorum...
AKL diye başladım, şimdi listem 5-6 merkez oldu 😀

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 21 Mayıs 2026, 11:04:22 »
Hocam saç ekimi öyle bir şey ki insanı 10 yıl gençleştirir ya da hayatını zindan eder. Burada hayatına yeni biri olarak başlayanları da görürsün (konularda mevcut) ekim sonrası yanlış açılardan dolayı elektorlizle ekilen saçları aldıran, donör bölgesi yolunmuş kaza dönenleri de görürsün. Bu yüzden en iyisine git demiyorum ama belirli bir bütçe ayırman gerekir. Şahsen gerekirse 1 yıl tatile çıkmam, telefonumu yenilemem ama hayatım boyu iyi ya da kötü taşıyacağım o saçlarımın iyi ellere emanet edilmesini isterim tabi ki bu şahsi görüşüm. Mesafe de benim için önemli değil mesala.

40 yaşında oldukça iyi durumda saçların. Bu şansı heba etme ve güzel bir merkezle işi bitir.

Mugetsu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 21 Mayıs 2026, 11:19:20 »
Hocam saç ekimi öyle bir şey ki insanı 10 yıl gençleştirir ya da hayatını zindan eder. Burada hayatına yeni biri olarak başlayanları da görürsün (konularda mevcut) ekim sonrası yanlış açılardan dolayı elektorlizle ekilen saçları aldıran, donör bölgesi yolunmuş kaza dönenleri de görürsün. Bu yüzden en iyisine git demiyorum ama belirli bir bütçe ayırman gerekir. Şahsen gerekirse 1 yıl tatile çıkmam, telefonumu yenilemem ama hayatım boyu iyi ya da kötü taşıyacağım o saçlarımın iyi ellere emanet edilmesini isterim tabi ki bu şahsi görüşüm. Mesafe de benim için önemli değil mesala.

40 yaşında oldukça iyi durumda saçların. Bu şansı heba etme ve güzel bir merkezle işi bitir.
Aynı fikirdeyim, o yüzden Afyon'da olmama rağmen genelde İstanbul'daki merkezlere bakıyorum. Sizlerin tavsiyesi o yüzden çok önemli.
Bu arada Hakan hoca dediğiniz tam adı nedir?
AKL için karar vermiş gibiydim ama şimdi diğer merkezleri de araştırıyorum. Sizin yazdığınız merkezlerin sonuçlarını da inceleyip ona göre karar vereceğim.
Doğal dursun, ön hat güzel olsun, 10 metre öteden ekim olduğu anlaşılmasın, en önemlileri benim için. Bu bağlamda siz de ilk 3 sıralama yapabilirseniz tavsiye olarak, çok iyi olur.
Akşam detaylı inceleyip yine içime sinenleri paylaşırım, görüşleriniz çok değerli.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 21 Mayıs 2026, 15:48:56 »
asuman hanım ve hakan klinik
saçına uygun

tabi saçını güçlendirmen gerekiyor

finasterid + xpecia düşün derim bir doktora danışıp ya da araştırıp

bu şekilde bir saç ön çizgisi size yakışacaktır diye düşünğyorum doğal görünüm için referans noktalarına uyumlu olarak

uzak durman gereken ön çizgi modelleri bunu yapan merkezler türkiyede sayı olarak binlerce yani saç ekmeyi bilmeyen merkez çizgileri

olması gereken çizgi 2
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2026, 16:11:07 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Mugetsu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 21 Mayıs 2026, 16:13:05 »
asuman hanım ve hakan klinik
saçına uygun

tabi saçını güçlendirmen gerekiyor

finasterid + xpecia düşün derim bir doktora danışıp ya da araştırıp

bu şekilde bir saç ön çizgisi size yakışacaktır diye düşünğyorum doğal görünüm için referans noktalarına uyumlu olarak

uzak durman gereken ön çizgi modelleri bunu yapan merkezler türkiyede sayı olarak binlerce yani saç ekmeyi bilmeyen merkez çizgileri

olması gereken çizgi 2
Teşekkürler hocam, fikirleriniz çok değerli.
Finasterid + xpecia öneriniz ekim öncesi saç güçlendirmek için mi yoksa ekime gerek kalmayabilir anlamında mı?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 21 Mayıs 2026, 16:14:45 »
saç güçlendirmek :))
Global Moderator

Mugetsu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 21 Mayıs 2026, 16:15:29 »
saç güçlendirmek :))
Teşekkürler 😁
Bir de olması gereken ön hat, beyaz ile çizdiğiniz mi kırmızı mı orayı anlamadım mobilde görüntüler karıştığı için.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 21 Mayıs 2026, 16:16:13 »
kırmızı hocam...  beyazlardan uzak duruyoruz 3 beyaz :) cin votka rus :)
Global Moderator

Mugetsu

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 21 Mayıs 2026, 16:23:44 »
kırmızı hocam...  beyazlardan uzak duruyoruz 3 beyaz :) cin votka rus :)
Hocam bir de Hakan klinik Hakan Bozkurtoğlu mu?
Bugün kabaca Asuman Hair ve AKL ile görüştüm, fiyatlar neredeyse 2 kat olunca biraz şaşırdım.
AKL ile ilgili fikriniz nedir?

Facebook Twitter Instagram