Gönderen Konu: 23 yaş Saç ekimi Yardım  (Okunma sayısı 216 defa)

slsmfe dfewd

• Yeni üye
  • *
23 yaş Saç ekimi Yardım
« : 21 Mayıs 2026, 01:50:58 »
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar öncelikle 22 yaşındayım ağustosta 23 olacağım 17 yaşımdan beri saç dökülme problemi yaşıyorum dermatologlara vs gittiğimde vitamin yetersizliğinden vs olduğu söylenmişti. Genelde açılmalarım şakaklarımdan başlayıp ortalara doğru ilerlemişti saçımın önündeki tutam sağlam duruyor ama arkasına doğru seyrekleşmişti. Ben de 22 yaşındayken TransMed Klinikte saç ektirdim. Yaklaşık 1.5 yıl oldu ama ekim sık olmadı. Donör alanım fazlasıyla gür simsiyah ama ekilen saçlar bana fazlasıyla yetersiz geldi. Sanki ara ara koyulmuş gibi bir görüntü var şakaklarımda özellikle. Seyrek alanı diğer saçlarımla kapatabiliyorum bir şekilde idare edebiliyorum ama rüzgarda veya diğer durumlarda rahatsız oluyorum siz beni iyi anlarsınız. Neyse uzun lafın kısası bunu Melike Külahçıyla görüştüğümde yaşımdan kaynaklı saçların dökülmeye devam ettiğini ekim olmasa bunların da olmayacağını söyledi. 1 yılı geçik Ekzozom olsun mezoterapi olsun her yolu denedim ama nafile. Maalesef ekim sürecinde de ekipten memnun kalmadım. Şimdi tekrardan yazın ilerleyen günlerinde tekrar ekim yaptırmayı düşünüyorum ama bu sefer gerçekten memnun kalmak ve hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Ekilebilecek donör bölgem inanılmaz derecede kalın ve gürken böyle bir ekim sonucu beni tatmin etmedi. Ayrıca şu anda finasteride hap kullanıyorum haftada 2 kere alacak şekilde. Saç dökülmem gözle görülür şekilde azaldı ve hatta durdu gibi hissediyorum ne duşta ne de yastıkta görmüyorum artık o kadar. Bana Saç ekimi için klinik tavsiyesi verebilir misiniz? Özellikle ektirip memnun kalan arkadaşlarım bu genç arkadaşına yardımcı olabilirse sevinirim. Güzellik merkezi vs değil de doktor olmasını tercih ederim ve bütçe konusunda da problem yaşamıyorum ama maksimum ayırabileceğim 150bin civarı. Hayırlı forumlar tekrardan  :)

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 23 yaş Saç ekimi Yardım
« Yanıtla #1 : 21 Mayıs 2026, 08:50:18 »
Hocam ilk ekimini sanırım Melike Külahçı yaptı. Umarım ucuz atlatmışsındır.

Saç ekimi donörden alınan saçların dökülen yere naklidir. Mevcut erkek tipi saç dökülmeni durdurmaz. Bu yüzden öncelikle bu dökülmeyi yavaşlatmak mümkünse durdurmak gerekir. Bunu sağlamak için de finasteride doktor kontrolünde başlaman gerekir. Çünkü donör kaynağın sınırlıdır ve saç dökülmesi ömür boyu sürer. Saç dökülmeni stabilize ettikten sonra ekim seçeneği devreye girer.

Bu meseleyi ekim merkezinin anlatmaması beni şaşırtmadı zaten. Hiçbir etik doktor saç dökülmesi durmamış/stabilize olmamış erken 20'li yaşlarda birine saç ekmez.

slsmfe dfewd

• Yeni üye
  • *
Ynt: 23 yaş Saç ekimi Yardım
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2026, 14:40:02 »
Evet hocam Melike Külahçı yapmıştı ekimi, kendisi şimdi bir kere ekelim kalanı korumaya yönelik uğraşırız demişti. İlk 1 yıl sürecinde fin kullanmadığım için dökülmem devam etti ve başladığım yere geri dönmüş gibi oldum. Saç tellerim inceliyordu çünkü. Şimdi yaklaşık 6 aydır fin kullanıyorum ve gözle görülür şekilde kalınlaştı saçlarım ve dökülmem baya azaldı. Artık ikinci ekimi dökülmeyi durdurmuş şekilde girmek istiyorum

Facebook Twitter Instagram