Gönderen Konu: Saç ekim merkez önerisi  (Okunma sayısı 678 defa)

Semami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekim merkez önerisi
« : 23 Mayıs 2026, 16:15:46 »
Kader arkadaşlarım merhaba  :)

Uzun zamandır saç ekimi yapmayı düşünüyorum,sürekli araştırma halinde idim ama sosyal medya sayfalarında,Yakın zaman önce bu forumu keşfettim ve aslında ne kadar yanlış yerlerde zaman kaybettiğimi anladım bu sebeple öncelikle bu forumu kuran ve şu ana kadar emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsem azdır,Allah razı olsun.
Ve burayı keşfedince dedim ki evet benim de artık zamanım geldi ekime karar verdim.Şimdi ise fikirlerinize ihtiyacım var lütfen forumda tecrübeli kişiler yardımcı olursa çok mutlu olurum,büyük hayır işlemiş olursunuz :D
Özellikle Ankara ama çok iyi olur dediğiniz yurt içinde herhangi bi yer varsa da olur, bütçe ile ilgili sıkıntım yok belki 300-400 fazla vericem ama aynaya her baktığımda iyi ki demek istiyorum  o yüzden bütçesel yaklaşmanızı istemiyorum
Beklentim ön hat çizgisi doğal ve orta sıklık(aşırı sıkı olanları yapay buluyorum)
Verteks bölgesi kapansın
Ve genel Seyreklikler dolsun 

Medikal tedavi:takviye edici tabletler harici hiç bişey kullanmadım minox,Finansteride vs kullanmadım 
Saç dökülmem aktif olarak çok değil belki de normal kabul edilecek düzeydedir tam emin değilim

Semami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekim merkez önerisi
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2026, 18:03:00 »
Nasıl bi Ekim planlanmalı?
Kaç greft gerekir?
Merkezle yapacağım görüşmelerde neyi sorup nelere dikkat etmeliyim?
 Hintell hocam Ve diğer tecrübeli arkadaşlar lütfen desteginizi bekliyorum

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2026, 18:55:05 »
Hocam dökülme paternlerimiz birbirine benziyor. O yüzden kendi kullandığım ve işe yarayan (bilimsel olarak en güçlü kombinasyon) planı sunayım.
Doktor kontrolünde oral/topikal finasteride başla. Bu aktif dökülmeni büyük oranda durduracaktır. (saçı döken hormonu [dht] %70'e varan oranda kırıyor) Bu DHT etkisi kalktığı için saçların kuvvetlenecek. Minyatür saçların normal saça dönüşecek, donörün kuvvetlenecek. Ben minoxidil de alıyorum ama bu sana kalmış. Önemli olan finasteride çünkü yangını durduruyor. Saç ekimini saç dökülürken yapmak uzun dönem başarıyı düşürecektir.

6 ay minimum süre verdikten sonra ekim değerlendirirsiniz. Bu arada da klinikleri araştırır bu ilacı ömür boyu kullanıp kullanamayacağınızı değerlendirirsiniz.

Eğer saç dökülmesini durdurmadan ekim yaptırırsan bugün saçının olduğu yerler ileride döküldüğünde kötü bir görüntü ortaya çıkacaktır. 2-3 yıl mutlu olacaksın ama sonrasında dökülmen devam ettiği için yine bugünkü gibi mutsuz olacaksın.

Semami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2026, 19:16:40 »
Öncelikle değerli yorumun ve bilgiler için teşekkür ederim kardeşim
Bi kaç sorum olacak oral ve ya tropikal Finansteride etki olarak birbirinden ne kadar farklı
Şu aşamada fin başlasam 4-5 ay sonra saç ekimi yapsam ne gibi olumsuzluklar olur
Bide ekim merkezleri ile ilgili ne önerirsin

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 24 Mayıs 2026, 19:24:31 »
Hocam topikal finasteride sistematik yan etkisi daha az olan bir tür. (Bilimsel olarak ispatlanmış, PubMed'de ilgili makaleler var.) Şu mekanizmayla çalışıyor : Biz DHT'yi saçlı deride düşürmek istiyoruz ama vücutta düşürmek istemiyoruz çünkü yan etkiler sistematik DHT düşüşünden kaynaklanıyor. Topikal finasteride sistematik DHT'yi orala göre daha az düşürüyor. Bu yüzden fin'den korkanlar için güzel bir ara formül.
Ama hayatın boyunca sürekli kafana bir şey sürmek zor ve zahmetli. Bir de oranı iyi ayarlaman gerek çünkü fazla sıkarsan sisteme fazla gider ya da az sıkarsan faydası çok az olur. Bir de kadınlara ve küçük çocuklara temas etmemeli takdir edersin ki hormonal bir ilaç.

Oral ise tüm vücuttaki (saçlı deride ve sistemde) DHT'yi düşürüyor. Bu yüzden yan etki profili biraz daha yüksek ama hala çok düşük. (ben oral kullanıyorum günde 1 mg hiçbir yan etki yok) Doğru doz ayalarması yok sürme vs. yok ağzına atıyorsun su içiyorsun bitiyor :D Hayat boyu çok kolay uygulaması.

Genel farklar bunlar.
Fin başlayıp ekimi 4-5 ay sonra yaptırman olumsuzluk değil zaten yapman gereken bir şey hatta minimum 6 ay bekle hatta ve hatta iyi cevap verirsen tedaviye yani saç çıkışı çok olursa 1 yıla kadar bile uzatabilirsin.

Ekim merkezleri genelde Hintell'in alanı saç yapına göre öneri verebilir ben genelde medikal tedaviye yönlendiriyorum o ise merkezleri sıralıyor. Ama benim favorilerim :

Düşük bütçe : ERS
Orta bütçe : Hakan hoca, Ahmet Tosun, Asuman hair, Şahin hoca
Yüksek bütçe : Bekir Bek

Semami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 24 Mayıs 2026, 20:35:31 »
Sizin saç durumunuzu inceledim açıkçası benim durumum biraz daha dramatik gibi
 Ama fin olayı kafa yatmadı değil teşekkür ederim ☺️
 Hintell hocam sizde biraz destek olsanız

Xserez

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 28 Mayıs 2026, 11:39:40 »
Ana saçlarınızı korursanız tek seansta sizi tatmin eder doğru bir merkezde yapıldığı taktirde
Ben medekste yaptırdım gönül rahatlığı ile de tavsiyede bulunuyorum pişman etmiyor

Semami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 29 Mayıs 2026, 12:23:21 »
Ana saçlarınızı korursanız tek seansta sizi tatmin eder doğru bir merkezde yapıldığı taktirde
Ben medekste yaptırdım gönül rahatlığı ile de tavsiyede bulunuyorum pişman etmiyor

Medeks le ilgili bi kaç olumsuz yorum ve sonuç gördüğüm için daha risksiz bi merkez araştırıyorum

chester

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 08 Haziran 2026, 14:32:18 »
Hocam fin kullanımı araştırma sonrası kafana yatarsa kullanabilirsin. Ben şahsen kullan veya kullanma şeklinde tavsiyede bulunamam. Saça olan etkisi elbette tartışılamaz. Klinik önerisine gelince ise Bekir bek derim. Daha düşük maaliyet olsun dersen de Dr.Hakan Hoca derim. Hakkında hayırlısı olur inşaAllah

Semami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 08 Haziran 2026, 22:39:48 »
Hocam fin kullanımı araştırma sonrası kafana yatarsa kullanabilirsin. Ben şahsen kullan veya kullanma şeklinde tavsiyede bulunamam. Saça olan etkisi elbette tartışılamaz. Klinik önerisine gelince ise Bekir bek derim. Daha düşük maaliyet olsun dersen de Dr.Hakan Hoca derim. Hakkında hayırlısı olur inşaAllah

Kardeşim mesajın için teşekkür ederim 🙏
Fin kullanmaya başlıyacm galiba ama doktor kontrolünde şeninde eğer bi fikrin veya önerin varsa iletirsen sevinirim
 Merkez konusunda da aslında aklımdan geçen isimler arasında Bekir hoca var

Aslında merak ettiğim şey şu>her merkez veya her hekim  her saç tipinde aynı başarıya ulaşabiliyorlar mı?mesela benim verteks bölgem tamamen açık değil sıkılşatırma yapılmalı, bu ayrıma göre klinik seçmek mi daha mantıklı olur yoksa başarılı hekim her koşulda mı başarılıdır ?

Bu konuda forumdaki diğer  tecrübeli arkadaşlar keşke iş işten geçmeden bi destek verseler

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 08 Haziran 2026, 23:15:38 »
Fin kullanacaksan bir 6 ay zaman ver minimum saçların dht etkisinden çıksın, güçlensin. Ben Bekir hocaya resim attığımda bu saçı ekmem medikal tedavi ile düzelebilir dedi onun vasıtasıyla başladım.

Ekim yaparken aralara girmek, mevcut saçlara zarar vermemek önemli ki bu yüzden forum olarak başta Hintell doğru klinik seçiminin önemini hep vurguluyor(uz)

Forumda başarılı merkezler var. Bekir hoca biraz pahalı ama her şey kendi yapıyor butik yani ama 1 yıl sırası da var.

Semami

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 09 Haziran 2026, 17:47:39 »
Fin kullanacaksan bir 6 ay zaman ver minimum saçların dht etkisinden çıksın, güçlensin. Ben Bekir hocaya resim attığımda bu saçı ekmem medikal tedavi ile düzelebilir dedi onun vasıtasıyla başladım.

Ekim yaparken aralara girmek, mevcut saçlara zarar vermemek önemli ki bu yüzden forum olarak başta Hintell doğru klinik seçiminin önemini hep vurguluyor(uz)

Forumda başarılı merkezler var. Bekir hoca biraz pahalı ama her şey kendi yapıyor butik yani ama 1 yıl sırası da var.

Bu gün fin için üroloji uzmanı ile görüştüm başlamadan önce değerlerimi bilmek adına kan ve sperm testi yaptıracaktım,doktor bana aslında fin kullanımını çok da önermediğini belirtti bi de dermatoloji ile görüşmemi istedi
Kafam karıştı biraz
Sen ne diyorsun kardeşim bu işe

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 09 Haziran 2026, 18:32:32 »
Hocam ben doktor değilim reçeteli ilaç öneremem. Ama ürolog reçete etmek istemez çünkü her ne kadar finasteride prostat ilacı olsa da ürolog doktoru için kullanım amacı prostat ile ilgili olmalı. Kozmetik bir durum için kullanımını uygun görmemiş olabilir.

Bence dediğin gibi dermatoloğa gitmen daha doğru olur çünkü saç için kullanacaksın onun iştigal konusu. Kararını doktor görüşü doğrultusunda verirsin.

Facebook Twitter Instagram