Gönderen Konu: 24 yaşta bu dökülmenin normalliği ve tedavi tavsiyesi  (Okunma sayısı 605 defa)

ausweg

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
yaşım 24. baba tarafında kellik mevcut lakin bu yaşta bu şekilde olan bir benim herhalde. aktif olarak yaklaşık 7-8 aydır dermaroller kullanıyorum. 3-4 ay kadar da minoxidil kullandım. ekim için de donör sayımın yetersiz olduğunu söyledi bir saç ekim merkezi. sizce neler yapmalıyım(oral finasteride yan etkilerden ötürü korkutuyor ve dökülen saçların olduğu deri parlak olduğu için geri getirebilir mi bilemiyorum)?

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 24 yaşta bu dökülmenin normalliği ve tedavi tavsiyesi
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2026, 18:53:18 »
Merkez insaflıymış, diffuse thinning olan ve aktif dökülmesi olan gence saç ekmemiş. Hayatın kararırdı.

Hocam minoxidil saç dökülmesini durdurmaz. Olan saçlarının hacmini ve kalınlığını arttırır ama kök sorun olan DHT'ye etkisi olmaz. Finasteride doktor kontrolünde değerlendir ya da saçını kazıt bir bak belki beğenirsin. Kellik çözmek zorunda olunan bir şey değil. İyi bir fizikle ve sakalla kafanı kazıtarak güzel bir görüntü elde edebilirsin.

ausweg

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 26 Mayıs 2026, 18:58:23 »
Merkez insaflıymış, diffuse thinning olan ve aktif dökülmesi olan gence saç ekmemiş. Hayatın kararırdı.

Hocam minoxidil saç dökülmesini durdurmaz. Olan saçlarının hacmini ve kalınlığını arttırır ama kök sorun olan DHT'ye etkisi olmaz. Finasteride doktor kontrolünde değerlendir ya da saçını kazıt bir bak belki beğenirsin. Kellik çözmek zorunda olunan bir şey değil. İyi bir fizikle ve sakalla kafanı kazıtarak güzel bir görüntü elde edebilirsin.
finasteride saçsız derimde işe yarayacakmı konusunda şüpheli olmasam en azından topikal formda aramaya başlayacağım lakin bu konuyu tam olarak bilmediğimden ve topikal finasteride'e kolayca ulaşabileceğim bir şehirde olmadığımdan(erzurum)bu konuya mesafem var. sahip olduğum saçları güçlendirmede %100 işe yarayacağını biliyorum ayrıca gelecekte bir prostat riskine karşı da erken önlem alma konusuna da yardım ediyor :D ama saçsız derimde bir etki görmeyeceksem bir anlamı yok gibi görünüyor.

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 26 Mayıs 2026, 19:04:10 »
Evet ama kullanmazsan daha çok saç kaybedersin. Önce kanamayı durdurman lazım ki sonra ekim planlarsın.

ausweg

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 26 Mayıs 2026, 19:08:48 »
Evet ama kullanmazsan daha çok saç kaybedersin. Önce kanamayı durdurman lazım ki sonra ekim planlarsın.
peki topikal finasteride hakkında bilgi sahibi misiniz? işe yarama oranı oral olana kıyasla nasıl? yan etki riski daha az diye duymuştum. ayrıca nasıl bulabileceğime dair de çok bir fikir sahibi değilim. aydınlatabilirseniz cidden mutlu olurum.

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 26 Mayıs 2026, 19:13:01 »
Hocam ben majistral olarak satan nur eczanesini biliyorum. Yan etki ihtimali daha az ama oral senin dökülme tipinde daha etkili çünkü her yerden saç kaybediyorsun. Ben oral kullanıyorum şahsen yan etki de yok.

caputodeoro

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 29 Mayıs 2026, 02:49:11 »
Hocam ben majistral olarak satan nur eczanesini biliyorum. Yan etki ihtimali daha az ama oral senin dökülme tipinde daha etkili çünkü her yerden saç kaybediyorsun. Ben oral kullanıyorum şahsen yan etki de yok.
eczaneleri önermenin bi mantığı yok işlerini hakkıyla yapıp topikal ürün çıkarmıyolar oral finasterid kullansın arkadaş yan etki göreceğini zannetmiyorum hafif libido iniş çıkışları dışında
Ben yoruldum hayat, gelme

caputodeoro

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 29 Mayıs 2026, 02:51:56 »
15 yaşındayken ben hep saç bakım ürünleri alırdım jöle wax saç kremi nem yükleme şampuanı vb şimdi tek kullandığımız finasterid oldu iyimi
Ben yoruldum hayat, gelme

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 29 Mayıs 2026, 07:37:01 »
Ben de aynı kanıdayım şahsen nur eczanesine güvenip topikal kullanmaktansa fabrikadan binbir standartla çıkmış kalite kontrollü oral finasteride tercih ederim (propecia-organon kullanıyorum)

ausweg

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 09 Haziran 2026, 19:54:41 »
Arkadaşlar peki bu noktadan geri dönüşün ekimsiz ne kadar olabileceğine dair tahmini/tecrübesi olanlar bilgilendirebilir mi? finasteride+minoxidil tedavisi ile?hastane konularında biraz komik bir fobim var da :D

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 09 Haziran 2026, 20:27:43 »
Herkes tedaviye aynı yanıtı vermiyor ama elindeki en iyi 2. silah bu.

Alper1

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
« Yanıtla #11 : 12 Haziran 2026, 01:55:03 »
Finasterid yada dutasterid olmadan hiç bir şey etki etmez. Minoksidil DHT bloklamaz sadece henüz ölmeyen saç köklerini canlandırır çıkartır fakat DHT yine onlara vurup öldürür.
Saç dökülmesinin tek tedavisi DHT blockerdır kısacası başka çözümü yok maalesef.

Facebook Twitter Instagram