…
öncelikle hepinizin kurban bayramını kutluyorum. ilk açtığım konuda saçımın durumu mevcut.
burada kendi tedavi sürecimdeki deneyimlerimi güncelleyerek sizinle paylaşmaya karar verdim.
ilk açtığım konuda belirtmiş olsam da burada kısa bir özet geçeyim 33.5 yaşındayım dökülmem 32 yaşında başladı ilk defa.
baştan belirteyim burada yazdıklarım kendi deneyimlerimdir , sağlık ilgili bir ihtisasım yok bu nedenle tavsiye,telkin , öneri değildir.
saçlarım dışardan gür olarak algılanıyor hala ancak saçlarımda incelmenin başladığını fark etmemle doktora gittim muayene oldum ve araştırmalara başladım.
araştırmalarım neticesinde bu sitede sizlerin yazılarını okudum, sorular sordum. yabancı kaynakları araştırdım redditte, pubmedde, hair loss gibi programlara baktım vs.
sonunda topikal finasterid kullanmaya başladım.
öncelikle iki adet topikal finasterid (biri lipomosol formda diğeri damla şeklinde) aldım. aldığım majistrallerde minox istemedim çünkü amacım mevcut saçımı korumaktı sadece.
ancak aldığım topikal fin kana karışacak mı , kana karışır ise yan etki yapacak mı ?bunu gözlemlemek için ilk 10 gün 2 mg topikal fin kullandım.
topikal finleri nasıl kullanıyorum , lipomosol formdan 0.50 mg yani iki fıs saçımın ön tepesine masaj yaparak kullanırken ,damla formdakini 1 mg damla şeklinde saçımın arka , tepe , yan, enselere dağıtıyorum. bazen 0.25 dermaroller kullanıyorum öncesinde nadiren.
not; ilk 10 gün totalde 2 mg kullandım sonrasında 1.5 a düştüm.
bu arada iş yoğunluğu nedeniyle fitnessı bırakmıştım ve beslenmem düzensizdi bunu araya eklemeliyim
bu 10 günün sonunda spermde sıvılaşma dışında bir yan etki yaşamadım. zaten bu en beklenen yan etkiydi sanırım. ilacın kana karıştığını gördüm en azından, etkinliğinden bir şüphem kalmadı şeklinde yorumladım.
ancak bu yan etki kaç gün sürecekti, nasıl düzelecekti. bunu gözlemlemek için ilaca 7 gün ara vermeye karar verdim.
bu 7 günde düzenli çinko, magnezyum alımına başladım eski beslenme düzenime döndüm ve fitness'a yeniden başladım.
2. gün spermle birlikte gelen o sıvılık azalmış
4 ve 5'nci günde tamamen eski haline dönmüştü.
7 gün aradan sonra tekrar topikal finasterid kullanımına yeniden başladım.
o günden beri yaklaşık 45 gündür aralıksız devam ediyorum.
bu 45 günde sporu aksatmadım, mümkün mertebe çinko, magnezyum, omega takviyesi alıyor bol su içmeye özen gösteriyorum.
gelişmeleri gözlemlediğim kadarıyla aktarayım.
saç yönünden;
saçımın güçlendiğini hissediyorum yolun başı ama o eski yumuşaklık gitti.
banyoda dökülme azaldı, çok incelmiş saç gelirse geliyor.
kendimi kandırmıyorsam kopardığım saçlar eskisinden zor kopuyor eskiden pıt diye çıkardı şimdi koparma deneyinde kopartırken canım acıyor.
ilaca başladığımı berberime söylemedim ilaca başlamadan önce ve başladıktan 40 gün sonra traş oldum ve kendiliğinden fark olduğunu söyledi.
yeni saç çıkmadı olan saçlarım kalınlaşıyor gibi hissediyorum benim de sorunum incelmeydi zaten
dönemsel olarak aynı açılardan fotoğraf çekiyorum ancak 90-120'ncü gün arasında burada paylaşmayı planlıyorum yolun başında olduğum için.
diğer sağlık ve yan etkiler bakımından :
sabah ereksiyonu mevcut , bir sorun yok
sertleşme şiddeti eskisi gibi güçten düşmedi
libidom normal veya yüksek yani bir düşüş gözlemlemedim istekliyim.
ancak son günlerde semen miktarında azalma ve sıvılaşma mevcut; ama sabah ereksiyonu, libido,sertleşme şiddeti iyi olduğu için bunu sorun etmiyorum zaten okuduğum şeyler de bunu söylüyor ayrıca çinkoyu aksatıp su içmeyi azaltmıştım bunları düzenleyince düzelir diye düşünüyorum, son zamanlarda 1 adet günde aga e tablet kullanıyorum o da etkiledi mi bilemem.