Gönderen Konu: Saç tedavim  (Okunma sayısı 899 defa)

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
Saç tedavim
« : 31 Mayıs 2026, 22:54:03 »
Herkese merhaba, öncelikle konu hakkında fikri olanlar cevaplarını esirgemezse çok sevinirim.

Süreç: yaklaşık 7 aydır genetik dökülmem nedeniyle tedavi uyguluyorum. Haftada 3 gün 0.5 dut, haftada 4 gün 1.25 mg fin günde iki adet xpecia tablet düzenli kullanıyorum. Haftanın bir günü de dermastamp yapıyorum. Ayrıca 2025 kasım ayında eksozom, mezoterapi ve prp yaptırmaya başladım ve sonuncu seansı mart ayında olacak şekilde prp ve mezoterapiye devam etrim. Bu süreçte androvium marka %5 topikal minoxidil içerikli sprey de kullandım. Fakat spreyi mart ayı sonunda kafa derimde yanma, pullanma, aşırı kepek problemleri nedeniyle bıraktım. İşte sorun burada başladı. Minoxidil in devamlılık gerektirmesi nedeniyle iki buçuk hafta aradan sonra rogaine marka %5 minoxidil köpük alıp aynı düzende kullanmaya devam ettim. Bunu kullanmamın üzerinden yaklaşık iki hafta geçtikten sonra saçlarım hacim kaybetmeye ve dökülmeye başladı. Shedding sürecine girdiğimi düşünerek devam ettim ve üzerinden yaklaşık altı hafta geçmesine rağmen dökülme artarak devam etti ve gözle görülür biçimde tedaviden sağladığım çoğu kazanımı kaybettim. Dermatolog randevusu aldım fakat süreçle ilgili bilgi verebilecek biri varsa çok sevinirim beni oldukça endişelendiriyor.

İlk fotoğraf tedaviye yeni başladığım ay
İkinci fotoğraf tedavinin yaklalık beşinci ayı
Son fotoğraf tedavinin yedinci ayı

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
Ynt: Saç tedavim
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2026, 19:23:05 »
Lütfen yardım edin saçlarım bir ay içinde eski haline geri döndü. Bugün dermatologla görüştüm minoksidile devam etmemi ve kan tahlili vermemi söyledi. Acayip bir dökülme devam ediyor ne yapacağımı şaşırdım.

İlk fotoğraf 17 nisan
İkincisi 1 haziran yani bugün ve gittikçe açılıyor
Sunt lacrimae rerum...

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2026, 19:41:13 »
Hocam shedding periyodu büyük ihtimalle. İlk başta tedaviye başladığında shedding olmuştur yani zayıf köklerin güçlü olanlara yer açmak için döküldü.
Ama bu dökülme sonrası gelen saçların hepsi aynı anda yeni döngüye başladı. Normal saçı dökülmeyen bir kişide her saç farklı döngüye sahiptir. Ama senin saçların hepsi aynı anda resetlendiği için (DHT etkisi hepsinde aynı anda kalktı) artık hepsi aynı anda dökülme evresine giriyor.
Yani sürekli olarak shedding görebilirsin.
Sakin tedavine ara verme. Rutinine devam et.

İngilizcen varsa güzel anlatılmış bu durum.
Kaynak :

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
« Yanıtla #3 : 01 Haziran 2026, 22:39:59 »
Hocam yanıtın için teşekkür ederim. Şu bir haftadır dökülmem pik yaptı her yerim dökülmüş saçla dolu ve kafam parlamaya başladı  :D Bu hızlı dökülme için genetik kazandı denemez herhalde hiç bu kadar hızlı dökülmemişti çünkü. Kafamda dönen bir soru var acaba androvium etki etmiş fakat rogaine köpük etki etmemiş olabilir mi umarım öyle değildir. Köpük başlangıcından sonra dökülmem arttı bilmiyorum tesadüf mü. Siz ne dersiniz?
Sunt lacrimae rerum...

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 02 Haziran 2026, 08:50:14 »
Hocam bu derece toplu dökülmenin en mantıklı açıklaması bu.
Kazandığın saçlar, minyatürleşme aşamasından geri terminal (normal saç)a dönüştüğünde hepsinin kronometresi 0landı. Hepsi aynı anda sıfırlanınca hepsinin döngüsü aynı zamanda başlıyor ve bitiyor. Çünkü bu saçlar hepsi aynı anda DHT baskısından kurtuldu.
Lâkin döngü zamanla düzene giriyor. Yıllar içinde her bir saçın döngüsü birbirinden farklılaşmaya başlıyor.

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
« Yanıtla #5 : 02 Haziran 2026, 09:19:53 »
Anladım hocam peki sence şu aşamada birkaç aya saç ekimi yaptırmak mantıklı bir seçenek mi?
Sunt lacrimae rerum...

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 02 Haziran 2026, 09:27:19 »
Medikal tedaviden güzel yanıt alıyor gibisin kazanımların devam ediyor daha devam et belki en son tablo ekim gerektirmeyecek bir görüntü sunacak sana. Acele etmeye gerek yok.

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
« Yanıtla #7 : 02 Haziran 2026, 22:20:50 »
Hocam yanırların için teşekkür ederim gerçekten destek oluyor. Minoksidil kullanımında hatalı bir kullanımım var mı sence? Kafamda pullanma ve iritasyon olduğu için rogaine köpüğe geçmem kötü bir şey mi?
Sunt lacrimae rerum...

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 02 Haziran 2026, 22:30:28 »
Hocam rogaine hakkında pek bir bilgim yok ama aynı minoxidil oranı, %5 sonuçta. Sorun olmaması lazım.
Sadece sabret ve şapka tak. Shedding zamanı bu geçici.

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
« Yanıtla #9 : 02 Haziran 2026, 23:08:32 »
Anladım hocam sağol sabır bakalım. Yine buradan güncelleme yapacağım en azından benim gibi bir şey yaşayan olursa örnek olur.
Sunt lacrimae rerum...

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
« Yanıtla #10 : 06 Haziran 2026, 13:55:30 »
1 haziran da dermatoloğa gittim. Çekme testi yaptı ve dermoskopla baktı. Akif dökülmem olduğunu söyledi. Androvium a geri dönmemi istemedi rogaine köpük ile devam et dedi. Dermovate verdi bir gün dermovate bir gün min köpük kullanmamo istrdi iki hafta boyunca. Bir de kan tahlili istedi.
Sonraki üç gün dökülme bir nebze azaldı kan vs verdim. 5 haziran da kontrol muayenesine gittim. Büyük bir eksikliğim yok fakat d vitamini ve b12 vitamini kullanmamı istedi. Ayrıca bu iki haftadan sonra dermovate ı haftafa bir kullanıp minplsidil köpüğü gğn aşırı kullanmaya devam et iki hafta daha dedi.
Dökülme son bir günde yine arttı. Sanırım dalgalanarak gidiyor dökülme. Prp mezoterapi eksozom önerdi bi de fakat çok pahalılar gerçektekten bir fark yaratır mı bilemedim. Şu aşamada zaruri midir prp mezo ve eksozom?
Sunt lacrimae rerum...

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 06 Haziran 2026, 14:44:03 »
1 haziran da dermatoloğa gittim. Çekme testi yaptı ve dermoskopla baktı. Akif dökülmem olduğunu söyledi. Androvium a geri dönmemi istemedi rogaine köpük ile devam et dedi. Dermovate verdi bir gün dermovate bir gün min köpük kullanmamo istrdi iki hafta boyunca. Bir de kan tahlili istedi.
Sonraki üç gün dökülme bir nebze azaldı kan vs verdim. 5 haziran da kontrol muayenesine gittim. Büyük bir eksikliğim yok fakat d vitamini ve b12 vitamini kullanmamı istedi. Ayrıca bu iki haftadan sonra dermovate ı haftafa bir kullanıp minplsidil köpüğü gğn aşırı kullanmaya devam et iki hafta daha dedi.
Dökülme son bir günde yine arttı. Sanırım dalgalanarak gidiyor dökülme. Prp mezoterapi eksozom önerdi bi de fakat çok pahalılar gerçektekten bir fark yaratır mı bilemedim. Şu aşamada zaruri midir prp mezo ve eksozom?

Benim mantığı pek kafama yatmıyor prp’nin ya da dut’suz mezonun, ekzozom vs. nin

Saç dökülmesi kronik bir durum. Prp vs. yaptırdık ama belli bir süre sonra etkisi geçmeyecek mi? Hep mi yaptıracağız tıpkı finasteride hep kullandığımız gibi? Acılı ve maliyetli bir işlemi ömür boyu yaptırmak ne derece sürdürülebilir?
Şu an herhalde bir ekzozom prp faşan 10.000 tl’dir aşağı yukarı. 10 kere yaptırsan aşağı yukarı bir saç ekim masrafı.
Peki işe yarıyor mu? Bilimsel çalışmalara baktığımda pek veri bulamıyorum.

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
« Yanıtla #12 : 06 Haziran 2026, 21:01:27 »
Açıkçası yaptığım araştırmalar neticesinde şahsi kanaatim prp, mezoterapi, eksozom gibi invaziv tedavilerin belli bir seviyeye kadar saç büyümesinde etkisi olduğu  yönünde. Fakat androgenetik alopesi olan birinde dht baskısı olmadan çok uzun süreli ve kalıcı etkisi olacağını düşünmüyorum. Gittiğim dermatologlar (ki kendi bünyelerinde bu tedavileri uyguluyorlardı) önerse de ne yazık ki bahsettikleri etki oranlarının ne ölçüde ticari kaygı taşıdığından emin değilim.
Ben 1 seans eksozom ve 5 seans prp, mezoterapi yaptırdım fakat bu süre zarfında fin, dut ve min de kullandım ek olarak dermastamp ve vitamin takviyeleri aldım. Gerçekten gözle görülür bir saç artışı ve saçlarımda kalınlaşma/ koyulaşma oldu. Prp ve mezoterapi seanslarım bittikten bir buçuk iki ay sonra  shedding yaşamaya başladım ama bu süreçte irritasyon nedeniyle likit formdaki minoksidilden köpük forma geçtiğim ve bu süreçte iki buçuk hafta ara verdiğim için neyin dökülmeme sebep olduğunu veya saçlarımdaki gelişimin hangi tedavimden kaynaklı olduğunu net bir şekilde anlayamadım.
Sunt lacrimae rerum...

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
« Yanıtla #13 : 06 Haziran 2026, 21:07:06 »
Ayrıca hocam dediğin gibi devamlılık gerektiriyor ki güvenilir (doktor bulunan bir yerde yapılan) yerlerde yapılan bir seans eksozom 15-25 bin tl bandında, prp ve mezoterapi ise tek seans 8-14 bin tl bandında. Maddi külfeti çok fazla.
Sunt lacrimae rerum...

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 06 Haziran 2026, 21:28:13 »
Yani düşün yılda 4 kere yaptırsan her mevsime bir kez, 60-100bin arası eksozom 35-60 arası prp/mezoterapi.
Bunlar bir de ömürlük. Bunlara para vermektense daha iyi bir klinikte saç ekimi yaptırmak mantıklı olur.

Facebook Twitter Instagram