Selamlar herkese,
24 Nisan’da Dr. Hakan Clinic’te 5000 kök saç ekimi yaptırdım. Sürecimi saç ekimi düşünen arkadaşlara rehber olması açısından detaylı şekilde paylaşmak istedim.
Ekim Merkezi Tercihi
Saç ekimi kararı vermeden önce birden fazla hekim ve saç ekim merkezi ile görüşerek değerlendirmelerde bulundum. Araştırmalarım ve yaptığım görüşmeler sonucunda Dr. Hakan Clinic’i tercih etmeye karar verdim.
İlk görüşmemi Koray Bey ile gerçekleştirdim. Kafamdaki tüm soruları detaylı şekilde kendisine yönelttim ve süreç hakkında net bilgiler aldım. Gerek yaklaşımı gerekse verdiği bilgiler karar verme sürecimde oldukça etkili oldu.
Ekim Öncesi Durum
✔ Takviyeler: Ekim öncesinde herhangi bir takviye kullanmıyordum.
✔ Destekleyici Tedaviler: PRP, mezoterapi veya benzeri herhangi bir destekleyici tedavi yaptırmadım.
✔ Topikal Tedavi: Minoxidil veya benzeri bir topikal ürün kullanmadım.
✔ Şampuan: Günlük kullanımda marketlerden temin ettiğim standart şampuanları kullanıyordum.
Kök Hücre Tedavisi
✔ Hakan Hoca’nın önerisi üzerine kök hücre tedavisini de operasyon sırasında uygulattım.
✔ Bu tedavinin etkilerinin kısa sürede değil, ilerleyen aylarda ortaya çıkacağını ve sürecin zaman gerektirdiğini belirttiler.
Sedasyon
✔ Operasyonu sedasyonsuz olarak gerçekleştirdim.
✔ İşlem öncesinde lokal anestezi için uyuşturucu iğneler yapıldı ve operasyon bu şekilde başladı.
✔ Operasyonun en zorlayıcı kısmı benim için lokal anestezi uygulaması oldu. Sonrasında süreç oldukça konforlu ilerledi.
Operasyon Süreci
📅 Tarih: 24 Nisan
🕖 Saat: 07:30 civarında kliniğe geldim.
📌 Operasyon aşamaları:
✔ 08:00 civarında ön çizgi tasarımı yapıldı, damar yolu açıldı, fotoğraflar çekildi ve saç tıraşı gerçekleştirildi.
✔ 09:00 – 10:00 civarında operasyon başladı.
* Lokal anestezi uygulandı.
* Kök hücre tedavisi gerçekleştirildi.
* Donör bölgeden greft alımları yapıldı.
* Operasyon boyunca Hakan Hoca ve Koray Bey süreci yakından takip ederek kontrollerini gerçekleştirdiler.
✔ Operasyon sırasında kısa bir kahvaltı molası verildi.
✔ Ardından ekim aşamasına geçildi ve süreç planlandığı şekilde devam etti.
✔ Saat 17:00 civarında toplam 5000 kök ekimi tamamlandı.
✔ Yaklaşık 17:30’da klinikten ayrılarak eve döndüm.
Ekim Sonrası Durum
✔ İlk gün lokal anestezinin etkisi geçmeye başladığında yaklaşık 2 saat süren yoğun bir ağrı yaşadım.
✔ Klinik tarafından verilen ilaçları kullandıktan sonra ağrılarım önemli ölçüde azaldı ve uyuduktan sonra tamamen rahatladım.
✔ İkinci günden itibaren herhangi bir ağrı hissetmedim.
✔ İlk 7 gün boyunca 45 derece açıyla uyudum. Bu süreç biraz zorlayıcıydı ve boyun ağrısı yaşadım. Ancak ödem oluşumu oldukça sınırlı kaldı.
✔ İlk gün hafif akıntılar oldu. Klinik tarafından bunun normal olduğu bilgisi önceden verilmişti.
✔ İlk yıkama ekimden 2 gün sonra klinikte gerçekleştirildi.
✔ Kabuk dökme işlemi 10. günde klinikte yapıldı.
📌 PRP Sürecim:
2., 4. ve 6. aylarda klinikte PRP uygulaması yaptıracağım.
Klinikten Verilen Ürünler
✔ Saç Bakımı:
* Altermed Panthenol Sprey
* HairMD Clinical Repair Foam
* Fito Krem
✔ İlaçlar:
* Antibiyotik (3 gün)
* Ağrı kesici (3 gün)
* Prednol (3 gün)
* Proscar
✔ Diğer:
* Boyun yastığı
Beslenme ve İyileşme Süreci
✔ Beslenme konusunda özel bir program uygulamadım ve günlük rutinime devam ettim.
✔ İlk günlerde bölgede yoğun kaşıntı yaşadım ancak zamanla kendiliğinden azalarak tamamen geçti.
✔ Herhangi bir ek ilaç kullanma ihtiyacı duymadım.
✔ Alın bölgemde oluşan küçük sivilceler için kliniğin önerdiği kremi kullandım ve kısa süre içerisinde tamamen kayboldular.
Genel Değerlendirme
✔ Operasyon süreci genel anlamda oldukça konforlu geçti.
✔ Benim için en zorlayıcı kısım lokal anestezi uygulaması sırasında hissedilen ağrıydı.
✔ Kabuk dökme süreci oldukça rahat geçti.
✔ Kaşıntı dışında önemli bir sorun yaşamadım.
✔ İlk hafta uyku düzeni ve 45 derece açıyla yatma konusu biraz zorlayıcı olsa da sonrasında süreç oldukça rahat ilerledi.
📌 Şu an sürecin ilerleyen aşamalarını takip ediyorum. Önümüzdeki aylarda kök hücre ve PRP uygulamalarının etkilerini daha net görebileceğimi düşünüyorum. Gelişmeleri düzenli olarak paylaşmaya devam edeceğim.
Operasyon sürecim boyunca gösterdikikleri ilgi, alaka ve profesyonel yaklaşımları için Dr. Hakan Bozkurtogluna, Koray Bey’e ve tüm ekibe teşekkür ederim. Sürecin her aşamasında kendimi güvende hissettim ve tüm sorularıma sabırla cevap verildi.
Saç ekimi yaptırmayı düşünen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir deneyim yaşadım.
Herkese sağlıklı ve gür saçlar dilerim.