Gönderen Konu: Dutasteride mi finasteride mi bu saça faydalı olur  (Okunma sayısı 586 defa)

Aventus8888

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Dutasteride mi finasteride mi bu saça faydalı olur
« : 03 Haziran 2026, 13:15:22 »
Herkese merhabalar.

Saçlarım pandemiden sonra çok döküldü ve seyrekleşti 30 yaşındayım saçlarımı olabildiğince korumak ve daha iyi hale getirmek istiyorum daha önce 8-9 ay finasteride kullandım güzel denebilecek kadar sonuç aldım sonrasında devam edemedim şimdi de Dutasteride başladım daha etkili olduğunu öğrendiğim için , haftada 3 gün içiyorum 1 ay kullandım bir kutu bitirdim , şimdi yeni kutu alacağım ama kararsızım finasteride göre belirgin etkileri var sivilce yaptı tepe kısmım biraz daha seyrekleşti 1 ay için çok erken farkındayım ama 2. Kutuya geçmeden direk yeniden finasteride mi dönsem diye düşünüyorum siz değerli arkadaşların bilgileri benim için önemli güncel resimlerimi yükledim , saçımı analiz edip yorumlarsanız çok sevinirim teşekkürler 🙏🏽

duck

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Dutasteride mi finasteride mi bu saça faydalı olur
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2026, 18:54:44 »
Finasteride dönün

Hodrimeydan41

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #2 : 03 Haziran 2026, 18:56:50 »
Finasteride dönün
duck  niye finasterid diyosun sende dutasterid kulanmıyormusun bu saça dht blocker çok iyi olur açıklıkta yok donörde kaliteli belli yaşa bağlı dökülme var

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 03 Haziran 2026, 19:06:19 »
Bence dut'a bulaşmamış olsa ben de fin'de kal derdim.
Ama dut'a girmişsin ve yan etki çok az. Dut'da kalırsan saçların için etkili olur.
İleride yan etki durumu oluşursa fin'e dönersin.

Ya da hibrit bir yaklaşım da var. Haftada 6 gün fin 1 gün dut gibi ya da 4 gün fin 2 gün dut 1 pas gibi.

Aventus8888

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 03 Haziran 2026, 21:16:53 »
Finasteride dönün
merhaba öyle yapmayı düşünüyorum, neden bunu dediğinizi biraz detaylı söyler misiniz

Aventus8888

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 03 Haziran 2026, 21:19:41 »
Bence dut'a bulaşmamış olsa ben de fin'de kal derdim.
Ama dut'a girmişsin ve yan etki çok az. Dut'da kalırsan saçların için etkili olur.
İleride yan etki durumu oluşursa fin'e dönersin.

Ya da hibrit bir yaklaşım da var. Haftada 6 gün fin 1 gün dut gibi ya da 4 gün fin 2 gün dut 1 pas gibi.
dutu 1 aydır kullandım bir kutu bitti şu an 2 gündür almıyorum 1 aydan pek bir şey olacağını düşünmüyorum o yüzden fine geçmeyi düşünüyorum 6-8 ay fin kullandım tepe bölgem kapanmıştı şu an açık durumda bir de sütun karaciğer vs etkisi daha fazla diye biliyorum ilerde sıkıntı yaşamak istemem fine geçsem olur mu şu an sizce

Aventus8888

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 03 Haziran 2026, 21:21:12 »
duck  niye finasterid diyosun sende dutasterid kulanmıyormusun bu saça dht blocker çok iyi olur açıklıkta yok donörde kaliteli belli yaşa bağlı dökülme var
duta başlayalı 1 ay oldu 2 gündür içmiyorum fine geçerim diye fin kullanırken tepe bölgem daha iyiydi şu an daha kötü durumda dut daha ağır ilaç şu an yeni kullanıyorum ama ilerde yan etkileri artar diye düşünüyorum fine geçmeli miyim sizce

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 03 Haziran 2026, 21:32:10 »
dutu 1 aydır kullandım bir kutu bitti şu an 2 gündür almıyorum 1 aydan pek bir şey olacağını düşünmüyorum o yüzden fine geçmeyi düşünüyorum 6-8 ay fin kullandım tepe bölgem kapanmıştı şu an açık durumda bir de sütun karaciğer vs etkisi daha fazla diye biliyorum ilerde sıkıntı yaşamak istemem fine geçsem olur mu şu an sizce

Hocam organlara yapabileceği etkiyi doktorunla konuşman gerekir zaten düzenli doktor kontrolü bu yüzden önemli.
Tepe bölgenin açılması saçların daha güçlü çıkacağı anlamına geliyor olabilir (shedding) çünkü dutasteride finasteride'den çok daha etkili bir ilaç.
Finasteride tip 2 alfa reduktazı bloklayarak %70 DHT azaltırken Dutasteride ise hem tip 1 hem tip 2 alfa reduktaz'ı bloklayarak %90-99 (0.5 mg için %90, 2.5 mg için %99) oranında DHT bloklar. Bu yüzden saça sadece pozitif etkisi olur.

Yan etkiler her zaman oluşabilir fin de bu ihtimal daha azadır ama dut'da da illa göreceksin diye bir kaide yok. Araştırdığım kadarıyla fin'den yaklaşık 2 kat fazla yan etki gören sayısı.

Aventus8888

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 03 Haziran 2026, 21:38:02 »
Hocam organlara yapabileceği etkiyi doktorunla konuşman gerekir zaten düzenli doktor kontrolü bu yüzden önemli.
Tepe bölgenin açılması saçların daha güçlü çıkacağı anlamına geliyor olabilir (shedding) çünkü dutasteride finasteride'den çok daha etkili bir ilaç.
Finasteride tip 2 alfa reduktazı bloklayarak %70 DHT azaltırken Dutasteride ise hem tip 1 hem tip 2 alfa reduktaz'ı bloklayarak %90-99 (0.5 mg için %90, 2.5 mg için %99) oranında DHT bloklar. Bu yüzden saça sadece pozitif etkisi olur.

Yan etkiler her zaman oluşabilir fin de bu ihtimal daha azadır ama dut'da da illa göreceksin diye bir kaide yok. Araştırdığım kadarıyla fin'den yaklaşık 2 kat fazla yan etki gören sayısı.
anladım hocam teşekkürler dutun daha etkili olduğunu biliyorum yan etki konusu da kişiden kişiye değişir tabi , vallahi çok arada kaldım hangisini kullanacağım konusunda , Dermaroller ile destekliyeceğim bu aydan itibaren extra vitamin ilaçları da içiyorum Dermatolog doktorunun yazdığı kafa masajı vs de yapıyorum akşamlar kısaca tüm tuşlara basıyorum ilaç konusunda kararsızım sadece

duck

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 03 Haziran 2026, 23:55:54 »
merhaba öyle yapmayı düşünüyorum, neden bunu dediğinizi biraz detaylı söyler misiniz
ben şahsen dutasteride kullanıyorum fakat finasteride'den sonuç alıp dut geçtiğinde başarılı olan pek görmedim genelde aynı şikayetler işe yaramadı dökülme arttı vesaire. genelde tedavide potansiyel kazançtan çok sonuç alınan şeyle devam edilmesi önemli. ben  yerinde olsam finasteride devam ederdim

Aventus8888

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 04 Haziran 2026, 00:13:10 »
ben şahsen dutasteride kullanıyorum fakat finasteride'den sonuç alıp dut geçtiğinde başarılı olan pek görmedim genelde aynı şikayetler işe yaramadı dökülme arttı vesaire. genelde tedavide potansiyel kazançtan çok sonuç alınan şeyle devam edilmesi önemli. ben  yerinde olsam finasteride devam ederdim
anladım muhtemelen yeniden finasteride başlayacağım her gün düzenli alım yaparak 6 ay 1 sene kullanmak gerek sonuç almak için ayrıca dermaroller ve vitamin takviyeleri saç masajı vs bunları da ekledim tedaviye elimden geldiğince yoğunlaşacağım bu dediklerimin yanında finasteride yeterli olur diye düşünüyorum

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 04 Haziran 2026, 06:59:13 »
Hocam dermaroller konusunda şu uyarıyı yapayım eğer çok iyi dezenfekte etmezsen saçlı derin mikrop kapabilir ve ciddi zararı olabilir. Haftada 1 çok temiz bir şekilde yapacaksan yap yoksa yapma.
Vitamin eksiğin yoksa vitamin alma. Organlarına yük olmasın diyorsun boşa yük etme eksiğin yoksa. Fazlası dışarı atılıyor idrarla, parana da yazık. Aile hekimine git test yaptır sadece eksik olanı kullan.

Haftada 6 gün fin 1 gün dut yapabilirsin çok var bu tarz hibrit yaklaşımlar.

duck

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 04 Haziran 2026, 08:24:36 »
anladım muhtemelen yeniden finasteride başlayacağım her gün düzenli alım yaparak 6 ay 1 sene kullanmak gerek sonuç almak için ayrıca dermaroller ve vitamin takviyeleri saç masajı vs bunları da ekledim tedaviye elimden geldiğince yoğunlaşacağım bu dediklerimin yanında finasteride yeterli olur diye düşünüyorum
Dht blocker dışında hiç bir şey işe yaramaz hiç boşuna denemene uğraşmana gerek yok :)

Aventus8888

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 04 Haziran 2026, 11:38:20 »
Hocam dermaroller konusunda şu uyarıyı yapayım eğer çok iyi dezenfekte etmezsen saçlı derin mikrop kapabilir ve ciddi zararı olabilir. Haftada 1 çok temiz bir şekilde yapacaksan yap yoksa yapma.
Vitamin eksiğin yoksa vitamin alma. Organlarına yük olmasın diyorsun boşa yük etme eksiğin yoksa. Fazlası dışarı atılıyor idrarla, parana da yazık. Aile hekimine git test yaptır sadece eksik olanı kullan.

Haftada 6 gün fin 1 gün dut yapabilirsin çok var bu tarz hibrit yaklaşımlar.
anladım hocam teşekkürler , vitaminden kastım demir ve b 12 düşük çıktı kan vermiştim o yüzden bu vitaminleri alıyorum dermarollerıda daha önce yapmıştım dikkat ederek yapacağım alkol ile temizleyeceğim öncesi sonrası haftada bir defa yapacağım ve dediğiniz gibi haftada 5-6 Finasterid yanında dutas yapacağım sanırım en mantıklısı bu görünüyor , saçım hakkında yorum yapabilir misiniz çok mu kötü durumda yaş vs baz alındığında

Aventus8888

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 04 Haziran 2026, 11:40:03 »
Dht blocker dışında hiç bir şey işe yaramaz hiç boşuna denemene uğraşmana gerek yok :)
dht bloklayıcılar kadar etkileri olmaz farkındayım ama yine de deneyeceğim peki sizin dht dışında şunu da yapabilirsin veya kullanabilirsin dediğiniz bir şey var mı tecrübenize dayanarak

Facebook Twitter Instagram