Gönderen Konu: 29 EKİM 2025 TARİHİNDE 3500 GREFTLİK EKİM, KÖTÜ SONUÇ, YAŞ 25  (Okunma sayısı 281 defa)

y0000

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba, 29 ekim 2025 tarihinde görseldeki gibi 3500 greftlik ekim yapıldı.
(klinik ismini, kliniği dava etmeyi düşündüğüm için vermeyeceğim. ilerleyen süreçlerde duruma göre klinik ismi verebilirim.)

önce süreci anlatacağım. biraz uzun olacak ama okuyan kişilere faydası olabilir.

saç ektirmeyi düşünmeye başladığım zaman klinik araştırması içerisindeydim. önce ektirdiğim yeri gördüm ve muayene için gittim. Hanımefendi saçlarımı inceledi ve saç sıklığımın yüksek greft alınabilecek şekilde olmadığını, ekime bağlı olarak minimum 3500 duruma göre 4000 greft alabileceklerini söyledi. daha sonra farklı bir kliniğe gidip tekrar muayene için randevu aldım. görüşme için gittiğim zaman ilgi alakalarından memnun kalmadığım için orayı tercih etmedim ve ilk tercih ettiğim klinikte saç ektirmeye karar verdim. Daha sonra saç ekimi için gün aldım ve saçımı ektirmek için 29 Ekim 2025 tarihinde kliniğe gittim. klinikte nazik karşılandım, herhangi bir kaba davranış olmadı o yönden şikayetçi olamam. Ekim günü bir doktor geldi ve ekilecek bölgeyi çizdi. İşlem greftlerin alınmasıyla 8:30 gibi başladı ve saat 15:00 civarında bitti. açıkçası ekilen bölgenin fotoğrafını ekim günü çektiğim zaman sanki greftler seyrek ekilmiş gibi sık bir saç ekimi olmayacağına dair hislerim oluşmaya başlamıştı daha ilk günden. ama haksızlık etmemek adına altıncı, yedinci veya sekizinci ayı beklemek durumunda kaldım. fotoğraflarda da gördüğünüz gibi saç çıkışları aylar geçtikçe çıkmamaya başlamıştı yani aslında çıkışlar vardı ama çok seyrek olacağına dair düşüncelerim pekişmeye başlamıştı. altıncı ayı doldurduğum zaman aslında başarısız bir ekim olduğunu anlamıştım. diğer insanların altıncı ayı doldurduğu zaman saç çıkışlarında ki yoğunluk ve sıklık benimki gibi olacağını düşünmüştüm (ektirdiğim klinikte benimle benzer düzeyde seyreklik ve benzer alana yapılan 3500-3800 greft civarında saç ekilmiş olan insanların fotoğrafları var ve gayet sık ve güzel gözüküyordu) fakat altıncı aydan sonra işlerin ters gittiğini ve çok seyrek kaldığını fark ettim. ekimi yapan kişi yedi yıllık ekimci olduğunu söylemişti. daha doğrusu bu kliniğe gittiğim zaman üç tane fiyat paket seçeneği ile karşılaştım. birincisi 60.000 TL’lik paket, ikincisi 85.000 TL, üçüncüsüde 120.000 TL’lik paket. 120.000 TL’lik pakette işlemlerin tamamını kliniğin kurucuları yapıyor. genelde de Instagram’dan sürekli o üç kişiyi görüyordum zaten. daha fazla bekleyemedim ve seyrek bir saçtan sıkıldığım için bir an önce saç ektirmek için en düşük paketi sectim. google puanlarına baktığım zaman da yüksek puanlı bir yerdi. ekilen kişilerin sonuçları da iyi gördüğüm için en düşük paketi seçtim (biraz da bütçemden dolayı.) ekstra belirtmek durumunda kaldığım herhangi bir anormal bir durum yoktu. artık geri kalan kısım dikkatli davranmak, beklemek ve saç çıkışının iyi veya kötü olmasını değerlendirmekti. benim kendi şahsi görüşüm bana 3500 ekilecek dendi fakat 3500 olduğuna inanmıyorum ve ayrıca frontal yani ön bölgede saçlar dik bir şekilde ekilmiş dikkatli baktığınızda siz de göreceksiniz. saç çıkışları tamamıyla dik bir şekilde çıkıyor. ön bölgeye saçlar eğik açıyla ekilmemiş. aslında benim için büyük sorun değil, sık bir ekim olsaydı önemsemezdim ancak kötü bir sonuç üzerine bu kötü bir ekim olduğunun göstergesi.

6. ay dolduğunda kliniğe saçlarımın seyrek kaldığını söyledim fakat minoxidil ve finasteride kullanırsanız daha çok etki edeceğini ve saçlarınız ince telli olduğu için seyrek kaldığını söylediler. ben de onlara başka insanların aynı bölgeye 3500 greftlik ekiminin 6. ayında çok daha sık bir saç çıkışı olduğunu ve saçlarımın ince telli olmasına rağmen 6. ayda bu seyrekliğin normal olmadığını ve ekilen saçların sanki 3te1i çıkmış gibi olduğunu söyledim. (Ekimden önceki görüşmede donör bölgemin çok sık olmadığını ama 3500-4000 civarında alabileceklerini söylediler.) Aşırı sık bir saç beklemiyordum tabi ki ama diğer insanların 3500 greftlik ekimi tatmin ediciydi ve ben de baktıklarıma nazaran benzer bir sonuç bekliyordum. 6. ayım baktıklarımdan çok farklıydı. Tabi 6. ay olduğundan başarısız bir ekim demek erken diyerek 9. ve 12. ayı beklemek zorunda kaldım fakat artık saç çıkışlarının seyrekliği kapatmayacağını anladığım için 9. ayın sonundaki kontrolde kliniğe, sonuçlardan memnun olmadığımı, dönor bölgesi seyrek kaldığı için kalan greftleri revizede heba etmemek için, tekrar saç ektirmeye karar verirsem daha kaliteli bir yerde yaptırmak isteyeceğim için revize teklif ederlerse para iadesi isteyeceğimi söyleyeceğim.

kısaca durumum bu şekilde.

Mahkeme konusu için daha önce avukat bir beyefendi farklı bir klinikte saç ekim işleminden memnun kalmadığı için kendisine revize teklif etmişler fakat kabul etmeyerek kliniği dava etmiş ve davayı kazanmış. para iadesi gerçekleşmiş.

mahkemeye veren kişinin videosu bu.
https://youtu.be/jz-jrkdqMDg?si=XPI87h1qePXog-od

ben de donör bölgesini daha fazla harap edilmemesinden dolayı (kliniğin para iadesine sıcak bakacağını sanmıyorum) o sebepten 12. ay dolduğu zaman tüketici hakem heyetine başvuracağım, ret gelirse mahkeme açacağım. ayrıca haklı bulunursam manevi tazminat davası da açacağım. beni abartı bulanlar olabilir fakat aynı şey size olsa siz de böyle tepkili olursunuz, olmalısınız.

ek olarak kan değerlerimi soracak arkadaşlar için, ekimden 2 hafta sonra ve 6 ay sonra kan tahlili yaptırmıştım. değerler d vitamini hariç normal çıkmıştı. 6. aydaki kan değerlerimde de tüm değerler normal seviyesindeydi. vitamin olarak e, d, biotin, selenyum, çinko 5 ay boyunca kullandım. saç masajını 4. aydan sonra başladım. sigara kullanmıyorum. ek olarak herhangi bir kronik hastalığım yok. süreçteki olumsuzluğun benden kaynaklı olmadığını düşünüyorum.

finasteride ve minoxidil neden kullanmadın diye soracak olan arkadaşlar için, aslında kullanabilirdim ön yargım yoktu fakat ekimin bu ilaçlar harici nispeten iyi denebilecek düzeyde sonuç vermesi gerekliydi diye düşündüm. ayrıca saç ekimi yapan klinikler bu ilaçları kullanmamız için diretmesini anlamsız buluyorum. sonuçta finasteride ve minoksidil herkesin ömür boyunca kullanabileceği bir ilaç değil. sırf kendi ekimlerinin eksiklikleri örtbas olsun diye bu ilaçları kullanın diyorlar. ben bilerek saç ekimin doğal sonuçlarını görebilmek amacıyla kullanmadım. sadece saç ekimiyle de güzel bir sonuç alınabilirdi. saç ektirmeden önce seyreklik moral bozmasın diye 3 numaraya kestiriyordum. saç ekimi üzerinden 7. ay doldu hala seyreklik moral bozmasın diye 3 numara kestiriyorum. açıkçası ekimin bana bir faydası olmadı. hem paramdan hem zamanımdan oldum. saç ekim konusunda daha bilgili olanlar bu ekimdeki seyrekliğin normal olduğunu belki söyleyebilir fakat bana göre asla normal değil. 3500 greft ekilip aynı bölgede daha sık saç çıkışı olan azımsanmayacak insanlar da var. Özellikle benim açımdan güneş altında hiç ekim yapılmamış gibi duruyor. fotoğrafını da ekleyeceğim.

ekim bölgesi geniş olduğundan saçlarınız seyrek kaldı diyenler için ekim yaptırdığım yerde benimle benzer bölgeye biri 3200 diğeri 3800 greft ekip güzel sonuçlar almışlar. örnek fotoğrafları ekledim

https://hizliresim.com/el0yxpk
https://hizliresim.com/4kusze9

kliniğe 9. ay kontrolde memnun olmadığımı, revize istemediğimi ve para iadesi talep edeceğimi söyleyeceğim. evet kötü bir sonuç diyip iade yapan bir yerle daha karşılaşmadım, belki iade eden vardır. sıcak bakacaklarını da düşünmüyorum. görüşmeye davet edilirsem büyük ihtimal revize edelim diyecekler belki de demeyecekler ama 12. ayda dramatik bir değişiklik olursa ki olmayacağını düşünüyorum.

anlaşılacağı üzere baya tepkiliyim. süreçte kesinlikle haklı olduğumu düşünüyorum. klinik ismini maalesef şu an veremiyorum. dava edersem burada isim söylemek yanlış olabilir. iade olursa başlığa klinik ismini yazacağım. (merdiven altı bir klinik değil) amacım düşüncelerinizi öğrenmek. siz de benzer şeyler yaşarsanız hakkınızı aramaya çalışın. süreçte her anlamda gelişme olursa paylaşacağım.

son olarak sizden sürecimi değerlendirmenizi ve nasıl bir yol almam gerektiğini söylemenizi rica edeceğim. sorunuz varsa sorabilirsiniz. ikinci ekim için var olan kökleri güçlendirmek adına 1, 2 yıl finasteride kullandıktan sonra kaliteli bir yerde tekrar ekim yaptırmak istiyorum. özellikle tepe bölgesinde minyatürleşmiş saç fazlasıyla var. dutasteride veya finasteride ile 2. ekim için belli bir seviyeye gelebilirim diye düşünüyorum. bu sonucu düzeltecek saç ekim merkezleri önerebilir misiniz? bir de donör bölgem pek iç açıcı değil. belki 2. ekime müsait olmayabilir. şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim. fotoğrafları ekliyorum.

ekimden önce: https://hizliresim.com/qxay49e

ekim günü: https://hizliresim.com/ay6sctc

ekimin 10. günü kabuk dökümünden sonra: https://hizliresim.com/16wmzu9

ekimden 1 ay sonra: https://hizliresim.com/liunxz0

ekimden 3 ay sonra: https://hizliresim.com/rf4ddj2

ekimden 6 ay sonra: https://hizliresim.com/kyh787d

ekimden 7 ay sonra kapalı ortamdaki durum: https://hizliresim.com/3vtfnng

bazı zamanlar 3e vurup bazı zamanlar biraz uzadığından fotoğraflar arası saçlar daha seyrek gözüküyor. saç dökülmem nedense yok denecek kadar az.

ekimden 7 ay sonra güneş altındaki durum: https://hizliresim.com/nv8rc5z

ekimden önce donör bölgesi: https://hizliresim.com/9g5wk0r

ekimden sonra donör bölgesi: https://hizliresim.com/dnyuwqs https://hizliresim.com/1xiju2c

ekimden 9 ay sonrası için pek bir değişiklik olmayacağını düşünüyorum ama yine de 29 temmuzda 9. ay doluyor, paylaşacağım.

yazacaklarım bu kadar, detaylı şekilde açıklamaya çalıştım. baya uzun oldu ama olsun. okuyan veya düşüncelerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Snbjk39

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saçlarınızı bu kadar kısa kullanmamanız lazım, ekim saçlarında uzadıkça kapatıcılık artar, sonucta kafanın yapısı belli saçlarınızda bos alan fazla 3500 greft yetmez

y0000

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
hemfikirim ama açıklık oranı yüksek olan hastalar da iyi sonuç vermiş onlar 3200 3800 ektirmiş aynı klinikte, fotoğraflarını attım bakabilirsiniz.
  • Ekim Tarihi: 29 Ekim 2025
  • Greft Miktarı 3500

Yusuf33

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekimi çok basit bir işlem gibi değil mi? Donör bölgeden istediğin kadar saç al, kafaya ek oh bitti. Donör nasılsa "sonsuz bir kaynak" döküldükçe de ektiririm. Seçtiğim yeri de berber seçer gibi seçeyim nasılsa hepsi eker.
Malesef durum böyle olmuyor. Öncelikle saç durumun tepedeki mevcut zayıf saçları saymazsak NW6/NW7, ince tellisin ve saçların düz. Yaşın da 25. Özetle aşırı derece agresif bir dökülmen var. Saç karakteristiklerin inanılmaz kötü. Açıklık çok geniş. 3.500 Grefti şu açıklığa kullanmak orman yangınına 1 kova su dökmek gibi olur.
O alanı doyurucu doldurmak için gereken greft sayısı 10.000 civarı (ince ve düz tele sahip olduğun için) Donörden 3.500 çıkartırken bile haşat etmişler (overharvest) Tabi ki burada merkezin ne kadar kötü olduğu ortada. Bakir bir donörden 3.500 gibi ortalama bir alım yaparak bu derece donörü yıpratmak büyük başarı. Hoş zaten donörün de ortalama görünüyor belki ortalamanın biraz altı.

İyi bir kliniğe gitseydin seni red eder ve medikal tedaviye yönlendirip mevcut saçlarını kuvvetlendirmeni isteyip tekrar ekim için 6 ay sonrasını gün verirlerdi. Ama olan oldu, bu noktada 1 yıl beklemekten başka çaren yok. Saçlarını uzun tutarsan donördeki zarar daha az belli olacaktır. Bu süre zarfında toppik kullanarak görüntünü düzeltmeye çalışabilirsin.

Bu aşamada sana tavsiyem doktor kontrolünde finasteride başlaman ve hatta minoxidil'i de değerlendirmen. Bu tedaviler tüm saçlarını kalınlaştıracak. Tepen biraz daha gürleşecek ve donörün de kalınlaşacağı için donördeki seyreklikler saçını uzatmanla beraber daha az belli olacaktır.
Daha sonra donörünün durumuna göre sakal destekli donörünün de el verdiğince forum tarafından önerilen 2. bir merkezle genel bir yoğunluk ekimiyle devam edebilirsin.

Finasteride ya da minoxidil ekim merkezlerinin kendi kötü ekimlerini örtbas etmek için bulduğu şeyler değildir (sanki hatay usülü dönerin tadını baskılamak için sos basması gibi değil yani)
Saç ekimi için merkeze iyi bir donör vermek gerekir. Fin DHT baskılayarak donördeki telojen oranını düşürür. Ayrıca saç olmayan yerlere saçı ekersin ama mevcut saçların dökülürse ekim ne yapabilir? Ellerinde sihirli bir deynek yok ki erkek tipi dökülmeni durdurabilsinler.

y0000

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekimi çok basit bir işlem gibi değil mi? Donör bölgeden istediğin kadar saç al, kafaya ek oh bitti. Donör nasılsa "sonsuz bir kaynak" döküldükçe de ektiririm. Seçtiğim yeri de berber seçer gibi seçeyim nasılsa hepsi eker.
Malesef durum böyle olmuyor. Öncelikle saç durumun tepedeki mevcut zayıf saçları saymazsak NW6/NW7, ince tellisin ve saçların düz. Yaşın da 25. Özetle aşırı derece agresif bir dökülmen var. Saç karakteristiklerin inanılmaz kötü. Açıklık çok geniş. 3.500 Grefti şu açıklığa kullanmak orman yangınına 1 kova su dökmek gibi olur.
O alanı doyurucu doldurmak için gereken greft sayısı 10.000 civarı (ince ve düz tele sahip olduğun için) Donörden 3.500 çıkartırken bile haşat etmişler (overharvest) Tabi ki burada merkezin ne kadar kötü olduğu ortada. Bakir bir donörden 3.500 gibi ortalama bir alım yaparak bu derece donörü yıpratmak büyük başarı. Hoş zaten donörün de ortalama görünüyor belki ortalamanın biraz altı.

İyi bir kliniğe gitseydin seni red eder ve medikal tedaviye yönlendirip mevcut saçlarını kuvvetlendirmeni isteyip tekrar ekim için 6 ay sonrasını gün verirlerdi. Ama olan oldu, bu noktada 1 yıl beklemekten başka çaren yok. Saçlarını uzun tutarsan donördeki zarar daha az belli olacaktır. Bu süre zarfında toppik kullanarak görüntünü düzeltmeye çalışabilirsin.

Bu aşamada sana tavsiyem doktor kontrolünde finasteride başlaman ve hatta minoxidil'i de değerlendirmen. Bu tedaviler tüm saçlarını kalınlaştıracak. Tepen biraz daha gürleşecek ve donörün de kalınlaşacağı için donördeki seyreklikler saçını uzatmanla beraber daha az belli olacaktır.
Daha sonra donörünün durumuna göre sakal destekli donörünün de el verdiğince forum tarafından önerilen 2. bir merkezle genel bir yoğunluk ekimiyle devam edebilirsin.

Finasteride ya da minoxidil ekim merkezlerinin kendi kötü ekimlerini örtbas etmek için bulduğu şeyler değildir (sanki hatay usülü dönerin tadını baskılamak için sos basması gibi değil yani)
Saç ekimi için merkeze iyi bir donör vermek gerekir. Fin DHT baskılayarak donördeki telojen oranını düşürür. Ayrıca saç olmayan yerlere saçı ekersin ama mevcut saçların dökülürse ekim ne yapabilir? Ellerinde sihirli bir deynek yok ki erkek tipi dökülmeni durdurabilsinler.

kötü ekimden kastım dediğiniz gibi ekimi erteleyip 6 ay 1 sene finasteride kullanmamı söyleselerdi daha farklı bir sonuç alabilir mişim..
  • Ekim Tarihi: 29 Ekim 2025
  • Greft Miktarı 3500

Facebook Twitter Instagram