Herkese merhaba. Uzun zamandır uğraştığım ve bir çok kişinin muzdarip olduğu egezema ile ilgili kendimde olan değişikliklerden bahsetmek istiyorum.
Egzema diğer bir tabirle deride kabuklanma ve kaşıntı sorunu bir çok ürün medikal doğal vs hepsini denedim. Zaman zaman geçti tekrar çıktı. Bu süreçte saçlarım zarar gördü döküldü ve sonuç olarak ekim yaptırdım.
Ekimden sonra en çok düşündüğüm bu egzema sorunu devam ettiği sürece saçlarım yine zarar görecek. Düşündükçe egzemaya sebep olacak şeyleri ve kendimde etkilerini gözlemledim. Özellikle tuzlu çekirdek ve tuzlu peynir çok artırıyor. Ancak bunları kesmek bile tam anlamıyla kurtarmadı.
Son zamanlarda berberde kafamı yıkadıktan sonraki rahatlık hissinin sebebini düşünmeye başladım. Önce sudan olabilir diye düşündüm ama bu mantıklı gelmedi. Sonra dikkatimi çeken olay berberler şampuanı saçı açana kadar döküp yıkıyorlar o geldi aklıma ve ben de bunu kendimde denedim. Eskiden zararlı diye saçlarımı tek şampuanla yıkardım yıkama sonrası daha kurumadan kepekler kendini belli ederdi sakal bölgesi kulak içi saç dipleri hep ölü deri. İki defa yıkamaya başladıktan sonra kepek sorunum kalmadı üstelik aynı şampuanla.
Bundan sonraki rutinim bir gün iki defa şampuanla, sonraki gün sadece suyla yıkıyorum. Saçlarım çok canlı duruyor. Öyle eskiden olduğu gibi dipleri yağlı uçları kuru görüntü yok. Yağlı saçı olan arkadaşlar şampuanın görevi saçı temizlemek. Bir değil iki bazen 3 kez şampuanlıyorum bilginize.
Sizin tavsiyeleriniz nedir?