Gönderen Konu: Saç Analizi Rica Ediyorum  (Okunma sayısı 962 defa)

chancellor28

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç Analizi Rica Ediyorum
« : 06 Haziran 2026, 15:34:01 »
Sizlerden ricam, donör bölgemin durumu, ihtiyacım olan greft sayısı, kök hücre, eksozom ek olarak yaptırılsa fayda sağlar mı gibi konularda bana tavsiye vermeniz.

Yaş 29
Dökülme yaklaşık 6,7 sene önce başladı.
Önce önlerden yanlara doğru açıldı, ortalar daha geç döküldü.
Hiçbir tedavi yapmadım saçıma daha önce. Dökülmenin ortalarında saç ekimi yaptırırım diye tedaviyi de aklıma gelse de erteledim.

Yakın zamanda saç ekimi planlıyorum, birkaç klinik ile görüşme halindeyim ancak karar vermedim. İstanbul veya Ankara ikisi de düşünebilirim. Ekim yaptıktan sonra forumda süreci paylaşacağım inşallah.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç Analizi Rica Ediyorum
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2026, 15:48:53 »
Şu an ekim için uygun bir aday değilsin. Minimum 6 ay, tercihen 1 yıl doktor kontrolünde finasteride ve bence minoxidil başlayıp (döngü olayı derdi yok çünkü saçın yok) hem kendi saçlarını kuvvetlendirmen hem minyatürleşmiş saçlarını geri kazanman gerekiyor. Ayrıca beyazla işaretlediğim yerler de ileride dökülecek tedaviye başlamazsan. (minyatürizasyon net görülüyor)

Saçların ince telli, bu dezavantaj. Açıklığın çok büyük. Tek avantajın arkandaki saçlarını tedaviye başlarsan kurtarırsın. (beyazla çizdiğim alan) Donörün de iyi görünüyor.

Şu an ekim yaptırırsan saçların çok cılız olduğu için iyi bir netice alamayabilirsin. Önce kanamayı durdurup (saç dökülmesini durdurma) sonra sağlam zemin üzerine saç ekimi olabilir.

Bol şans.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Final Boss

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 06 Haziran 2026, 16:18:00 »
finasterid ve minoxil kullanmak kişilerin kendi özel tercihi. sonuçta bu iki destek sihirli ve yan etkisiz bir destek değil .bu arkadaşımızda eminim kullanmak isteseydi dökülmelerin başında bu medikalleri alır ve şu an bu durumda belkide ( yüzde 40 ihtimal )olmayabilirdi. dediğim gibi bu konu bir tercih meselesi ve direk bunları  kullan demek  pek doğru değil .yaş 29 ,dökülme patterni norwood 6 ve donör bölge gayet sağlam görünüyor .ankara da şahin çelik gibi ekimcilerde ekimle gayet güzel sonuç alınabilir .fin ve minox desteği benim fikrim 6 ay süre ile kullanmak yeterli olabilir ama şartta değil.

chancellor28

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2026, 16:30:38 »
Yan etkileri olmasa mutlaka kullanırdım daha önce. Dökülmenin ilk baslarinda danistigim doktorlar önermişti.Şuanda da yine benzer düşünüyorum. Yan etkisi bu kadar olmayan bir ilaç biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler Yusuf bey siz baya bilgili birine benziyorsunuz,  6 ay 1 yıl sonra kesin uygun olur muyum?

Ekime uygunluktan ziyade siz bir saç ekim uzmanı olsaydınız ne kadar greft ihtiyacım olurdu, donör bölgem ne kadarını kaldırır gibi yorumlarinizi bekliyorum. Çünkü ben bu sürece giriyorum, yazdığım gibi ekimi yakında planlıyorum, nihai karar aşamasındayım.

Ayrıca ilaç için tekrar soracağım, ekim yaptıktan sonra o büyüme sürecinde hangi ilaçları kullanabilirim, yen etkisi daha az olan

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2026, 16:38:37 »
Valla inanın forumun yarısıyla fin üzerinden kavga etmekten keyif duymuyorum. Sonuçlarıyla beraber tescillenmiş, literatürde androgenetik alopeside işe yaradığı bilimsel çalışmalarla gösterilmiş iki tedaviyi söylüyorum sadece. Ben doktor değilim elbette ilaç öneremem o yüzden doktor kontrolünde diyorum. Ama saç istiyorsan bilimsel olarak en etkili yol bu keşke farklı yolu olsa. Keşke kendim de kullanmak zorunda olmasam.

Edit : Resimleri yine de kaldıracağım vazgeçtim. Reklama girebilir. Forum kurallarını ihlal etmiyim.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 06 Haziran 2026, 16:42:50 »
finasterid ve minoxil kullanmak kişilerin kendi özel tercihi. sonuçta bu iki destek sihirli ve yan etkisiz bir destek değil .bu arkadaşımızda eminim kullanmak isteseydi dökülmelerin başında bu medikalleri alır ve şu an bu durumda belkide ( yüzde 40 ihtimal )olmayabilirdi. dediğim gibi bu konu bir tercih meselesi ve direk bunları  kullan demek  pek doğru değil .yaş 29 ,dökülme patterni norwood 6 ve donör bölge gayet sağlam görünüyor .ankara da şahin çelik gibi ekimcilerde ekimle gayet güzel sonuç alınabilir .fin ve minox desteği benim fikrim 6 ay süre ile kullanmak yeterli olabilir ama şartta değil.

%40 olayı nedir hocam? Merak ettim bilmediğim bir şey öğrenmek isterim. Bir de makale var mı bununla ilgili?
  • Yaşınız 30

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 06 Haziran 2026, 16:43:59 »
Yan etkileri olmasa mutlaka kullanırdım daha önce. Dökülmenin ilk baslarinda danistigim doktorlar önermişti.Şuanda da yine benzer düşünüyorum. Yan etkisi bu kadar olmayan bir ilaç biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler Yusuf bey siz baya bilgili birine benziyorsunuz,  6 ay 1 yıl sonra kesin uygun olur muyum?

Ekime uygunluktan ziyade siz bir saç ekim uzmanı olsaydınız ne kadar greft ihtiyacım olurdu, donör bölgem ne kadarını kaldırır gibi yorumlarinizi bekliyorum. Çünkü ben bu sürece giriyorum, yazdığım gibi ekimi yakında planlıyorum, nihai karar aşamasındayım.

Ayrıca ilaç için tekrar soracağım, ekim yaptıktan sonra o büyüme sürecinde hangi ilaçları kullanabilirim, yen etkisi daha az olan

Hocam kendin yapay zekaya şunu sor :

NW6 seviyede androgenetik alopesim var. Birçok minyatürizasyon aşamasında saçlarım var. Nasıl bir protokol izlemeliyim. Bana kaynaklarıyla beraber yol göster yaz.
  • Yaşınız 30

baba yorgun

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
« Yanıtla #7 : 07 Haziran 2026, 10:21:10 »
Merhaba, şahsi kanaatim maddi gücünüz el veriyorsa prp deneyebilirsiniz ekimden birkaç ay önce. En azından bölgedeki kan dolaşımına katkı sağlayabileceğini düşünüyorum. Ek olarak ne yazık ki bilimsel olarak etkili olduğuna dair veriye sahip olduğumuz finasteride ve minoksidil var. Eğer sistemik yan etkiletine dair çekinceniz varsa topikal olarak kullanmayı deneyebilirsiniz. Bir de kan değerlerinize baktırmanızı tavsiye ederim.
Yukarıdaki fotoğrafınızda beyaz renk ile işaretli bölge ilerleyen zamanlarda dökülmeye aday görünüyor. Yine de ilaçlardan ve prp, mezoterapi, eksozom gibi tedavilerden mucize beklemeyin derim. Burada amaç mevcut dökülmenin önüne geçmek ve mevcut saçı güçlendirmek varsa ölmemiş saç foleküllerini aktive etmek.
Ayrıca saç ekiminde donör bölge olarak sakal desteğini de değerlendirebilirsiniz. Tepe bögesine destek sağlayabilir ve sırıtmaz diye değerlendiriyorum.
Sunt lacrimae rerum...

ankara24

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 08 Haziran 2026, 07:10:26 »
Kral donör muazzam. Fin konusuna hiç girmiyorum, kullanmak isteyen araştırma yapıp kullanabilir. Kişinin tercihidir. Artısı elbette tartışılmaz.

İyi bir merkez seçersen güzel bir sonuç olur. İlerde tepede açılma olacak yüksek ihtimalle. Gidişat onu gösteriyor. Kök hücre gibi tedavilere gelince hiç biri dökülmeyi durdurmaz ama faydası var mı? Bence var. Ben ekim yaptırdığım zaman kök hücre yaptırdım. Tavsiye edermiyim? fin kullanacaksan hiç gerek yok. Kullanmicaksan bence yaptır. Bu zorlu süreçte sana başarılar dilerim

Cenk tasmedir

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 08 Haziran 2026, 11:31:37 »
Eğer dökülmeniz durdu ise mantıklı ki durum onu gösteriyor donör bölgesinden güzel sayıda greft çıkar. Arkalara doğru fazla bir sıklık beklememek gerek ama sıklaştırma olabilir. Baştan savma bir klinik seçmezseniz güzel bir sonuç alabilirsiniz.

chester

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 08 Haziran 2026, 14:24:58 »
Reis ben doktor veya sağlıkçı değilim. Saç ekimci hiç değilim. Ama saç ekimi yaptıran biri olarak düşüncemi merak ediyorsan bence ekşme uygunsun. Beklemek senin için çok bir avantaj olmaz bence. Tepede dökülme olacak yüksek ihtimalle, evet, ama bu, ekim yaptırsan da olacak, ekim yaptırmasan da.

Finasteride kullanımı kişinin tercihi. Ben şahsen hiç kullanmadım. Donör muazzam. Kök hücre ve diğer tedavilere gelince ankara24 arkadaşın dediklerine katılıyorum. Fin kullanacaksan hiç gerek yok, ama kullanmicaksan faydası olur. 

chancellor28

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 08 Haziran 2026, 17:17:10 »
fin önermeden düzgünce yorumlar yaptıgınız için teşekkür ederim. Çoğu ekimci de donör kuvvetli diyor 2nci seansı daha erkene de planlayabiliriz falan diyorlar. Bakalım nasıl olacak. Ben açıkcası tek seferde tepeye kadar ekimden yanayım ama onu da yapan çok yer yokmuş.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 08 Haziran 2026, 17:53:25 »
Ben düzgün yorum yapmamış mı oldum yani :D
  • Yaşınız 30

Romanadam

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
« Yanıtla #13 : 08 Haziran 2026, 18:36:32 »
Ben düzgün yorum yapmamış mı oldum yani :D

dokuz köyden kovuldunuz hocam :)

mert232025

• Aktif Üye
  • Jr. Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 09 Haziran 2026, 07:50:49 »
Donör şahane hocam. Bence şu an tek seansta olur gibi. Senin gibi açıklığı olup, tek seansta baya güzel sonuç elde eden bir çok kişiye denk gelmiştim forumda.

Facebook Twitter Instagram