Senin bence bu forumu bırakman lazım birkaç şikayet daha görüyorum yorumlarda senin finasterid ovmenden dolayı insanları rahat bırak mümkünse her konu açtığım da yorum yazmazsan konuma sevinirim
Kendi adına konuş. Senin konun diye bir şey yok foruma konu açıyorsan seversin sevmezsin yorum gelir. Ben yorumlarımı yapıp bildiklerimi bilimsel verilerle desteklemeye devam edeceğim. Sevinme yani

Burada insanlar genç yaşta saçlarını kaybediyor ve bir çıkış yolu arıyor. Kendimden biliyorum. Sürekli bir fear mongering var hep kötü yanları hep şu oldu bu oldu ben de iyi yönlerini anlatırım insanlar kendi kararlarını verir.
Tıpkı sigara, alkol vs. de kendi kararlarını verdikleri gibi.
Karşıt fikre tahammul etmeyi öğrenmen gerek. Benim fikrimden değilsin forumu terket yaklaşımı ülkemizdeki zihniyeti de aslında biraz anlatıyor.
"Saç ekim merkezleri de uyarmali bak bu ilacı kullanırsan şu yan etkileri var diye yüzüne karşı söylemeli valla bir Cüneyt Coşkun hoca söyledi kendisi gerçekten dürüst bir insan takdir ettim."
Cüneyt hocanın serumunda finasteride var. Scalp derisinden emilse dahi vücuda yani sisteme karışıyor aynı yan etki olasılıkları mevcut. Hatta etrafında hamile eş ya da küçük erkek çocuk varsa Cüneyt hocanın serumu oraldan çok daha tehlikeli.
Sperm ile ilgili konu ise sperm ile geçen finasteride miktarı neredeyse ihmal edilebilir düzeyde. Çok düşük bir risk ama yine de birçok doktor burada ayrışıyor, kesin bir kanaat yok. Kimisi finasteride bırakmaya gerek yok diyor kimisi ise riske girmeyin en az 3-6 ay önce bırakın diyor. Benim kendi düşüncem riske girmeye gerek yok, finasteride çocuk deneme döneminde minimum 3 ay önce kesilmeli. Ama spermden geçen finasteride'in fetüse zarar verdiğiyle ilgili bir case yok, teorik ama riske de gerek yok elbette.
Kaynak :
https://www.nhs.uk/medicines/finasteride/fertility-and-pregnancy-while-taking-finasteride/