Öncelikle şunu belirteyim, saç ekimi sonuçta cerrahi bir işlem ve sonuçları kalıcıdır iyi ya da kötü. Bu yüzden şehir faktörü merkez seçiminde kesinlikle rol oynamamalı.
Ankara'da elbette kendini ispatlamış klinikler var : Life Hair Şahin bey veya Asuman hanım gibi. (bütçen uymadığı için Bekir hocayı eklemiyorum)
Saç dökülmesinde etkinliği ispatlanmış ve saç dökülme mekanizmasını doğrudan hedef alan ilaç finasteride/dutasteride'dir. Ekim öncesi kullanıp kullanmama güçlendirmek adına dediğin için belirteyim dedim. Minoxidil de kullanıp fayda gördüm demişsin çünkü o da bilimsel olarak çalıştığı ispatlanmış bir ilaç. Ama tıpkı finasteride gibi devamlılık istiyor yoksa kazanımların gider ve shedding döngüsüne girersin. Çünkü saç dökülmesi üzerinde çalıştığı ispatlanmış her ilaç döngüye, shedding'e sebebiyet verir bunun sebebi vücut zayıf saçı atar ki yerine güçlü saç çıkabilsin.
PRP, Mezoterapi (dht blockersiz) çalıştığıyla ilgili yeterince çalışma göremedim. Eksozom ile ilgili umut verici birkaç çalışma var ama şimdilik bence emekleme aşamasında. İstenilen miktar düşünülürse (15-25 bin civarı) ve faydası soru işareti olunca işlemin bence pek mantıklı değil. Ayrıca unutmayın ki saç tedavisi her ne olursa olsun ömürlük olmak zorunda (fin, min hepsi) çünkü saç dökülmesi ömürlük bir süreç. Bu yüzden sürdürülebilir değil.
Saç ekimi için elverişlisin donörün çok kuvvetli. Ayrıca çok büyük bir açıklığın yok. İyi bir klinikle güzel bir netice alırsın.