Gönderen Konu: 28 Yaş – Ankara’da Saç Ekimi İçin Klinik/Doktor Tavsiyesi ve Saç Analizi  (Okunma sayısı 595 defa)

dionhertus

• Yeni üye
  • *
Merhabalar,

Ankara’da saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum. Sizlerden hem mevcut saç durumumla ilgili değerlendirme hem de klinik/doktor tavsiyesi rica ediyorum. Ekim öncesi saçları güçlendirmek için öneriniz varsa ya da mevcut saç durumumun ekime uygunluğu hakkında yorum yapabilirseniz onu da öğrenmek isterim.

Aklımda net bir bütçe yok. Bazı yerler greft başı fiyat verdiği için kaç greft gerekeceğini kestiremediğimden bütçe konusunda da emin olamıyorum. Ancak kaliteli bir sonuç için yaklaşık 4000-5000€ bandına kadar çıkabilirim diye düşünüyorum. Bunun yanında fiyat/performans açısından daha uygun fiyatlı önerilere de açığım. Önceliğim kaliteli sonuç ve doğal saç çizgisi.

Bilgilerim şu şekilde:

Saç dökülmesi ne zaman başladı: Yaklaşık 23 yaş civarında başladı. Son 1-2 senede belirgin şekilde hızlandı.
Saç dökülme tipi: Son dönemde agresif ve hızlı ilerleyen erkek tipi dökülme var.
Saç dökülmesi nereden başladı: Şakaklardan başladı ve zamanla devam etti. Sonrasında tepe bölgesi ve arkaya doğru da açılma/seyrelme başladı.
İlaç ve tedavi kullanımı:
- Daha önce minoxidil denedim. Çok az bir etkisini gördüm ve bıraktım.
- PRP denedim.
- Eksozom tedavisi denedim.
- Şu an saç dökülmesinden bağımsız olarak D vitamini kullanıyorum.

Ankara’da doğal ön çizgi yapan, operasyon sonrası takibi iyi olan ve iletişimi güçlü klinik/doktor önerilerinizi almak istiyorum.

Yorum yapacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Öncelikle şunu belirteyim, saç ekimi sonuçta cerrahi bir işlem ve sonuçları kalıcıdır iyi ya da kötü. Bu yüzden şehir faktörü merkez seçiminde kesinlikle rol oynamamalı.
Ankara'da elbette kendini ispatlamış klinikler var : Life Hair Şahin bey veya Asuman hanım gibi. (bütçen uymadığı için Bekir hocayı eklemiyorum)

Saç dökülmesinde etkinliği ispatlanmış ve saç dökülme mekanizmasını doğrudan hedef alan ilaç finasteride/dutasteride'dir. Ekim öncesi kullanıp kullanmama güçlendirmek adına dediğin için belirteyim dedim. Minoxidil de kullanıp fayda gördüm demişsin çünkü o da bilimsel olarak çalıştığı ispatlanmış bir ilaç. Ama tıpkı finasteride gibi devamlılık istiyor yoksa kazanımların gider ve shedding döngüsüne girersin. Çünkü saç dökülmesi üzerinde çalıştığı ispatlanmış her ilaç döngüye, shedding'e sebebiyet verir bunun sebebi vücut zayıf saçı atar ki yerine güçlü saç çıkabilsin.

PRP, Mezoterapi (dht blockersiz) çalıştığıyla ilgili yeterince çalışma göremedim. Eksozom ile ilgili umut verici birkaç çalışma var ama şimdilik bence emekleme aşamasında. İstenilen miktar düşünülürse (15-25 bin civarı) ve faydası soru işareti olunca işlemin bence pek mantıklı değil. Ayrıca unutmayın ki saç tedavisi her ne olursa olsun ömürlük olmak zorunda (fin, min hepsi) çünkü saç dökülmesi ömürlük bir süreç. Bu yüzden sürdürülebilir değil.

Saç ekimi için elverişlisin donörün çok kuvvetli. Ayrıca çok büyük bir açıklığın yok. İyi bir klinikle güzel bir netice alırsın.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Biri şu finasterid tavsiyesi veren şu adama Asuman hairin İstanbul'da olduğunu söylesin lütfen.

Kardeş Finasterid kullanacaksan hormon ilacı yan etkilerini de araştır. Çok ağır bir ilaç doktor tavsiyesi olmadan doktora danışmadan kullanma. Ben intiharın eşiğine geldim depresyon yaptı çok sinsi ilerliyor yan etkisi

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Belli zaten psikolojin bozulmuş :D

Doğru Asuman hanım İstanbul'daymış benim hatam hatamı buldu valla helal :)

FDA'ye de kız onlar da öneriyor.

Şaka bir yana şu tarz tiplerin yorumunu okuyup (reddit, youtube ve instagramda da var) her saniye finasteride yan etkisini düşüneceksen kullanma daha iyi bence de.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Belli zaten psikolojin bozulmuş :D

Doğru Asuman hanım İstanbul'daymış benim hatam hatamı buldu valla helal :)

FDA'ye de kız onlar da öneriyor.

Şaka bir yana şu tarz tiplerin yorumunu okuyup (reddit, youtube ve instagramda da var) her saniye finasteride yan etkisini düşüneceksen kullanma daha iyi bence de.

Bu forumdan birine birşey olsun o zaman sana finasterid tavsiye etmeyi gösterirler sen dalga geçmeye devam et

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Kendin niye kullanıyorsun da milleti ilaçtan soğutuyorsun ve kelliğe mahkum bırakıyorsun?
Sen korku pomplaman yüzünden kel bırakacağın insanların sorumluluğunu alıyor musun?

Yüzsüzlüğün bu kadarı ya. İntihar edeceğim aman kullanma aman etme e sen bırak başta o zaman? Ben kendi kullandığım ilacı (yavaş yavaş kalınlaşıyor saçlarım faydasını da görüyorum) öneriyorum Sen de madem zarar görüyorsun bırak o zaman?

Araştırmadığım zamanlarda şu saçma sapan yorumlar yüzünden tedaviyi geciktirdim ve şakaklarım ile tepem boş yere açıldı. Şakakların geri gelmesi zor ama tepe kapanıyor biraz Allah'tan.
  • Yaşınız 30

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Kendin niye kullanıyorsun da milleti ilaçtan soğutuyorsun ve kelliğe mahkum bırakıyorsun?
Sen korku pomplaman yüzünden kel bırakacağın insanların sorumluluğunu alıyor musun?

Yüzsüzlüğün bu kadarı ya. İntihar edeceğim aman kullanma aman etme e sen bırak başta o zaman? Ben kendi kullandığım ilacı (yavaş yavaş kalınlaşıyor saçlarım faydasını da görüyorum) öneriyorum Sen de madem zarar görüyorsun bırak o zaman?

Araştırmadığım zamanlarda şu saçma sapan yorumlar yüzünden tedaviyi geciktirdim ve şakaklarım ile tepem boş yere açıldı. Şakakların geri gelmesi zor ama tepe kapanıyor biraz Allah'tan.

Birakmadigimi ya da kullandigimi nerden biliyorsun bay çok bilmiş? Finasteridi genellikle ekim merkezleri tavsiye eder birden ortaya çıkıyorsun son 3 aydır gelene gidene finasterid oneriyorsun hiç yan etkilerini anlatmiyorsun ?

Adama bak la neredeyse bizi suçlu çıkaracak bu kadarına da pes valla. Moderatör olsam 1 saniye forumda tutmam seni.

Öneriyorum diyorsun doktor musun sen ? Birisi yan etki görse seni dava etse ne yapacaksın ?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Birader forumun tarihi fin kullan ve kullanmalarla dolu. Bu kavgalar 2006'da da var, 2016'da da var 2026'da da var 2036'da da olacak.
Yan etki görürsen bırakırsın. Doktorum bana bunu dedi. Görme olasılığımı ben zaten biliyorum o da %2-4 arası. Sigara kullanan alkol kullanan zararını biliyor bu ilacın da düşük de olsa potansiyel yan etkileri var. Bu yan etkiler doz düşürerek ya da topical forma geçerek düşürülebiliyor.
Adam buraya saçını sorun ettiği için geliyor (hani site saç ile ilgili ya) ben de FDA'in ve birçok doktorun önerdiği, sorunu kökten çözen ve milyonlarca insanın kullandığı ilacı öneriyorum. Senden icazet mi alacağım bir de?
Hintell gerekirse uzaklaştırır. Ben moderatör olsam seni atmazdım zira her fikre saygım var ne kadar saçma ve bilimden uzak olsa da.
  • Yaşınız 30

dionhertus

• Yeni üye
  • *
Şehir konusunda size hak verdim, diğer şehirlerden gelecek önerilere de açık olacağım.

Finasterid konusunda yan etki ihtimalinin farkındayım; bu yüzden doktor görüşü olmadan başlamayı zaten düşünmüyorum. Benim asıl merak ettiğim konu zamanlaması. Ekim kararı verdikten sonra tarih yakın bir zamana verilirse, finasteride başlamak için ekimi ileri bir tarihe atmak mı daha mantıklı olur, yoksa ekim süreciyle başlamak mı? Ekim zaten ileri bir tarihte olursa öncesinde başlamak mantıklı olur diye düşünüyorum.

Bekir Hoca’nın sonuçlarını da beğeniyorum; fakat greft başı fiyatlandırma olduğu için toplam greft ihtiyacını bilmeden bütçeyi netleştiremiyorum. Oradan dönüş bekliyorum.

Klinik/doktor önerilerinize hâlâ açığım. Teşekkür ederim.

pisikletadam

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
şahin çelik ,bekir bek falan gayet iyi ekimciler ama bana kalırsa istanbuluda değerlendirin özellikle asuman ve hakankliniğin ekimlerini mutlaka inceleyin derim.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Şehir konusunda size hak verdim, diğer şehirlerden gelecek önerilere de açık olacağım.

Finasterid konusunda yan etki ihtimalinin farkındayım; bu yüzden doktor görüşü olmadan başlamayı zaten düşünmüyorum. Benim asıl merak ettiğim konu zamanlaması. Ekim kararı verdikten sonra tarih yakın bir zamana verilirse, finasteride başlamak için ekimi ileri bir tarihe atmak mı daha mantıklı olur, yoksa ekim süreciyle başlamak mı? Ekim zaten ileri bir tarihte olursa öncesinde başlamak mantıklı olur diye düşünüyorum.

Bekir Hoca’nın sonuçlarını da beğeniyorum; fakat greft başı fiyatlandırma olduğu için toplam greft ihtiyacını bilmeden bütçeyi netleştiremiyorum. Oradan dönüş bekliyorum.

Klinik/doktor önerilerinize hâlâ açığım. Teşekkür ederim.

Ekimden önce başlamalı medikal tedavi. Ne kadar önce o kadar iyi. Sebepleri :

1) Tüm saçların DHT etkisinden çıkacağı için ekime iyi bir malzeme verirsin.
2) Diyelim şu an 3.000 greft lazım. Tedaviye iyi yanıt verdin ve şu an kapatıcılığı olmayan minyatür saçların geri terminal (normal saç) saça döndü. Bir anda gereken greft sayısı belki 2.500’e düşecek.
3) Bura en önemlisi ; ilacı bir ömür tölere edip edemeyeceğini görüyorsun. Ekim planlamasını ilacı kullanım kullanamayacağına göre yaparsın. Mesala şu conq1453 ömür boyu kullanamaz onun ekim planlamasını doktor ileriki dökülmeleri hesaplayarak yapması gerekir.
  • Yaşınız 30

Facebook Twitter Instagram