Öncelikle herkese merhaba.
24 yaşındayım. Saç ekimi konusunda kötü bir deneyim yaşamak istemediğim için buradaki değerli abilerimin ve tecrübeli üyelerin yorumlarına ihtiyacım var. Fotoğraflarımı aşağıya protez saç öncesi ve sonrası olacak şekilde ekleyeceğim. Sizce benim açıklığıma ve yaşıma göre saç ekimi mantıklı mı, yoksa şu an için saç ekiminden uzak mı durmalıyım?
Kısaca kendimden bahsedeyim. Temmuz ayında mezuniyetim, eylül ayında da abimin düğünü olduğu için 1 Mart’ta protez saç yaptırdım. Yaptırdığım yer piyasada bilinen yerlerden biriydi ama kendi adıma konuşmam gerekirse protez saç bana ciddi anlamda pişmanlık oldu. İlk görüşmede her şey çok kolay ve rahat anlatılıyor; bakımının evde yapılabileceği, günlük hayatta sorun olmayacağı söyleniyor. Fakat işin içine girince durumun anlatıldığı kadar basit olmadığını gördüm. Bakımı, kullanımı ve sürekli kafada bunu düşünme hali gerçekten yorucu. Açıkçası yaptırdığım ilk günden beri “Eylül gelsin de bunu çıkarıp atayım” düşüncesindeyim.
Bu siteyi daha önce keşfetmiş olsaydım belki protez saç sürecine hiç girmezdim. Burada okuduklarım sayesinde saç ekimiyle ilgili çok şey öğrendim ama aynı zamanda kafam da karıştı. Çünkü saç ekimi ve saç konusu hakkında çok fazla bilgi kirliliği var.
Beni en çok düşündüren konulardan biri bazı ekim sonuçlarının çok seyrek görünmesi. Böyle bir sonuç yaşamak istemiyorum. Sadece ön çizgi yapılmış ama arka taraf seyrek kalmış ya da genel olarak tatmin etmeyen sonuçlar gördükçe ister istemez kararsız kalıyorum. Alanım açık olduğu için büyük ihtimalle tek seansta tamamen kapanmayacağını, belki ileride ikinci bir ekim gerekebileceğini düşünüyorum.
Yaklaşık 5-6 farklı klinikle görüştüm ama açıkçası kafam daha da karıştı. Çünkü her klinik farklı bir şey söylüyor. Kimi yüksek greft öneriyor, kimi daha temkinli yaklaşılması gerektiğini söylüyor, kimi tek seansla iyi sonuç alınabileceğini söylerken kimi ileride ikinci ekim gerekebilir diyor. Bu kadar farklı yorum duyunca neyin doğru, neyin pazarlama olduğunu ayırt etmek zorlaşıyor.
Bir de tepe bölgemde elimi sürdüğümde küçük küçük kıllar geliyor. Bu yüzden tepe bölgesinde ekimsiz toparlama şansım olur mu, bunu da merak ediyorum. Doğru bir tedavi veya bakım süreciyle mevcut saçlar güçlenebilir mi, yoksa bu bölge için de ekim kaçınılmaz mı?
Araştırdığım klinikler arasında Ahmet Tosun da var. Forumda kendisini öven ve başarılı sonuçlarından bahseden birçok yorum gördüm. Ancak bazı sonuçlara baktığımda açıkçası seyrek duran veya beklentimin altında kalan örnekler de gördüm. Bu yüzden kararsız kaldım. Ahmet Tosun’da ekim yaptıran ya da sonuçlarını yakından takip eden arkadaşların objektif yorumlarını özellikle merak ediyorum. Klinik önerilerinizi bekliyorum.
Benim amacım acele karar vermeden, doğru planlamayla bu sürece girmek. Yaşım genç olduğu için donör alanımı boşa harcamak istemiyorum. Saç çizgisi, greft planlaması, açıklık durumu, seyrek sonuç riski, tepe bölgesinin ekimsiz toparlanma ihtimali ve ilerideki olası dökülmeler konusunda fikirlerinizi almak isterim.
Şimdiden yorum yapacak herkese teşekkür ederim.