Gönderen Konu: 24 yaşındayım saç ekimi klinik öneri protezden bıktım  (Okunma sayısı 447 defa)

Meto2121

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Öncelikle herkese merhaba.

24 yaşındayım. Saç ekimi konusunda kötü bir deneyim yaşamak istemediğim için buradaki değerli abilerimin ve tecrübeli üyelerin yorumlarına ihtiyacım var. Fotoğraflarımı aşağıya protez saç öncesi ve sonrası olacak şekilde ekleyeceğim. Sizce benim açıklığıma ve yaşıma göre saç ekimi mantıklı mı, yoksa şu an için saç ekiminden uzak mı durmalıyım?

Kısaca kendimden bahsedeyim. Temmuz ayında mezuniyetim, eylül ayında da abimin düğünü olduğu için 1 Mart’ta protez saç yaptırdım. Yaptırdığım yer piyasada bilinen yerlerden biriydi ama kendi adıma konuşmam gerekirse protez saç bana ciddi anlamda pişmanlık oldu. İlk görüşmede her şey çok kolay ve rahat anlatılıyor; bakımının evde yapılabileceği, günlük hayatta sorun olmayacağı söyleniyor. Fakat işin içine girince durumun anlatıldığı kadar basit olmadığını gördüm. Bakımı, kullanımı ve sürekli kafada bunu düşünme hali gerçekten yorucu. Açıkçası yaptırdığım ilk günden beri “Eylül gelsin de bunu çıkarıp atayım” düşüncesindeyim.

Bu siteyi daha önce keşfetmiş olsaydım belki protez saç sürecine hiç girmezdim. Burada okuduklarım sayesinde saç ekimiyle ilgili çok şey öğrendim ama aynı zamanda kafam da karıştı. Çünkü saç ekimi ve saç konusu hakkında çok fazla bilgi kirliliği var.

Beni en çok düşündüren konulardan biri bazı ekim sonuçlarının çok seyrek görünmesi. Böyle bir sonuç yaşamak istemiyorum. Sadece ön çizgi yapılmış ama arka taraf seyrek kalmış ya da genel olarak tatmin etmeyen sonuçlar gördükçe ister istemez kararsız kalıyorum. Alanım açık olduğu için büyük ihtimalle tek seansta tamamen kapanmayacağını, belki ileride ikinci bir ekim gerekebileceğini düşünüyorum.

Yaklaşık 5-6 farklı klinikle görüştüm ama açıkçası kafam daha da karıştı. Çünkü her klinik farklı bir şey söylüyor. Kimi yüksek greft öneriyor, kimi daha temkinli yaklaşılması gerektiğini söylüyor, kimi tek seansla iyi sonuç alınabileceğini söylerken kimi ileride ikinci ekim gerekebilir diyor. Bu kadar farklı yorum duyunca neyin doğru, neyin pazarlama olduğunu ayırt etmek zorlaşıyor.

Bir de tepe bölgemde elimi sürdüğümde küçük küçük kıllar geliyor. Bu yüzden tepe bölgesinde ekimsiz toparlama şansım olur mu, bunu da merak ediyorum. Doğru bir tedavi veya bakım süreciyle mevcut saçlar güçlenebilir mi, yoksa bu bölge için de ekim kaçınılmaz mı?

Araştırdığım klinikler arasında Ahmet Tosun da var. Forumda kendisini öven ve başarılı sonuçlarından bahseden birçok yorum gördüm. Ancak bazı sonuçlara baktığımda açıkçası seyrek duran veya beklentimin altında kalan örnekler de gördüm. Bu yüzden kararsız kaldım. Ahmet Tosun’da ekim yaptıran ya da sonuçlarını yakından takip eden arkadaşların objektif yorumlarını özellikle merak ediyorum. Klinik önerilerinizi bekliyorum.

Benim amacım acele karar vermeden, doğru planlamayla bu sürece girmek. Yaşım genç olduğu için donör alanımı boşa harcamak istemiyorum. Saç çizgisi, greft planlaması, açıklık durumu, seyrek sonuç riski, tepe bölgesinin ekimsiz toparlanma ihtimali ve ilerideki olası dökülmeler konusunda fikirlerinizi almak isterim.

Şimdiden yorum yapacak herkese teşekkür ederim.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 24 YAŞ SAÇ EKİMİ
« Yanıtla #1 : 10 Haziran 2026, 14:15:41 »
24 yaşında bu derece kellik olması dökülmenin agresif seyrettiğini gösteriyor. Saç kesim şekli mi yoksa retrograde alopesi var mı tam anlayamadım eğer böyle bir durum varsa donör alanını kısıtlar. Ama kısıltı bile olsa donörün kuvvetli görünüyor.

Kelliği protez saça tercih ederim. Çünkü sahte bir şey ve özgüvenini her zaman etkilyecek. Hep bir paranoya kafamdan düşer mi ya da adam saçlarıma bakıyor acaba çözdü mü vs. bir yana bakımı çok zor. İnanılmaz uğraş istiyor ve bir ömür ilac kullanmayı bir ömür protezle uğraşmaya yeğlerim.

Buradan da gördüğün gibi saç konusunda her şey ömürlük. Eğer kazıtacaksan hergün bir ömür makineyle alman gerekiyor. Protez kullanacaksan bir ömür bakım. Saça sahip olmak da bir ömür ilaç kullanımını kapsıyor.
Ben senin durumunda ve yaşında olsaydım (bu bir öneri değildir öneri için doktora başvur) dutasteride 0.5mg haftada 3 gün ve günlük minoxidil %5 başlardım. Dut ile başlamamın sebebi epey agresif seyreden bir dökülme ve çok seri toparlar. Ama ben dut topuna girmek istemiyorum dersen finasteride'e şans verebilirsin toparlama oranı biraz daha düşük olur kalanı ekimle desteklersin. İkisini de kullanmak istemiyorsan ekim önermezdim yaşın ve dökülmenin agresifliği sebebiyle.

Bol şans.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Meto2121

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2026, 14:26:42 »
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Protez saç gerçekten çekilecek çile değilmiş, bunu kendi gözümle tecrübe etmiş oldum, bakım süreci, psikolojik yükü ve sürekli akılda olması gerçekten yorucu.

Benim kendi adıma fark ettiğim şey, sanki son dönemde kendi saç dökülmem biraz durmuş gibi. Tabii bunu net olarak doktor kontrolüyle değerlendirmek daha doğru olur. Görüştüğüm bazı doktorlar da “Saç ektir, sonrasında ilaç ve tedavilerle mevcut dökülmeyi kontrol altına alırsın” şeklinde yorum yaptı. Hatta dökülmenin tamamen bitmesini beklersen açıklığın çok artabileceğini ve ileride ekim şansının bile zorlaşabileceğini söyleyenler oldu.

Bu yüzden kafam karışık. Bir yandan tedavisiz ekime girmek riskli gibi geliyor, diğer yandan çok beklersem açıklık daha da artar mı diye düşünüyorum.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 10 Haziran 2026, 14:53:35 »
Doktor zaten gerekeni söylemiş. Saç ekimi dahi olsa ondan sonra mevcut saçları korumanın önemini belirtmiş değerli doktorumuz. Hatta mevcut saçlarını daha da kaybedersen toparlaması çok daha zor olur demiş kesinlikle katılıyorum.

Yani özetle iki seçeneğin var. Ya medikal tedavi + ekim. Diğer seçenek protez ya da saçı 0'a vurmak tarzı. Bekledikçe mevcut saçlarını kaybediyorsun ve başarı şansı daha da düşüyor.
Ben de aynı hissiyattaydım. Bir yandan ilaç korkusu bir yandan da kendi saçlarım dökülüyor ve belki medikal tedaviye başlasaydım bunlar dökülmezdi stresi. Sanki kum saati var gibi. Geciktikçe her gün başarı düşüyor.

O yüzden kararını seri vermen iyi olur. Ve evet, medikal tedavi almadan ekimden uzun vadede başarı alma şansın çok zayıf. Ve evet, büyük ihtimalle açıklığın gün geçtikçe artacak şu ana kadar ki gidişat onu gösteriyor.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 10 Haziran 2026, 15:38:43 »
Başkan bir abin olarak ben 32 yaşındayım kelliğin nasıl bir psikoloji olduğunu iyi bilirim Allah yardımcımız olsun. Ekim yaptiracaksan giden gitmiş zaten kalanlarda ilerki yaslarda gider. Burada strateji konuşur. Saç stilini uzun tutup topuz yapacaksın. Ön tarafa ektireceksin uzatacaksin saçları arkadaki saçlarında uzatacaksin anlıyor musun topuz saç stili kapatıcı gösterir diye düşünüyorum tabi devlet memurlugu polislik askerlik felan dusunmuyorsan... Biraz hayal dünyanda sac stilini belirle sana en iyi başarı sağlayacak kliniği forumu en az 6 ay takip et saç ekim sonuclarini incele karar verirsin. Hakkında hayırlısı olsun
Protez saçla cenabet gezersin su geçirmiyor herhalde bakımı masrafı sıkıntı.

Meto2121

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 24 yaşındayım saç ekimi klinik öneri protezden bıktım
« Yanıtla #5 : 10 Haziran 2026, 20:15:26 »
abi yorumun için teşekür ederim işte saç ektirmekte çekingem önden bakınca seyrek durması bununda garantisi yok

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 10 Haziran 2026, 22:10:37 »
abi yorumun için teşekür ederim işte saç ektirmekte çekingem önden bakınca seyrek durması bununda garantisi yok

Kardeşim açıklığın fazla sende biliyorsun. Bu açıklığı saclari uzatarak ve doğru bir ekim merkezinde doğru bir planlamayla kapatman lazım kendine ilerki yaşları da göz önüne alarak bir stil bulmalısın ve ekim planlamani da ona göre yaptirmalisin Hakkında hayırlısı olsun önemli olan can sağlığı hastanelerin halini görüyorsun

Zoidac

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 12 Haziran 2026, 09:41:40 »
Yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi önünde çok fazla bir seçenek yok gibi, yaşın genç, ve önünde çok fazla bir seçeneğin yok gibi, kalanlarda ileriki yaşlarda dökülme ihtimali yüksek. Anladığım kadarıyla da epey bir bu meseleyi stres yapmışsın.

İlk olarak Medical destek ve saç ekimi ile epey bir yol kat edebilirsin. Medical destek bunyende yan etki getiri mı getirmez mı bilemem. Bu ben de hep bir soru işareti idi ve sağlığı mı düşünerek hiç bulaşmadım. Herkeste yan etki gösterir diye de bir durum yok, kullananların yorumlarını da okuyabilirsin. Ama şu da bir gerçek ki Medical kullanım ve saç ekimi birlikte başarıyı getiriyor ve Medical kullanım kesilince dökülme yine baslıyor.
Ön ekim sık tutularak arkadan topuz yapmak bir seçenek olarak dusunebilirsin. Şu an ektirsen ve herhangi bir destek alsan da Ekim öncesi saçların dökülmeye devam edecektir bu aklından çıkmasın. Ben Ekim için 44 yaşa kadar bekledim ama benim senin kadar agresif değildi.

2. olarak da dediğim gibi yasın genç ya çok çok başarılı olacaksın bu hayatta ya da çok zengin olmacaksın çünkü para her ayıbı örter. Bu kör olası dünyada maalesef insanlar önce etikete ve paraya bakıyor sonra fiziksel görünüşe bakıyor. Kimin ne kadar ahlaklı kimin ne kadar dürüst olması insan nazarında pek ehemmiyeti yok.
Gerçekten insan olarak kalabilseydik bu dunyada kimsenin kellik takıntısı olmazdı.

Neyse bunları bir tavsiyeden ziyade bir hasbihal olarak düşün herkesin durumu çok farklı. Bu platformda binlerce saç ekimi ve sonuçları var bir karar vermeden önce iyice bir araştır, acele etme, kararını sonra ver. Umarım hakkında hayırlısı olur..
Ekim Tarihi:30.01.2025
Ekim Merkezi: Ahmet Tosun (thehairclinic)
Greft Sayısı:4800
Medical Tedavi: The Mossi London Multi vitamin + prp

Saç ekim süreci: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=37574.0

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 13 Haziran 2026, 20:35:13 »
Şimdi kardeşim beklentin ne bilniyorum ama açıklığın fazla tepenin çok iyi kapanması ise sadece tepe alana 2 ekim gerekir sende yani
Ahmet tosun sonuçları çok başarılı o başarılı sonuçlar senş tatmin ediyor ise beklentinin altında ise seni kimse mutlu edemez gibi :)

Beklentini süşür tepe alanda ön orta iyi olur
Global Moderator

Hublot

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 13 Haziran 2026, 20:42:31 »
Benim düşüncem açıklık diye görünen yerler protez için traşlanmis bölgeler....Ekim düşünüyorsanız bu saçı komple kazıyın..ve seri dinlensin kendine gelsin 1 veya 2 ay sonra Donorü güçlendirin elimden önce.S vitaminine baktırın saç ekiminde aşırı önemli.
Merkezler ise
Koray erdoğan
Şahin çelik
Ahmet tosun
Medeks
Paran var sa kesinlikle Koray erdoğan
Asuman hair

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 13 Haziran 2026, 21:23:42 »
Koray hoca medikal tedavisiz kabul etmez.
  • Yaşınız 30

Facebook Twitter Instagram