Evet dutasteride çok daha etkili bir ilaç olmasına ve DHT'yi çok daha fazla baskılamasına rağmen yan etki görmeyen ama fin'den görenler var. Bazı forumlarda görüyorum fin yerine dut kullandım yan etki olmadı diye. (kaynak veremiyorum başka forum reklamları yapmak yasak)
Bunun sebebi şu olabilir, fin'in yarı ömrü kısa ve bu da hormon dalgalanmalarına sebebiyet verebiliyor ama dut'un yarı ömrü çok uzun o yüzden hormon seviyeleri hep aynı. Ama bu sadece tahminim kaynağı yok yani. Bir de bir haftada genelde 7mg fin alınırken 1.5mg dut alınıyor mg olarak daha az.
Yan etki meselesine gelince bir sürü placebo kontrollü çalışmalar var. Bir gruba şeker hapı diğer gruba finasteride veriyorlar ve şeker alanlar bile yan etki gördüm diyor finasteride kullandığını düşünerek. Ha keza bir gruba finasteride'in yan etkiler anlatılıyor diğer gruba anlatılmıyor ve anlatılanlarda yan etki gördüm diyen kişi sayısı anlatılmayanlara göre çok daha fazla bulunuyor.
Finasteride'in potansiyel yan etkileri direk nesnel değiller yani demek istediğim minoxidil kullandı adam kalbi pat pat atmaya başladı (damar genişletiyor sonuçta) bu net bir şekilde minoxidil'in sebebi. Ama libido mesala abi belki stresli bir yaşamın var ya da sağlıksız besleniyorsun (sigara, alkol vs.) libidon ondan düşüyor? Depresyon mesala abi zaten bu yıllardır süren saç dökülmesi hepimizi bir derece deprese etmedi mi? Hatta arttırıyorum siyasete girmeden şu ülkede düşük derecede bile olsa hafif depresyon kimde yok

Ama öyle bir noktaya geldik ki insanlar iştahı kesilse aldığı finasteride'e bağlıyor. Öyle kişilerin kullanmayıp kelliği kabul etmesi daha doğru bence.
Şimdi burada karaciğer ameliyatı olduğun için doktorunla değerlendirme yapman gerekir. Dutasteride karaciğerine ne derecede zarar verir onun görüşü önemli.
Dökülmenin bitmesini kestirmek zor onunla ilgili yorum yapamam. Genetiğinde en son evre kellik ne bunu bilemeyiz ama belki atalarına (baba, dede, anne tarafı) bakmak ufak bir ipucu verebilir ama garanti değil.