Gönderen Konu: Umudum Tükeniyor. Saç Ekimi Yaptırmalı mıyım?  (Okunma sayısı 1059 defa)

Lev1n

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Umudum Tükeniyor. Saç Ekimi Yaptırmalı mıyım?
« : 10 Haziran 2026, 16:27:24 »
Yaşım 35 2024 yılından beri ilaç kullanıyorum (finasterid, minoksidil). Her gün 1 mg finasterid ve yatmadan önce minoksidil kullandım ve 2025 yılının başında yan etkiler nedeniyle bıraktım (ereksiyon yokluğu, sulu sperm, depresyon vb.). Dutasterid ve minoksidil kombinasyonuna geçtim, 7 ay kullandım ve karaciğer ameliyatı nedeniyle bırakmak zorunda kaldım. Dutasterid/minoksidil bırakmadan önce günde yaklaşık 40-50 tel saçım dökülüyordu ve saçlarım yeterince kalındı, tepe bölgem de dolmaya başlamıştı. 2026 yılının başında tekrar dutasterid kullanmaya başladım ve seboreik dermatit nedeniyle minoksidil kullanamıyorum. İlk dökülme evresi Mart 2026'da durdu ve 2 ay sürdü, şimdi tekrar dökülmeye başladı (günde 150-200 tel). Umudumu kaybetmeye başladım, saçlarım hiç olmadığı kadar kötü durumda, ön kısımlar da inceldi. Saç ekimi yaptırmalı mıyım yoksa dökülme evresinin tekrar bitmesini mi beklemeliyim?

Saçımın son hali şu şekilde.

https://imgur.com/a/ijPN7BG

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Umudum Tükeniyor. Saç Ekimi Yaptırmalı mıyım?
« Yanıtla #1 : 10 Haziran 2026, 19:22:34 »
Yaşım 35 2024 yılından beri ilaç kullanıyorum (finasterid, minoksidil). Her gün 1 mg finasterid ve yatmadan önce minoksidil kullandım ve 2025 yılının başında yan etkiler nedeniyle bıraktım (ereksiyon yokluğu, sulu sperm, depresyon vb.). Dutasterid ve minoksidil kombinasyonuna geçtim, 7 ay kullandım ve karaciğer ameliyatı nedeniyle bırakmak zorunda kaldım. Dutasterid/minoksidil bırakmadan önce günde yaklaşık 40-50 tel saçım dökülüyordu ve saçlarım yeterince kalındı, tepe bölgem de dolmaya başlamıştı. 2026 yılının başında tekrar dutasterid kullanmaya başladım ve seboreik dermatit nedeniyle minoksidil kullanamıyorum. İlk dökülme evresi Mart 2026'da durdu ve 2 ay sürdü, şimdi tekrar dökülmeye başladı (günde 150-200 tel). Umudumu kaybetmeye başladım, saçlarım hiç olmadığı kadar kötü durumda, ön kısımlar da inceldi. Saç ekimi yaptırmalı mıyım yoksa dökülme evresinin tekrar bitmesini mi beklemeliyim?

Saçımın son hali şu şekilde.

https://imgur.com/a/ijPN7BG

Yusuf33 denen bay çok bilmiş bak bu adam depresyona girdim.diyor yüzde 2-4 muşte bir daha bu  forumda finasterid önerme ben depresyona girip intiharın eşiğinden döndüm.

Finasterid konusunda dikkatli olun arkadaşlar çok sinsi adamı depresyona sokuyor duygusal boşlukta Allah muhafaza.

Saçınız yaşınıza göre gayet iyi bence on bölgeye yapılacak ekimle çok güzel sonuç alırsınız

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2026, 19:56:43 »
Birkaç makale daha tararken şöyle bir anekdot gördüm, tedaviye başlaman önce depresif özellik gösteren hastalardan bazılar finasteride'in bu durumu arttırdığına dair şikayetlerde bulunmuş.

Yani ilaçtan önce psikolojik bir problemin var mıydı ona inmek gerekiyor.

Ama zaten ilacı bıraktın sanırım çok zararlı o yüzden sorun görünmüyor.

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC12672405/

"Öne ektir saçların kuvvetli" Öne ektirdin zaman içinde dökülme kaynaklı arka boşalmayacak mı?
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Lev1n

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 11 Haziran 2026, 09:07:15 »
Yusuf33 denen bay çok bilmiş bak bu adam depresyona girdim.diyor yüzde 2-4 muşte bir daha bu  forumda finasterid önerme ben depresyona girip intiharın eşiğinden döndüm.

Finasterid konusunda dikkatli olun arkadaşlar çok sinsi adamı depresyona sokuyor duygusal boşlukta Allah muhafaza.

Saçınız yaşınıza göre gayet iyi bence on bölgeye yapılacak ekimle çok güzel sonuç alırsınız

Ben zaten depresif takıntılı biriyim. Finasterid bunu arttırdı üstüne bu yan etkilerin oluşabileceğini bilerek başladım o yüzden ezbere yan etki gösterecek diye bir şey yok. İnsanları da bu şekilde yönlendirmeyi bırakmalısınız.
Dutasteride daha ağır bir ilaç daha çok yan etki gösterdiği oluyor 1 yıldan fazladır kullanıyorum fakat bende hiç yan etki göstermedi.

Ben sadece tavsiye istiyorum konuyu başka yere çekmeye gerek yok.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2026, 10:10:33 »
Evet dutasteride çok daha etkili bir ilaç olmasına ve DHT'yi çok daha fazla baskılamasına rağmen yan etki görmeyen ama fin'den görenler var. Bazı forumlarda görüyorum fin yerine dut kullandım yan etki olmadı diye. (kaynak veremiyorum başka forum reklamları yapmak yasak)

Bunun sebebi şu olabilir, fin'in yarı ömrü kısa ve bu da hormon dalgalanmalarına sebebiyet verebiliyor ama dut'un yarı ömrü çok uzun o yüzden hormon seviyeleri hep aynı. Ama bu sadece tahminim kaynağı yok yani. Bir de bir haftada genelde 7mg fin alınırken 1.5mg dut alınıyor mg olarak daha az.

Yan etki meselesine gelince bir sürü placebo kontrollü çalışmalar var. Bir gruba şeker hapı diğer gruba finasteride veriyorlar ve şeker alanlar bile yan etki gördüm diyor finasteride kullandığını düşünerek. Ha keza bir gruba finasteride'in yan etkiler anlatılıyor diğer gruba anlatılmıyor ve anlatılanlarda yan etki gördüm diyen kişi sayısı anlatılmayanlara göre çok daha fazla bulunuyor.

Finasteride'in potansiyel yan etkileri direk nesnel değiller yani demek istediğim minoxidil kullandı adam kalbi pat pat atmaya başladı (damar genişletiyor sonuçta) bu net bir şekilde minoxidil'in sebebi. Ama libido mesala abi belki stresli bir yaşamın var ya da sağlıksız besleniyorsun (sigara, alkol vs.) libidon ondan düşüyor? Depresyon mesala abi zaten bu yıllardır süren saç dökülmesi hepimizi bir derece deprese etmedi mi? Hatta arttırıyorum siyasete girmeden şu ülkede düşük derecede bile olsa hafif depresyon kimde yok :D
Ama öyle bir noktaya geldik ki insanlar iştahı kesilse aldığı finasteride'e bağlıyor. Öyle kişilerin kullanmayıp kelliği kabul etmesi daha doğru bence.

Şimdi burada karaciğer ameliyatı olduğun için doktorunla değerlendirme yapman gerekir. Dutasteride karaciğerine ne derecede zarar verir onun görüşü önemli.
Dökülmenin bitmesini kestirmek zor onunla ilgili yorum yapamam. Genetiğinde en son evre kellik ne bunu bilemeyiz ama belki atalarına (baba, dede, anne tarafı) bakmak ufak bir ipucu verebilir ama garanti değil.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 11 Haziran 2026, 11:16:32 »
Ben zaten depresif takıntılı biriyim. Finasterid bunu arttırdı üstüne bu yan etkilerin oluşabileceğini bilerek başladım o yüzden ezbere yan etki gösterecek diye bir şey yok. İnsanları da bu şekilde yönlendirmeyi bırakmalısınız.
Dutasteride daha ağır bir ilaç daha çok yan etki gösterdiği oluyor 1 yıldan fazladır kullanıyorum fakat bende hiç yan etki göstermedi.

Kardeş görmediğin yan etki kalmamış daha neyin tavsiyesini istiyorsun yazdıklarınla söylediklerin arasında fark var

Saçlarında gayet normal görünüyor gorende norwood 5-6 sanar

Cenk tasmedir

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 11 Haziran 2026, 12:47:18 »
İlaç kullanmanızı önermiyorum. Eğer dökülme durur ise saç ekimi yaptırın onun dışında DHT blocker vs bence kullanmayın tek kullanacağınız takviye olabilir çinko collagen ve protein ağırlıklı beslenin

Lev1n

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 11 Haziran 2026, 13:16:36 »
Kardeş görmediğin yan etki kalmamış daha neyin tavsiyesini istiyorsun yazdıklarınla söylediklerin arasında fark var

Saçlarında gayet normal görünüyor gorende norwood 5-6 sanar

Saç ekimi yaptırmalı mıyım diye soruyorum sizi ilgilendirmiyor benim gördüğüm yan etkiler. Dutta yan etki yok diyorum.
Konuyu farklı yerlere çekip durmayın lütfen.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 11 Haziran 2026, 14:43:16 »
Saç ekimi yaptırmalı mıyım diye soruyorum sizi ilgilendirmiyor benim gördüğüm yan etkiler. Dutta yan etki yok diyorum.
Konuyu farklı yerlere çekip durmayın lütfen.

Kardeş neyini soruyorsun saçın dokulmemis ki ektiresin yan etkilerden bahsetmişsin ne dememizi bekliyorsun git ektir ektireceksen

Yan etkiden bahsettiysen herkese bir bildirimde bulunuyorsun birde sizi ne ilgilendirir diyorsun 

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 11 Haziran 2026, 14:52:02 »
Conq hocama barış teklif ediyorum. Fin tartışmaları bir çok kararsız kişiyi yoruyordur.

Conq'un dediği gibi bu ilaçtan uzak durup kelliği kabul etmek en kolay ve garanti yol. İlaç derdi yok ekim derdi yok. Milyonlarca kel insan var herkes mi fin dut kullanıyor. Conq'un yolunu takip etmek isteyenler için de reddit r/bald kanalını öneririm youtube da ise baldcafe güzel içerikler yayınlıyor. Saç dökülmesi tedavi edilmek zorunda olunan bir hastalık değil. O yüzden conq kardeşimin yolunu takip etmek isteyenlere saygım sonsuz ve başarılar diliyorum.

Buradan da sayın Hintell'e bir çağrıda bulunacağım. Forumda kelliği kabullenmiş veya keller için de bir sekme açılmalı. Birçok forumda var.
  • Yaşınız 30

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 11 Haziran 2026, 15:51:23 »
Sen dalga geçmeye devam et bu forumdan finasterid yüzünden birine birşey olursa o zaman sen görürsün finasteridin etkilerini

Lev1n

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 11 Haziran 2026, 23:54:54 »
Kardeş neyini soruyorsun saçın dokulmemis ki ektiresin yan etkilerden bahsetmişsin ne dememizi bekliyorsun git ektir ektireceksen

Yan etkiden bahsettiysen herkese bir bildirimde bulunuyorsun birde sizi ne ilgilendirir diyorsun

4. fotoğrafta kafam ayna gibi parlıyor. Bu saç dökülmemiş diyorsanız bu forumu bırakıp göz sorunu yaşayanların forumlarına gitmelisiniz bence. Sizin tavsiyeniz üzerine ilaçların hepsini bıraktım saçımı 0'a vurdum artık derdim kalmadı. Teşekkürler iyi forumlar.

pisikletadam

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 12 Haziran 2026, 00:39:03 »
sadece vertexe düşük doz minoxil kullanılabilir dermatit buna engel değil en kötü haftada bir kere ketoral kullanımı ile sorunu halledersiniz diye düşünüyorum .fin ve dudas minoxil desteği olmadan vertexte kolay kolay iş yapmaz.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 12 Haziran 2026, 07:40:26 »
4. fotoğrafta kafam ayna gibi parlıyor. Bu saç dökülmemiş diyorsanız bu forumu bırakıp göz sorunu yaşayanların forumlarına gitmelisiniz bence. Sizin tavsiyeniz üzerine ilaçların hepsini bıraktım saçımı 0'a vurdum artık derdim kalmadı. Teşekkürler iyi forumlar.

Ben kimseye ilaç kullan yada kullanma tavsiye vermiyorum son fotoğrafı görmedim linke tıklayınca reklam gözüküyor. Sizin yerinizde olsam verteksde başarılı ekim yapan merkezleri 6 ay boyunca forumda inceleyerek öyle karar verirdim.Gecmis olsun

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 12 Haziran 2026, 08:39:23 »
Yanlış eğer verteks ekersen zaman içinde kendi saçların döküldükçe donut'a benzeyen bir görüntü oluşabilir. Yani o yuvarlak kel alan ekildi ama etrafı açılacak ve ada oluşacak. Arkaya doğru o "U" dökülme tipi de oluşabilir zamanla.

Ayrıca saç ekimi orada bir travma oluşturuyor sonuçta ve zayıflamış saçların dökülmesini de hızlandırabilir.

Kaynak :
  • Yaşınız 30

Facebook Twitter Instagram