Şaka bir yana en iyisin bu senin için. Yan etki gördüğüne inanıyorsan bırakman en doğrusu. Hayırlısı olsun İnşallah depresyonun geçer.
Diğer iddia ve tezlere de cevap vereyim :
"Forumda doktor olmamasına rağmen finasterid tavsiyesi veren bazı kişiler var yalnız bu kişiler finasteridin ağır yan etkilerinden hic bahsetmiyor."
Yan etki düzeyi %2-4 arası değişir. Bunlar genelde erektil disfonksiyon olmak üzere libido düşüşü, spermde değişim gibi yan etkiler takip eder. Bazı raporlar çok düşük ihtimalle jinekomasti raporlamıştır.
"Ömür boyu çekilecek bir dert değil"
Saçına önem verdiğin sürece kullanırsın. Hayatını düzene koyarsın belli olgunluğa gelirsen bırakırsın ve "let nature take its course" yani doğa ana geleceğin noktaya seni getirir. Dişlerimizi de ömür boyu fırçalıyoruz.
"Bundan sonra forumda finasterid tavsiyesi veren kişileri daha sıkı takip.edecegim hele bazı hesaplar var 750 2000 arası yoruma sahip olan bazı merkezlerin yorumlarıni iyi övüyor o hesaplari da yine yorumlarını takibe aldım."
Alman iyi olur kaynaklı, bilimsel makalelerden bir şeyler öğrenirsin isabet olmuş bu kararın. Merkez önerisi çok yapmıyorum genelde medikal tedavi yolunu söylüyorum merkez konusunda Hintell uzman.
"Ben bu ilaç yüzünden intiharın eşiğinden döndüm cinsel anlamda da ilk başta yan etki yaptı."
Senin yan etki görmen herkesin yan etki göreceği anlamına gelmiyor. Ben de bundan 6-7 ay önce korku bombardımanına tutulmuştum birkaç depresyonla ilgili makeleyi de paylaşmıştım. Ama işin köküne indikçe öyle olmadığını gördüm. Aksine genç yaşta kellik/saç dökülmesi daha çok depresyona sebebiyet veriyor bende (ve forumdaki bir çok kişide, adam sonuçta saç ekim forumunu niye gezsin yoksa?)
"Adamlara diyoruz forumda benimle dalga geçiyor. Tek tek hangi merkezleri ovdugunu bu hesapların yorumlarına bakıp inceleyeceğim."
Saygısızlığı sen başlattın. Tüm yorumlarımı inceleyebilirsin tek tek korkum yok Elhamdülillah. Yanlışıma yanlış derim hatasızlık Allah'a mahsus.
"Ben finasterid kullanimini sonlandırdım arkadaşlar agir yan etkileri var"
Yaptığın en doğru şey.
"Saç ekim merkezleri de saç ektirenlere finasterid kullanırsan demek yerine kardeş bu saçların ilerde dökülecek demeleri lazım.Bu ilacı kullanırsan şöyle ağır yan etkileri var demeleri lazım"
Yan etki profili zaten anlatılıyor. Çoğu kişi zaten bunu biliyor. %2-4 arası yan etki ihtimalini basit bir araştırmayla zaten bulmak mümkün. Ama nedense 100 kullanıcının 96-98'i yan etki görmüyor ve bu konuşulmuyor