Gönderen Konu: Finasterid Yan Etki Konuları Birilerinin İşine Gelmiyor  (Okunma sayısı 749 defa)

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşlar merhaba
2 yıldır forumda takılıyorum.ve araştırma yapıyorum.Yorumlarda bende etkilenip gördüm ve görüşme için gittiğim birkaç merkez tavsiyesi üzerine finasterid başladım. 7 ay anca dayanabildim. Depresyon ve intihar düşüncesi yüzünden bırakan arkadaşların yorumlarını da gördüm özelden yazan arkadaşlarinda aynı sorunla karşılaştığını fark ettim.

Forumda doktor olmamasına rağmen finasterid tavsiyesi veren bazı kişiler var yalnız bu kişiler finasteridin ağır yan etkilerinden hic bahsetmiyor.

Bu yan etkilerin ne zaman karsiniza çıkabileceği de size zaman gosteriyor sonuçta bu hormon ilacı arkadaşlar.

Ömür boyu çekilecek bir dert değil

Bundan sonra forumda finasterid tavsiyesi veren kişileri daha sıkı takip.edecegim hele bazı hesaplar var 750 2000 arası yoruma sahip olan bazı merkezlerin yorumlarıni iyi övüyor o hesaplari da yine yorumlarını takibe aldım.

Şuan yorum yazarak yorum  kasiyorlar ben 2 yılda 600 yorum yapabildim.

O finasterid tavsiyesi yazan bazı hesaplarin tek tek yorumlarini sizde takip edin arkadaşlar az çok saç ekimi yaptırırken fikir sahibi olursunuz

Ben bu ilaç yüzünden intiharın eşiğinden döndüm cinsel anlamda da ilk başta yan etki yaptı.

Adamlara diyoruz forumda benimle dalga geçiyor. Tek tek hangi merkezleri ovdugunu bu hesapların yorumlarına bakıp inceleyeceğim.

Ben finasterid kullanimini sonlandırdım arkadaşlar agir yan etkileri var

Saç ekim merkezleri de saç ektirenlere finasterid kullanırsan demek yerine kardeş bu saçların ilerde dökülecek demeleri lazım.Bu ilacı kullanırsan şöyle ağır yan etkileri var demeleri lazım

He kullananlar varsa kendi tercihleri saygı duyarım benim sorunum bunun tavsiyesini burada verip insanlara ağır yan etkilerinden bahsetmeyenlerle.

Özelden çoğu.kisi yazıyor nereye ektireyim nereyi tavsiye edersin diye ben ekim saç ekim merkezi tavsiyesi vermiyorum arkadaşlar. Kimsenin vebaline giremem.Ben şahsen saç ektirecek olsam kendi adıma konuşuyorum finasterid tavsiye edenlerin tavsiye ettiği ekim merkezinden uzak dururdum.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasterid Yan Etki Konuları Birilerinin İşine Gelmiyor
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2026, 08:35:00 »
Welcome
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 12 Haziran 2026, 08:36:03 »
Şaka bir yana en iyisin bu senin için. Yan etki gördüğüne inanıyorsan bırakman en doğrusu. Hayırlısı olsun İnşallah depresyonun geçer.

Diğer iddia ve tezlere de cevap vereyim :

"Forumda doktor olmamasına rağmen finasterid tavsiyesi veren bazı kişiler var yalnız bu kişiler finasteridin ağır yan etkilerinden hic bahsetmiyor."

Yan etki düzeyi %2-4 arası değişir. Bunlar genelde erektil disfonksiyon olmak üzere libido düşüşü, spermde değişim gibi yan etkiler takip eder. Bazı raporlar çok düşük ihtimalle jinekomasti raporlamıştır.

"Ömür boyu çekilecek bir dert değil"

Saçına önem verdiğin sürece kullanırsın. Hayatını düzene koyarsın belli olgunluğa gelirsen bırakırsın ve "let nature take its course" yani doğa ana geleceğin noktaya seni getirir. Dişlerimizi de ömür boyu fırçalıyoruz.

"Bundan sonra forumda finasterid tavsiyesi veren kişileri daha sıkı takip.edecegim hele bazı hesaplar var 750 2000 arası yoruma sahip olan bazı merkezlerin yorumlarıni iyi övüyor o hesaplari da yine yorumlarını takibe aldım."

Alman iyi olur kaynaklı, bilimsel makalelerden bir şeyler öğrenirsin isabet olmuş bu kararın. Merkez önerisi çok yapmıyorum genelde medikal tedavi yolunu söylüyorum merkez konusunda Hintell uzman.

"Ben bu ilaç yüzünden intiharın eşiğinden döndüm cinsel anlamda da ilk başta yan etki yaptı."

Senin yan etki görmen herkesin yan etki göreceği anlamına gelmiyor. Ben de bundan 6-7 ay önce korku bombardımanına tutulmuştum birkaç depresyonla ilgili makeleyi de paylaşmıştım. Ama işin köküne indikçe öyle olmadığını gördüm. Aksine genç yaşta kellik/saç dökülmesi daha çok depresyona sebebiyet veriyor bende (ve forumdaki bir çok kişide, adam sonuçta saç ekim forumunu niye gezsin yoksa?)

"Adamlara diyoruz forumda benimle dalga geçiyor. Tek tek hangi merkezleri ovdugunu bu hesapların yorumlarına bakıp inceleyeceğim."

Saygısızlığı sen başlattın. Tüm yorumlarımı inceleyebilirsin tek tek korkum yok Elhamdülillah. Yanlışıma yanlış derim hatasızlık Allah'a mahsus.

"Ben finasterid kullanimini sonlandırdım arkadaşlar agir yan etkileri var"

Yaptığın en doğru şey.

"Saç ekim merkezleri de saç ektirenlere finasterid kullanırsan demek yerine kardeş bu saçların ilerde dökülecek demeleri lazım.Bu ilacı kullanırsan şöyle ağır yan etkileri var demeleri lazım"

Yan etki profili zaten anlatılıyor. Çoğu kişi zaten bunu biliyor. %2-4 arası yan etki ihtimalini basit bir araştırmayla zaten bulmak mümkün. Ama nedense 100 kullanıcının 96-98'i yan etki görmüyor ve bu konuşulmuyor :D

« Son Düzenleme: 12 Haziran 2026, 09:06:18 Gönderen: Yusuf33 »
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 12 Haziran 2026, 09:06:35 »
Şaka bir yana en iyisin bu senin için. Yan etki gördüğüne inanıyorsan bırakman en doğrusu. Hayırlısı olsun İnşallah depresyonun geçer.

Sen dalga geçmeye devam et birine birşey olsun bu ilaç yüzünden o zaman güzelce dalga geçerler seninle.

Bir insanın görevi sabah akşam forumda finasterid tavsiye etmek olamaz

Ne zaman finasterid karşıtı bir konu açılsa bir takım forumda yorum kasan hesaplar devreye giriyor buda gözden kaçmıyor.

Moderatör olsam 1 gün forumda seni barindirmam. Sürekli konularıma yorum yazıp tahrik etmeye çalışıyorsun amacını da biliyorum

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 12 Haziran 2026, 10:20:08 »
Umarım aynı tutarlılığı sigara içenlere, alkol kullananlara, sağlıksız beslenenlere (işlenmiş et vs.) de gösteriyorsundur.

Bu sigarayı içiyorsun bir sürü yan etkisi var bu alkolü tüketiyorsun karaciğerine zararlı diyorsundur umarım.

İnsanlar buraya saçını sorun ettiği için geliyorlar. Bir çözüm arıyorlar. Zaten kelliği dert etmeyen bu foruma adım bile atmamıştır. Ama adam belli ki saç dökülmesini kafasına takmış ve işe yarayan güvenli bir çözüm arıyor.

Senin moderatör olduğun bir forum olamazdı çünkü saç dökülmesinde altın standart ve FDA onaylı tedavi finasteride ve minoxidil'dir. E sen fin'i tasvip etmediğin için ortada saç dökülmesiyle mücadele diye bir şey de kalmazdı.

Saç forumunda saç dökülmesi için kullanılan bir numaralı ilaca savaş açıp beni kovdurtmaya çalışman da ayrı bir oksi-moron.

• Yaşınız 30

Lev1n

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 12 Haziran 2026, 10:59:31 »
Fda onaylı 2 tane ilaç var. Merdiven altı olmayan orta-üst seviye saç ekimi yapan her yer bu ilaçları ekim öncesi ve sonrası önerirken ben ölümden döndüm ölmek istemiyorsanız başlamayın diyerek tüm insanları yanetki görecekmiş gibi yönlendirmeniz çok saçma. 6 ay kullanmışsınız bu sizi bir ilaca düşman yapmamalı. Ereksiyon problemleri içinde emniyet sibobu olarak kullanabileceğiniz bir ton olanak varken fin'i 2 günde 1, 3 günde 1'e düşürüp inanılmaz etki görebilirdiniz. Bir de biraz yapıcı olmaya çalışın insanları kırmak çok kolay kazanmak zor. Üslubunuz hiç hoş değil.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 12 Haziran 2026, 12:03:06 »
Hintell hocam mesajımı görüyorsanız bir hesap incelemesi şart gibi görünüyor

Görüyorsunuz arkadaşlar açılan konu nasıl sabote ediliyor

Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarim

Lev1n

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 12 Haziran 2026, 14:20:37 »

Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarim

Neyini sabote ettik konunuzun? Siz bizim sorumuza fotoğraflara bile bakmadan fin kullanmışsın allah belanı vermiş saçın dökülmemiş ki vs derken normal ama biz size 2 cümle yazınca sabotaj mı yapmış olduk?

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 12 Haziran 2026, 14:45:39 »
Neyini sabote ettik konunuzun? Siz bizim sorumuza fotoğraflara bile bakmadan fin kullanmışsın allah belanı vermiş saçın dökülmemiş ki vs derken normal ama biz size 2 cümle yazınca sabotaj mı yapmış olduk?

Kardeş Allah belanı versin gibi bir ifadem olmadı foto yüklediğin uygulamada reklam varmış  en altta tepe bolgeni görmedim yazdım reklamdan senin amacın ve niyetin belli iftira atıyorsun keşke moderatör ben olsamda şu hesaplari ve ipleri inceleyebilsem. Daha 3-5 yorumun var forumda adama iftira atıyorsun Fin kullandım depresyona girdim diye yazmışsın bende seni örnek gösterdim bak bu adamda fin.kullanip.depresyoma girmiş diye bunu alıp diğer elemanla başka yerlere çekiyorsun yakinda sizin kokunuz çıkar bekleyip gorecegiz

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 12 Haziran 2026, 14:55:10 »
Arkadaşlar bir ömür boyu finasterid kullanıp cinsel ve zihinsel sağlığınızı tehlikeye atmayın çünkü ağır yan etkileri var. İntiharın eşiğinden döndüm. Prostat ilacı bu ilaç. Görüşmeye gittiğiniz merkezler size yan etkilerinden bahsediyor mu mesela depresyon intihar düşüncesi gibi ? Cinsel yönden meni sivilasmasi libido seviyesinde inişler felan bunlar ciddi yan etkiler.

Finasterid önereceklerine  dürüst olsunlar senin saçın gidici sana şöyle ekim planlaması yapalım desinler.

Finasteridi bırakırsan saclarjn eski haline dökülmeye devam eder deniliyor ömür boyu çekilecek bir dert değil bu

Neden bu kadar agresifim söylediğim gibi brosurunde de yazıyor ilacın depresyon etkisi ve intihar düşünceleri diyor ben 7 ay dayanabildim intiharın esiginden döndüm

Adamların umrunda mı bakın yorumlarda dalga geçiyorlar insanin biraz vicdani sızlar birinin başına bir iş gelirse vebali var bu işin diye

Finasteride ben.karsi cikiyorum diye bakın cephe alıyorlar şu moderatörluk.bende olsa kimlerin olduğunu az çok tespit edebilirdim.

Ben vicdani olarak uyarıyorum ben depresyona girdim intiharın eşiğinden döndüm sizlerinde böyle birşey yasamamanizi diliyorum

ektirmek

• Aktif Üye
  • Full Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 12 Haziran 2026, 21:35:09 »
Ben bir kac sey denedim ama belli sebepler yüzünden. Minoxil´i 20 yil önce. Sakaklarim kellesmeye baslamisti 20 yasinda, sonra Minoxil sayesinde geri geldi. Kücükken cok belirgin sakaklarim vardi onun icin onlari geri kazandim, trasta ettim neredeyse kaslara kadar ve Minoxil´i biraktiktan sonra 1-2 ay sonra hepsi gitti. Insan kel yasar ama bu kasinti ile yasayamaz ve bütün cikan killar tüy seviyesinde.

Sonra yaklasik 2 yil önce tepemin inceldigini ve biraz gittigini cevrem söyledikten sonra Priorin´e basladim. Hem ilac olarak, hem sampuan olarak, aylarca kullandim ve saclarim döküldü. Medikal destek alipta dökülmesi fazlalasan insanlari hem kendi cevremde gördüm, hem forumlarda da okudum.

Hic bir zaman medikal destegi düzenli olarak almam. Illaki sagliga bir zarari olur ve kullandigin ne olursa olsun, biraktigin zaman hep eski durumundan kötü oluyor.
Abim yakinda sac ektirecek, önü acik ama saclari genel olarak iyi ve donörü cok iyi. Fotograflarini da koyarim buraya, ekilen saclari diken gibi olacaktir cünkü donörü cok güclü. Ona bile medikal destek alsin denir  ;D

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 12 Haziran 2026, 21:45:10 »
Ben bir kac sey denedim ama belli sebepler yüzünden. Minoxil´i 20 yil önce. Sakaklarim kellesmeye baslamisti 20 yasinda, sonra Minoxil sayesinde geri geldi. Kücükken cok belirgin sakaklarim vardi onun icin onlari geri kazandim, trasta ettim neredeyse kaslara kadar ve Minoxil´i biraktiktan sonra 1-2 ay sonra hepsi gitti. Insan kel yasar ama bu kasinti ile yasayamaz ve bütün cikan killar tüy seviyesinde.

Sonra yaklasik 2 yil önce tepemin inceldigini ve biraz gittigini cevrem söyledikten sonra Priorin´e basladim. Hem ilac olarak, hem sampuan olarak, aylarca kullandim ve saclarim döküldü. Medikal destek alipta dökülmesi fazlalasan insanlari hem kendi cevremde gördüm, hem forumlarda da okudum.

Hic bir zaman medikal destegi düzenli olarak almam. Illaki sagliga bir zarari olur ve kullandigin ne olursa olsun, biraktigin zaman hep eski durumundan kötü oluyor.
Abim yakinda sac ektirecek, önü acik ama saclari genel olarak iyi ve donörü cok iyi. Fotograflarini da koyarim buraya, ekilen saclari diken gibi olacaktir cünkü donörü cok güclü. Ona bile medikal destek alsin denir  ;D

Abi hepsi genetikle alakalı sokakda yasayan insanlar ne bulursa onu yiyor medikal destek alamıyor ilaç kullanamıyor adamlarda sırma gibi saç var yikanamiyorlar bile adamlar düşün yani. Rabbim herkese hayırlı olanı nasip etsin şifalar versin

Hodrimeydan41

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #12 : 12 Haziran 2026, 21:51:07 »

Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarim finasterid kurucusu yusuf 33 finaterid pazarlama müdür bırak adam niye finasteridi pazarlasım fda onaylı ilaç adam size sadece öneride bilgilendiriyo kullan yada kullanma yan etkı var tabi ama alkol sigarada içene bu kadar tepki göstermez bu toplum
  • Ekim Tarihi: 22/07/2026
  • Ekim Merkezi ismi ASUMAN HAİR
  • Greft Miktarı 4250
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi 3 yıl Dutasterid 0.5mg/gün - 2 yıl Xpecia 2x/gün - d3k2 - b12

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 12 Haziran 2026, 22:46:54 »
Arkadaşlar bir ömür boyu finasterid kullanıp cinsel ve zihinsel sağlığınızı tehlikeye atmayın çünkü ağır yan etkileri var. İntiharın eşiğinden döndüm. Prostat ilacı bu ilaç. Görüşmeye gittiğiniz merkezler size yan etkilerinden bahsediyor mu mesela depresyon intihar düşüncesi gibi ? Cinsel yönden meni sivilasmasi libido seviyesinde inişler felan bunlar ciddi yan etkiler.

Finasterid önereceklerine  dürüst olsunlar senin saçın gidici sana şöyle ekim planlaması yapalım desinler.

Finasteridi bırakırsan saclarjn eski haline dökülmeye devam eder deniliyor ömür boyu çekilecek bir dert değil bu

Neden bu kadar agresifim söylediğim gibi brosurunde de yazıyor ilacın depresyon etkisi ve intihar düşünceleri diyor ben 7 ay dayanabildim intiharın esiginden döndüm

Adamların umrunda mı bakın yorumlarda dalga geçiyorlar insanin biraz vicdani sızlar birinin başına bir iş gelirse vebali var bu işin diye

Finasteride ben.karsi cikiyorum diye bakın cephe alıyorlar şu moderatörluk.bende olsa kimlerin olduğunu az çok tespit edebilirdim.

Ben vicdani olarak uyarıyorum ben depresyona girdim intiharın eşiğinden döndüm sizlerinde böyle birşey yasamamanizi diliyorum

Bin kere kanıtlarıyla yazmama rağmen sanki herkes yan etki görecek ya da hayatının bir döneminde kesin yan etki görecek diye ısrarla tutturman garip doğrusu. Bir sürü uzun dönem çalışma var. Hatta 5-alfa reduktaz enzimi mutasyona uğramış insanlar var adam DHT üretemiyor ve sağlıklı yaşamına devam ediyor. Milyonlarca kişiye reçete ediliyor ve yıllardır kullanılan bir ilaç. Sence yan etkisi bu kadar fazla olsa milyonlarca kişi, ünlü, sporcu kullanır mı? Bu ilaç daha dün çıkmadı tarihi 90'lı yıllara dayanıyor. İlk çıktığından beri kullanan adam hala ilk gün nasılsam öyleylim diyor (elbette tek kişinin neticesi genelleme yapılamaz) (kişi Spencer Kobren)

Şu prospektüs olayına da açıklama getirdiğim halde aynı şeyi yazıyorsun. Sen diğer ilaçların prospektüsüne baktın mı? Basit baş ağırıs hapının bile ne derece yan etki ihtimali olduğuna bir bak. Ama bunlar aşırı düşük görülen yan etkiler. Firmalar kendilerini korumak için prospektüse yazıyorlar ön alıyorlar.

Ya tamam yan etki gördün burada ilaçtan fayda görecek insanları ilaçtan soğutmanın mantığı ne? Yan etki gören başta doz düşürür sonra topical geçer olmazsa bırakır hayatına devam eder. Hiç değilse ileride kel kaldığında şunu der "Ben elimden geleni yaptım nasip değilmiş"
Hesap basit saç istiyorsan bedeli bu. Nasıl vücut yapmanın bedeli aşırı yemeye içmeye dikkat etme, hayvan gibi spor yapma ve bunu sürekliliğe dökme saçın bedeli de sürekli DHT blocker kullanmak.
Bu bedeli gençken insanlar hayatını düzene koyana kadar öder ne zaman evlenir, çoluğa çocuğa karışır yaşını biraz alır o zaman isterse bırakır.
Ama adamın 25 yaşlarında saçları gidiyor, dökülme şablonu NW6 randevulara çıkamıyor yaşını sorsa 40 yaşında derler çocuğa bunun yarattığı bunalım ne olacak onun için? Ne yani fin depresyon korkusu ile saç dökülmesi depresyonu arasında mı sıkışıp kalsın? Ya saç dökülmesinin düşürdüğü libido ne olacak?
Ben de oral minoxidil'den gördüm yan etki kalbim yerinden çıkacakmış gibi attı ama millete diyor muyum kardeş minoxidil'e aman el sürme dikkat et diye? Ben de öyle olması herkeste öyle olacağı anlamına gelmiyor. Yan etki olasılığı düşük ama bana denk geldi ne yapayım?

Şu foruma gelen adam saça takan adamdır. Takmasa zaten hayatını yaşar bu foruma adım atmaz. Bu sorunu çözmenin de tek yolu soruna sebebiyet veren etkeni kaldırmaktır. Finasteride eleştir bende yan etki yaptı de tamam da kimseye kullanmayın uzun dönem çekilmez şu bu fear mongering yapmanın mantığı ne? Aynı mantık fitness forumuna gidip bir ömür hayvan gibi spor yapılır mı bir ömür kalori hesabıyla beslenir mi bir ömür supplement kullanılır mı demeye benziyor.

Bu arada finasteride etken madde reklamı yapılamayacak bir şey. Marka verirsem (propecia, finhair vs.) reklam olur.
  • Yaşınız 30

Celal200048

• Aktif Üye
  • Sr. Member
  • *
« Yanıtla #14 : 14 Haziran 2026, 10:41:01 »
Bende kullanıyorum cinsellik olarak yan etki görmedim ruhsal olarak son zamanlarda depresyona girdim zamanla bu durumdan çıktım sadece ilaca bağlayamiyorum ruhsal halimi yaşadığım olayların hepsinin birleşimi sonucu olduğunu düşünüyorum ilaçla çok alakalı bir durum değil bence pskolojik olmalı
  • Yaşınız 26
  • Medikal Tedavi Xpecia , finasterid, dutasterid

Facebook Twitter Instagram