Gönderen Konu: Saç ekimi ve medikal tedavi için tavsiye  (Okunma sayısı 875 defa)

SonSantrafor

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekimi ve medikal tedavi için tavsiye
« : 12 Haziran 2026, 17:42:55 »
Yaklaşık 20 aydır sadece fin kullanıyorum, minoksidille hiç uğraşmak istemedim. Kullandığım süre boyunca olanı korudu gibi ama yine dökülme oluyor.
Onun haricinde ergenlikten beri saçlı deride seboreik dermatit olduğu için son 5 yıldır çinko içeren şampuan düzenli kullanıyorum yoksa kaşıntı ve sivilcelenme başlıyor saçlı derimde. Bu şekilde o dayanılmaz kaşıntı ve sivilcelenmenin önüne geçiyorum. Ketekonazol denedim bunun kadar işe yaramıyor.
Bu yaz ekim yaptırmayı düşünüyorum. Ancak ne kadar ekilmesi lazım, hangi yöntem, hangi klinik hiçbir fikrim yok.
Seboreik dermatitli saçlı deriye ekim yapılması doğru olur mu?
Kısacası medikal tedavi ve ekim konusunda tavsiye istiyorum.
https://imgur.com/a/kxUrqyd

SonSantrafor

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi ve medikal tedavi için tavsiye
« Yanıtla #1 : 20 Haziran 2026, 19:54:58 »
Konu güncel... İmgur'a erişemiyor mu kimse acaba.
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2026, 20:01:33 Gönderen: SonSantrafor »

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 20 Haziran 2026, 20:26:17 »
İyi bir ekim adayısın. İki planlama gerekebilir bu tarz geniş açıklıklarda.

Hakan clinic olabilir.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

SonSantrafor

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 20 Haziran 2026, 20:59:48 »
İyi bir ekim adayısın. İki planlama gerekebilir bu tarz geniş açıklıklarda.

Hakan clinic olabilir.

Hakan clinic güncel ekim fiyatı nedir bilmiyorum. Ayrıca ergenliğimden beri seboreik dermatit var saçlı derimde. Hatta saç dökülmesinin çoğu bundan büyük ölçüde etkilendi. 30'lu yaşlarından sonlarındayım. Son 5 yılda seboreik dermatiti ancak kontrol altına alabildim. Acaba ekimde ve ekim sonrasında bundan dolayı sorun yaşar mıyım?
İki planlama olur mu bilmiyorum açıkçası. 5 sene önce saçımın çoğu yerindeydi keşke o zaman finasteride başlasaydım. O zamanlar buraları çok okudum ama cesaret edemedim. Çünkü aktif olarak bu seboreik dermatit denilen illetle boğuşuyordum.

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 20 Haziran 2026, 21:15:51 »
Evet finasteride ile ilgili genelde insanların en büyük pişmanlığı yeterince erken başlayamamak. Gariptir herkes libido kaybı yaptığını sanar ama aslında 10 kişiden birinde libido artışı yapar. Ayrıca Kalp Hipertrofisini ve Sol Ventrikül Disfonksiyonunu Azaltılttığıyla ilgili makeleler var. Cilt kanserini engellediğiyle ilgili çalışmalar bile var. Prostat kanseri riskini düşürdüğünü geçen kaynağıyla belirtmiştim.

Kaynaklar : https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5859039/
https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/circulationaha.114.012066

Dermatit olayının ekime etkisini tam bilemiyorum onu merkezdeki doktor değerlendirmeli.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

SonSantrafor

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 20 Haziran 2026, 21:25:12 »
Evet finasteride ile ilgili genelde insanların en büyük pişmanlığı yeterince erken başlayamamak. Gariptir herkes libido kaybı yaptığını sanar ama aslında 10 kişiden birinde libido artışı yapar. Ayrıca Kalp Hipertrofisini ve Sol Ventrikül Disfonksiyonunu Azaltılttığıyla ilgili makeleler var. Cilt kanserini engellediğiyle ilgili çalışmalar bile var. Prostat kanseri riskini düşürdüğünü geçen kaynağıyla belirtmiştim.

Kaynaklar : https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5859039/
https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/circulationaha.114.012066

Dermatit olayının ekime etkisini tam bilemiyorum onu merkezdeki doktor değerlendirmeli.

Evet finasteride ilk başladığımda bende libido artırmıştı. Şu an o kadar olmasa bile iyi durumda. Testis ağrısı hiç yaşamadım.
Aslında ben Ahmet Tosun düşünmüştüm ama Hakan Clinic konularına da bakıyorum. Kendisi cerrah sanıyorum acaba kanalları kendisi mi açıyor?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 20 Haziran 2026, 22:39:27 »
Ahmet Tosun da iyidir ama şu son zamanlarda Hakan Bozkurtoğlu hoca'nın büyük açıklıklarda yaptığı ekimler hoşuma gidiyor planlamayı çok güzel yapıyor.
  • Yaşınız 30

SonSantrafor

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 20 Haziran 2026, 22:58:26 »
Ahmet Tosun da iyidir ama şu son zamanlarda Hakan Bozkurtoğlu hoca'nın büyük açıklıklarda yaptığı ekimler hoşuma gidiyor planlamayı çok güzel yapıyor.
Ahmet Tosun açıkçası fiyat olarak daha cazip geldi. Ama Hakan hocaya bakıyorum, bu adamın ekimlerinden sonra nasıl bu kadar hızlı bir saç çıkışı oluyor? Kanal açımından dolayı mı ivmeli bir şekilde saç çıkışı oluyor anlamadım? Adamlar 3-4 ay sonra normale yakın saça sahip oluyor. 8-9 aya orman oluyor.
Tabi biraz daha ince işçilik yaptığını görüyorum yanılmıyorsam.
Ahmet Tosun'da bu hızlı saç çıkışını çok göremedim.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 21 Haziran 2026, 16:01:51 »
çinko içeren prozinc gibi bir şampuan kullanman çok mantıklı fakat bu işe yarıyor diye ketakonazollu şampuandan vazgeçmen ise büyük hata .ben senin yerinde olsam haftada bir iki la roshe nin çinko kremi var onu sürerdim geri kalan zamanda yani haftda ikide ketoral krem sürerdim( yada ketoral şampuan ile yıkama ) .asıl fayda ketoral kremde çinko krem sadece yatıştırıcı yani sivilcelenme ve kaşıntı için .
ekim yeri için ise senin durumunda hakanklinik bir adım önde ,sebore olduğu için dhi ekim senin için avantaj olur . ahmet tosunda tercih edebilirsin ama agresif seboren olduğu için söylüyorum .dhi ekim saç derisi sağlığı için en uygun ekim yöntemi.
Global Moderator

SonSantrafor

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 21 Haziran 2026, 17:23:50 »
çinko içeren prozinc gibi bir şampuan kullanman çok mantıklı fakat bu işe yarıyor diye ketakonazollu şampuandan vazgeçmen ise büyük hata .ben senin yerinde olsam haftada bir iki la roshe nin çinko kremi var onu sürerdim geri kalan zamanda yani haftda ikide ketoral krem sürerdim( yada ketoral şampuan ile yıkama ) .asıl fayda ketoral kremde çinko krem sadece yatıştırıcı yani sivilcelenme ve kaşıntı için .
ekim yeri için ise senin durumunda hakanklinik bir adım önde ,sebore olduğu için dhi ekim senin için avantaj olur . ahmet tosunda tercih edebilirsin ama agresif seboren olduğu için söylüyorum .dhi ekim saç derisi sağlığı için en uygun ekim yöntemi.
Ketoral çok kurutuyor saçımı ve kaşıntıyı tam anlamıyla kesmiyor. Ayrıca saç döküyor gibi geldi bana.
Saçlı derim hatta yüzüm bile çinko içeren şeylerle çok iyi anlaşıyor. Bağımlı gibi bir hale geldim.
Siz anti androjen etkisinden dolayı mı vazgeçmek hata dediniz? Dht baskiladigi yönünde çalışmaları okudum hatta medikal en iyi tedavi olarak sunuluyor ama anlaşamadım o şampuanla.
Hakan klinik sonuçları daha hızlı ortaya çıkıyor. 2 aylık yaz tatilinde en azından kısa sürede sonuçları alabilirim diye düşünmüştüm.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 21 Haziran 2026, 22:08:35 »
Hintell hocam alpecin kafein şampuan bu arkadaşa yarar mı ? Bu alpecin  liquid serumu kafayı iyi yakıyor etkili birşeye benziyor alpecin Cafein C1 ile birlikte kullaniyorum

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 22 Haziran 2026, 02:09:24 »
Hakan clinic güncel ekim fiyatı nedir bilmiyorum. Ayrıca ergenliğimden beri seboreik dermatit var saçlı derimde. Hatta saç dökülmesinin çoğu bundan büyük ölçüde etkilendi. 30'lu yaşlarından sonlarındayım. Son 5 yılda seboreik dermatiti ancak kontrol altına alabildim. Acaba ekimde ve ekim sonrasında bundan dolayı sorun yaşar mıyım?
İki planlama olur mu bilmiyorum açıkçası. 5 sene önce saçımın çoğu yerindeydi keşke o zaman finasteride başlasaydım. O zamanlar buraları çok okudum ama cesaret edemedim. Çünkü aktif olarak bu seboreik dermatit denilen illetle boğuşuyordum.

Evet ketokonazollu şampuanların dhtyi blokladığı bilimsel olarak nerdeyse kanıtlanmış bir şey ama senin bu yüzden değil seboreyi kontrol altına alman için kullanman faydalı olabilirdi .İşe yaramıyor diyorsan vichy nin sebore için olan şampuanını dene yada loprox şampuan .birisinden  birinin sende işe yaraması lazım.

Global Moderator

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 22 Haziran 2026, 02:18:02 »
Hintell hocam alpecin kafein şampuan bu arkadaşa yarar mı ? Bu alpecin  liquid serumu kafayı iyi yakıyor etkili birşeye benziyor alpecin Cafein C1 ile birlikte kullaniyorum

Hayır yaramaz çünkü bu arkadaşımızın hiç saçı yok .alpecin içerik revita şampuana benzer olduğu için öneriyoruz .burda ise extra kafein içeriyor , kafein saçlara çok hızlı hacim kazandırır ve hızlı saç uzaması sağlar ama norwood 6 vaka isen bu nimetlerden faydalanamazsın.
Global Moderator

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 22 Haziran 2026, 07:23:54 »
Hayır yaramaz çünkü bu arkadaşımızın hiç saçı yok .alpecin içerik revita şampuana benzer olduğu için öneriyoruz .burda ise extra kafein içeriyor , kafein saçlara çok hızlı hacim kazandırır ve hızlı saç uzaması sağlar ama norwood 6 vaka isen bu nimetlerden faydalanamazsın.

Anladım Hintell hocam saol bilgilendirme için

SonSantrafor

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 22 Haziran 2026, 08:00:33 »
Evet ketokonazollu şampuanların dhtyi blokladığı bilimsel olarak nerdeyse kanıtlanmış bir şey ama senin bu yüzden değil seboreyi kontrol altına alman için kullanman faydalı olabilirdi .İşe yaramıyor diyorsan vichy nin sebore için olan şampuanını dene yada loprox şampuan .birisinden  birinin sende işe yaraması lazım.

Seboreyi zaten bu şekilde kontrol altına aldım. Ama tabiki arada sırada saçlı deride kızarıklık ve sivilce çıkıyor.
Sebirox atak dönemde haftada 1 kullanıyorum.

Facebook Twitter Instagram