Öncelikle detaylı yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Bütçe olarak şu an için yaklaşık 60 bin TL ve üzerini değerlendirebilirim. Acele bir karar vermek istemiyorum, ekim veya kasım ayları gibi yaptırmayı düşünüyorum.
Söylediklerinizden anladığım kadarıyla tek ekimde tüm bölgeleri kapatmaya çalışmak yerine, daha planlı ilerlemek ve gerekirse 2 aşamalı bir ekim yapmak daha mantıklı görünüyor.
Medikal tedavi konusunda da bir dermatoloğa danışmayı düşünüyorum. Ancak benim durumumda benzer süreçlerden geçen arkadaşlar varsa, ekim öncesinde mevcut saçları ve donör bölgesini güçlendirmek için hangi medikal ürünleri veya uygulamaları kullandıklarını da paylaşabilirlerse çok sevinirim.
Özellikle saçları güçlendirme, kalan mevcut saçları koruma ve ekim öncesi hazırlık konusunda tecrübelerinizi merak ediyorum.
Önerdiğiniz merkezleri ve benim gibi ileri seviye dökülmesi olan kişilerin sonuçlarını takip edip birkaç ay araştırarak karar vermeyi düşünüyorum.
Tekrar teşekkür ederim, değerli bilgileriniz için.
Saçı güçlendirmeye yarıyan 2 FDA onaylı ürün var bunların ikisi sinerjik çalışır. Birincisi finasteride ikincisi minoxidil. Bunun dışındaki şeyler ya çöp ya da işe yararlılığı yeterince ispatlanamamış ürünler.
Finasteride saçı minyatürleştiren DHT hormonunu üreten enzimi inhibe eder (5- alfa redüktaz enzimi tip 2'yi) ve DHT seviyesini %70'e varan şekilde düşürür. Doktorunla detaylı konuşursun potansiyel yan etkilerini ve ihtimallerini.
Minoxidil'in çalışma mekanizması tam bilinmese de saçı besleyen damarları genişleterek ve saçın anagen fazını uzatarak saçları kalınlaştırdığını, güçlendirdiğini ve dökülen saçları tekrar geri getirdiğini gösteriyor bilimsel çalışmalar.
Bütçeni biraz arttırmanı tavsiye ederim. Zor bir açıklık ve 2 ekim planlanacağı için bütçeni ona göre ayarlaman lazım. Kötü bir klinikte merdiven altı bir yerde saç ekimi yaptıracaksan hiç yaptırma. Acele karar verme elbette forumda senin açıklığına sahip bir sürü konu var.
Bu merkezlerin zaten ücretsiz konsultasyonları var resimlerini detaylı olarak atarsan değerlendirme yapacaklardır.