Gönderen Konu: Saç ekimi öncesi görüş öneri  (Okunma sayısı 336 defa)

Adembulut

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekimi öncesi görüş öneri
« : 13 Haziran 2026, 20:42:17 »
Merhaba,

35 yaşındayım. Saç dökülmem yaklaşık 26 yaşında başladı. İlk olarak şakak bölgelerinde ve tepe kısmında açılmalar oluştu.

Son yıllarda dökülme hızım oldukça azaldı. Şu an aktif olarak ciddi bir dökülme gözlemlemiyorum ancak mevcut saçlarımın oldukça ince ve güçsüz olduğunu düşünüyorum.

Daha önce birkaç kez doktora gittim ve dökülmenin genetik (irsî) kaynaklı olduğu söylendi. Şu anda herhangi bir saç dökülmesi ilacı veya tedavi kullanmıyorum.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum ancak öncesinde mevcut saçlarımı güçlendirmek için herhangi bir tedavi veya bakım uygulamam gerekir mi, emin değilim.

İstanbul’da yaşıyorum. Saç ekimi konusunda;

- Öncesinde mevcut saçları güçlendirmek için hangi tedavileri önerirsiniz?
- Saç ekimi için doğru zaman geldi mi?
- İstanbul’da güvenilir, doğal sonuçları olan hangi klinik veya doktorları önerirsiniz?

Daha önce benzer süreçlerden geçenlerin tecrübelerini ve önerilerini paylaşmasını rica ederim.

Teşekkürler.

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi öncesi görüş öneri
« Yanıtla #1 : 13 Haziran 2026, 21:04:44 »
Bütçeniz ne kadar ?
Bunu da paylaşın ki beklentinize göre merkez belirleyin.

2 ekim planlanir bu kafaya

İlk ekim
Ön bolgeden tepe başlangıcına kadar olur

Sonraki ekim en az 1 yıl sonra dönor toparlaninca doktorda uygun görürse tepe ekimi yapılır

Tek ekimde kapatmaya çalışan  merkezlerde var
 En mantiklisi bence 2 ekim

Size tavsiyem forumda en az 6 ay takılın sizin gibi saçı açık olan üyelerin saç ekimi ve sonuçlarını takip edin merkez seçimine kendiniz karar verin
Hakkınızda hayırlısı olsun

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 13 Haziran 2026, 21:24:58 »
Ekim kısmını yazmış doğru bir şekilde bununla ilgili bir yoruma gerek kalmadı. Tek ekleyeceğim 2. ekim (verteks ekimi) sakal destekli olur.

Dökülme yavaşladı gelmesinin sebebi dökülecek saçın kalmamış neredeyse. Ön kısım ve arka kısım tamamen dökülmüş arka taraf aşağı çekilmiş (U şekli) yani NW6 diyebiliriz. NW7 olur mu şimdilik görünmüyor. Tepende ufak tefek birkaç güçsüz saç kalmış onlarda ya ilerleyen zamanda ya da ekim yaptırırsan o travmayla dökülebilir.

Saç ekimi için doğru zaman geldi mi demişsin hocam saçın kalmamış ki. Medikal tedavi sormuşsun bu raddede ne fayda sağlar bilemiyorum belki tepende kalan ufak köprüyü kurtarırsın biraz da donörü güçlendirir en az 6 ay zaman vermen gerekir. Minoxidil de değerlendirebilirsin eğer kafa derinde iritasyona sebebiyet vermezse. Fin ile ilgili bu raddede büyük bir fayda sağlar mı bilemiyorum. Beklentini çok yüksek tutmazsan görsel olarak güzel bir şeyler elde edilebilir.

Merkez olarak forumda bir sürü yer var orta segmentte benim şahsi favorim AHD Dr. Hakan Doğanay konuları forumda mevcut.
Ama forumda başarılı sonuç alınan klinikler başlıca Asuman hanım, Medeks, Ahmet Tosun ve özellikle son zamanlarda işlerini beğendiğim Hakan clinic (Hakan Bozkurtoğlu)

Önemli hususlar :
Ekim yapılırken çok geriden bir saç çizgi çekilmesi lazım çünkü kapatılması gereken çok alan var.
2. ekime sakal gerekecektir.
Medikal tedaviyi bir ömür (ya da saça değer verdiğin sürece) kullanmayı kabul ediyorsan kullan. Medikal tedavilerle ilgili bilgi almak için dermatoloğa başvurabilirsin.
Üstte dediğim gibi beklenti önemli. Saç dökülmen çok ileri bir evrede ve gerçekçi beklentilerin olması önemli. Her alan aşırı dolu olmayacak bazı yerler seyrek görünebilir.

Medikal tedaviden ne kurtarırsam kârdır dersen sana tavsiyem yarın doktordan bilgi al başlayacaksan hemen başla ki ekime kadar etkisini göstersin.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Adembulut

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 13 Haziran 2026, 21:35:10 »
Öncelikle detaylı yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Bütçe olarak şu an için yaklaşık 60 bin TL ve üzerini değerlendirebilirim. Acele bir karar vermek istemiyorum, ekim veya kasım ayları gibi yaptırmayı düşünüyorum.

Söylediklerinizden anladığım kadarıyla tek ekimde tüm bölgeleri kapatmaya çalışmak yerine, daha planlı ilerlemek ve gerekirse 2 aşamalı bir ekim yapmak daha mantıklı görünüyor.

Medikal tedavi konusunda da bir dermatoloğa danışmayı düşünüyorum. Ancak benim durumumda benzer süreçlerden geçen arkadaşlar varsa, ekim öncesinde mevcut saçları ve donör bölgesini güçlendirmek için hangi medikal ürünleri veya uygulamaları kullandıklarını da paylaşabilirlerse çok sevinirim.

Özellikle saçları güçlendirme, kalan mevcut saçları koruma ve ekim öncesi hazırlık konusunda tecrübelerinizi merak ediyorum.

Önerdiğiniz merkezleri ve benim gibi ileri seviye dökülmesi olan kişilerin sonuçlarını takip edip birkaç ay araştırarak karar vermeyi düşünüyorum.

Tekrar teşekkür ederim, değerli bilgileriniz için.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 13 Haziran 2026, 21:39:44 »
İki saç ekimi gerekebilir
Medeks saç ekim merkezinş değerlendirebilirsiniz.

Ahmet tosun
Asuman hair
Cüneyt çoşkun
Şahin çelik

Bunlarıda araştırınız
Global Moderator

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 13 Haziran 2026, 21:53:01 »
Öncelikle detaylı yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Bütçe olarak şu an için yaklaşık 60 bin TL ve üzerini değerlendirebilirim. Acele bir karar vermek istemiyorum, ekim veya kasım ayları gibi yaptırmayı düşünüyorum.

Söylediklerinizden anladığım kadarıyla tek ekimde tüm bölgeleri kapatmaya çalışmak yerine, daha planlı ilerlemek ve gerekirse 2 aşamalı bir ekim yapmak daha mantıklı görünüyor.

Medikal tedavi konusunda da bir dermatoloğa danışmayı düşünüyorum. Ancak benim durumumda benzer süreçlerden geçen arkadaşlar varsa, ekim öncesinde mevcut saçları ve donör bölgesini güçlendirmek için hangi medikal ürünleri veya uygulamaları kullandıklarını da paylaşabilirlerse çok sevinirim.

Özellikle saçları güçlendirme, kalan mevcut saçları koruma ve ekim öncesi hazırlık konusunda tecrübelerinizi merak ediyorum.

Önerdiğiniz merkezleri ve benim gibi ileri seviye dökülmesi olan kişilerin sonuçlarını takip edip birkaç ay araştırarak karar vermeyi düşünüyorum.

Tekrar teşekkür ederim, değerli bilgileriniz için.

Saçı güçlendirmeye yarıyan 2 FDA onaylı ürün var bunların ikisi sinerjik çalışır. Birincisi finasteride ikincisi minoxidil. Bunun dışındaki şeyler ya çöp ya da işe yararlılığı yeterince ispatlanamamış ürünler.
Finasteride saçı minyatürleştiren DHT hormonunu üreten enzimi inhibe eder (5- alfa redüktaz enzimi tip 2'yi) ve DHT seviyesini %70'e varan şekilde düşürür. Doktorunla detaylı konuşursun potansiyel yan etkilerini ve ihtimallerini.
Minoxidil'in çalışma mekanizması tam bilinmese de saçı besleyen damarları genişleterek ve saçın anagen fazını uzatarak saçları kalınlaştırdığını, güçlendirdiğini ve dökülen saçları tekrar geri getirdiğini gösteriyor bilimsel çalışmalar.

Bütçeni biraz arttırmanı tavsiye ederim. Zor bir açıklık ve 2 ekim planlanacağı için bütçeni ona göre ayarlaman lazım. Kötü bir klinikte merdiven altı bir yerde saç ekimi yaptıracaksan hiç yaptırma. Acele karar verme elbette forumda senin açıklığına sahip bir sürü konu var.

Bu merkezlerin zaten ücretsiz konsultasyonları var resimlerini detaylı olarak atarsan değerlendirme yapacaklardır.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Adembulut

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 20 Haziran 2026, 17:36:43 »
Sizce saç ekimden önce cildiyeye mi gitmeliyim yoksa saç ekim merkezine mi gitmeliyim?"

Facebook Twitter Instagram