Gönderen Konu: Finasteride ve Dutasterid'ten korkmayın  (Okunma sayısı 790 defa)

supchooms

• Yeni üye
  • *
Finasteride ve Dutasterid'ten korkmayın
« : 14 Haziran 2026, 19:41:47 »
Bu forumda oldukça fazla bilgi kirliliği olduğunu görüyorum ve normalde bu tür ilaçlardan baya fayda görücek kişilerin sanki yan etkileri garantiymiş gibi davranmalarını anlamıyorum. Öncelikle bu tür ilaçlar için kişilerden bilgi almak yerine lütfen gidip araştırmaları okuyun çünkü forumlarda bu ilaçlar hakkında kötü şeyler yazan kişiler sadece kötü deneyimleri olan kişilerdir çünkü iyi deneyimi olan kişiler hayatlarına devam ediyor ki bu %98. Önerebileceğim (eğer ingilizceniz var ise) haircafe ve the hairloss channel kanallarına lütfen bakın. Finasteride kullanmamı uzun bir süre engelledi bu forum konuşmaları şimdi ise hiç bir yan etki olmadan hayatıma devam ediyorum (ve çoğunlukta böyle zaten). DHT hakkında bilinen bir sürü şeyde yanlış. Yan etkiler DHT eksikliğinden kaynaklanmıyor ilaçlar sizin testesteronunuzu ve östrojeninizi %15 arttırıyor ki bu ilacın prospektüsünde de yazıyor ama bazı insanlarda aromatizasyon denilen bir şey görülüyor ki bu testesteronun östrojene dönüşmesi demek, bu ilaçta görülen yan etkiler DHT eksikliğinden değil aromatizasyondan kaynaklı yaşanıyor, DHT kaynaklı olsaydı herkeste gözükürdü bu yan etkiler. Zaten çoğu kişi de bu sorun da olmuyor o yüzden bi çok finasteride ve dutasteride kullanan kişilerde libido artışı da görebilirsiniz %15 test artışı ile(tressless redditte bir sürü örneği var). Ki ben de geçici bir süre libido artışı yaşadım. Şimdilik bu kadar ama daha fazla dayanamadım çünkü çok fazla ilaç hakkında korkutma var ve anlamsız gerçekten...

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasteride ve Dutasterid'ten korkmayın
« Yanıtla #1 : 14 Haziran 2026, 20:21:37 »
Ben değilim Hintell IP araması vs. her şeyi yapabilir :D
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

satoshinakamoto

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 09 Temmuz 2026, 01:36:06 »
Dediklerine genel olarak katılıyorum ve verdiğin kaynakların doğruluğuna kefilim. Aromatizasyon hakkında ufak bir düzeltme yapmak lazım. 5AR bloklayıcıların yarattığı aromatizasyon sadece fazladan artan testosteronla sınırlıdır başta cepte duran testosterona vurmaz.
  • Yaşınız 24

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 09 Temmuz 2026, 07:08:33 »
Haircafe son videosunda finasteride'in saç dışındaki faydaları (kalp, prostat ve diğer kanserler cilt kanseri gibi, uzun yaşamaya olan katkısı) anlatıyordu.
Biraz radikal ama dediğine göre saçları dökülmeyen kişiler bile finasteride kullanmalı çünkü DHT'yi zararlı bir hormon olarak görüyor. Biraz abartı bence.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Facebook Twitter Instagram