Gönderen Konu: Saç ekimi  (Okunma sayısı 684 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç ekimi
« Yanıtla #1 : 14 Haziran 2026, 20:55:00 »
Resim ekleyin lütfen
Global Moderator

Kingslayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 14 Haziran 2026, 22:01:43 »
Şuan bu halde şakaklar bu kadar açık değildi 2 ay önce bir yerde traş  oldum ondan sonra daha da açıldı mevcut saçlar çıkmadı

Conqueror1453

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 15 Haziran 2026, 07:15:59 »
Merhaba yazın ektirirseniz yanlış bilmiyorsam terlemeden korunmaniz gerekir. Galiba 10-15 gün. Birde ekilen alanı  4 ay felan güneşten korumak gerekiyor.

Kingslayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 15 Haziran 2026, 07:35:46 »
Altyapı işinde çalışıyorum mecbur güneşe maruz kalıyorum ve sorduğumda 5-8 günden sonra zararı olmaz diyorlar

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 15 Haziran 2026, 07:37:42 »
Saçların ince telli ve diffuse tip dökülmen var. Aktif dökülmen olduğu için önce stabilize edip ve hatta biraz saç kazanıp ekime gitmen daha doğru olacaktır ileri vadede. Bunun için de doktora danışarak finasteride başlaman iyi olur.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

Kingslayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 15 Haziran 2026, 08:14:46 »
diffuse tip dökülme tam olarak ne oluyor. Benim kafamda folilülit var o bulaştıktan sonra dökülme arttı bahsettiğiniz onunla ilgili bişey mi

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 15 Haziran 2026, 08:23:07 »
Diffuse tip saçların donör bölgesi hariç her yerden saçın dökülmesi. Belli bir şablon yok.

Bir dermatoloğa gidip kafanda ekime engel bir durum var mı öğrenmen gerek. Yara, dermatit ya da dediğin gibi durumlar varsa bunların ekimden önce çözülmesi gerekir yoksa ekim başarısız olabilir.
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Kingslayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 15 Haziran 2026, 08:42:46 »
finasterid minoxil falan geçici çözüm olduğu için pek istemiyorum ve açıkçası iyi sonuç vereceğini de düşünmüyorum

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 15 Haziran 2026, 09:04:53 »
Eğer amacın basitçe bir saç ekimi yaptırayım ve genetik saç dökülmemi (beni bu duruma getiren genetik) unutayım diyorsan malesef hata yapıyorsun.
Saç ekimi genetik saç dökülmesini tedavi etmez. Yapılan sadece görece genetik dökülmeye dirençli bir saç folikülünü alıp ihtiyacın olan zayıflamış yere taşımak. Evet, ekilen saçlar dökülmeye dirençli. Ama ekilen alanın yanındaki saçlar değil. Bu saçlar zaman içinde minyatürize olmaya ve dökülmeye devam edecek. Çünkü altta yatan kök sebep hala orada.

Yapılan en büyük hata bir saç ekimi yaptırdığım anda sonsuza kadar full saça sahip olacağım düşünesi. Ama aslında gerçek hayat boyu sınırlı bir kaynağın (donörün) stratejik bir biçimde alınan greftlerin diğer noktalara taşınması, hepsi bu.

Ama bu demek değil ki saç ekimi anlamsız. İyi planlanlanmış, gerçekçi beklentileri olan ve uzun dönem planlamaya sahip doğru hastada hayatı olumlu yönde değiştiren bir işlemdir. İyi bir saç ekimi doğru bir süreçle 1-2 yıla değil senelere meydan okur. Ben kendim hergün görüyorum ekimin üstünden seneler geçmiş ve hala ilk günkü başarı devam ediyor (en yakın örnek Hintell)

Soru işareti olan şey saç ekiminin kalıcı olması değil. Saç dökülmenin durması kalıcı mı değil mi? Çünkü değilse sürekli altı boşalan bir toprağa bina inşa etmeye benzer.
Saç ekimi başarısı uzun dönem sürecek bir sürecin başlangıcı olmalı. Bir gün ektireyim iş bitsin şeklinde değil.

Özetle saç ekimi sadece bir gün gittim ektirdim iş bitti süreci değil; iyi bir ekim planlaması, buna göre sınırlı donörün stratejik ve yormadan kullanılması ve medikal tedaviyle yıllara meydan okumasının birleşmiş kombinasyonu olmalıdır. Yoksa 2-3 yıl sonra başladığın noktadan daha kötü bir noktada bulursun kendini.
  • Yaşınız 30

Kingslayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 15 Haziran 2026, 09:08:05 »
O konuda haklısın tabii de doktorlara gittim dökülecek olan dökülmüş dediler zaten yara tetiklemiş dediler. Ve minoxil kullansam da çok uzun bir süreç sürekli insanlarla iletişim halinde olduğum bir işteyim o yüzden çok fazla takıyorum aklıma gelince yemek falan dahi yiyemiyorum. Her sabah kalkarken küfür ediyorum. Ve ben diğer insanlar gibi düşünmüyorum burada herkes ayrı birey başkasında da var diye kendimi teselli etme huyum da yok. Benim hayatımı olumsuz etkileyen bişeyi başkasında da var diyerek kendimi motive edemiyorum

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 15 Haziran 2026, 10:02:54 »
Klinik olarak alt-orta segmentte Cüneyt Coşkun hocayı beğeniyorum bu aralar. 2026'nın bence yıldızı oldu bu forumda.
Orta segmentte favorim değişmez AHD klinik Hakan Doğanay hocam.

Ama forumda başarılı sonuçları çok olan birçok klinik var onlar da olabilir.

Saçlı derindeki problemleri muhakkak ekime engel teşkil edip etmediğini öğren. Çünkü başarısız ekimler gördüm tutmuyor o saçtaki problemden dolayı.
Bu kadar çok problem ediyorsan dediğim gibi dermatolog kontrolünde finasteride başlamayı değerlendirmen iyi olabilir. Terazinin iki yanı bir yanda finasteride yan etki potansiyeli (bilimsel çalışmalar çok düşük diyor) diğer bir tarafında saç dökülmesinin yan etkileri bu ise kesinleşmiş.
Ben de senin gibiydim konum da mevcut hatta dökülme şablonlarımız bile yakın. Bana bu ilacı Hintell öğretti. Fin ile ilgili büyük bir pişmanlığım var o da daha erken başlamamış olmak çünkü şakak ve tepem açılmazdı. Erken davranamadım. 1-2 yıl önce başlamış olsam hayatım boyunca ekime gerek kalmayacaktı belki ama şimdi fin ile biraz kalınlaşma gelse de kapanmayacak açıklıklar ve ekim gerekecek malesef.
  • Yaşınız 30

Kingslayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 15 Haziran 2026, 10:37:10 »
Finasterid kadınlık hormonu arttırıyor diyenler var ve jinekomastiye sebep olmasından korkuyorum. Bide kaç ayda etkisini gösterir

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 15 Haziran 2026, 11:21:50 »
Finasteride hakkında en çok şu olmuş bu olmuş denen ilaçlardan gerçekten.
Östrojen oranı çok az artar o da genellikle vücut tolere eder. (Bunun sebebi Testesteron DHT'Ye dönüşemeyeince vücut aromatizasyonla bir kısmını Östrojene dönüştürebiliyor ama bu genelde referans aralığında) Jinekomasti oluşma olasılığı düşük bir olasılık.
Dermatolog görüşmesine gidersen daha detaylı anlatır.

Etki aslında hemen gösterilir. Çünkü finasteride tedavisine başladığın anda DHT'en düşecek ve saçındaki DHT yükü kalkacak. Ama saç döngüsü denen bir durum var. Öncelikle zayıf saçların (DHT etkisinden kurtulan) seri bir dökülme sürecine girebilir güçlü yeni saçlara yer açmak için. 3 ay civarı bu durur 6. ayda ise ilk neticeler belli olur genellikle.
  • Yaşınız 30

Kingslayer

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 15 Haziran 2026, 11:37:21 »
Psikolojik olarak kötü olarak etkiler mi acaba zaten yeterince etkilendim. Bide Konya tarafında iyi ekim yerleri var mı acaba evime en yakın yer orası

Facebook Twitter Instagram