Gönderen Konu: bu dökülme normal mi?  (Okunma sayısı 308 defa)

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
bu dökülme normal mi?
« : 15 Haziran 2026, 20:49:13 »
daha önce açtığım konulardan da görüleceği üzere 50-55 gün kadar topikal finasterid kullandım. ilk 40-45 gün gayet iyi geçti , dökülme çok çok azalmıştı.saç diplerimdeki kızarıklık, yağlanma, kepek, inflamasyon sıfırlandı. saç diplerimi oldukça rahat ve ferah hissetmeye başladım.berberim bile saçımdaki toparlanmayı fark etmişti.
ancak 45.günden sonra dökülmede artış fark ettim. hem kullanım kolaylığı hem de etkin bir sonuç almak için 55. gün topikal finasteridi bırakıp , günlük 1 mg propecia kullanmaya başladım. 5 gündür 1 mg propecia kullanıyorum. son 10 gündür özellikle son 5 gündür dökülmem normal zamana göre öyle çok arttı o kadar çok moralimi bozdu ki; aga'dan bile saçım bu şekilde dökülmemişti. elimi tarar gibi saçımda gezdirdiğimde elime tel gelmeyen tek sefer yok. fin de 2'nci 3'ncü ayda shedding oluyor mevzusuna umut bağladım.

iki aydır (55 topikal+5 propecia) finasterid kullanıyorum acaba finasterid shedding'i mi başladı diye kendimi avutmaya çalışıyorum bu tür bir dökülme olabilir mi?

Yusuf333

• Aktif Üye
  • Hero Member
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: bu dökülme normal mi?
« Yanıtla #1 : 15 Haziran 2026, 21:29:29 »
Öncelikle bunun bence birkaç sebebi olabilir. Biliyoruz ki oral finasteride topical'den daha etkili çünkü direk sisteme karışıyor. Daha etkili olduğu için zayıf saçlara daha iyi etki edip shedding başlatmıştır. O yüzden sürece güven. Aynı olay fin'den dut'a geçenlerde de oluyor.

3 aya kadar shedding devam eder ama sen topical'den oral'a geçtiğin için nasıl tam seyreder bilemiyorum. Şimdilik sakin olup medikal tedaviye kesintisiz devam etmen en doğrusu olur.
  • Ekim Tarihi: Umarım hiçbir zaman
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi 1 mg propecia/gün (finasteride) ve %5 regaine köpük/gün (minoxidil)
Amacım bu kirli endüstride, duygusal olarak kandırılmaya açık gençlere katıksız doğruyu söylemek.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsan bu makeleyi oku, özellikle gençsen :
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=41239.new#new

saw palmetto gücü adına

• Aktif Üye
  • Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 15 Haziran 2026, 21:36:24 »
Öncelikle bunun bence birkaç sebebi olabilir. Biliyoruz ki oral finasteride topical'den daha etkili çünkü direk sisteme karışıyor. Daha etkili olduğu için zayıf saçlara daha iyi etki edip shedding başlatmıştır. O yüzden sürece güven. Aynı olay fin'den dut'a geçenlerde de oluyor.

3 aya kadar shedding devam eder ama sen topical'den oral'a geçtiğin için nasıl tam seyreder bilemiyorum. Şimdilik sakin olup medikal tedaviye kesintisiz devam etmen en doğrusu olur.

çok teşekkür ederim içime su serptiniz. çok stres olmuştum böyle aniden artınca sağolun.
peki birkaç sebebi olabilir demişsiniz diğer sebepleri ne olabilir.?

Badbed

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 16 Haziran 2026, 15:21:55 »
off off şu saçlara bi çözümü yok tıp dünyasının inanılmaz

Facebook Twitter Instagram